Nyheter
18
sep
ethereum

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

18.9. Nyheter: Coinmotion, The Merge, USDM, Vitalik Buterin, Coinbase

Den finska kryptobörsen Coinmotion fick en ny VD och lade till Cardano till sitt urval. Det har gått exakt ett år sedan Ethereums The Merge-uppdatering. USDM stablecoin kommer att betala ränta till sina innehavare. Vitalik Buterin och Mark Cuban blev offer för cyberbrottslingar. Coinbase lägger till stöd för Lightning Network!

Coinmotion har fått en ny VD och lagt till Cardano

Den första nyheten handlar om Coinmtoion, Finlands största kryptovalutabörs. Coinmotion är också en av Finlands officiella leverantörer av virtuella valutor, godkänd av den finska finansinspektionen. Läs mer om tjänsten i vår recension av Coinmotion-recension.

Coinmotion släppte två nyheter förra veckan. Först och främst fick företaget en ny VD. Pasi Matilainen har fungerat som tillfällig VD sedan i våras, då Heidi Hurskainen, som haft positionen de senaste åren, flyttade åt sidan.

Antti-Jussi Suominen utsågs till ny VD i början av september. Suominen har arbetat i två år på Adecco Group som Head of Transformation.

”Jag är glad över att ansluta mig till Coinmotion-teamet vid en tidpunkt då kryptovalutaindustrin utvecklas snabbt. Jag ser fram emot att hjälpa våra nuvarande och nya kunder och ta företaget mot sin fulla potential”, säger Suominen i ett nyligen publicerat blogginlägg på Coinmotion.

Förra veckan tillkännagav Coinmotion också en utvidgning av sitt kryptoerbjudande. Det senaste tillskottet är Cardano!

Enligt företaget är Cardano (ADA) ett välkommet tillskott till urvalet. Med Cardano har Coinmotion nu 11 populära kryptovalutor i sitt urval. Liksom andra kryptovalutor kan Cardano köpas antingen med en webbläsare eller med Coinmotions mobilapp. Om du är intresserad av att köpa Cardano finns det en detaljerad guide för nybörjare: Hur man köper Cardano (ADA).

Cardano-staking är också mycket populärt globalt. Cardano är en PoS-baserad kryptovaluta, så dess blockkedja underhålls av validerare. Du kan bli en validator genom att stakea tillräckligt många ADA-tokens. Cardano har redan fler än 3 000 stakingpooler, och fler än 920 000 personer delegerar sina tokens till dessa pooler.

Vi bad Coinmotion om kommentarer angående Cardano-staking. Detta är också intressant för många kunder, och Coinmotion undersöker de bästa implementeringsmetoderna för att möjliggöra staking. Vi fick också information från Coinmotion att det finns planer på att lägga till en ny kryptovaluta! Polygon (MATIC) kommer snart också att finnas tillgänglig hos Coinmotion.

Cardanos staking är tillgänglig på de mest populära kryptobörserna och kryptoplånböckerna.

Årsdagen av uppdateringen av The Merge

Förra veckan var det årsdagen för Ethereums The Merge-uppdatering. Detta är Ethereums mest betydande tekniska uppdatering och utan tvekan en av de viktigaste uppdateringarna i kryptobranschen.

Fusionen slutfördes den 15 september 2022 utan minsta problem. Nu är det dags att titta på lite av Ethereums statistik. Har The Merge haft den påverkan som man tidigare trott?

Det var aldrig meningen att The Merge skulle påverka Ethereums transaktionskapacitet. Den mest synliga effekten var slutet på mining och en stor förändring i Ethereums penningpolitik. Proof of Work-konsensus byttes ut mot Proof of Stake-konsensus, och mining har nu ersatts av staking.

Ethereum förutspåddes bli en deflationsvaluta efter The Merge, och det har den också blivit. I skrivande stund har Ethereums totala utbud sjunkit med cirka 298 000 ETH sedan The Merge, vilket innebär en årlig inflation på -0,24 %.

eth supply

Som du kan se i diagrammet ovan har Ethereum varit deflationärt under en lång tid. Detta trots att nätverksanvändningen har varit låg på grund av björnmarknaden. Ju mer transaktionsavgifter som betalas, desto mer bränner systemet Ether (ETH).

Staking har också vuxit i popularitet. Hela 11,6 miljoner Ether har stakeats av 362 000 nya validatorer under det senaste året. Totalt har 802 000 validatorer stakeat 25,6 miljoner Ether. De får för närvarande en årlig avkastning på 3,6 %.

Tidigare i år fick vi också den viktiga Shapella-uppdateringen. Den låste upp Ethereum-staking, vilket möjliggör överföring av stakead ETH tillbaka till din plånbok.

Med The Merge och Shapella är Ethereums fundament bättre än någonsin. Slutet på mining gjorde också Ethereum till en ESG-vänlig investering för institutioner, och nu är dess penningpolitik deflationär. Utöver det är institutioner alltid intresserade av den avkastning man kan få från staking.

Effekten av The Merge kommer att synas i Ethereums pris efter en längre period. Den allmänna marknadstrenden förhindrar Ethereums prisökningar, precis som andra kryptovalutor.

USDM stablecoin betalar ränta till sin innehavare

Inget intressant har hänt på stablecoin-marknaden på ett tag. Förra veckan kom det dock nyheter om en stablecoin som skulle kunna starta en ny trend.

Nyheten gäller Mountain Protocol-projektet och USDM-stablecoinet som det kommer att lansera. För en vecka sedan twittrade Nic Carter, en av finansiärerna av Mountain Protocol, en X-tråd som innehåller alla viktiga saker om denna stablecoin.

Stablecoin-företag tjänar mycket pengar på grund av den ränta som amerikanska statsobligationer betalar. Stablecoin-reserver investeras i kortfristiga amerikanska statsobligationer, som betalar över 5,5 procent årlig ränta.

En stablecoin-innehavare drar inte nytta av situationen på något sätt, och USDM vill ändra på detta. Man avser att betala ränteintäkterna från obligationerna nästan i sin helhet till innehavaren av USDM. I praktiken är USDM en proxy för amerikanska statsobligationer med hjälp av kryptovaluta. Nic Carter kommenterade på X:

Jag tror att räntebärande stables kommer att förändra spelplanen. Idag låter de etablerade bankerna inte räntan gå vidare, av regulatoriska skäl i USA, eller för att de helt enkelt vill behålla NIM för sig själva. Men det behöver inte vara på det här sättet. De kommer att bli störda. Användarna förtjänar avkastning.

USDM är också en reglerad stablecoin av myndigheterna i Bahamas.

Det är ett intressant nytt experiment där värde skapas för innehavaren från en verklig källa och inte genom olika köp- och säljalgoritmer. USDM har ännu inte lanserats på marknaden.

Vitalik Buterin och Mark Cuban hackades

Hacking- och nätfiskeattacker är vardagsmat i kryptobranschen. Offren är inte bara slarviga amatörer, vilket vi såg ett bra exempel på förra veckan. Grundaren av Ethereum, Vitalik Buterin, attackerades av cyberbrottslingar. Det var inte hans kryptoplånbok utan hans X-konto (Twitter).

Man skulle kunna tänka sig att Buterin, om någon, förstår vikten av tvåstegsautentisering (2FA). Det är sant, men Buterin kände inte till en funktion i X: lösenordet kan återställas med ett telefonnummer, även om 2FA används!

Ett telefonnummer läggs automatiskt till i kontoinformationen om personen har betalat för Premium-tjänsten och inte har raderat numret efteråt. Cyberbrottslingar gjorde ett klassiskt SIM-byte, som de använde för att få tillgång till Buterins telefonnummer. De återställde sedan 2FA och gjorde en bluff med NFT-tema som många av Buterins följare föll för.

Offren förlorade cirka 700 000 dollar i kryptovaluta innan Buterin fick tillgång till sitt konto igen. Nedan visas en bild av ett inlägg som gjorts av brottslingar.

vitalik hack

Obs: Du kan ta bort telefonnumret från X:s inställningar efter att du har registrerat dig för ett Premium-konto!

Miljardären Mark Cuban, som har blivit känd som ett stort fan av NFT, föll också offer för cyberbrottslingar. Kubans Ethereum-plånbok började plötsligt tömmas, och X-användaren WazzCrypto märkte det först. Cuban hade inte använt sin plånbok på flera månader, men för ett par dagar sedan började dess innehåll flytta till en okänd adress.

Nästan 900 000 dollar i kryptovaluta försvann snabbt. Cuban lyckades så småningom spara USDC stablecoins till ett värde av två miljoner dollar genom att överföra dem till sitt Coinbase-konto. Anledningen till hacket är oklart, eftersom Cuban inte har diskuterat det i detalj.

Coinbase lägger till stöd för Lightning Network

Coinbase är den största kryptobörsen i USA. Tillsammans med Binance är det också en av världens ledande börser. Coinbase har varit verksamt i branschen i mer än tio år och har erbjudit möjligheten att köpa och sälja Bitcoin sedan början. Börsen och dess VD, Brian Armstrong, har fortfarande kritiserats för att vara anti-Bitcoin, åtminstone ur Bitcoin-maximalisternas synvinkel.

Coinbase har också krånglat med att införa stöd för Bitcoins Lightning Network. Förra veckan förändrades dock detta, då VD Brian Armstrong delade med sig av några goda nyheter för alla Bitcoin-fans: Coinbase integrerar äntligen Lightning Network!

Som Armstrong skriver tar integrationen tid, så Lightning-överföringar kommer säkert inte att vara tillgängliga på några månader. Åtminstone har beslutet äntligen fattats! Marknadsledaren Binance lade till stöd för Lightning Network tidigare i sommar. Coinbases amerikanska konkurrent, Kraken, gjorde samma sak i april.

Lightning Network är en Layer 2-lösning som bygger på Bitcoins blockkedja. Den erbjuder praktiskt taget kostnadsfria Bitcoin-betalningar i realtid. Detta gör att Bitcoin kan användas som betalningsmedel på samma sätt som fiatvalutor. Lightning Network var en förutsättning, t.ex. för El Salvadors historiska beslut 2021 att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel.

Läs mer i vår nybörjarguide om Lightning Network.

Du bör också kolla vår tidigare nyhetssammanfattning. Den artikeln täckte många intressanta ämnen som du kanske också är intresserad av!

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!