Nyheter
21
nov
nyheter

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

21.11. Nyhetsöversikt: Argentina, Kraken, Binance, Richard Heart

Argentinas nya president är en Bitcoin-supporter! SEC stämde Kraken igen. Det amerikanska justitiedepartementet söker en förlikning på 4 miljarder dollar med Binance. Binance lanserade en Web3-plånbok. Richard Heart var en av Finlands intäktskungar 2022.

Argentina fick en Bitcoin-vänlig president

Bitcoin-entusiaster följer inte ofta sydamerikanska val, men den här veckan har varit ett undantag. Den största nyheten på måndagen var Argentinas presidentval. Högerpopulisten Javier Milei valdes till landets nya president.

Milei har gjort en del djärva och uppseendeväckande uttalanden om den ekonomiska politiken. Han har kallat centralbankerna och fiatpengarsystemet för bedrägerier. Milei vill till och med avskaffa Argentinas centralbank. Han vill också stoppa den skenande inflationen i Argentina genom att ändra landets valuta från peso till US-dollar.

Och det är inte allt. Javier Milei stöder också Bitcoin starkt och kallar sig själv en anarkokapitalist. Nedan finns ett videoklipp där Milei delar med sig av sina åsikter om Bitcoin.

Mileis val har fått Bitcoin-entusiaster att bli glada. Argentinas ekonomi är 20 gånger större än El Salvadors, det land som gjorde Bitcoin till lagligt betalningsmedel 2021. Kan Milei leda Argentina på samma väg?

Vid denna tidpunkt bör vi vara försiktigt optimistiska men inget mer. Även om Milei kan genomföra sina vilda planer är det redan en lång och stenig väg att byta till dollarn. Milei har inte heller sagt att han skulle vilja göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel, även om han stöder BTC.

Milei står inför stora utmaningar när det gäller att genomföra sina reformer. Det är bra att förstå att hans politiska position är helt annorlunda än president Bukeles i El Salvador. Det är så pressen har beskrivit situationen.

Mileis häpnadsväckande mål kanske inte kommer att förverkligas eftersom varken hans parti eller dess allierade har en dominerande ställning i kongressen. Partifältet är splittrat, vilket innebär att det kommer att krävas svåra förhandlingar för att få stöd för presidentens lagförslag. Mileis koalition har inte heller någon guvernör eller borgmästare.

Bakgrunden till Mileis popularitet är medborgarnas missnöje med Argentinas miserabla ekonomiska utveckling. Landets inflation har under 2020-talet fullständigt spårat ur och ligger för närvarande på över 140 procent.

argentina inflation

I Argentina har inflationen inte varit lägre än 20 procent (år över år) sedan 2015. Det är inte svårt att föreställa sig vad en sådan period gör med människors köpkraft. Otaliga medborgare är beroende av frivillig livsmedelshjälp när deras magra inkomster inte räcker till det allra nödvändigaste.

Mileis motståndare representerade det parti som har styrt Argentina under större delen av de senaste decennierna och drivit landet till insolvens flera gånger. Folket ville ha en man vid makten som lovade förändring.

Inflation är också anledningen till att kryptovalutor redan är populära i Argentina. I synnerhet ersätter stablecoins som Tether dollarn och skyddar besparingar från inflation. Bitcoin är fortfarande en alltför volatil valuta för många.

Internationella valutafonden, IMF, har försökt bromsa införandet av kryptovalutor i Argentina. IMF har erbjudit landet ett lån för anti-kryptolagstiftning. Argentina har tiotals miljarder dollar i lån från IMF, som det inte kan återbetala. Landet är praktiskt taget bankrutt utan drastiska åtgärder.

Tiden får utvisa om Javier Mileis kommer att bli Argentinas räddare. Kanske under de närmaste åren kommer Argentina att bli nästa land att hålla bitcoins.

Kraken och Binance på nyheterna i USA

I början av 2023 rapporterade vi nästan varje vecka om det amerikanska regleringskriget mot krypto. SEC, som övervakar värdepappersmarknaden, stämde nästan alla större aktörer i branschen i USA. Fler nyheter relaterade till ämnet har mottagits den här veckan.

Låt oss börja med Kraken, den största amerikanska börsen efter Coinbase. Kraken drabbades av SEC tidigare i år. Vid den tiden slutade företaget betala 30 miljoner dollar i böter och slutade erbjuda staking-tjänster till amerikanska kunder.

Till mångas förvåning stämde SEC Kraken igen. Den här gången anklagas den för olaglig värdepappershandel, vilket innebär att SEC hävdar att vissa av de kryptor som erbjuds av Kraken är värdepapper.

Nedan är grundaren Jesse Powells inlägg på X om ämnet:

Den här gången kommer Kraken inte att ge upp utan försvarar sig i domstol.

En annan nyhet är relaterad till världens Binance, världens ledande kryptovalutabörs. Finansjätten Bloomberg rapporterade igår att det amerikanska justitiedepartementet söker en förlikning på inte mindre än 4 miljarder dollar från utredningen relaterad till Binance.

Binance har varit under utredning av det amerikanska justitiedepartementet sedan 2018. Advokater har länge försökt få till stånd en förlikning i ärendet. Många experter tror att resultatet kommer att bli stora böter för Binance, men att företaget kommer att få fortsätta sin verksamhet. Detta ses allmänt som en positiv lösning för hela marknaden.

Fyra miljarder skulle inte vara ett problem att betala med Binance intäkter. Den större frågan är dock ödet för Binances ledningsgrupp. Kommer grundaren Changpeng Zhao att behöva avgå? Kommer han att åtalas i USA? Vi får inte glömma att även SEC stämde Binance för olaglig värdepappershandel 2023.

Binances Web 3-plånbok

Låt oss fortsätta med nyheter relaterade till Binance. I samband med den tidigare nyhetsgenomgången nämnde vi Binances X-post, där företaget pratade om det stora tillkännagivandet som snart kommer att äga rum. Det var en ny produkt. Det vill säga, Binance tillkännagav sin egen Web 3-plånbok den 8 november.

Crypto.com och Coinbase, bland Binances konkurrenter, har redan introducerat Web 3 plånböcker. Detta är inte samma sak som kryptobörsens mobilapp. En Web 3 wallet är en separat app där ägaren kontrollerar de privata nycklarna. Ofta används termen self-custody wallet.

Web 3-plånböckerna från Binance, Crypto.com och Coinbase är alltså konkurrenter till populära Web 3-plånböcker som MetaMask och Trust Wallet.

Du kan se presentationsvideon av Binance Web 3-plånboken nedan:

Binances nya plånbok är en bra app för investerare som är verksamma i Binances ekosystem och på DeFi-marknaden. Plånboken ansluter sömlöst till Binance-börsen och BNB Chains DeFi-appar.

Binances Web 3 använder också MPC-teknik, som delar upp den privata nyckeln i tre delar: en del lagras på telefonen, en nyckel lagras i molnet och Binance har en. Plånboken kan returneras med 2/3 delar.

Även om någon förlorar en av sina delar kan de fortfarande få tillbaka plånboken med Binance. Å andra sidan kan Binance inte använda 1/3 för att komma åt plånboken.

Du kan ladda ner appen från binance.com/en/web3wallet.

Notera: Det finns många bedrägerier relaterade till Binance online. Bedragare utger sig för att vara Binance-anställda och utnyttjar företagets varumärke. Du kan få inbjudningar till WhatsApp-grupper eller annan kommunikation. Det kan hända att den nya Web 3-plånboken också används i bedrägerier.

Öppna aldrig konton för kryptotjänster eller installera plånböcker på rekommendation av någon! Du kommer alltid att bli lurad om du får någon kontakt från okända personer angående investeringar och kryptor.

Richard Heart finns med på listan över de som tjänar mest i Finland

Låt oss slutligen ta upp en nyhet om 2022 års inkomstkungar i Finland. Den traditionella skattedagen firades i början av november då medierna lyfte fram Finlands höginkomsttagare. Den här gången dök också ett överraskande namn upp på listan: Richard Heart, vars riktiga namn är Richard James Schuler.

Richard Heart är en mycket kontroversiell figur inom kryptobranschen. Han är mest känd som grundaren av kryptovalutan Hex. Heart ligger också bakom Pulse Chain, som lanserades 2023. Pulse Chain är en Ethereum-klon, dvs. en plattform för smarta kontrakt.

Hearts investeringar har lönat sig väl, eftersom mannen var Finlands 24:e mest inkomstbringande år 2022. Hearts kapitalinkomster uppgick till hela 15,25 miljoner euro. Mer än fem miljoner euro gick till den finska staten via skatter.

Hearts bostadsort i Finland har varit känd redan tidigare. Han har setts flera gånger i Helsingfors, där hans nuvarande adress finns. Denna information blev offentlig i juli 2023 när SEC stämde Heart.

Det har inte kommit någon ny information om SEC vs. Richard Heart-fallet under hösten. År 2023 stämde SEC också andra marknadsförare av Hex-kryptovalutan.

Hex-kryptovalutan handlas för närvarande till cirka 0,0056 USD. Priset är 98,9 procent under ATH-priset och nästan 70 procent negativt bara i år. Pulse Chains inhemska token, PLS, som lanserades under våren, ligger också cirka 70 procent under sin initiala nivå.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!