Recensioner
22
mar
binance recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Binance-recension

Binance är den ledande kryptovalutabörsen på marknaden. Att registrera ett nytt konto på Binance är en enkel och snabb process.

Du kan sätta in euro i Binance med en SEPA-banköverföring. Det finns mer än 350 olika kryptovalutor på Binance. Binance Pro-versionen erbjuder professionella verktyg för handel med kryptovalutor. Handelsavgifterna på Binance är endast 0,1 procent. Binance skickar inte automatiskt information om dina affärer till de lokala skattemyndigheterna.

Du kan när som helst ta ut dina fiatinnehav och kryptovalutor från Binance. Säkerheten på Binance-kontot kan förbättras med olika inställningar. Binance erbjuder också många andra tjänster och funktioner utöver kryptohandel.

Vårt team har använt Binance i mer än fem år. Binance kan varmt rekommenderas för både nybörjare och erfarna kryptoinvesterare.

Allmän information om Binance

Binance är den ledande kryptovalutabörsen på marknaden. Binance grundades 2017. Företagets grundare och vd är Changpeng Zhao. Zhao är bland de rikaste, mest kända och mest inflytelserika personerna på kryptomarknaden.

Binance har dominerat marknaden för kryptovalutabörser i flera år. Både spot- och terminshandelsvolymerna är högre på Binance än de fem största konkurrenterna tillsammans. Binance har mer än 120 miljoner kunder globalt.

Binance har expanderat enormt de senaste åren genom förvärv och nya funktioner. Företaget har också en licens som leverantör av virtuella tillgångar i 16 länder, inklusive åtta europeiska länder. Binance är den enskilt viktigaste aktören inom hela kryptosektorn.

Numera är Binance mycket mer än bara en börs. Binance har ett eget betalkort, en pool för Bitcoin mining, LaunchPad, institutionella tjänster, derivatmarknader osv. Du kan också tjäna ränta på dina kryptovalutor med Binance Earn eller ta kryptolån.

När börsen öppnades introducerade Binance också sin egen kryptovaluta. Den var ursprungligen känd som Binance Coin, men tokenet bytte namn till BNB år 2022. Du får 25 % rabatt på Binance-avgifterna om du betalar dem med BNB-tokens. BNB är också den inhemska tokenet för BNB Chain. BNB Chain är en av de största plattformarna för smarta kontrakt på marknaden.

År 2023 fick Binance en licens för Sverige, så företaget intar en allt starkare ställning även i de nordiska länderna. Binance accepterar den svenska kronan, så insättningar kan göras i SEK eller i Euro om man föredrar det.

Binance-registrering och KYC

Att registrera ett nytt konto på Binance är en enkel och snabb process. Du behöver en giltig e-postadress för att registrera dig. Klicka på länken nedan för att starta processen.

Registrera dig på Binance

Du kan byta språk först till svenska genom att klicka på globikonen i det övre högra hörnet (dator) eller från mobilmenyn. Klicka sedan på den gula knappen Registrera dig med telefonnummer eller e-post. Registreringsformuläret öppnas då på din skärm.

binance registrering

Ange din e-postadress och ditt lösenord i formuläret. Acceptera tjänstevillkoren och klicka på knappen Skapa personligt konto. Du kommer att få en bekräftelse i din e-post efter en lyckad registrering.

Därefter måste du kontrollera din identitet. Detta kallas också KYC-processen. Denna operation görs i alla kryptobörser som använder banköverföringar. Du bör redan innan verifieringen ladda ner Binance mobilappen – den finns i Googles och Apples appbutiker. KYC-processen avslutas i mobilappen.

Du behöver ett foto av ditt pass eller körkort för att verifiera din identitet. Du kan också göra verifieringen via webbläsaren, men KYC-processen slutförs i mobilappen med hjälp av telefonens kamera.

Du får ett meddelande i din e-post när din identitet har bekräftats och ditt konto är redo att användas. Detta tar vanligtvis en halvtimme till ett par timmar.

Binance har också gjort en video om KYC-processen.

Hur man sätter in euro på Binance

Du kan sätta in euro i Binance med en SEPA-banköverföring. Gör en insättning i kronor genom att klicka på portföljsymbolen i mobilappens fotmeny. Den kommer att visa dina saldon på Binance-kontot. Därefter klickar du på knappen Insättning.

Därefter visas två alternativ: Kontakt och Kryptovaluta. Välj Kontant och valutan EUR. Därefter visas ett formulär på skärmen där du kan välja antingen en SEPA-banköverföring eller ett betalkort som insättningsmetod.

binance insättning

Välj SEPA-överföring så ser du detaljerad information om hur du gör insättningen (bankkontot och referenskoden).

Binance tar ut en avgift på en euro för banköverföringar (insättningar och uttag). För insättningar som görs med ett betalkort är kostnaden 1,8 procent. Vi rekommenderar insättningar med en SEPA-överföring eftersom det är ett snabbt och billigt sätt att flytta pengar.

SEPA-överföringen visas normalt på ditt konto inom ett par timmar.

Hur man köper och säljer krypto på Binance

Det finns mer än 350 olika kryptovalutor på Binance. Du kan använda euro för att köpa till exempel dessa populära kryptovalutor:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Tether (USDT)
  • BNB (BNB)
  • XRP (XRP)
  • Cardano (ADA)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Polygon (MATIC)

Binances urval uppdateras ständigt. Börsen lägger vanligtvis till de mest eftertraktade kryptovalutorna till sitt urval bland de första. Binances utbud är ett av de mest omfattande på marknaden, och det kommer garanterat att tillfredsställa behoven hos både nybörjare och proffs.

Som standard använder Binances mobilapp den så kallade Lite-versionen, där det är väldigt enkelt att köpa och sälja. Aktiva handlare och yrkesverksamma kan byta till Pro-versionen genom att klicka på ikonen för användarprofilen. Pro-versionen ger dig tillgång till professionella handelsverktyg. Eftersom det här är en nybörjarguide kommer vi att gå igenom Binances funktioner via Lite-versionen.

Köp kryptovalutor med fiat (EUR, USD, SEK) genom att klicka på den gula handelsikonen i mobilappens huvudmeny (se bilden nedan).

binance menu mobile

Klicka på länken Köp i listan som öppnas. Hitta sedan den kryptovaluta du vill köpa och klicka på den för att komma till köpformuläret. I exempelbilden nedan köper vi bitcoin för hundra euro.

köp kryptovaluta

Köpformuläret är mycket enkelt, även för en nybörjare.

Kryptovalutor säljs på ett liknande sätt. Klicka på handelsikonen i huvudmenyn och välj Sälj. Därefter väljer du bara den kryptovaluta som ska säljas och ett formulär som det som visas ovan öppnas. Ange det önskade beloppet antingen i euro eller kryptovaluta (t.ex. 100 dogecoins).

Det finns också ett alternativ Konvertera i listan som öppnas från handelsikonen. Det låter dig konvertera t.ex. Bitcoins till Ether eller Dogecoins till Litecoins och så vidare. Använd alternativet Convert när du inte vill sälja din kryptovaluta till euro utan konvertera krypto till en annan krypto.

Binance Pro-versionen

Binance Pro-versionen erbjuder professionella verktyg för handel med kryptovalutor. Binance Pro ger dig alla funktioner från en högkvalitativ börs till din mobilapp, till exempel olika handelstyper, hävstångseffekt, terminer, teknisk analys och så vidare. Om du vill handla som ett proffs ändrar du vyn på din mobilapp till Pro-versionen.

Klicka på i mobilappens huvudmeny och sedan på användarikonen i det övre vänstra hörnet. Klicka på Binance Pro i menyn som öppnas och din mobilapp ändras till den professionella versionen. En Trade-länk visas i huvudmenyn i Pro-versionen, som öppnar Binance-börsen.

binance pro trade

Binance Pro anses av många vara den bästa börsen på marknaden. Du kan hitta alla tjänster som en modern kryptobörs erbjuder på sidan Pro Trade. Det är också möjligt att justera vyn efter dina behov i inställningarna för mobilappen. Förutom marknadsordern kan köp även göras med Limit-, Stop Limit-, Trailing Stop- och OCO-order.

Du kan handla med terminer i Pro-versionen och dra nytta av hävstång. Vi rekommenderar inte handel med terminer och hävstångshandel för nybörjare på grund av den höga risken.

Binance Pro view kan kännas lite tung för nybörjare. Du kan alltid växla tillbaka till Lite-versionen genom att klicka på Home från huvudmenyn och användarikonen i det övre vänstra hörnet. Klicka av Binance Pro-versionen så återgår mobilappen till Lite-vyn.

Binance avgifter

Handelsavgifterna på Binance är endast 0,1 procent. Du får också 25 procent rabatt på avgifterna om du betalar dem med BNB-tokens. Små avgifter är definitivt en av Binances styrkor. Det finns inte många börser som erbjuder lägre avgifter utan VIP-nivåer eller bonusar.

För att få 25 % rabatt måste du byta mobilappen till Pro-versionen. Klicka på Hem i huvudmenyn och sedan på användarikonen. Klicka på länken Använd BNB att få rabatt i menyn som öppnas. Du kommer att se följande inställningar.

binance bnb avgifter

Välj alternativet Använd BNB fär att betala avgifter och dina handelsavgifter kommer att sjunka till 0,075 procent som visas ovan. Du kan också komma åt sidan i webbläsarversionen genom att klicka på Avgifter i sidfotsmenyn.

Avgifterna på 0,1 procent på Binance är avgifter som betalas av den vanliga användaren. Om du handlar mycket eller har BNB-tokens på ditt konto kan du nå högre VIP-nivåer och få ännu lägre avgifter. I tabellen nedan hittar du Binances handelsavgifter på olika VIP-nivåer. Dessa siffror tar inte hänsyn till en möjlig rabatt på 25 % som du skulle få när du betalar avgifter med BNB.

VIP-nivå Handelsvolym BNB-innehav Maker-avgift Taker-avgift
Vanlig användare < 1 miljon BUSD < 25 BNB 0,1 % 0,1 %
VIP 1 > 1 miljon BUSD > 25 BNB 0,09 % 0,1 %
VIP 2 > 5 miljoner BUSD > 100 0,08 % 0,1 %
VIP 3 > 20 miljoner BUSD > 250 0,07 % 0,1 %
VIP 4 > 100 miljoner BUSD > 500 0,07 % 0,09 %
VIP 5 > 150 miljoner BUSD > 1000 0,06 % 0,08 %
VIP 6 > 400 miljoner BUSD > 1750 0,05 % 0,07 %
VIP 7 > 800 miljoner BUSD > 3000 0,04 % 0,06 %
VIP 8 > 2 miljarder BUSD > 4500 0,03 % 0,05 %
VIP 9 > 4 miljarder BUSD > 5500 0,02 % 0,04 %

Handelsvolymen beräknas utifrån de senaste 30 dagarna. Kravet för VIP-nivåer är både handelsvolym och BNB-innehav. Taker-avgift innebär en avgift när du gör ett köp till marknadspriset. Du betalar maker-avgiften när du erbjuder likviditet till börsen med en limitorder.

Terminer och hävstång har sina egna avgifter. Du kan läsa mer om dem på Binances webbplats.

Binance och skatter

Binance skickar inte automatiskt information om dina affärer till de lokala skattemyndigheterna. Varje investerare måste föra ett register över transaktioner och beräkna kapitalvinster från kryptohandel individuellt.

Många kryptoinvesterare handlar på flera olika börser, och dessutom kan kryptovalutor hållas i dussintals plånböcker. Om du gör ens 20-30 transaktioner per år rekommenderas det att du använder ett korrekt kryptoskatteprogram. Vi rekommenderar Divly. Använd koden BITCOINKESKUS23 när du beställer och få 15 % rabatt på skatterapporter!

divly sv

Divly stöder också Binances transaktionsrapporter. Du kan enkelt ladda ner dem genom att logga in på webbplatsen med webbläsarversionen. Klicka på Plånbok i huvudmenyn och sedan på Transaktionshistorik Från den här sidan kan du ladda ner transaktioner från ett visst tidsintervall eller klicka på länken Generate All Statements.

Det är också möjligt att importera Binance-transaktioner till Divly med hjälp av API:et. Klicka på användarikonen i huvudmenyn i webbläsarversionen och välj API-hantering. På den här sidan får du API-nycklar som du kan kopiera till Divly. Efter detta kommer Divly automatiskt att uppdatera dina transaktioner från Binance.

Hur man tar ut pengar från Binance

Du kan när som helst ta ut dina fiatinnehav och kryptovalutor från Binance. Låt oss först gå igenom uttag i euro.

Klicka på plånboksikonen i mobilappens huvudmeny och sedan på knappen Uttag. Välj Kontant som valutatyp och EUR i valutalistan. Du kan sedan välja en SEPA-banköverföring som uttagsalternativ.

binance uttag

En SEPA-överföring är ett enkelt och prisvärt sätt att ta ut euro till ditt bankkonto. Binance tar endast en euro i avgift för överföringen. SEPA-överföringar kommer ofta fram inom några timmar, men senast inom 1-2 bankdagar.

Du bör överföra kryptovalutor från börser till din egen plånbok för långvarig lagring. Även om Binance är en säker handelsplattform är det bra för kryptoinvesterare att lära sig att lagra mynt själva. Möjligheten att kontrollera sina egna medel är en av de viktigaste egenskaperna hos kryptovalutor.

Trust Wallet (som ägs av Binance) är ett bra plånboksalternativ och passar även för nybörjare. Den fungerar på en mobil enhet och stöder tusentals olika kryptovalutor. Läs mer i vår recension av Trust Wallet. Binance-börsen är inte ansluten till Trust Wallet-mobilappen på något sätt. Det är en helt oberoende applikation.

Uttag av kryptovalutor görs på samma sätt som uttag av euro. Välj bara Kryptovaluta som valutatyp istället för Kontant och klicka på den kryptovaluta som ska tas ut. Du får då följande formulär på din skärm.

krypto uttag

I exemplet ovan gör vi ett BNB-tokenuttag. Kom alltid ihåg att kopiera och klistra in adresser – försök aldrig att skriva in dem! Om det finns en QR-kod ska du skanna den med mobilappen.

Var också försiktig när du väljer nätverk. Många kryptovalutor cirkulerar i flera olika nätverk. Detta gäller även för Bitcoin. Om du inte är 100 % säker på vilket nätverk du ska välja kan du be Binance support om hjälp. Du kan också göra ett litet testuttag först för att se om överföringen kommer fram i din plånbok.

Binance tar ut en transaktionsavgift för uttag, precis som alla andra börser. Avgifterna varierar beroende på vilken kryptovaluta som används och nätverksöverbelastning.

Binance säkerhet

Säkerheten på Binance-kontot kan förbättras med olika inställningar. Det är värt att bekanta sig med säkerhetsinställningarna om du har betydande mängder krypto eller euro i Binance.

Klicka på diagramikonen i mobilappens huvudmeny och sedan på användarikonen i det övre vänstra hörnet. Du får en meny på skärmen där du kan hitta Säkerhet. Du kan aktivera olika ytterligare inställningar från den här sidan.

binance säkerhet

Ingen kryptovalutabörs, e-post eller någon annan viktig tjänst bör användas utan tvåfaktorsautentisering (2FA). Du bör också använda 2FA med appen Google Authenticator i stället för ett sms. Du kan även aktivera biometrisk identifiering i mobilappen.

Det är inte möjligt att ställa in alla säkerhetsinställningar via mobilappen. Logga in på tjänsten i webbläsarversionen, klicka på användarikonen i huvudmenyn och välj Security. Från webbläsarversionen kan du aktivera till exempel whitelist-adresser.

Kom ihåg att använda ett unikt och tillräckligt långt (helst mer än 10 tecken) lösenord för ditt Binance-konto.

Binance Tjäna och Binance-kortet

Binance erbjuder också många andra tjänster och funktioner utöver kryptohandel. Det skulle vara omöjligt att gå igenom alla Binances tjänster i den här artikeln, så vi kommer att lyfta fram två populära funktioner.

Binance Tjäna är en av de mest använda funktionerna på börsen. Den erbjuder avkastning på utvalda kryptovalutor. Om du behåller vissa kryptovalutor på Binance kan du lägga dina coins för att samla in passiva inkomster också.

Binance Tjäna finns i mobilappen genom att klicka på plånboksikonen i huvudmenyn. Sedan välj Binance Tjäna.

binance tjäna

Du kan vanligtvis få en avkastning på mellan några procent och tio procent, beroende på valutan. Bonusavkastning kan också finnas med olika kampanjer. Bekanta dig noggrant med användarvillkoren för Binance Earn innan du låser dina pengar.

Binance-kortet är också populärt. Det fungerar globalt som betalningsmedel precis som andra betalkort. Du kan beställa Binance-kortet genom att gå till Binances webbplats med en webbläsare. I huvudmenyn klickar du på Finans och väljer Binance-kort.

binance kortet

Klicka sedan på Get Started och fyll i kortinformationen och adressen som kortet ska skickas till. Efter en lyckad beställning får du också ett virtuellt kort. Det fungerar genast vid onlinehandel.

Binance-kortet har en egen hanteringssida där du kan se kortinformationen och saldot på kortkontona. Du kan överföra euro eller kryptovalutor till kortet. Vissa stablecoins stöds också. Om det inte finns några euro på kontot, reglerar Binance köpen genom att konvertera kryptovalutor till euro i farten.

Binance-kortet ger upp till 8 % cashback. Du får en ökad återbetalningsprocent om du sätter in BNB-tokens på kortkontot. Du kan få mer information om kortets funktioner och cashback på beställningssidan för Binance-kortet.

Förutom Binance Earn och kort finns det en Bitcoin mining-pool, Launchpad och mycket mer. Vi rekommenderar att du går igenom webbplatsen med webbläsarversionen, eftersom mobilappen (särskilt Lite-versionen) inte stöder alla funktioner.

Binance erfarenheter

Vårt team har använt Binance i mer än fem år. Vi lärde känna Binance för första gången hösten 2017. Enligt vår åsikt är det den bästa kryptovalutabörsen. Binance har uppnått en stark ställning på marknaden av en god anledning.

Binances styrka är det fantastiska urvalet, både när det gäller kryptovalutor och andra funktioner. Binance introducerar också snabbt nya och intressanta mynt för investerare. Börsen erbjuder marknadens bästa likviditet för hundratals kryptovalutor.

Binance har från början varit exceptionellt stabilt ur teknisk synvinkel. Den måste hantera enorma volymer av användare och affärer varje sekund, men Binance fungerar utmärkt dag ut och dag in. De nya funktionerna har inte heller orsakat instabilitet.

Vårt team har haft mycket positiva erfarenheter av att använda Binance. För närvarande använder mer än 120 miljoner kunder världen över Binances tjänster.

Sammanfattning av Binance-recensionen

Binance kan varmt rekommenderas för både nybörjare och erfarna kryptoinvesterare. Det är den bästa börsen på marknaden som helhet. Det är svårt att komma på en bra anledning till varför en aktiv näringsidkare inte skulle prova denna kryptobörs.

Binances styrka är det stora utbudet av olika tjänster. Företagets vilda tillväxt har gjort det möjligt att bygga nya funktioner. Handel med kryptovalutor är bara ett område. Binance har dessutom många andra funktioner som är användbara för kryptoinvesterare.

Binance har genom åren visat att det är en pålitlig och säker tjänst. Den erbjuder också sina kunder alternativ för att förbättra kontosäkerheten. Det är omöjligt att i den här artikeln göra en heltäckande genomgång av alla funktioner hos Binance. Du bör bekanta dig med tjänsten mer i detalj!

Det kostar ingenting att öppna ett konto och Binance tar inte ut några månads- eller årsavgifter för att använda tjänsten.

Kolla in Binance nu!

Följ också Binance på sociala medier så håller du dig uppdaterad om händelser och nya kampanjer. Det officiella Twitterkontot är @binance och Reddit-sidan finns på reddit.com/r/binance. Du bör också följa VD:n Changpeng ”CZ” Zhaos konto. Han är en mycket aktiv twittrare.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!