Recensioner
02
sep
Binance recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Binance-recension

Binance är marknadens ledande kryptovalutabörs. Den har ett fantastiskt urval av kryptovaluta i kombination med ”futures”, ”staking” och andra coola funktioner! Denna artikel är en Binance-recension. Det är en nybörjarguide till alla funktioner på Binance. Läs denna recension för att ta reda på hur du sätter in, tar ut och handlar säkert på Binance innan du öppnar ett konto!

Binance översikt

Binance grundades 2017. VD:n (och grundaren) är Changpeng Zhao, som har blivit en av de mest kända personerna i kryptouniversumet. Zhao har stor erfarenhet av att bygga handelsprogramvara och arbeta i en kryptovalutabörs.

Binance utvecklades i flera år med ett starkt team före lanseringen. Detta var den främsta anledningen till att dess popularitet exploderade i slutet av 2017. När alla andra börser gick offline och till och med började inaktivera nya registreringar, var Binance igång 24/7 och fick flera miljoner nya kunder.

Även om Binance är ett ungt företag har det varit den ledande kryptobörsen i 2+ år. Volymen på Binance är större än alla dess huvudkonkurrenter har kombinerat. Binance har tiotals miljoner globala kunder.

binance.com

Binances varumärke har alltid varit en kontinuerlig utveckling. Även om Binance har blivit den största börsen har de släppt nya funktioner varje år. ”Futures”, ”staking”, LaunchPad, betalkort och stock tokens bara för att nämna några.

När företaget öppnade SEPA-överföringar för européer 2020 har de blivit ännu populära på den ”gamla kontinenten”.

Har du några upplevelser med Binance? Skriv en kommentar under artikeln och dela dina synpunkter på denna börs!

Binance-registrering

Att öppna ett nytt konto är en snabb och smärtfri process. Allt du behöver är en e-postadress. Starta registreringsprocessen genom att klicka på länken nedan.

Öppna konto

Du bör landa på registreringsformuläret. Ange ett användarnamn, en e-postadress och ett lösenord. Därefter får du ett bekräftelsemail till din inkorg. Avsluta registreringen genom att klicka på bekräftelselänken i e-postmeddelandet.

Det är allt!

Notera. Den här artikeln är en guide för skrivbordsversionen. Om du använder Binance med en mobil enhet kan vissa funktioner och menyalternativ vara något annorlunda.

Observera också: du kan även använda Binance på svenska. Språkvalet hittar du i toppmenyn.

Binance’s KYC-process

När din registrering är klar är det dags att gå igenom KYC-processen. Detta är ett standardförfarande i varje börs, som stöder banköverföringar.

Binance kan också användas utan KYC. Det finns dock en begränsning. Det är bara möjligt att sätta in och ta ut kryptovalutor med ett okontrollerat konto. De som vill undvika extra KYC-procedurer kan köpa Bitcoin med fiat från Coinbase och flytta bitcoins till Binance för att handla med altcoins.

Om du vill fortsätta med KYC klickar du på den runda användarikonen i toppmenyn. Välj Identification från öppningslistan.

binance kyc processen

Detta öppnar sidan Basic Information, där du bör se en gul Verification-knapp. Starta INTE KYC -processen innan du har nödvändiga bilder och utrustning redo!

Du behöver en högkvalitativ bild av en av dessa: ett pass, ett körkort eller ett statligt utfärdat ID-kort. Om ID-kortet har information på båda sidor, ta två bilder. Du bör också ta en selfie eftersom det också behövs för att slutföra processen.

Du måste också använda en enhet med en webbkamera. Detta behövs i den sista fasen av KYC-processen. En vanlig bärbar dator eller mobiltelefon räcker. Du kan också kolla den här videoguiden på Youtube innan du börjar.

När du är redo klickar du på Verify-knappen för att starta KYC-processen. Följande popupfönster bör öppnas.

kyc popup

Välj ditt land och klicka på Startknappen för att fortsätta. Därefter kommer systemet att be om ditt namn, födelsedatum och adressinformation.

I den tredje fasen måste du välja det ID-kort du vill använda: ett pass, ett körkort eller ett statligt utfärdat ID-kort. Gör valet och ladda upp bilderna. Binance kommer också att be dig att ladda upp en selfie.

Kameran behövs i slutfasen. Du måste flytta huvudet från sida till sida, så systemet vet att det finns en verklig person som gör KYC-processen. Detta är den del som orsakar problem för vissa användare. Om du har problem, försök att flytta närmare eller längre från din webbkamera och se om det gör någon skillnad.

Hur man sätter in euro på Binance

Om du har ett verifierat konto är det möjligt att göra en banköverföring. Klicka på Wallet på huvudmenyn och välj Fiat and Spot. Du får se en gul insättningsknapp. Klicka på den för att sätta in fiat.

Välj sedan Fiat-alternativet (se bilden nedan).

binance sepa eur

Välj EUR som valuta och klicka på Bank Transfer (SEPA) som det är valt i bilden ovan. Detta är det snabbaste och billigaste sättet att sätta in fiat.

Välj önskat belopp och klicka på Fortsätt. Därefter ser du bankinformationen för insättningen. Gå till din internetbank och gör en vanlig banköverföring utomlands. Ange Binance-referenskoden i meddelandefältet.

Du bör se din insättning på några minuter, i timmar eller nästa arbetsdag. Detta beror på vilken bank som används. SEPA-överföringar är vanligtvis mycket snabba.

Det är också möjligt att göra en insättning med ett betalkort/kreditkort. Du hittar det här alternativet genom att klicka på Buy crypto på toppmenyn. Se bilden nedan

binance debit kort

Detta öppnar ett enkelt formulär för en insättning med bankkort. Med denna metod måste du köpa kryptovaluta. Om du är osäker på vad du ska köpa, välj Bitcoin. Du kan alltid byta bitcoins till annan valfri kryptovaluta.

Observera att en insättning med betalkort/kreditkort är det dyraste sättet att sätta in pengar. Du bör använda en banköverföring istället om möjligt.

Hur man köper och säljer krypto på Binance (det enkla sättet)

När det väl finns euro på ditt konto kan du köpa några bitcoins!

Det finns två olika sätt att köpa kryptovaluta på Binance. Du kan använda ett formulär som passar bäst för nybörjare eller så kan du gå till börsen. Låt oss först kola in det enklare alternativet.

Klicka på Trade i toppmenyn och välj Convert.

binance trade crypto

Konverteringsalternativet ger dig ett enkelt formulär för att köpa kryptovalutor. Se bilden nedan. Vi spenderar 100 euro för att köpa bitcoins.

binance convert

Först finns det inget Bitcoin-pris synligt på formuläret. När du klickar på Preview Conversion hämtar systemet det senaste priset. Du bekräftar bara köpet och sedan är det klart.

Om du vill sälja dina bitcoins till euro är det bara att vända processen. Klicka på Trade -> Convert och återgå till det här formuläret. Du kan också konvertera från en kryptovaluta till en annan istället för fiat.

Det här alternativet har kanske inte alla tillgängliga kryptovalutor som är listade på Binance-börsen.

Hur man köper och säljer krypto på Binance-börsen

För mer erfarna köpare rekommenderar vi Binance-börsen. Klicka på Trade från huvudmenyn och välj Classic.

Detta är den ”goda gamla” plattformen Binance alltid har haft. Alternativen Convert och Advanced är nyare tillägg. Classic-börsen har allt som en vanlig trader behöver för att handla med altcoins.

I det här exemplet handlar vi euro för bitcoins. Kontrollera börsens övre högra hörn. Det är här du hittar alla handelspar. Se bilden nedan och titta på vad pilen pekar på.

binance classic

Där hittar du alla stablecoins och fiatvalutor under FIAT.

Därefter ser du alla handelspar med euro. Listan är ganska kort med tanke på hur många altcoins det finns på Binance. Detta beror på att EUR inte är det mest använda och populära handelsparet. Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC) och Tether (USDT) används mest för att köpa altcoins.

Använd sökrutan för att hitta den kryptovaluta du letar efter. Du måste använda tickern, inte namnet på kryptovalutan. Till exempel LTC istället för Litecoin, BTC istället för Bitcoin, och så vidare.

binance classic sök

Se bilden ovan. Vi har sökt efter PancakeSwaps CAKE-token. Listan visar USDT, BUSD, BNB och BTC som handelspar. Om du bara har euro på ditt konto och du vill köpa CAKE bör du växla euro till en av dessa valutor först.

När valutaparet väljs kan du gå till köp/sälj-formuläret. Klicka på den lilla stjärnikonen för att göra handelsparen till dina favoriter.

Lägg märke till att det finns flera alternativ på köp/sälj-formuläret: Spot, Cross 3x och Isolated 5x. Välj Spot, som bör väljas som standard.

binance classic köpa

Under dessa alternativ finns det ytterligare tre alternativ: Limit, Market och Stop-Limit. Om du inte vet bättre, välj alternativet Market. Det är det enklaste för nybörjare.

Syftet med Limit och Stop-Limit är att ange en prisnivå när ditt köp genomförs. Antingen högre eller lägre jämfört med nuvarande marknadspris. När du använder dessa alternativ lämnas din beställning öppen och kommer att fyllas om marknadspriset någonsin flyttar till det valda målet.

En av pilarna i bilden pekar på en stapel som du kan dra från vänster till höger. Använd det för att köpa BTC med en viss procentandel av dina likvida medel. Om du vill spendera all euro, dra den till 100%. Slutligen klickar du på den gröna Buy-knappen.

Om du försöker göra ett köp med ett maximibelopp (100 %) och ett fel visas beror det på att priset just har flyttat emot dig. Försök i så fall att göra en ny beställning eller använd gränsalternativet.

Att sälja är inte annorlunda än att köpa. Upprepa processen för att hitta valutaparen och använd säljformuläret. Återigen rekommenderar vi alternativet Market för nybörjare.

binance classic sälja

Du kan flytta det vita fältet från vänster till höger för att sälja 50% eller 100% eller någon annan procent av dina coins. Du kan också ange antalet coins du vill sälja istället. När du är klar klickar du på den röda knappen Sell.

När du använder marknadsalternativet visas dina köp och sälj direkt på ditt konto. Klicka på Wallet i huvudmenyn och välj Fiat and Spot för att se din portfölj.

Så här sätter du in krypto på Binance

Det är möjligt att sätta in valfri kryptovaluta på Binance. Du kan också när som helst ta ut dina innehav till en extern plånbok. Nedan visar vi hur du sätter in bitcoins på ditt Binance-konto.

Klicka på Wallet från huvudmenyn och välj Fiat and Spot. Detta öppnar Portfolio-vyn, som visar alla kryptovalutor som är tillgängliga på Binance. Om du inte ser den kryptovaluta du vill sätta in, använd sökrutan.

wallet

Nu bör du se det önskade valutan under Crypto Balance. Titta på kolumnen Action. Du ser följande alternativ: Buy, Deposit, Withdraw, Trade och Earn. Klicka på länken Deposit.

Detta öppnar insättningssidan för den valda kryptovalutan. Det finns några viktiga punkter här du måste tänka på.

binance btc deposit

Titta på bilden ovan. Se översta raden med BTC, BEP2, BEP20 (BSC)… alternativen. Det här är olika nätverk eftersom bitcoins inte bara finns i Bitcoin-blockkedjan längre. Bitcoin finns också ”wrapped” på Ethereum och några andra blockkedjor.

Du ser också liknande alternativ med andra kryptovalutor. Om du sätter in Ether (ETH) ser du BEP2, BEP20 och ERC20.

Vi kan inte gå igenom alla alternativ för varje coin där ute. Om du är nybörjare och är osäker på vilket nätverk du ska välja, be om hjälp! Annars riskerar du att förlora din insättning. Du kan också göra en liten testinsättning först för att se till att allt går smidigt.

Titta på bilden igen. Pilen pekar på två ikoner. Den till vänster kopierar insättningsadressen till ditt Urklipp. Ikonen till höger öppnar adressens QR-kod. Det är mycket användbart om du sätter in från en plånbok på mobiltelefonen.

Gör sedan en insättning från din externa plånbok till den angivna adressen. Behandlingstiden beror på den kryptovaluta som används.

Hur man tar ut krypto från Binance

Även om vi betraktar Binance som en säker plats att handla krypto på, vill många förvara sin krypto i en extern plånbok. Detta rekommenderas alltid om du har de tekniska färdigheterna för att sätta upp och säkra dina plånböcker ordentligt.

Om du vill göra ett uttag klickar du på Wallet i toppmenyn och väljer Fiat and Spot. Du ser alla dina innehav under listan Crypto Balances. Klicka på länken Withdraw för kryptovalutan du vill ta ut.

Följande bild visar hur ett Bitcoin-uttag ser ut.

binance uttak

Kopiera och klistra in din plånbokadress till mottagarens adressruta. Därefter måste du göra ett nätverksval, precis som med insättningar. Vi har valt Bitcoin-nätverket, men det finns inget valt här som standard.

Vi kan inte gå igenom alla möjliga alternativ för hundratals kryptovalutan. Det enda rådet vi kan ge här är detta: se till att du vet var du ska ta ut. Om du är osäker, gör ett litet testuttag först eller be om hjälp från en erfaren användare. Annars kan du förlora dina pengar.

När du klickar på Submit, kommer Binance att be om en 2FA-kod (om den är aktiverad) och en bekräftelsekod som skickas till din e-postinkorg.

Binances behandlingstider är mycket snabba vid insättningar och uttag. Den totala behandlingstiden för ditt uttag beror på kryptovalutan och vilken plånbok som används.

Binance-avgifter

Binance är en av de billigaste börserna att använda. Den massiva volymen gör det möjligt för Binance att ta ut extremt låga avgifter.

Du kan få ner avgifterna ännu lägre med Binances egen kryptovaluta, Binance Coin (BNB). Varje aktiv användare bör ha minst en liten mängd BNB på sitt konto. För att använda BNB för avgifter, klicka på den runda användarikonen i huvudmenyn. Välj den första länken från listan som öppnas.

binance avgifter

Detta öppnar din Dashboard, som har massor av information om ditt konto. Rulla ner så ser du en ruta med titeln Your Trading Fee Level. Detta bör vara 0,1% på VIP 0-nivån.

binance vip1

Välj alternativet Using BNB to pay for fees (25% discount). Detta kommer att sänka dina avgifter från 0,1% till bara 0,075%.

Även om du inte vill ha BNB är 0,1% i avgift mycket låg. Binance har VIP-nivåer från 0 hela vägen till 9. När din handelsvolym ökar kommer avgifterna att sjunka till nästan noll. Ju mer du handlar, desto mindre betalar du.

Prova Binance idag!

Många nybörjarvänliga tjänster (som Coinbase eller Bitpanda) har avgifter runt 1% till 2%. Det betyder att Binance är 10x-20x billigare. Andra börser som Kraken och Coinbase Pro börjar från 0,2–0,5% i avgift.

Binance säkerhetsfunktioner

Binance är en av de säkraste börserna på marknaden. Den har mer tillgångar i sina valv än alla konkurrenter tillsammans. Detta innebär att Binance troligen blir måltavla för fler hackare än andra börser. Alla säkerhetsförfaranden måste vara extremt bra!

Även om Binance har förstklassiga säkerhetsprocedurer har varje användare också ansvar för sina konton. Du måste använda ett starkt lösenord, 2FA-autentisering etc. Kom ihåg att också säkra din e-post!

Klicka på den runda användarikonen från toppmenyn och välj Security (säkerhet).

binance säkerhet

Detta öppnar en sida med alla tillgängliga säkerhetsfunktioner. Du måste själv bestämma hur många olika funktioner som ska aktiveras. Varje säkerhetsfunktion gör att webbplatsen blir lite ”tyngre”.

Vi rekommenderar att du aktiverar minst 2FA (Google Authentication). Du bör använda 2FA i varje app där den är tillgänglig.

binance 2fa

Observera att detta inte betyder att Google & SMS-autentisering är på! Det betyder att du måste klicka på On-knappen för att aktivera dem. När funktionen är på har knappen titeln Disable.

Klicka på On-knappen för Google Authentication och ladda ner Google Authenticator-appen. Den är tillgänglig för iOS och Android. Följ instruktionerna på skärmen för att aktivera 2FA. I slutskedet får du en backupkod. Förvara denna säkert! Den ger åtkomst till ditt konto om din Authenticator-app inte kan användas (mobiltelefonen tappas eller går sönder).

Överväg också att aktivera vitlistadresser och anti-phishing-koder.

Binance Earn och Futures

Binance är så mycket mer än bara en kryptovalutabörs. Vi har sett massor av nya funktioner tillagda under de senaste åren. Det finns Futures, Staking, Launchpad, kryptolån och till och med en Bitcoin-miningpool!

Du kan komma åt Futures från huvudmenyn. De har blivit extremt populära bland professionella traders. Det är möjligt att använda hävstång upp till 125x på Binance! Vi rekommenderar inte hävstångshandel för nybörjare. Det är en hög risk med att använda sådana produkter.

Binance Earn är dock lämplig för nybörjare. Klicka på Finance från huvudmenyn och välj Binance Earn. Du kommer att landa på stakesidan, som ger dig olika alternativ för att tjäna passiv inkomst.

binance earn

Det finns både flexibla och tidsbegränsade lösningar. Binance betalar dig en lägre ränta på flexibelt sparande, men det är också möjligt att ta ut pengar snabbt till ditt saldo. Om du är villig att låsa din insats i 7, 14, 30 eller 90 dagar betalar Binance dig en högre avkastning.

Det tredje alternativet kallas DeFi Staking. Avkastningen är ännu högre, men det innebär också mer risk.

Om du har betydande medel på Binance under långa perioder, kolla in alternativet Binance Earn. Det vore smart att sätta dina medel i arbete. En sammansatt 20% årlig ränta gör en stor skillnad på lång sikt.

Binance recension – slutgiltiga kommentarer

Vi har precis börjat repa ytan på Binance. Ändå är denna recension en av de längsta på webbplatsen! Det berättar något om det rena djupet i Binances tjänster. Sajten har växt enormt sedan 2017 och fortsätter att lägga till nya funktioner.

Vi har många bra erfarenheter av att använda Binance. Om du är en aktiv spelare på kryptovalutamarknaden måste du helt enkelt ha ett Binance-konto. Det vore galet att inte ha ett.

Binance har också ett eget bankkort. Du kan använda detta betalkort hos vilken säljare som helst och spendera krypton från ditt Binance-konto. Fler och fler människor använder Binance-betalkortet nuförtiden.

Finns det några negativa aspekter? Det är något du måste tänka på. Binances stora storlek betyder att det finns tiotals miljoner kunder på plattformen. Detta har orsakat stor stress för Binances kundtjänst. De får helt enkelt nya kunder snabbare än de kan anställa kundservicespersonal.

Om du har problem med Binance kan det ta många dagar eller till och med 1 till 2 veckor att få svar från kundtjänsten. Mindre webbplatser har inte detta problem, men då har de inte heller alla funktioner. Detta är något som varje användare måste överväga. Vad är den viktigaste funktionen för dig?

Vi rekommenderar att du testar på Binance idag. Det finns också en utmärkt mobilapp för Android och iOS. Många nykomlingar tycker att mobilversionen är ännu enklare att använda än skrivbordsappen.

Öppna konto nu

Du bör också följa Binance på sociala medier. Det officiella Twitter-kontot är @binance och Reddit-sidan Reddit.com/r/binance. Vi rekommenderar också att följa VD:n, Changpeng Zhao. Han är mycket aktiv på Twitter och ger uppdateringar om det händer något på Binance.

Articles written by Bitcoincenter are produced by our team. There are several crypto specialists working at Bitcoincenter. The head analyst of Bitcoincenter is Antti Hyppänen.
Relaterade artiklar
14
nov
Kollapsen av FTX-börsen

Kollapsen av FTX-börsen

FTX var en av de största och mest kända kryptovalutabörserna i världen. Dess grundare, Sam […]

Läs mer

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *