Recensioner
18
apr
coinbase

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Coinbase-recension

Coinbase är en av de enklaste plattformarna för att köpa, sälja och lagra kryptovalutor. Det är också en av de mest populära kryptotjänsterna i världen. Coinbase är utformad för att vara ingången för oerfarna användare. Denna artikel är en Coinbase-recension. Vi kommer att gå igenom alla viktiga Coinbase-funktioner.

Företagsöversikten

Coinbase är ett amerikanskt företag, grundat redan 2012. VD är Brian Armstrong, som är en av de mest kända figurerna inom kryptovalutascenen. Coinbase’s filosofi har alltid varit att det ska vara enkelt att använda. De har tillhandahållit en enkel fiat-on-ramp till krypto, särskilt för nya och oerfarna användare.

I början erbjöds bara Bitcoin. Ethereum tillkom 2016, Litecoin och Bitcoin Cash 2017. Kryptoerbjudandena började snabbt växa efter 2018. Numera kan du köpa dussintals populära coins på Coinbase. Det finns också nya funktioner, till exempel staking och betalkort.

Coinbase har också vuxit snabbt som företag. Miljonanvändarbarriären bröts redan 2014. Nu finns det över 56 miljoner kunder som använder Coinbase. Det är en av de mest populära och pålitliga plattformarna för att köpa kryptovalutor.

Företaget blev nyligen noterat på Nasdaq-börsen i april 2021. Coinbase är den första kryptovalutabörsen som alla kan köpa aktier i.

Har du några upplevelser med Coinbase? Skriv en kommentar under artikeln och dela dina synpunkter på denna börs!

Coinbase-registrering

Därefter är det dags att öppna ett Coinbase-konto. Börja registreringen genom att klicka på länken nedan.

Öppna ett Coinbase konto

När du kommit in på Coinbase förstasida så klickar du på Get Started-knappen i det övre högra hörnet. Skriv in ditt namn, din e-postadress och ditt lösenord för att skapa ett konto.

Efter detta får du ett bekräftelsemail till din inkorg. Klicka på bekräftelselänken så vidarebefordras du till Coinbase-webbplatsen.

Därefter börjar KYC-processen (Know Your Customer). Detta är ett standardförfarande som krävs av alla operatörer när det gäller banköverföringar.

Först uppmanas du att ange ditt mobiltelefonnummer. Detta används för verifieringar senare. Därefter ser du ett formulär som du måste fylla i. Det kräver standardinformation som din adress och födelsedatum.

coinbase registrering

Innan du fortsätter, se till att du har en högkvalitativ bild av ditt pass tillgängligt. Du behöver också ett bevis på din adress (en elräkning eller något liknande). När du är klar klickar du på Continue och laddar upp dessa filer till systemet.

Du kommer att spara mycket tid om du tillhandahåller bilder av hög kvalitet från början. Se till att all relevant information är tydligt synlig.

Din kontobekräftelse kan ta några minuter eller ett par timmar beroende på hur många som har ett ärende.

Hur man gör en banköverföring

När du har gått igenom KYC-processen är det möjligt att göra en banköverföring. Denna process börjar med att lägga till en ny betalningsmetod.

Klicka på ditt namn längst upp till höger på sidan. Då öppnas en meny. Välj Settings på den här menyn.

Från inställningssidan är det möjligt att ändra profilinformation, säkerhetsinställningar, sekretessinställningar etc. Välj Payment Methods från undermenyn (se bilden).

payment method

Denna sida visar alla tillgängliga betalningsmetoder. När du öppnar den för första gången är den tom. Klicka på knappen Add a payment method för att fortsätta.

Därefter öppnas en popup med följande val.

konto

Klicka på alternativet Euro Bank Account och lägg till dina bankuppgifter. Att länka ditt bankkonto till Coinbase gör man på olika sätt beroende på ditt land och bank. Följ bara instruktionerna på skärmen och fyll i den information som krävs.

Att lägga till ett nytt kredit- eller betalkort är också en enkel process. Det är ett liknande formulär som du ser på någon annan webbplats. Du lägger bara till din kortinformation och sen är det klart.

Du kan också länka ditt PayPal-konto till Coinbase. Detta kan endast användas för uttag.

Hur köper man kryptovaluta

När du har lagt till en betalningsmetod kan du äntligen köpa lite krypto. Klicka på Trade-knappen i huvudmenyn. Du kommer att se en lista över alla tillgängliga kryptovalutor. Klicka det coin du vill köpa så ser du ett köp-/sälj-formulär.

Du kan också klicka på den blå Buy / Sell-knappen på toppmenyn för att komma till det här formuläret. Följande popup-fönster öppnas med fliken Buy som standard.

kjöp bitcoin fra coinbase

Du kan köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor som stöds. I rutan Pay with visas den tillgängliga betalningsmetoden.

Ange bara önskat belopp i euro eller bitcoins. När du har gjort det ändras den blå knappen till Preview buy. Klicka på det för att slutföra köpet. Preview-sidan visar dig också avgifterna. Köpet är klart på några sekunder.

Du får en e-postbekräftelse på alla köp.

Hur man säljer och konverterar kryptovalutor

Att sälja Bitcoin (och andra valutor) är lika enkelt som att köpa dem. Klicka på Portfolio från huvudmenyn för att öppna en lista med valutor du äger. Du kan också klicka på den blå Buy / Sell-knappen i toppmenyn.

Den här gången väljer du fliken Sell i formuläret som visas på bilden. Vi säljer Uniswap-token för euro i detta exempel.

sälj krypto

Du kan sälja önskat belopp i coins eller euro.

Fliken Convert är ett enkelt sätt att konvertera en kryptovaluta till en annan. Det sparar pengar i avgifter, eftersom du inte behöver först sälja kryptovaluta A till euro och sedan använda dessa euro för att köpa kryptovaluta B. Konvertering sker också på ett par sekunder.

Det är möjligt att konvertera vilken kryptovaluta som helst (som är tillgänglig) till en annan. Detta är en mycket bra och användbar funktion på Coinbase.

Hur man tar ut pengar till ett bankkonto

Om du vill ta ut fiatvaluta (EUR, GBP, USD) till ditt bankkonto måste du först sälja dina coins till fiat. Gör detta genom att följa instruktionerna i föregående kapitel.

Välj sedan Portfolio i huvudmenyn. En lista över alla dina innehav öppnas. Högst upp på listan bör EUR Wallet finnas med lite pengar i.

Välj EUR-plånboken så öppnas en sida som visar alla EUR-transaktioner. Det finns också ett enkelt Deposit / Withdraw-formulär på den sidan.

uttak

Välj fliken Withdraw och ange önskat belopp i euro som du vill ta ut. Klicka sedan på Continue.

Därefter ber Coinbase dig att välja uttagsmetod (destination). Om du tidigare har lagt till PayPal som betalningsmetod visas det här.

uttak destinasjon

Välj ditt bankkonto och klicka på Continue. En bekräftelsessida öppnas där du kan slutföra överföringen.

Vi har tagit ut från Coinbase vid flera tillfällen och fått pengar inom ett par timmar. Om du försöker ta ut på fredag ​​ser du inte dina pengar före måndag.

Hur man sätter in och tar ut kryptovalutor

Det är också möjligt att sätta in kryptovalutor till Coinbase. Du kan överföra i alla kryptovalutor som anges på portföljsidan. Detta görs vanligtvis när du vill sälja coins som lagras på dina privata plånböcker.

Klicka på Portfolio från huvudmenyn och välj den coin du vill sätta in. Du ser ett enkelt formulär som heter Send / Receive. Alternativt kan du klicka på den vita knappen Send / Receive på toppmenyn.

hur man sätter in krypto

Välj fliken Receive. Där ser du en QR-kod och en adress. Om du inte kan använda QR-koden klickar du på den lilla fyrkantiga ikonen i adressraden. Detta kommer att kopiera adressen.

Gå sedan till din externa plånbok och gör en insättning till den här adressen. Insättningstiden beror på den kryptovaluta som används.

Det är också enkelt att flytta dina coins från Coinbase till en extern plånbok. Detta sker från samma formulär, men nu väljer du bara fliken Send istället.

aave-uttak

I det här exemplet skickar vi en (1) AAVE-token från vår plånbok. Du kan också skicka coins värda ett visst EUR belopp, som 100 euro.

Ange mottagaradressen i formuläret. Du bör alltid använda copy-paste med kryptoadresser, du bör aldrig skriva bokstav för bokstav. Det är också möjligt att skicka coins direkt till din vän med en epostadress. Detta fungerar om din vän också har ett Coinbase konto.

Anteckningen kan lämnas tom om du inte vill skriva något av redovisningsskäl eller liknande. Klicka på Continue för att slutföra överföringen.

Coinbase-avgifter

Coinbase-avgifterna beror på betalningsmetoden och köpets storlek. De är också olika för europeiska och amerikanska kunder.

Generellt kan vi säga att ett litet köp (under €100) som görs med ett bankkort är det absolut sämsta sättet att köpa kryptovalutor på någon börs. Du kan enkelt betala 3–4 % avgifter per köp. Mycket små investerare bör försöka koncentrera inköpen på större belopp.

Den bästa metoden för fiat-insättningar är alltid SEPA-banköverföring. Du bör alltid använda den metoden oavsett storleken på din portfölj.

coinbase-avgifter

När du gör köp över €200 med din EUR-plånbok, tar Coinbase ut en avgift på 1,49%. Avgifter varierar vanligtvis mellan 1–2 % på tjänster som denna.

För mer erfarna användare finns Coinbase Pro. Avgifterna börjar från 0,5% på Coinbase Pro och sjunker ännu mer baserat på din handelsvolym. Dessa avgifter är konkurrenskraftiga jämfört med andra pro-börser.

Coinbase Pro

Några av läsarna kanske fortfarande kommer ihåg GDAX-börsen. Det var vad Coinbase Pro tidigare hette. Som namnet antyder är detta ett alternativ för aktiva och professionella handlare.

Innan du använder Coinbase Pro, måste du öppna ett konto på Coinbase.

När du har registrerat ett konto och bekräftat din identitet (KYC) går du till pro.coinbase.com och logga in. Nedan är en del av en skärmdump på Coinbase Pro.

coinbase pro

Coinbase Pro ser i stort sett likadan ut som andra pro-börser. Du ser orderboken och kurstabellerna, och det finns avancerade metoder för att göra beställningar. Till exempel kan du göra limit-ordrar, vilket inte är möjligt på vanliga Coinbase.

Klicka på Portfolios på toppmenyn. Härifrån kan du göra en insättning på ditt Coinbase Pro-konto. Du kan tänka dig att Coinbase Pro är som en annan börs. Det är möjligt att göra direkta insättningar med fiat (EUR) och kryptovalutor till ditt Pro-konto.

Du kan också flytta pengar direkt mellan ditt Coinbase och Coinbase Pro-konto.

Coinbase Pro är bättre lämpad för de användare som har högre volymer och kräver funktioner för professionell trading. Standardversionen av Coinbase är ett bra alternativ för nykomlingar.

Coinbase säkerhetsfunktioner

Låt oss också kontrollera några säkerhetsfunktioner. Vi rekommenderar att du aktiverar 2FA (tvåfaktorsautentisering) när det är möjligt. Nästan varje börs stöder 2FA nuförtiden. Sök efter Google Authenticator på Apples (iOS) och Googles (Android) appbutiker.

För att aktivera säkerhetsfunktioner, klicka på användarikonen i det övre högra hörnet och välj Settings på menyn. Välj sedan Security.

coinbase säkerhet

Härifrån kan du ändra ditt telefonnummer och aktivera tvåstegsverifiering. 2FA kan göras med ett SMS eller Authenticator-appen. Även om SMS kan kännas praktiskt bör du alltid använda appen istället.

Generellt sett är Coinbase förmodligen det säkraste kryptovalutabörsen för att lagra dina coins. Den är betrodd av över 56 miljoner kunder globalt. Coinbase har heller aldrig hackats. Det är upp till dig om du vill flytta dina coins till en extern plånbok eller inte.

Coinbase staking och betalkort

Coinbase utvecklar ständigt sin tjänst ytterligare. En av de mest populära nya funktionerna är staking, som aktiverades i slutet av 2019. Staking är i huvudsak en valideringsprocess i Proof-of-Stake-coins. I sådana kryptovalutor finns det ingen traditionell mining med fysiska miners, som det finns i Bitcoin, Bitcoin Cash och Litecoin. I PoS-systemet finns det validatorer som stakear (= låser) sina tokens från marknaden.

Varje PoS-coin har lite olika regler. Det är vanligtvis inte lätt att bli en validator på grund av höga insatsnivåer, men det betyder inte att du inte kan stakea. Du kan fortfarande stakea dina coins men du lånar dem i princip till en av validerarna som stakear dem åt dig och tar sedan en liten bit av stakingbelöningarna.

Så varför skulle du stakea någon coin? Anledningen är enkel: att få stakingbelöningar. Det är i princip som att låna ut coinsen. Du får vanligtvis cirka 3–6% ränta per år. Det låter kanske inte så mycket, men den genomsnittliga årliga avkastningen från börsen är 7–8%. För att aktivera staking, gå bara till dina inställningar och gå med som visas i videon.

https://youtu.be/W_bRQjKG1-A

Du kan också få en belöning för att hålla USDC coins. Staking är tillgänglig i USA, Storbritannien och några andra länder. Du måste vara fullständigt verifierad och ha över det lägsta nödvändiga saldot. Efter att du har valt att stakea behöver du inte göra någonting. Du får dina belöningar automatiskt med tiden. Om du vill välja bort staking kan du göra det när som helst.

Coinbase har också ett bankkort tillgängligt i USA och Storbritannien och i några andra europeiska länder. Du kan få ett bankkort och helt enkelt spendera din krypto var som helst med det. Nackdelen med detta alternativ är avgiftsstrukturen, som är ganska hög. Det är ändå en trevlig bonus som inte är tillgänglig på så många andra börser.

Coinbase erfarenheter och överblick

Låt oss få en översikt över vår Coinbase-recension.

Coinbase har tiotals miljoner kunder och webbplatsen har körts sedan 2012 utan kritiska brister. Företaget är registrerat och licensierat i USA och har ett nära samarbete med amerikanska myndigheter. Detta borde göra regelverket ganska förutsägbart.

Vi har använt Coinbase i flera år utan problem. Banktransaktioner har behandlats snabbt (i båda riktningarna) och kundsupport har också svarat snabbt om det behövs. Coinbase är mycket nybörjarvänligt särskilt nu med så många kryptovalutor tillgängliga.

Coinbase-mobilappen har också ett trevligt GUI. Den är också lätt att använda för amatörer och du kan ladda ner appen på både Android och iOS. Att köpa, sälja, skicka och ta emot krypto är också enkelt på mobilen.

Pröva Coinbase idag!

Vi rekommenderar att du följer Coinbase på Twitter @coinbase och @coinbase_support. Du kan också läsa erfarenheter och kommentarer på Reddit.

Articles written by Bitcoincenter are produced by our team. There are several crypto specialists working at Bitcoincenter. The head analyst of Bitcoincenter is Antti Hyppänen.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *