Recensioner
25
feb
coinbase

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Coinbase-recension

Coinbase är en amerikansk kryptovalutabörs som grundades 2012. Det finns ingen svensk version av Coinbase. Det är gratis att öppna ett Coinbase-konto. Du kan sätta in euro på ditt Coinbase-konto med en SEPA-banköverföring eller ett betalkort.

Det är möjligt att köpa mer än 200 olika kryptovalutor på Coinbase. Coinbase tar ut en avgift på 1,49 procent för köp när ditt köp är minst 200 euro. Advanced Trade erbjuder ett professionellt gränssnitt och lägre kostnader som lämpar sig för aktiva traders. Varje Coinbase-användare måste själv ta hand om kryptobeskattningen.

Coinbase erbjuder ytterligare funktioner för att förbättra säkerheten för ditt konto. Du kan också överföra krypto som du köpt från Coinbase till din egen plånbok. Vårt team har haft positiva erfarenheter av Coinbase i mer än fem år.

Coinbase är en mycket lättanvänd och pålitlig tjänst som passar både nybörjare och aktiva handlare.

Översikt av Coinbase som företag

Coinbase är en amerikansk kryptovalutabörs som grundades 2012. VD för Coinbase är Brian Armstrong. Armstrong är företagets grundare och en av de mest kända personerna inom kryptoindustrin.

Coinbase har alltid haft ett rykte som en säker, lättanvänd och pålitlig handelsplattform. Företaget betjänar mer än 100 miljoner kunder runt om i världen. Det är också en av de största tjänsteleverantörerna för institutionella kunder.

Coinbases tjänster omfattar köp, försäljning och försäljning av kryptovalutor med lagringsalternativ. Coinbase har ett eget betalkort, Earn-program och till och med en NFT-marknadsplats. Coinbase Wallet (en separat app från börsen) är också en riktigt populär Web3-plånbok.

I april 2021 på den amerikanska Nasdaq-börsen. Det blev den första börsnoterade kryptobörsen.

Finns Coinbase Sverige?

Det finns ingen svensk version av Coinbase. Coinbase Sverige kommer kanske att lanseras i framtiden, men för tillfället måste den engelska versionen användas. Coinbase stöder för närvarande 13 olika språk förutom engelska.

Det engelska språket är inget problem när du använder Coinbase dagligen, eftersom användargränssnittet är tydligt och enkelt. Vissa människor vill använda sitt modersmål när de kommunicerar med kundtjänsten.

Om du känner att du kämpar med det engelska språket rekommenderar vi att du använder de svenska kryptobörserna. Du hittar användarguides från kategorin Recensioner i toppmenyn.

Det är tillåtet att använda Coinbase i Sverige. Coinbase stöder också SEPA-banköverföringar och insättningar som görs med svenska betalkort.

Coinbase-registrering och KYC

Det är gratis att öppna ett Coinbase-konto. Klicka på länken nedan för att starta registreringsprocessen.

Registrera dig hos Coinbase här

Klicka sedan på knappen Get started på startsidan. Ange ditt namn, din e-postadress och ditt lösenord i registreringsformuläret.

coinbase registrering

Därefter börjar KYC-processen, dvs. verifiering av personuppgifter. Eftersom Coinbase erbjuder banköverföringar måste företaget identifiera sina kunder. Du måste gå igenom samma process i alla kryptobörser där banköverföringar är tillgängliga.

För att slutföra KYC-processen behöver du ett foto av ditt pass och en elräkning (eller liknande). Passet måste vara giltigt och fakturan måste vara mindre än tre månader gammal. Ladda upp bilderna till systemet enligt instruktionerna. Kontoverifiering kan ta minuter eller ett par timmar, beroende på trafiken. Du får ett meddelande i din e-post när ditt konto har verifierats.

Coinbase har en egen mobilapp i Googles och Apples appbutiker. Du kan ladda ner den efter registrering om du vill använda tjänsten på en mobilenhet. Coinbase fungerar också utmärkt i en webbläsare på en dator.

Hur man sätter in euro på Coinbase

Du kan sätta in euro på ditt Coinbase-konto med en SEPA-banköverföring eller ett betalkort. Starta processen genom att lägga till en ny betalningsmetod. Klicka på Settings i huvudmenyn och välj Payment Methods i webbläsarversionen. På den här sidan hittar du knappen Add a payment method.

I mobilappen finns länken för att lägga till en ny betalningsmetod i öppningsvyn på sidan Settings.

Coinbase stöder följande betalningsmetoder: Betalkort, banköverföring och PayPal. Tabellen nedan visar kostnader och begränsningar för varje betalningsmetod.

Insättningsmetod Information Avgifter
Kredit- / Debitkort Endast för att köpa krypto 3 % avgift per köp
Banköverföring (SEPA) Insättningar och uttag i euro Insättning: 0,15 € Uttag: 0,15 €
PayPal Endast för uttag i euro Inga avgifter

Om du vill köpa krypto kan du betala med kort. Detta är betydligt dyrare än ett köp med ett kontosaldo i euro. Därför rekommenderar vi att du använder ett bankkonto som betalningsmetod. Du kan göra en SEPA-insättning med mycket låga kostnader. SEPA-överföringar visas vanligtvis inom ett par timmar.

PayPal kan endast användas för att ta ut euro.

Nedan visas en bild av hur du lägger till en ny betalningsmetod i mobilappen.

coinbase betalningsmetod

Klicka på alternativet Euro Bank Account för att lägga till ett nytt bankkonto. Därefter visas en referenskod på skärmen. Kopiera denna kod.

På nästa sida ser du det Coinbase-bankkonto där insättningen kommer att göras. Gå till din internetbank och gör en överföring till detta konto. Skriv referenskoden i meddelandefältet eftersom den inte är giltig som referensnummer.

Om du vill kan du prova att sätta in en liten summa först. På så sätt kan du försäkra dig om att du har gjort allting rätt. SEPA-överföringar visas ofta inom ett par timmar, men ibland slutförs de inom 1-2 bankdagar. Du får en bekräftelse i din e-post när insättningen finns på ditt konto.

Hur man köper krypto från Coinbase

Det är möjligt att köpa mer än 200 olika kryptovalutor på Coinbase. Urvalet omfattar nästan alla de mest kända kryptovalutorna på marknaden, och nya coins läggs till nästan varje månad. Coinbases urval uppfyller garanterat behoven hos både nybörjare och proffs.

Du kan köpa följande populära kryptovalutor på Coinbase:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Cardano (ADA)
  • Polygon (MATIC)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Solana (SOL)
  • Polka Dots (DOT)
  • Shiba Inu (SHIB)

Coinbase har även de mest populära stabila valutorna Tether (USDT), USD Coin (USDC) och DAI (DAI).

Du kan köpa krypto efter att du först har gjort en banköverföring till ditt konto. Du kan också köpa kryptovalutor genom att betala för köpet direkt med ett kredit- eller betalkort. Detta är ett betydligt dyrare alternativ, så vi rekommenderar att du istället gör en insättning i euro.

Du kan köpa kryptovalutor genom att klicka på knappen Buy & Sell i webbläsarversionen högst upp på sidan. Det finns också en Buy-knapp på mobilappens förstasida.

coinbase köp krypto

Du kan köpa krypto genom att ange ett eurobelopp (t.ex. 100 euro) eller genom att köpa ett visst antal coins (t.ex. 1000 Dogecoins). När du har angett önskat eurobelopp eller kryptovaluta får du en bekräftelsesida på din skärm. Här kan du också se de avgifter som Coinbase tar ut.

Försäljningen av din krypto sker på ett liknande sätt. Observera att det förutom Buy & Sell-alternativen även finns ett Convert-alternativ. Om du vill byta t.ex. alla dina Litecoins till Ethereum eller Bitcoins till Cardano klickar du på Convert. Du sparar avgifter genom att använda alternativet Convert eftersom du inte behöver sälja coins till euro först innan du gör ett köp.

Den kryptovaluta du köpt finns på ditt konto inom några sekunder. Du får också en e-postbekräftelse om köp, försäljningar och konverteringar.

Coinbase avgifter

Coinbase tar ut en avgift på 1,49 procent för köp när köpet är minst 200 euro. För köp under 200 euro används en fast avgift som varierar beroende på transaktionsbeloppet. Du kan se Coinbases avgiftsstruktur för köp av kryptovalutor i tabellen nedan.

Köp Köp
Mindre än 10 euro €0,99
Mer än 10 euro och mindre än 25 euro €1,49
Över 25 euro och under 50 euro €1,99
Över 50 euro och under 200 euro €2,99
200 euro eller mer 1,49%
Köp med ett betalkort 3%

Vi rekommenderar att du köper för minst 200 euro eftersom kostnaderna annars är mycket höga i procent. Avgiften på 1,49 procent för köp på minst 200 euro ligger i nivå med vad en liknande växlingsplats tar ut. Kostnaderna för svenska kryptobörser ligger också mellan 1-2 procent.

För aktiva handlare och mer erfarna användare finns det också en proversion av Coinbase, Advanced Trade. Avgifterna (take-avgift) börjar på 0,6 procent och sjunker till 0,05 procent som lägst. Advanced Trade diskuteras mer ingående i nästa stycke.

Det är gratis att öppna ett Coinbase-konto och det finns inga månads- eller årsavgifter. Du betalar bara avgifter när du gör insättningar, uttag eller handlar med kryptovalutor. Insättningar av kryptovalutor är gratis, men uttagsavgifterna beror på kryptovalutan och nätverksöverbelastning.

Coinbase Advanced Trade

Advanced Trade erbjuder ett professionellt gränssnitt och lägre kostnader för aktiva traders. Coinbase Advanced Trade var tidigare känt som Coinbase Pro. Advanced Trade finns både i mobilappen och i webbläsarversionen för skrivbordet.

I webbläsarversionen klickar du på Trade på huvudmenyn och väljer Advanced från alternativen Simple och Advanced högst upp på sidan. Härifrån kan du alltid återgå till den grundläggande vyn om det behövs. I mobilversionen klickar du på Trade från sidfotsmenyn och väljer Advanced Trade från rullgardinsmenyn högst upp på sidan.

Nedan visas en bild av mobilappens Advanced Trade-vy för handelsparet BTC / USDT.

advanced trade

Advanced Trade har samma funktioner som en typisk kryptobörs. Du har en interaktiv tradingvy för att följa priserna, som innehåller verktyg för teknisk analys. Advanced Trade möjliggör också köp av Limit och Stop Limit. Den är avsedd för aktiva handlare och branschfolk.

Advanced Trade erbjuder betydligt lägre avgifter än vanliga Coinbase. På ”nybörjarsidan” är kostnaderna 1,49 % per handel, men Advanced Trade börjar på 0,6 % och går hela vägen ner till 0,05 %. Ju mer du handlar, desto lägre blir kostnaderna.

I tabellen nedan kan du se kostnaderna för Advanced Trade-versionen av Coinbase.

Omsättning Maker-avgift Taker-avgift
<$10 000 0,6 % 0,4 %
$10 000 till $50 000 0,4 % 0,25 %
$50 000 - $100 000 0,25 % 0.15 %
$100 000 - $1 miljon 0,2 % 0,1 %
$1 miljon - $15 miljon 0,18 % 0,08 %
$15 miljoner - $75 miljoner 0,16 % 0,06 %
$75 miljoner - $250 miljoner 0,12 % 0,03 %
$250 miljoner - $400 miljoner 0,1 % 0 %
$400+ miljoner 0,05 % 0 %

Omsättningen är det 30-dagars genomsnittet av handelsvolymen. Handelsvolymen uppdateras en gång i timmen, så en aktiv trader kan mycket snabbt nå bättre avgiftsnivåer.

Taker-avgiften är den kostnad som du betalar för ett köp som görs till marknadspris. Maker-avgiften är ännu billigare. Du betalar denna kostnad om du erbjuder likviditet till börsen, dvs. om du placerar order till begränsat pris.

Coinbase och skatter

Varje Coinbase-användare måste själv ta hand om kryptobeskattningen. Coinbase skickar inte automatiskt information om dina transaktioner till de svenska skattemyndigheterna. Varje investerare måste föra register över köp och försäljningar samt kontorelaterade transaktioner (euro & kryptovalutor).

Många kryptoinvesterare använder andra börser utöver Coinbase. När det finns hundratals eller tusentals transaktioner per år blir redovisningen för svår i ett Excel-kalkylblad. Det är en bra idé att använda ett verktyg som är relaterat till beskattning.

Vi rekommenderar att du provar Divly, som är ett mycket populärt och lättanvänt kryptoskatteprogram.

divly sv

Divly stöder import av köp, försäljning och andra transaktioner till appen. Du kan samla in de nödvändiga uppgifterna i en CSV- eller Excel-fil och importera transaktioner till Divly. Därefter beräknar Divy vinster och förluster för varje skatteår.

Du kan ladda ner transaktionshistoriken från Coinbase genom att klicka på profilbilden i det övre högra hörnet av webbläsaren och välja Reports från huvudmenyn. Coinbase skriver ut alla dina köp, försäljningar och transaktioner i CSV- eller PDF-format. Du kan ladda ner CSV-filen till Excel och redigera den vidare till det format som accepteras av det skatteprogram du använder.

Coinbase säkerhet

Coinbase erbjuder ytterligare funktioner för att förbättra säkerheten för ditt konto. Du bör justera säkerhetsinställningarna från webbläsarversionen eftersom det inte är möjligt att ändra alla funktioner via mobilappen.

Vi rekommenderar att du omedelbart aktiverar tvåfaktorsautentisering (2FA). Därefter kan ingen logga in på ditt konto utan koden från autentiseringsappen. Du hittar appen Google Authenticator i Apples och Googles appbutiker.

Klicka på användarikonen i webbläsarens övre högra hörn och välj Settings i rullgardinsmenyn. Därefter väljer du Security.

coinbase säkerhet

Du kan ändra ditt telefonnummer och välja en autentiseringsmetod i två steg. 2FA är tillgänglig via SMS eller genom att använda appen Google Authenticator. Även om ett sms verkar bekvämt bör du föredra en autentiseringsapp eftersom det är ett betydligt säkrare alternativ.

Användare av mobilappen bör välja Require PIN-code / Face ID i säkerhetsinställningarna. Därefter kan appen inte öppnas utan ansiktsigenkänning eller PIN-kod.

Coinbase är för närvarande en säker plats att förvara bitcoins på. Det är en tjänst som mer än 100 miljoner kunder litar på och den har aldrig hackats.

Ta ut pengar från coinbase

Du kan också överföra krypto som du köpt från Coinbase till din egen plånbok. Vi rekommenderar att varje investerare lär sig hur man använder kryptovalutor och hur man själv tar hand om långtidsförvaring. Det är ingen bra idé att lagra kryptovaluta på börser om du inte behöver den för aktiv trading.

Vi har skrivit en omfattande guide om kryptovalutaplånböcker för dem som är intresserade av ämnet.

Överför kryptovalutor till din egen plånbok genom att klicka på Send i huvudmenyn. Ange därefter adressen till din plånbok och bekräfta transaktionen.

Euro överförs genom att klicka på More i mobilappens huvudmeny och sedan på Cash Out-knappen. I bilden nedan tar vi ut 100 euro till ett bankkonto.

coinbase uttak

Från samma vy kan du också ta ut euro till ditt PayPal-konto om du har lagt till den betalningsmetoden.

I webbläsarversionen sker uttaget av euro på följande sätt. Klicka på My assets i huvudmenyn och välj ditt eurokonto. Formuläret Cash Out öppnas då på skärmen.

Coinbase-erfarenheter

Vårt team har haft positiva erfarenheter av Coinbase i mer än fem år. Nästan alla i vårt team har ett aktivt Coinbase-konto. Enligt vår åsikt är det en av de bästa handelsplatserna på marknaden, som är väl lämpad för kryptoinvesterare av alla storlekar.

Coinbases användargränssnitt har förbättrats under åren och är nu mycket trevligt. Det är verkligen lätt att använda och är perfekt även för en nybörjare. Att använda Coinbase är smidigt både med mobilappen och webbläsarversionen.

Säkerheten är också en viktig faktor för Coinbases popularitet. Coinbase är en av de få börserna som aldrig har hackats under sin över 10-åriga historia. Coinbase är också den enda börsnoterade kryptobörsen på marknaden. Detta innebär att Coinbase som företag måste rapportera företagets ekonomiska situation öppet till investerare. Andra börser har inte sådana krav.

Har du erfarenheter av Coinbase? Skriv dina erfarenheter i kommentarsfälten nedan och bidra till att göra denna artikel mer användbar för andra läsare!

Sammanfattningrn

Coinbase är en mycket lättanvänd och pålitlig tjänst som passar både nybörjare och aktiva traders. Coinbase har varit verksamt på marknaden i mer än tio år och betjänar för närvarande mer än 100 miljoner kunder. Företagets status har också stigit till en helt ny nivå i och med Nasdaq-noteringen 2021.

Coinbases styrka är det utmärkta användargränssnittet. Alla grundläggande funktioner är enkla även för nybörjare. Advanced Trade erbjuder å andra sidan professionella funktioner för aktiva traders med fler handelspar och betydligt lägre kostnader.

Coinbases mobilapp är också snygg och enkel att använda. Den finns tillgänglig för både Android och iOS. Att köpa, sälja, skicka och ta emot kryptovalutor kan alltid göras bekvämt på en mobil enhet.

Vi rekommenderar Coinbase till alla kryptoinvesterare.

Öppna ett Coinbase-konto nu

Om du är en aktiv Twitter-användare kan du följa Coinbases officiella konton @coinbase och @Coinbase_Support. Coinbases vd Brian Armstrong är också en aktiv twittrare under namnet @brian_armstrong.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!