Dogecoin kurs

På den här sidan hittar du alltid den senaste Dogecoin-kursen. Om du letar efter en utmärkt källa för att kolla Dogecoins kurs i realtid, bokmärk den här sidan! Du hittar också annan användbar information om Dogecoin och dess kursutveckling under de senaste åren. Dogecoin-kursen ses ofta i dollar, men du kan också hitta kursen i kronor på denna sida.

Köp Dogecoin på Binance

Dogecoins realtidskurs i SEK och USD

 

Vill du köpa Dogecoin? Kallas Meme-coin och är en av de äldsta på marknaden. Det är ett populärt spekulationsobjekt på grund av dess höga volatilitet, och det har också fått sitt rykte som Elon Musks favoritkryptovaluta. Vi rekommenderar att du köper Dogecoin från Binance eller Coinbase. Du kan enkelt göra en insättning med bankkort eller banköverföring.

Dogecoin-kurs 2017-2021

Dogecoin går tillbaka till slutet av 2013. Även om det är en ”meme-coin” och ett slags skämt i kryptovalutornas värld har projektet funnits länge. Dogecoins ticker på kryptovalutabörserna är DOGE. Det har varit en så kallad slantvaluta, en valuta med en mager enhetskurs under hela sin historia.

Den låga kursen beror främst på det stora antalet DOGE-coins på marknaden. Till exempel, Bitcoin har en maximal volym på 21 miljoner coins, men det finns redan mer än 128 miljarder Dogecoins på marknaden i skrivande stund (1/2021). Det finns också konstant inflation i Dogecoin, vilket innebär att det inte finns något tak på nya coins. I samband med varje block (en gång i minuten) bryts 10 000 nya Dogecoins, dvs drygt fem miljarder per år.

Som tydligt framgår av grafiken har Dogecoins kurs varit relativt stabilt på lång sikt, långt under $ 0,01. Med jämna mellanrum har kursen höjts av slumpmässiga upphetsningar. Ibland kan DOGE ha pumpats upp med 100 procent på en dag på grund av tweets som publicerats av Elon Musk.

Januari 2021 bevittnades en gigantisk pump- och tömningsprocess i Dogecoins historia. I bästa fall steg kursen med 800 procent på 24 timmar, upp till 0,078 dollar. Allt detta orsakades av en massiv rusning av mindre investerare som köpte Dogecoin, vilket förmodligen var en fortsättning på GameStop-galenheterna. Med denna skyrocketing, steg Dogecoin till topp 10-listan över alla kryptovalutor. Kursen rasade så småningom med cirka 70 procent under nästa dag.

Detta var knappast den sista kraftiga ökningen av Dogecoin.

För att lära dig mer om denna kryptovaluta, kolla in vår Dogecoin-guide.