Analyser
12
dec
köpa bitcoin

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper Bitcoin – Nybörjarguiden

Den här artikeln är en nybörjarguide om hur man köper Bitcoin. Om du är en nykomling och funderar på att köpa dina första bitcoins, är den här guiden precis gjord för dig. Vi ger dig steg-för-steg-instruktioner och användbara råd.

Den här artikeln har fyra olika avsnitt. Först påminner vi dig om saker att tänka på innan du gör det första köpet. Efter det går vi direkt till att köpa bitcoins. Vi kommer också att prata om alternativa köpmetoder. Det finns också viktiga saker att tänka på efter köpet.

Saker att tänka på när du köper Bitcoin

Att köpa Bitcoin är inte svårt längre. Du kan göra ett köp från en pålitlig (och lokal) börs. Det är enkelt att registrera ett nytt konto och slutföra en KYC-process. Insättningar kan göras snabbt & säkert med betalkort eller via SEPA-överföring. När du väl har pengar på ditt växlingskonto tar det bara ett par sekunder att köpa bitcoins.

Om du kan använda en internetbank kan du köpa bitcoins också. Svårare än så är det inte. Varje börs har en mobilapp också för de som inte har stationära datorer.

Även om köpprocessen är enkel, finns det några saker du bör tänka på innan du gör ditt första köp.

Bitcoin har varit tillgänglig som en investering i 10 år. Det här är inte lång tid. Lager har varit allmänt tillgängliga i 100+ år. Människor har investerat i guld i tusentals år.

Man kan säga att Bitcoin-marknaden fortfarande är underutvecklad. Den saknar den reglering och säkerhet aktiemarknaden har. Det är också en liten marknad i form av dollarstorlek. En liten marknad är lätt att flytta åt båda hållen. Detta leder till hög volatilitet. Bitcoin-priset kan röra sig 10-20 procent inom en timme.

köpa bitcoin

Du bör också fråga dig själv: varför investerar du i Bitcoin? Vill du tjäna pengar genom att spekulera? Vill du investera i en tillgång utanför banksystemet? Många investerade ursprungligen i Bitcoin som ett alternativ till guld och silver. Så är det inte längre när marknaden har expanderat.

Om du vill bli en framgångsrik Bitcoin-investerare måste du lära dig om Bitcoin. Ju mer du läser, desto bättre. Internet är fullt av värdefulla resurser gratis. Det finns också dussintals bra böcker. När du väl förstår Bitcoin kommer du inte att få panik under den första priskraschen heller.

Bitcoins värld är full av FUD (rädsla, osäkerhet och tvivel). Mycket av det släpps också avsiktligt för att skrämma investerare från sina positioner. En framgångsrik Bitcoin-investerare måste ha nerver av stål. Du måste lära dig att se helheten och ignorera det kortsiktiga bruset.

Ju bättre förberedd du är, desto bättre chanser har du att lyckas. Bitcoincenter.se är full av användbart material och nybörjarguider. Att läsa den här artikeln är ett bra steg i rätt riktning.

Hur man köper Bitcoin

Nu kan vi gå vidare och förklara hur man köper Bitcoin.

Först måste du komma ihåg att Bitcoin är 100 procent digital valuta. Även om vi för det mesta använder nätbanker nuförtiden, finns fortfarande kontanter och coins. Bitcoin har inte det här alternativet. Eftersom Bitcoin endast är digital valuta, görs alla operationer online. Detta innebär att köpa och sälja Bitcoin, lagra dina coins och skicka och ta emot dem.

Coinmotion är den största skandinaviska tjänsten för att köpa, sälja och lagra dina bitcoins. Du bör också kolla in vår Coinmotion-recension.

coinmotion.com sverige

Så här fungerar processen på Coinmotion.

  1. Öppna ett nytt konto hos Coinmotion och fyll i dina personuppgifter.
  2. Gå igenom KYC-processen.
  3. Gör en insättning (EUR) till ditt konto.
  4. Växla din fiat-valuta (EUR) till bitcoins.

Om du använder en internetbank kan du använda Coinmotion också. Svårare än så är det inte. En mobilversion finns också.

Köp Bitcoin på Coinmotion

Vissa nybörjare tycker att Bitcoin är för dyrt och har intrycket att du måste köpa minst en Bitcoin. Detta är inte fallet. Bitcoins är delbara precis som fiat-valutor också. Det minsta belopp som kan skickas via Bitcoin-nätverket är 0,00000001 BTC. Detta kallas satoshi. Det är en hundramiljondel av en enda bitcoin.

Du kan gå och köpa bitcoins med $1 om du vill. Därför är det tillgängligt för alla att köpa bitcoins.

Olika sätt att investera i Bitcoin

Kryptomarknaden har förändrats mycket sedan högkonjunkturen 2017. Då kunde man bara köpa bitcoins från många börser. Så är det inte längre. Det är lätt att investera i hundratals olika coins nu.

Det finns också nya metoder tillgängliga för att köpa Bitcoin. Detta beror delvis på ankomsten av institutionella investerare. Bitcoin har blivit en allmänt accepterad tillgång globalt. Många investerare vill bara spekulera med priset och till och med använda hävstång istället för att hålla bitcoins i sina plånböcker.

binance.com

Bitcoin-terminer introducerades först i slutet av 2017. I början var de bara tillgängliga för institutionella investerare. Detta har förändrats under de senaste åren. Futures är allmänt tillgängliga med upp till 100x hävstång. Det finns även terminer för de mest populära altcoinsen.

Binance är den ledande kryptovalutabörsen på marknaden. Det erbjuder ett brett utbud av Bitcoin-terminer. Eftersom vi pratar om derivat nu har de två fördelar jämfört med traditionella spotköp. Du kan korta marknaden och använda hävstång.

Shorting innebär i princip att satsa mot Bitcoins prisökning. Det betyder att du kan tjäna pengar när Bitcoin-priset sjunker. När du lägger till hävstång är det möjligt att multiplicera dina vinster. Detta är naturligtvis också mer riskfyllt.

Det är också möjligt att ta lån mot dina innehav och investera i alternativa valutor för att diversifiera dina kryptopositioner.

Investera i Bitcoin terminer

Allmänna riktlinjer för en Bitcoin-investerare

Du har äntligen gjort dina första köp. Grattis! Men nu då? Ska du glömma dina investeringar och komma tillbaka år 2030? Detta kan fungera för vissa människor, men vi rekommenderar ett mer aktivt tillvägagångssätt.

Först bör du tänka på din långsiktiga strategi. Många aktieinvesterare gör vecko- eller månadsköp på exempelvis ETF:er. Detta kallas DCA eller Dollar-Cost Averaging.

Denna strategi ger dig det genomsnittliga priset på en tillgång på lång sikt. Det är också väldigt enkelt att automatisera i en börs som Coinmotion. DCA tar också bort stress eftersom du inte behöver tajma marknaden och följa priserna.

Att köpa är det första steget men att sälja är lika viktigt. Den får sällan den uppmärksamhet den förtjänar. Detta är olyckligt eftersom försäljning är den process som avgör hur många vinster eller förluster du så småningom får.

Bitcoin är känt för sin volatilitet. Köp bitcoins idag och din position kan vara värd -20% eller +20% i morgon. För att inte ens tala om möjliga prisrörelser under en månad eller om ett år. Vi rekommenderar starkt att du gör en exitstrategi direkt. Planera när du säljer och hur mycket.

Att sälja kanske låter enkelt, men det är extremt svårt. Speciellt när priserna stiger. Girigheten tar över så lätt. Många nybörjarinvesterare glömmer att ta vinst och investera ännu mer på en tjurmarknad. När priset rör sig mot dem slår paniken till.

Det är viktigt att ha en färdig plan för att sälja dina coins. Detta hjälper till att hålla huvudet kallt när vinsterna skjuter i höjden. När du väl har tagit ut din initiala investering spelar du i princip med huspengar. Detta kommer också att bidra till att minska stress i tider av flyktighet.

Följ marknaderna och förvara dina coins säkert

Om du inte köper derivat utan den faktiska Bitcoin, måste du också tänka på att lagra dem. Vi ser Coinmotion som en extremt säker tjänst. Ändå är det aldrig en dålig idé att ha dina egna coins i din egen ägo.

Även om risken för ett hack eller en stöld är liten så finns den alltid. Det kan vara din egen inloggningsinformation äventyras. Ibland kan en börs vara nere, eller uttag kan pausas på grund av tekniska uppgraderingar.

När bitcoins finns i din egen plånbok har du 100 procent kontroll över dina tillgångar. Vi rekommenderar att du läser denna artikel om olika Bitcoin-plånböcker. Välj den metod som passar dina behov.

Du bör också följa makrotrenderna och de viktigaste nyheterna i branschen. Detta hjälper dig att förstå marknadscykler och de senaste händelserna. Varför kraschade Bitcoin idag? Eller varför gick den upp 50 % förra månaden? Följ våra nyhetsartiklar så kommer du aldrig att missa några viktiga händelser.

Photo by Executium on Unsplash

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *