Analyser
01
feb
köpa bitcoin

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper Bitcoin – Nybörjarguiden

ATT KÖPA BITCOIN är att investera i ett digitalt betalningssystem. Bitcoins köps online från Bitcoin-börser. Det är lätt att köpa bitcoins från finländska tjänsteleverantörer.

För att köpa bitcoins måste du ha ett verifierat konto på en börs med fiat-valuta deponerad där. När du har köpt bitcoins är det viktigt att du förvarar dina coins på ett säkert sätt. Att köpa Bitcoin är enkelt och säkert även för en nybörjare, så länge du följer instruktionerna noggrant.

Att köpa Bitcoin är en investering i ett digitalt betalningssystem

Att köpa Bitcoin är att investera i ett digitalt betalningssystem. Att köpa Bitcoin är en investering i digital valuta som aldrig tidigare har förekommit i mänsklighetens historia.

Bitcoin anses av många vara en av millenniets viktigaste uppfinningar. År 2008 lyckades Satoshi Nakamoto skapa de första decentraliserade digitala pengarna, som står helt utanför det traditionella banksystemet. Vi har skrivit en omfattande artikel om Bitcoins historia ör dem som är intresserade av ämnet.

Nakamotos uppfinning har många exceptionella egenskaper. För första gången har vanliga människor möjlighet att slå investeringsgurus på Wall Street och köpa en teknisk produkt före de professionella. Wall Street-hajarna har inte sin vanliga fördel den här gången. Bitcoin är en lika stor möjlighet för alla.

wall street

Om du är intresserad av att köpa Bitcoin har du kommit till rätt ställe. Den här artikeln går igenom alla steg i processen och vad du måste göra efter köpet. Den här artikeln kommer att ge dig all den information du behöver.

Vi rekommenderar också att du läser vår artikel om Bitcoin-investering. Där går vi igenom Bitcoin-investeringar och dess potentiella fallgropar lite mer i detalj. Den här artikeln är en mer okomplicerad guide till köpet för personer som redan har fattat investeringsbeslutet.

Vi rekommenderar att du bekantar dig med det Bitcoin-relaterade materialet på webbplatsen innan du köper Bitcoin. Köp bitcoin först med små belopp först, lär dig om tekniken och öva på att göra transaktioner. Ju mer du lär dig om Bitcoin, desto mer övertygad blir du om dina köp.

Var kan man köpa bitcoins?

Bitcoins köps online från Bitcoin-börser. Det finns hundratals olika handelsplattformar för Bitcoin i världen. Förutom globala aktörer har varje land sina lokala aktörer.

Först och främst är det bra att förstå att Bitcoin är en helt digital valuta. Alla transaktioner sker i blockkedjan, som är Bitcoins databas. Bitcoins kan inte skrivas ut på papper eller som fysiska coins. Bitcoin existerar endast i digitalt format.

Bitcoin-köpet börjar med valet av växlingsplats. Vi har listat de mest populära, välkända och pålitliga Bitcoin-börserna på den här sidan. Varje börs har även andra populära kryptovalutor i sitt urval.

Nedan finns en bild från Binances hemsida. Det är den mest populära Bitcoin-börsen på marknaden.’

köpa bitcoin på binance

Vilken är rätt Bitcoin-börs för dig? Det är en bra idé för en nybörjare att börja med de inhemska alternativen. Vi kommer att gå igenom dem mer i detalj i de kommande kapitlen. Förutom det finska språket är fördelen med en finsk marknadsplats den säkerhet som finska finansinspektionen medför.

Naturligtvis kan du också köpa bitcoins från globala börser. Deras fördel är lägre kostnader, vilket innebär att du får lite fler bitcoins för varje euro eller dollar du spenderar. Du kan behöva använda det engelska språket, men det är inget problem för de flesta ungdomar.

Klicka på länken Recensioner i huvudmenyn. Där hittar du detaljerade recensioner av de mest populära Bitcoin-börserna.

Till sist ett ord av försiktighet. Det finns många bedrägerier på marknaden. Du kan få meddelanden via t.ex. Facebook eller andra sociala kanaler där du lockas att sätta in pengar. Sätt aldrig in pengar i någon tjänst på andras begäran!

Hur man köper Bitcoin i Finland

Det är lätt att köpa bitcoins från finländska tjänsteleverantörer. En finsk Bitcoin-börs är ett säkert, pålitligt och lättanvänt alternativ. Det finns för närvarande två populära Bitcoin-börser i Finland: Coinmotion och Northcrypto. Båda övervakas och godkänns av den finska finansinspektionen.

Det är därför lätt att köpa Bitcoin i Finland. Du kan öppna ett konto på några minuter och identifiera dig med bank-ID:n. På utländska börser är KYC-processen ofta långsammare och kräver t.ex. att man skickar ett foto av passet.

För nybörjare är det viktigt att kunna använda det finska språket. I Bitcoin-världen kommer du att stöta på många nya terminologier, som du inte nödvändigtvis känner till. Transaktioner, avgifter, nätverk och andra ämnen kan kännas svåra i början. Det är skönt att prata med en finsk kundtjänstrepresentant i sådana situationer.

Användargränssnittet för Coinmotion och Northcrypto är också på finska. Nedan finns en bild av Coinmotions hemsida.

coinmotion

Det är också säkert att köpa Bitcoin i Finland eftersom Finansinspektionen har fastställt strikta regler för tjänsterna. Finska Bitcoin-handelsplatser måste också hålla kundernas medel åtskilda från företagets egna medel. På så sätt är dina bitcoins säkra även i händelse av konkurs.

Det är också möjligt att köpa bitcoins från en bitcoinautomat i Finland. Detta kallas Bittimaatti. Du kan föra in kontanter i automaten och få bitcoins till ditt konto. Du behöver ett Coinmotion-konto för att använda tjänsten. Du måste också ha en Bitcoin-plånbok och en Bitcoin-adress innan du köper.

Du hittar maskinernas exakta placering på Bittimaattis webbplats. Det är också möjligt att sälja bitcoins via dem.

Hur köper man bitcoins?

För att köpa bitcoins måste du ha ett verifierat konto på en börs med fiat-valuta deponerad där. Med fiatvaluta avses EUR, USD, GBP och andra populära nationella valutor.

Hur köper man bitcoins i praktiken? Gör en insättning först. Alla de mest populära börserna stöder SEPA-banköverföringar och insättningar med betalkort. Innan du gör en insättning bör du ta reda på vilka avgifter som gäller, eftersom det kan finnas betydande skillnader mellan olika insättningsmetoder.

Det är till och med möjligt att göra bankinsättningar i realtid för finska tjänster. Det betyder att du kan shoppa Bitcoin mycket snabbt!

Efter insättningen går du bara till köpsidan och växlar dina fiatpengar mot bitcoins. Det är allt! Information för nybörjare; du behöver inte köpa hela bitcoin. Du kan också köpa bråkdelar av en bitcoin. Bitcoin-börser har ofta en minimimängd vid köp, men det brukar ligga runt 10 dollar eller 10 euro.

Bilden nedan visar ett köpformulär från Northcrypto.

northcrypto köp bitcoins

Är det svårt att köpa Bitcoin? Nej, det är det inte. Om du vet hur man använder en internetbank kan du också använda Bitcoin-börser. Så enkelt är det. Låt oss upprepa processen steg för steg.

Så här köper du Bitcoins:

  1. Välj den Bitcoin-börs som du föredrar
  2. Öppna ett konto och bekräfta din identitet
  3. Gör en insättning med ett betalkort eller en banköverföring.
  4. Köp bitcoins
  1. Förvara dina coins på ett säkert sätt

Som du kan se är det enkelt och okomplicerat att köpa bitcoins. Varför anses Bitcoin då av många vara en svår eller till och med mystisk investering? Det beror på att den personen inte har fått någon introduktion till Bitcoin.

Att köpa Bitcoin är inte svårt. I stället tar det tid att hålla fast vid Bitcoin under vild volatilitet och att förstå Bitcoin. Vi rekommenderar att man först gör inköp med små belopp. Lär dig använda och förstå Bitcoin innan du köper stora mängder. Vi har gott om Bitcoin-resurser som vi kan hjälpa dig med.

Ta hand om en säker lagring

När du har köpt bitcoins är det viktigt att du förvarar dina coins på ett säkert sätt. Bitcoins kan också förvaras i den börs du köpte dem från, men detta rekommenderas inte. Vi uppmanar alla Bitcoin-köpare att lära sig att använda sin egen plånbok.

En av Bitcoins viktigaste egenskaper är möjligheten att lagra dem utanför det traditionella finansiella systemet. Du har en genuin möjlighet att förvalta dina egna medel digitalt utan att någon stoppar dig. Denna frihet bör inte ges bort lättvindigt.

Det är helt förståeligt att en förstagångsköpare kan känna sig obekväm med att göra Bitcoin-transaktioner. Om du gör dina köp på finska börser kan du sova lugnt på natten. Dina coins är säkra. Vi rekommenderar ändå att du är lär dig om plånböcker och hur man överför bitcoins.

Du hittar vår guide om hur du använder den populära mobila plånboken Trust Wallet här: Trust Wallet guide.

trustwallet

Exodus och Coinomi är också populära alternativ. Att använda Bitcoin-plånböcker är inte svårare än att använda en internetbank. Den största skillnaden kommer från de så kallade säkerhetskoderna, dvs. återställningsnycklarna. Det innebär en lista med 12 eller 24 ord som genereras när plånboken skapas.

Med dessa ord kan du återställa din plånbok till en annan enhet om till exempel din telefon går sönder. Nackdelen med den här funktionen är också risken; om någon får tag på din återställningskod kan de tömma ditt plånbokssaldo.

Detta innebär att frihet innebär ansvar. Att köpa Bitcoin är det första steget, säker förvaring är steg två. Alla måste välja vilken form av lagring som är bäst för dem. Vi har en omfattande guide till olika Bitcoin-plånböcker och deras fördelar: kolla in de olika Bitcoin-plånböckerna här.

Hur man köper Bitcoin – Sammanfattning

Att köpa Bitcoin är enkelt och säkert även för en nybörjare, så länge du följer instruktionerna noggrant. Den här artikeln fungerar som en bra riktlinje för den som överväger sitt första Bitcoin-köp. Du kan också alltid kontakta oss om du har fler frågor.

Det finns vilda rykten om Bitcoin-köp på internet. Många känner någon som förlorat en förmögenhet i bedrägerier på nätet. Det är bra att förstå att Bitcoin-världen fortfarande är en ganska vild väst jämfört med traditionella investeringar. En smart investerare kan dock skydda sig mot risker på många olika sätt.

Här är en sammanfattning för nybörjare om hur man köper Bitcoin:

  1. Ta dig tid att förstå Bitcoin. Den här webbplatsen har massor av bra resurser!
  2. Välj Bitcoin-börsen med omsorg. Läs våra guider och be om hjälp från erfarna Bitcoin-investerare. Om du är osäker ska du föredra lokala tjänster.
  3. Köp bitcoins i små mängder först.
  4. Lär dig att använda en Bitcoin-plånbok, även om du har dina coins på en börs.
  5. Följ nyheterna inom branschen.

Många aktieinvesterare kollar sina portföljer en gång om året. Vi rekommenderar minst en gång i månaden när det gäller Bitcoin. Det händer så mycket i Bitcoin-branschen att du inte bör vara utanför bilden för länge.

Våra veckovisa nyhetsrapporter är utmärkta sammanfattningar för nybörjare. Kom ihåg att kontrollera de senaste instruktionerna från skattemyndigheterna varje år för att hålla dig uppdaterad om skattereglerna.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *