Analyser
14
dec
köpa bitcoin

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Bitcoin (BTC)?

Att köpa Bitcoin (BTC) är enkelt och säkert från en betrodd och reglerad Bitcoin-börs. När man köper bitcoin krävs det försiktighet och hantering av internetbank, men det är inte svårt.

Att köpa Bitcoin börjar med att välja en Bitcoin-börs. Att registrera ett nytt konto på en kryptobörs är en enkel process. När du har öppnat ett konto måste du verifiera din identitet. Innan du köper bitcoins måste en fiat-insättning göras till kontot på den handelsplats du väljer. Köp önskad mängd bitcoins med kronor.

Att ta hand om säker lagring av bitcoins är extremt viktigt. Vi rekommenderar att du följer Bitcoin-relaterade nyheter och kursutveckling. Bitcoin är en krävande investering som erbjuder stor potentiell avkastning som motvikt till riskerna.

Hur köper man Bitcoin (BTC): En snabbguide

Att köpa Bitcoin (BTC) är enkelt och säkert från en betrodd och reglerad Bitcoin-börs. Vi rekommenderar att du köper Bitcoin från Binance. Binance har funnits i över tio år och betjänar över hundra miljoner användare globalt. Binance är också licensierad i Sverige och stödjer svenska språket.

Att köpa Bitcoin från Binance är inte svårare än att använda en onlinebank. Därefter kommer du att se en snabbguide om de steg du behöver ta för att köpa Bitcoin.

Hur kan man köpa bitcoin i sju steg:

 1. Välj en Bitcoin-börs: Vi rekommenderar Binance.
 2. Öppna ett användarkonto: Klicka här för att öppna ett Binance-konto.
 3. Ladda ner mobilappen: Det enklaste sättet att köpa bitcoins är med en mobilapp.
 4. Verifiera din identitet: Du behöver ett giltigt pass och ett bevis på din adress.
 5. Sätt in pengar på ditt konto: Binance stöder SEPA-banköverföringar och kreditkortsinsättningar.
 6. Köp bitcoin: Växla pengar till bitcoins med några få klick!
 7. Förvara dina bitcoins säkert: Överför bitcoins till din plånbok vid behov.

Måste man köpa en hel bitcoin? Nej. Du måste inte köpa en hel bitcoin. Du kan köpa Bitcoin för 100-200 SEK om du vill.

Nedan kan du se en bild av Binances hemsida som referens.

binance.com

Hundratals miljoner människor runt om i världen köper Bitcoin. Hundratals, till och med tusentals, kryptobörser har dykt upp på nätet under de senaste åren. Det är inte konstigt att frågan ”Hur kan man köpa bitcoin?” har många svar beroende på vem du frågar.

Ingen anledning att oroa sig! Vi har gjort researcharbetet åt dig. Besök vår sida med de bästa kryptovalutabörserna för de mest populära och pålitliga kryptobörserna. Du hittar nybörjarguider om dessa börser genom att klicka på länken Recensioner i huvudmenyn.

Numera köper du Bitcoin från samma börs där du också köper andra kryptovalutor. Det är därför vi pratar om kryptobörser och inte så mycket Bitcoin-börser. Runt 2015-2016 erbjöd många börser bara möjligheten att köpa bitcoins, men situationen är väldigt annorlunda idag.

Härnäst får du detaljerade instruktioner om hur du köper bitcoins på ett säkert sätt. Innan dess kan du läsa den bästa Bitcoin-guiden online för att förbättra din Bitcoin-kunskap!

Hur köper man Bitcoin (BTC): En detaljerad guide

När man köper bitcoin krävs det försiktighet och hantering av internetbank, men det är inte svårt. Processen börjar med att välja en börs och slutar med en säker lagringsmetod. Därefter går vi igenom hela köpprocessen i detalj.

Hur kan man köpa bitcoin?

Att köpa Bitcoin börjar med att välja en Bitcoin-börs. I praktiken talar vi om kryptobörser. Det finns bara en handfull tjänster på marknaden där du bara kan köpa Bitcoin. Nästan varje börs listar dussintals, eller till och med hundratals, andra kryptovalutor.

Var kan man köpa bitcoins? Svaret på frågan beror på t.ex. av följande faktorer:

 • Är det engelska språket ett problem för dig?
 • Vill du köpa andra kryptovalutor?
 • Behöver du funktioner som hävstång och terminer?

Många människor vill bara använda sitt modersmål. Om det här är du rekommenderar vi att du använder en börs som är licensierad i Sverige (t.ex. Binance). Det är bra att komma ihåg att ett eventuellt språkproblem kan uppstå när du använder kundtjänst. Se till att du vet hur du ska förklara eventuella Bitcoin-relaterade problem på engelska innan du använder en börs där ditt modersmål inte är tillgängligt.

De flesta investerare vill först köpa bitcoins och andra kryptor lite senare. Binance stöder dussintals populära kryptovalutor, men de har inte alla coins av de tusentals möjliga alternativen. Innan du öppnar ett konto, kontrollera att börsen har de coins du vill köpa.

Binance är ett bra alternativ om du vill handla Bitcoin-futures och eventuellt använda hävstång. Binance har även Binance Pro för professionella handlare. Små lokala börser har vanligtvis inte dessa alternativ. Om du vill handla terminer och behöver ordentlig likviditet, använd globala kryptobörser som betjänar miljontals användare.

Registrera ett användarkonto och ladda ner mobilappen

Att registrera ett nytt konto på en kryptobörs är en enkel process. Nedan visas ett exempel på Binances registreringsformulär.

binance registrering

När du har angett ditt namn och din adress kommer börsen att be om information om insättningar och uttag. Hur ofta kommer du att sätta in pengar, hur stora belopp, varifrån kommer pengarna osv. Liknande frågor ställs i alla börser på grund av lagar om penningtvätt.

Vi rekommenderar att du laddar ner mobilappen efter registreringen. Alla börser erbjuder en mobilapp i både Android- och iOS-versioner. Var försiktig när du laddar ner mobilappar från appbutiken för att säkerställa att du laddar ner en äkta app.

En mobilapp är också nödvändig för att använda många globala börser eftersom identitetsverifieringsprocessen slutförs där.

Verifiera din identitet

När du har öppnat ett konto måste du verifiera din identitet. Detta steg kallas vanligtvis KYC-processen. Detta kan irritera vissa, men det är en standardprocess som måste följas på alla börser på grund av reglerna för penningöverföring.

Fördelen med din lokala börs är att identitetsverifiering (eventuellt) kan göras med ett lokalt bank-ID eller liknande, beroende på land.

Om du öppnar ett konto på en global börs (t.ex. Binance) verifieras din identitet med en giltig passbild. Du behöver också en bild på en elräkning, ett kontoutdrag eller liknande dokument för adressverifiering.

På globala börser görs identitetsverifieringen ofta via en mobilapp med hjälp av telefonens kamera. Detta säkerställer att kontoöppnaren är en person.

Sätt in SEK på ditt konto

Innan du köper bitcoins måste en fiat-insättning göras till kontot på den handelsplats du väljer. Fiatvalutor hänvisar till alla globala valutor, såsom SEK, USD, GBP, EUR, osv. Att överföra fiat till en kryptobörs är snabbt, eftersom alla välkända börser stöder SEPA-överföringar. SEPA-överföringen syns ofta på mottagarens konto inom några timmar.

Din lokala kryptobörs kan också ha ett alternativ för omedelbar banköverföring, beroende på vilket land du bor i.

Ett annat alternativ är att köpa Bitcoin med kreditkort. Detta är vanligtvis en betydligt dyrare metod. Du bör föredra en banköverföring och vänta ett par timmar om situationen inte är brådskande. Att ha en liten mängd kontanter tillgängliga i börsen för att dra nytta av prisfall är inte en dålig idé.

Köp bitcoins

Köp önskad mängd bitcoins med kronor. Kom ihåg att du inte behöver köpa en hel bitcoin. Minimiköpet varierar beroende på börsen, men ligger ofta runt tio dollar (eller hundra kr). Så du kan komma igång med mycket små köp.

Att köpa Bitcoin är enkelt via en mobilapp. Nedan är en bild av köpformuläret för Binance. Det är ett väldigt rent och enkelt formulär att använda.

hur köper jag bitcoin

Som du kan se på bilden ovan kan du köpa bitcoins med ett visst belopp i EUR som standard. I exempelbilden görs ett bitcoin-köp på 1000 EUR. Du kan också ändra enheten från EUR till bitcoins och köpa t.ex. 0,001 eller 1,5 bitcoins.

Bitcoins visas på ditt konto omedelbart efter köpet. Som standard görs affärer till det aktuella marknadspriset.

Professionella traders kan också köpa bitcoins med en limitorder eller använda hävstång. Futureshandel är också populärt idag. Den här artikeln kommer inte att täcka dessa alternativ eftersom den riktar sig till nybörjare.

Håll dina bitcoins säkra!

Att ta hand om säker lagring av bitcoins är extremt viktigt. Som Bitcoin-köpare har du två alternativ:

 1. Du kan behålla dina bitcoins på den börs där du köpte dem.
 2. Du kan överföra bitcoins till din plånbok.

Det första alternativet är lämpligt för nybörjare som har köpt sina första bitcoins. Börser som Binance anses vara mycket pålitliga och säkra. Därför är risken att förlora dina pengar liten.

Det är dock bra att komma ihåg att möjligheten att själv hantera sina pengar är en av de viktigaste egenskaperna hos Bitcoin. Av den anledningen rekommenderar vi att alla Bitcoin-köpare bekantar sig med att använda en Bitcoin-plånbok. Läs mer i vår djupgående nybörjarguide: Vad är en Bitcoin-plånbok?

Följ nyheter och kursutveckling

Vi rekommenderar att du följer Bitcoin-relaterade nyheter och kursutveckling. Bitcoin är en ny investeringsklass med liten historik. Bitcoin-marknaden upplever regelbundet extrem volatilitet, teknisk utveckling och regeländringar.

Det finns krypto- och lokala finansiella regler på EU-nivå om du bor i EU. Den lokala regleringen är vanligtvis relaterad till beskattning, vilket alla Bitcoin-investerare bör känna till. Varje land har sina egna regler när det gäller kryptoskatter. Samma idé gäller för andra regioner och jurisdiktioner. Se till att du är bekant med dina lokala kryptoregler!

I Bitcoin händer lika mycket på en månad som på den traditionella marknaden på ett år. Det är bra att hålla ett öga på Bitcoin och veta vad som har påverkat Bitcoins kurs vid varje given tidpunkt. Om du följer våra nyhetsgenomgångar kommer du inte att missa några viktiga händelser.

Bitcoin som investering

Bitcoin är en krävande investering som erbjuder stor potentiell avkastning som motvikt till riskerna. Framför allt är detta en ny investeringskategori. Bitcoin har bara varit lätt att investera i under tio år. Det finns också väldigt lite historisk data tillgänglig.

Köpa bitcoins och glömma bort sin investering? Vi rekommenderar inte en sådan strategi. Bitcoin-köp är bara det första steget. Därefter börjar ”the HODLing”, som kan vara mentalt krävande även för erfarna investerare.

Här är några saker som krävs av en Bitcoin-investerare:

 • Förmåga att tolerera volatilitet: Volatiliteten för Bitcoin är betydligt högre än för aktier.
 • Förmåga att lära sig om ny teknik: Att använda och hantera Bitcoin kräver att man introducerar nya typer av teknik.
 • Grundläggande redovisningskunskaper: Alla Bitcoin-köpare måste föra register över inköp, försäljning och transaktioner för skatteändamål.
 • Vaksamt beteende på nätet: Tyvärr är sociala medier fullt av Bitcoin-relaterade bedrägerier.

En Bitcoin-investerare har också nytta av att förstå pengars historia och värdet på ädelmetaller.

Det finns också likheter mellan Bitcoin-investeringar och traditionella investeringar. Mentaliteten att ”köpa lågt och sälja högt”, teknisk analys, att ta till sig ny information och att hålla nerverna i styr är färdigheter som krävs av alla investerare.

Det är dock viktigt att förstå att unika egenskaper är förknippade med att köpa Bitcoin. Bitcoin är en helt ny teknik som inte har varit tillgänglig för investerare. Läs den här artikeln för tips om hur du blir en bra Bitcoin-investerare: Bitcoin-investering förklarad.

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen är grundaren och chefredaktören för Bitcoincenter. Han är också grundaren av Finlands största kryptosajt, Bitcoinkeskus. Antti har följt kryptomarknaden varje dag sedan år 2017. Antti är inte maximalist för någon mynt och har en neutral syn på kryptomarknaden. Han är en "buy & hold"-investerare och gillar att hitta undervärderade investeringar för långsiktigt innehav. Anttis kryptotportfölj består mestadels av bitcoin och Ethereum. Antti följer noga den amerikanska aktiemarknaden, guld, silver och makroekonomin.