Analyser
06
jul
köpa cardano (ADA)

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Cardano (ADA)?

Det är enkelt att köpa Cardano (ADA) på NBX kryptobörs. För att köpa Cardano måste du ha ett verifierat NBX-konto och göra en insättning.

Cardano är en av de största och mest välkända plattformarna för smarta kontrakt på marknaden. Cardano har historiskt sett varit en bra investering. Det säkraste stället att förvara Cardano (ADA) är i en Ledger Nano X hårdvaruplånbok.

Hur man köper Cardano (ADA): En snabbguide

Det är enkelt att köpa Cardano (ADA) på NBX kryptobörs. NBX är en säker och pålitlig norsk börs som erbjuder en av de mest användarvänliga mobilapparna på marknaden. Du kan köpa Cardanos ADA-token från NBX med svenska kronor.

Så här köper du Cardano (ADA):

  • Skapa ett konto på NBX-börsen här.
  • Slutför KYC-processen, som innebär att du verifierar din identitet.
  • Sätt in kronor på ditt NBX-konto via banköverföring eller betalkort.
  • Köp Cardanos ADA-token.
  • Behåll de tokens du har köpt på NBX-börsen eller överför dem till din egen kryptovalutaplånbok.

NBX-börsen stöder också Cardano-staking! Du kan enkelt placera de ADA-tokens som du har köpt via NBX och tjäna en årlig avkastning på över fyra procent.

Nedan visas en bild från NBX:s hemsida.

nbx se

Om du letar efter mer avancerade handelsverktyg, terminer och ett bredare utbud av altcoins rekommenderar vi Binance. Binance är en ledande kryptovalutabörs där du också kan hitta Cardanos ADA-token. Att stakea Cardano är också möjligt på Binance.

Klicka på länken ”Börser” i huvudmenyn. Där hittar du detaljerade guider för både Binance och NBX.

Hur man köper Cardano (ADA): detaljerad guide

För att köpa Cardano måste du ha ett verifierat NBX-konto och göra en insättning. Vi har skrivit en detaljerad användarguide som täcker installationen av ett NBX-konto, insättningar och andra funktioner. Vi rekommenderar den här artikeln för personer som inte har någon tidigare erfarenhet av kryptovalutabörser.

Därefter kommer du att få instruktioner om att köpa Cardano (ADA) med hjälp av NBX mobilapplikation. Denna app är tillgänglig för nedladdning på Google Play Store (Android) och Apple App Store (iOS). Den är mycket användarvänlig.

Använd funktionen Quick Buy

Det enklaste och snabbaste sättet att köpa Cardano är genom Quick Buy-rutan som finns på mobilappens startsida. Med Quick Buy genomförs affärer till bästa möjliga marknadspris.

nbx quick buy

Klicka på knappen Köp för att öppna köpformuläret på din skärm.

Köp Cardanos ADA-token

Som standard är formuläret Quick Buy inställt på köp. Allt du behöver göra är att ange önskat belopp i kronor. I bilden nedan kan du se ett exempel på köp av Cardanos ADA-token för 100 kronor.

köpa cardano (ada)

Slutligen klickar du på den svarta Köp ADA-knappen. Du kommer att få en bekräftelsesida för ditt köp. Acceptera transaktionen och ADA-tokens kommer omedelbart att finnas tillgängliga på ditt konto!

Erfarna användare kan också förvärva Cardano från NBX-börsen. Kom ihåg att överväga Cardano staking också! Om du behåller dina ADA-tokens på NBX-börsen är det värt att överväga att stakea dem för att få ytterligare belöningar. Dessa funktioner beskrivs mer detaljerat i vår NBX-guide.

Vad är Cardano?

Cardano är en av de största och mest välkända plattformarna för smarta kontrakt på marknaden. Cardano tillhandahåller ett operativsystem för smarta kontrakt och decentraliserade applikationer. Bland konkurrenterna finns Ethereum, BNB Chain och Solana.

Den inhemska tokenen för Cardano kallas ADA. När du köper Cardano köper du ADA-token. Det är en av de 10 största kryptovalutorna på marknaden.

Cardano är känt för sitt akademiska tillvägagångssätt, vilket är anledningen till att projektet har utvecklats i en långsammare takt jämfört med sina konkurrenter. Uppdateringar som gjordes 2021 och 2022 har äntligen fört Cardano till en teknisk nivå som är jämförbar med andra smarta kontraktsplattformar.

Cardanos DeFi-ekosystem har dock utvecklats långsamt. Cardano är inte en EVM-kompatibel blockkedja, vilket innebär att Ethereum-appar inte kan klonas och överföras till Cardano-plattformen lika enkelt som med många andra konkurrenter.

Cardano har dock stärkt sin position bland de 10 största kryptovalutorna och har hållit stånd mot den ökande konkurrensen. En av Cardanos styrkor är dess stora och hängivna community, som starkt stöder grundaren Charles Hoskinson.

Läs mer om projektet i vår djupgående Cardano-guide.

Att investera i Cardano

Cardano har historiskt sett varit en bra investering. Även om ADA-token har upplevt en betydande nedgång från sin pristopp 2021 är den fortfarande betydligt högre än den var för några år sedan. Här är några punkter som potentiella köpare av ADA-token bör förstå:

  • Starkt stöd från grundaren
  • Utveckling inom DeFi-sektorn
  • Populär staking med ADA-token
  • Betydelsen av Cardanos uppdateringar

En av Cardanos största styrkor är dess grundare, Charles Hoskinson. Han är en högt respekterad person i kryptocommunityt och har orubbligt stöd från Cardano-entusiaster. Hoskinsons engagemang har stor betydelse för Cardanos framtid. Om Hoskinson skulle kliva åt sidan en dag skulle det ha en betydande negativ inverkan.

En av Cardanos nuvarande utmaningar är utvecklingen av dess DeFi-sektor. Denna har påverkats av tekniska begränsningar, vilka åtgärdades genom Vasil hard fork hösten 2022. Dessutom har många applikationsutvecklare kritiserat Cardanos programmeringsmiljö för att vara onödigt komplex.

Staking av den inhemska tokenen ADA påverkar Cardanos (ADA) pris avsevärt. Staking har blivit populärt och nästan två tredjedelar av Cardanos utbud är låst i staking. Varje stakeat coin tas ur cirkulation, vilket minskar utbudet och ökar priset.

Historiskt sett har Cardanos betydande prisökningar drivits av viktiga uppdateringar (hard forks). Det bästa exemplet på detta var Alonzo hard fork hösten 2021, som förde smarta kontrakt till Cardano-plattformen. De mest avgörande uppdateringarna har dock redan implementerats. Så vad kommer att fungera som den framtida drivkraften för ADA-tokens pris?

Säker lagring av Cardano (ADA)

Det säkraste stället att förvara Cardano (ADA) är i en Ledger Nano X hårdvaruplånbok. Den kostar för närvarande cirka 1500 kronor. Du kan köpa en Ledger Nano X från tillverkarens webbplats via den här länken.

En hårdvaruplånbok, som Ledger Nano X, är en enhet som liknar ett USB-minne och som vanligtvis inte är ansluten till internet. Den är endast ansluten till en dator (eller mobil enhet) för att bekräfta transaktioner. Nano X ger den ultimata säkerheten för dina Cardano-investeringar.

Om du föredrar att använda den officiella Cardano-plånboken kan du hitta den på daedaluswallet.io. Det är en datorplånbok som finns tillgänglig för Linux, Windows och macOS. Populära gratis plånböcker inkluderar Exodus och Yoroi. Cardano-staking är möjligt med alla dessa plånböcker som nämns ovan.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!