Analyser
26
jul
köpa chainlink

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper Chainlink (LINK)?

Binance är den bästa börsen för att köpa Chainlink (LINK). Innan du köper Chainlink måste du slutföra identitetsverifieringsproceduren och överföra pengar till ditt Binance-konto.

Chainlink är ett decentraliserat orakelnätverk och kryptovaluta som syftar till att koppla samman smarta kontrakt på blockchain med data, tjänster och applikationer i den verkliga världen. Chainlink har fått betydande uppmärksamhet som en investering på grund av flera faktorer som positivt påverkar dess potentiella värde. Det säkraste sättet att lagra dina LINK tokens är genom att använda en cold wallet.

Hur köper man Chainlink (LINK): En snabbguide

Binance är den bästa börsen för att köpa Chainlink (LINK). Du kan köpa Chainlink från Binance med valutapar som USDT, BTC, EUR och BNB som exempel. Binance har också den bästa likviditeten på marknaden, vilket innebär att stora order inte är ett problem.

Hur man köper Chainlink (LINK), en steg-för-steg-guide.

  1. Registrera ett Binance-konto
  2. Gå igenom KYC-processen och verifiera din identitet
  3. Finansiera ditt konto via banköverföring eller kreditkort
  4. Köp Chainlink (LINK)
  5. Behåll LINK på Binance eller överför mynten till din egen plånbok

Denna guide beskriver köpprocessen med euro som fiatvaluta, men processen förblir densamma för andra fiatvalutor som USD, GBP och andra.

Nedan finns en bild av startsidan för Binance.com-börsen.

binance.com

Chainlink är listat på i stort sett varje populär kryptobörs. Vi kan även rekommendera de amerikanska börsarna Coinbase och Kraken. De är mycket populära, säkra och användarvänliga alternativ.

Du hittar användarguider för populära kryptobörser på vår webbplats. Dessa guider inkluderar mer detaljerade instruktioner om hur du gör en insättning och hur du köper kryptovaluta. Klicka bara på länken ”recensioner” i huvudmenyn.

Hur man köper Chainlink (LINK): En detaljerad guide

Innan du köper Chainlink måste du slutföra identitetsverifieringsproceduren och överföra pengar till ditt Binance-konto. Detaljerade anvisningar för kontoverifiering och insättning av pengar finns i vår recension av Binance. För de som är nya på Binance och inte har använt plattformen tidigare rekommenderar vi starkt att läsa artikeln.

Därefter kommer vi att ge steg-för-steg-anvisningar för att köpa Chainlink genom Binance mobilapp. Appen kan laddas ner från Apple Store (iOS-enheter) och från Google Play Store (Android-enheter).

Denna handledning är strukturerad kring Binance-appens Lättläst läge, som är standardvyn vid installationen.

Öppna handelsmenyn

Klicka på Handel-symbolen i huvudmenyn i mobilappen (se bilden nedan för visuell hjälp). Genom att trycka på denna ikon öppnar du kryptovalutahandelsmenyn.

binance mobile menu handel

Välj alternativet ”Köp” från den popupmeny som visas.

Sök efter Chainlink (LINK)

Därefter visas en lista över kryptovalutor på din skärm. För att hitta Chainlink har du möjlighet att antingen manuellt bläddra i listan eller helt enkelt skriva in LINK i den angivna sökrutan, som visas i den bifogade bilden.

välj kryptovaluta

Välj Chainlink bland de presenterade alternativen, vilket kommer att leda dig till formuläret ”Köp krypto”.

Köp Chainlink (LINK)

Nu har du sidan ”Köp LINK” öppen på din skärm. Ange det önskade beloppet i euro eller klicka på ”Enligt kvantitet” -ikonen, som markeras på bilden nedan. Om du klickar på den kommer enheten att ändras från EUR till LINK. Detta är användbart om du vill köpa en exakt mängd Chainlink, till exempel 10 LINK.

köp chainlink

Slutför köpet genom att klicka på knappen ”Köp”.

Välj betalningsmetod

Det sista steget för att köpa Chainlink (LINK) är att välja din föredragna betalningsmetod. Om du tidigare har gjort en fiat-insättning kan du använda ditt kontosaldo för detta köp. Du kan också utforska alternativa betalningsalternativ.

välj betalningsmetod

Tänk på att priset för LINK-offerten är giltigt i mindre än en minut. Om du behöver mer tid för att välja dina betalningsalternativ måste du gå tillbaka till formuläret ”Köp LINK” och få en ny offert. Slutför köpet av Chainlink genom att klicka på knappen ”Bekräfta”.

Vad är Chainlink?

Chainlink är ett decentraliserat orakelnätverk och kryptovaluta som syftar till att koppla samman smarta kontrakt på blockchain med data, tjänster och applikationer i den verkliga världen. Med enklare ord är Chainlink en mellanhand som möjliggör för smarta kontrakt att interagera med data och system utanför blockchain.

Smarta kontrakt är självkörande kontrakt där villkoren i avtalet direkt är skrivna i kod. De körs på blockchain-plattformar som Ethereum. En begränsning med smarta kontrakt är dock att de är isolerade från externa datakällor. De kan inte på egen hand få tillgång till information från internet eller händelser i den verkliga världen.

Här kommer Chainlink in i bilden. Det erbjuder ett säkert och decentraliserat nätverk av oraklar, vilket i huvudsak är dataflöden som hämtar och verifierar extern information. Oraklarna spelar en avgörande roll i att koppla smarta kontrakt till data från den verkliga världen. När ett smart kontrakt behöver specifik information kan det begära det från Chainlinks nätverk av oraklar.

Bilden nedan kommer från den officiella hemsidan chain.link.

chainlink

Chainlink säkerställer integriteten och tillförlitligheten hos data genom att använda en unik konsensusmekanism och ett ryktesystem. Flera oraklar tillhandahåller samma data och systemet korsvaliderar informationen för att säkerställa noggrannhet och förhindra manipulation.

Den infödda kryptovalutan i Chainlink-nätverket kallas LINK. LINK-tokens används för att motivera och belöna nodoperatörer (de som levererar data till nätverket) och för att betala för tjänsterna i Chainlink-nätverket.

Sammanfattningsvis är Chainlink ett decentraliserat orakelnätverk som gör det möjligt för smarta kontrakt att få tillgång till och interagera med extern data, vilket gör dem mer mångsidiga och användbara för en rad verkliga användningsområden. Läs mer om projektet i vår detaljerade guide för nybörjare om Chainlink.

Chainlink som investering

Chainlink har fått betydande uppmärksamhet som en investering på grund av flera faktorer som positivt påverkar dess potentiella värde. En av de viktigaste drivkrafterna är det omfattande nätverket av partnerskap inom decentraliserad finans (DeFi) som Chainlink har säkrat. Chainlink är ett decentraliserat orakelnätverk som tillhandahåller viktig data till olika DeFi-applikationer och förbättrar deras effektivitet och tillförlitlighet. Dessa partnerskap skapar en stark efterfrågan på LINK-tokens, då de används för att betala för orakeltjänsterna.

Chainlink erbjuder även en staking-mekanism som låter token-ägare låsa upp sina LINK i en smart kontrakt för att säkra nätverket och tjäna staking-belöningar. Staking ger ytterligare incitament för investerare, som kan generera passiv inkomst från sina innehav.

CCIP-teknologin, som lanserades 2023, förväntas också skapa mer organisk efterfrågan på Chainlink.

Trots dessa positiva aspekter är det viktigt att överväga LINK-tokens prestation i förhållande till andra kryptovalutor. Priset på LINK har varit utsatt för svängningar och har ibland inte presterat lika bra som vissa av sina konkurrenter.

Många anser att Chainlink är ett av de mest betydelsefulla kryptoprojekten som finns. Trots detta har Chainlink haft svårt att nå topp 15-rankingen av kryptovalutor. Vikten av Chainlink har inte återspeglats i en god prisutveckling för dess LINK-token.

Sammanfattningsvis presenterar Chainlinks omfattande DeFi-partnerskap och staking-möjligheter lovande faktorer som bidrar positivt till dess lockelse som investering. Dock bör investerare vara medvetna om den potentiella volatiliteten i prisutvecklingen jämfört med andra kryptovalutor och genomföra grundlig forskning innan de fattar investeringsbeslut.

Följ priset på LINK-tokenet från denna sida: Chainlink kurs.

Hur lagrar man Chainlink säkert?

Det säkraste sättet att lagra dina LINK tokens är genom att använda en cold wallet. En cold wallet, även känd som en hårdvaruplånbok, är en enhet som liknar ett USB-minne. Den är ansluten till en dator eller smartphone endast när transaktioner bekräftas, vilket garanterar maximal säkerhet.

Ledger Nano X är en mycket populär kall plånbok tillgänglig på marknaden, prissatt till cirka 150 euro. Du kan säkert köpa Ledger Nano X från tillverkarens webbplats genom att klicka på den här länken.

Medan det finns gratis plånboksalternativ för förvaring av LINK kan de inte erbjuda samma säkerhetsnivå som en cold wallet. För nybörjare är det vanligt att förvara Chainlink på den kryptobörs där det köptes. Dock rekommenderas inte denna metod för långtidsförvaring.

Några välkända gratis plånböcker som passar för Chainlink inkluderar MetaMask, Trust Wallet, Exodus och Coinomi. Även om de erbjuder bekvämlighet och tillgänglighet, är det viktigt att väga deras säkerhetsfunktioner mot den extra skyddsnivå som en dedikerad cold wallet som Ledger Nano X ger.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!