Analyser
05
jun
köpa dogecoin

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Dogecoin (DOGE)?

Binance är en användarvänlig och säker kryptobörs för att köpa Dogecoin (DOGE). Innan du köper Dogecoin är det nödvändigt att gå igenom kontoverifieringsprocessen och sätta in pengar på ditt Binance-konto. Det säkraste sättet att lagra dina Dogecoins är genom att använda en cold wallet.

Dogecoin är det största och mest välkända meme-coinen på marknaden. Att investera i Dogecoin är rent spekulativt.

Hur man köper Dogecoin (DOGE): En snabbguide

Binance är en användarvänlig och säker kryptobörs för att köpa Dogecoin (DOGE). Processen att köpa Dogecoin på Binance är okomplicerad och du har flexibiliteten att välja mellan olika valutapar som USDT, BTC, EUR och BNB. Vi har använt euron som fiatvaluta i vår guide. Processen är densamma för alla fiatvalutor (USD, GBP, EUR, etc.).

Här är en steg-för-steg-guide om hur man köper Dogecoin på Binance:

  1. Klicka här för att registrera ett nytt Binance-konto.
  2. Genomför KYC-processen (Know Your Customer), som innebär att dina personuppgifter verifieras.
  3. Sätt in euro på ditt Binance-konto genom att antingen göra en banköverföring eller använda ett betalkort.
  4. Använd pengarna på ditt Binance-konto för att köpa Dogecoin (DOGE).
  5. Förvara dina Dogecoin-tokens på Binance eller ta ut dem till din personliga plånbok.

Nedan visas en skärmdump av Binances förstasida.

binance sverige

Dogecoin är en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden. Det finns stort stöd för den på kryptobörser och plånboksleverantörer. Du kan hitta DOGE från alla de mest populära börserna. De amerikanska börserna Kraken och Coinbase är bra alternativ till Binance. Om du vill lära dig mer om dessa börser klickar du på Recensioner från huvudmenyn. Du hittar bra nybörjarguider och mer information om de funktioner som dessa börser erbjuder.

Hur man köper Dogecoin (DOGE): En detaljerad guide

Innan du köper Dogecoin är det nödvändigt att gå igenom kontoverifieringsprocessen och sätta in pengar på ditt Binance-konto. Du kan hitta detaljerade instruktioner om hur du verifierar ditt konto och gör en insättning i vår Binance-recension. Om du är ny på Binance och inte känner till dess funktioner föreslår vi att du läser artikeln för vägledning.

Därefter kommer vi att ge dig steg-för-steg-instruktioner om hur du köper Dogecoin med Binance mobilapp. Du kan ladda ner appen från Apple Store om du har en iOS-enhet eller från Google Play Store för Android-enheter.

Den här guiden görs genom att använda Lite-läget i Binance-appen, som är aktiverat som standard.

Öppna handelssidan

Leta reda på den gula handelsikonen i mobilappens huvudmeny (se bilden nedan). Tryck på den ikonen för att komma till handelssidan för kryptovalutor.

binance trade mobil

Välj alternativet Köp i menyn som dyker upp.

Välj Dogecoin

Du kommer att se en lista över kryptovalutor som visas på din skärm. Du kan antingen bläddra igenom listan för att hitta Dogecoin eller direkt skriva DOGE i sökfältet, som visas i bilden nedan.

välj dogecoin

Välj Dogecoin från listan för att komma till formuläret Köp kryptovaluta.

Köp Dogecoin (DOGE)

Du bör nu ha sidan Köp kryptovaluta öppen på din skärm. Ange önskat belopp i euro eller klicka på DOGE-ikonen som indikeras av den röda pilen i bilden nedan. Om du klickar på den växlar enheten från EUR till DOGE. Denna funktion är användbar om du vill köpa en viss mängd Dogecoin, till exempel exakt 100 Dogecoins.

köpa dogecoin

För att slutföra ditt köp klickar du bara på den gulmarkerade knappen Köp. Då kommer du till bekräftelsesidan där du kan välja vilken betalningsmetod du föredrar.

Välj betalningsmetod

Att välja betalningsmetod är det sista steget i att köpa Dogecoin. Om du redan har gjort en insättning med fiatvaluta kan du använda pengarna i ditt kontantsaldo för att betala för köpet. Alternativt har du också valet att utforska olika betalningsmetoder.

välj betalningsmetod dogecoin

Slutför ditt köp genom att klicka på knappen Bekräfta. Tänk på att priset på Dogecoins kommer att förbli giltigt i 45 sekunder. Om du behöver mer tid måste du återgå till formuläret Köp kryptovaluta för att få ett nytt pris.

Vad är Dogecoin?

Dogecoin är det största och mest välkända meme-coinen på marknaden. Ett meme-mynt är en kryptovaluta som får sitt värde (och sin popularitet) från sociala medier och memes. Dogecoin har levererat kul som en kryptovaluta sedan 2013.

Nedan visas en bild från Dogecoin.com.

dogecoin

Dogecoin förblev relativt okänd för allmänheten fram till 2021. Dess popularitet sköt i höjden när miljardären Elon Musk började twittra om Dogecoin. Musks tweets har orsakat många prisökningar för DOGE, och han har också köpt en riktig Shiba Inu-hund till sig själv.

Elon Musks inflytande avtog inte under björnmarknaden 2022-2023, och Dogecoin har förblivit en topp 10-kryptovaluta även efter att meme-bubblan sprack. Många investerare spekulerar i att Elon Musk så småningom kan komma att integrera Dogecoin som betalningsmetod på Twitter.

Det är dock värt att notera att Dogecoin fortfarande är ett meme-coin, vilket innebär att det saknar någon praktisk användning som kryptovaluta. Dogecoin är också miningbar på grund av sin långa historia. Det är inte en token som skapats på Ethereum-plattformen som nyare meme-coins.

För att lära dig mer om Dogecoins historia och teknik kan du läsa vår nybörjarguide om Dogecoin.

Investera i Dogecoin

Att investera i Dogecoin är rent spekulativt. Det är tveksamt om Dogecoin ens bör betraktas som en investering. Det är mer besläktat med handel och spel, i likhet med andra meme-coins.

Här är några punkter att tänka på för potentiella Dogecoin-investerare:

  • Dogecoins volatilitet
  • Dogecoins marknadsvärde
  • Elon Musks inflytande
  • Nya meme-coins

Om du köper Dogecoin, var beredd på hög volatilitet. Dogecoins kurs kan öka med hundratals procent på en enda dag. Även om detta kan vara fördelaktigt för DOGE-innehavare, kan vinsterna också försvinna lika snabbt. Om du köper Dogecoin ska du noga övervaka marknaden och sikta på att ta ut pengar under prisuppgångar.

Dogecoins marknadsvärde är utan tvekan en av dess betydande nackdelar. Många nya meme-coins får uppmärksamhet med börsvärden på tiotals eller hundratals miljoner. Dogecoins börsvärde ligger redan på tiotals miljarder dollar.

Ett meme coin värt hundra miljoner dollar skulle kunna tiodubbla sitt pris och ändå ha tio gånger så stor potentiell uppsida jämfört med Dogecoin. Dogecoins stora marknadsvärde innebär att betydande vinster redan ligger bakom det – även en fördubbling av dess pris skulle kräva en betydande mängd investerarpengar.

Varje Dogecoin-investerare måste också ta hänsyn till Elon Musks inflytande. Även om Dogecoin har intresserat miljardären hittills, hur länge kommer hypen att fortsätta? Vad händer om Elon Musk inte integrerar Dogecoin i Twitter och gradvis glömmer bort hela projektet?

Nya meme-coins utgör också ett betydande hot mot Dogecoin. Deras lilla marknadsvärde erbjuder en mycket större tillväxtpotential.

Enhetspriset för nya meme-coins har satts så lågt att du kan köpa miljontals coins med en liten investering. Även om Dogecoins enhetspris fortfarande är relativt lågt jämfört med Bitcoin, verkar det dyrt för många amatörer jämfört med konkurrerande alternativ.

Hur förvarar man Dogecoin på ett säkert sätt?

Det säkraste sättet att lagra dina Dogecoins är genom att använda en cold wallet. En cold wallet, även känd som en hårdvaruplånbok, är en enhet som liknar ett USB-minne. Den är ansluten till en dator eller smartphone endast när transaktioner bekräftas, vilket garanterar maximal säkerhet.

Ledger Nano X är en mycket populär kall plånbok tillgänglig på marknaden, prissatt till cirka 150 euro. Du kan säkert köpa Ledger Nano X från tillverkarens webbplats genom att klicka på den här länken.

Det finns också gratis plånboksalternativ tillgängliga för förvaring av Dogecoin, även om deras säkerhetsnivå inte är lika hög som för en kall plånbok. Nybörjare kan förvara Dogecoin på den kryptovalutabörs de köpte den från, men vi rekommenderar inte detta för långvarig förvaring.

Några populära gratisplånböcker för Dogecoin inkluderar Trust Wallet, Exodus och Coinomi. Det finns också den officiella Dogecoin Core-plånboken tillgänglig på webbplatsen dogecoin.com.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!