Analyser
25
jul
köpa ethereum

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Köpa Ethereum: hur köper man ETH i Sverige?

Det är enkelt och intuitivt att köpa Ethereum (ETH) från NBX-kryptobörsen. För att köpa Ethereum behöver du ha ett verifierat NBX-konto och göra en insättning i kronor.

Ethereum är en av de mest populära kryptovalutorna och en favorit bland investerare på kryptomarknaden. Det är också möjligt att köpa Ethereum via ETF- och tracker-produkter på Nordnet. En cold wallet är det säkraste sättet att förvara Ethereum.

Köpa Ethereum (ETH): en snabb guide

Det är enkelt och intuitivt att köpa Ethereum (ETH) från NBX-kryptobörsen. Med sitt rykte som en säker och tillförlitlig norsk plattform, utmärker sig NBX genom att erbjuda en av de mest användarvänliga mobilapparna i branschen. Dessutom ger NBX dig möjligheten att köpa Ethereums ETH-token direkt med svenska kronor.

Så här köper du Ethereum (ETH):

 1. Skapa ett konto på NBX-börsen här
 2. Genomföra KYC-processen, vilket innebär att verifiera din identitet
 3. Sätt in kronor på ditt NBX-konto via banköverföring eller betalkort
 4. Köp Ethereum
 5. Behåll de tokens du har köpt på NBX-börsen, eller överför dem till din egen plånbok

Vi ser fram emot att NBX-börsen snart introducerar stöd för Ethereum staking, så att vi kan uppnå årlig avkastning! Just nu är detta tyvärr inte möjligt, även om NBX redan stödjer staking av Cardano.

Nedan är en bild från NBX:s hemsida.

nbx se

Om du letar efter mer sofistikerade handelsverktyg, terminer samt ett bredare utbud av altcoins, rekommenderar vi Binance. Binance är en framstående aktör inom kryptovalutabörser, där du även kan hitta Ethereum (ETH). Det är också möjligt att stake Ethereum på Binance.

Klicka på Börser-länken i huvudmenyn. Där hittar du detaljerade guider för både Binance och NBX.

Köpa Ethereum (ETH): detaljerad guide

För att köpa Ethereum behöver du ha ett verifierat NBX-konto och göra en insättning i kronor. Vi har skrivit en detaljerad användarguide som täcker inrättandet av ett NBX-konto, insättningar och andra funktioner. Vi rekommenderar denna artikel för personer som inte har någon tidigare erfarenhet av kryptovalutabörser.

Därefter får du instruktioner om hur du köper Ethereum med hjälp av NBX mobilapp. Denna app finns tillgänglig att ladda ner från Google Play Store (Android) och Apple App Store (iOS). Den är mycket användarvänlig.

Använd QuickBuy-funktionen

Det enklaste och snabbaste sättet att köpa Ethereum är genom QuickBuy-rutan som du hittar på mobilappens hemsida. Med QuickBuy genomförs transaktioner till bästa möjliga marknadspris.

nbx quick buy

Klicka på Köp-knappen för att öppna köpformuläret på skärmen.

Köp Ethereum (ETH)

Som standard är QuickBuy-formuläret inställt på köpläge. Du behöver bara ange det belopp du vill ha i norska kronor. Bilden nedan illustrerar hur man köper Ethereum för en summa av 100 kronor.

köpa ethereum nbx

Slutligen klickar du på den svarta ”Köp ETH”-knappen. Du kommer att presenteras med en bekräftelsesida för köpet. Godkänn transaktionen, och ETH-tokens kommer omedelbart att vara tillgängliga på ditt konto!

Erfarna användare kan också köpa Ethereum från NBX-börsen. Dessa funktioner beskrivs mer detaljerat i vår NBX-guide.

Efter att du har köpt Ethereum, är det smart att följa ETH-kursen. Du kan se den uppdaterade ETH-kursen här: Ethereum (ETH) kurs.

Vad är Ethereum?

Ethereum är en av de mest populära kryptovalutorna och en favorit bland investerare på kryptomarknaden. Endast Bitcoin drar till sig mer handelsvolym och investerarnas uppmärksamhet. Detta återspeglas också i Etheureums marknadsvärde, som är det näst största, endast överträffat av Bitcoin.

Ethereums grundläggande egenskaper som investeringsobjekt ändrades hösten 2022. Vid den tidpunkten genomförde Ethereum-gemenskapen en länge planerad uppdatering som kallas ”The Merge”. Med The Merge-uppdateringen gick Ethereum över från det energikrävande Proof of Work-konsensuset till en kryptovaluta som använder Proof of Stake-konsensus.

The Merge-uppdateringen har introducerat tre element som är intressanta för investerare:

 1. Staking
 2. Deflation
 3. ESG

Staking innebär att du kan få en årlig avkastning på upp till sex procent genom att staka dina Ethereum-tokens för nätverksvalidering. Detta kan enkelt göras på kryptobörser eller DeFi-tjänster, som Lido Finance. Staking är särskilt intressant för institutionella investerare.

ethereum staking

Efter ”The Merge” har Ethereum också blivit en deflationär valuta. Detta ger den en penningpolitik som är ännu stramare än Bitcoins. Ethereums reserver minskar ständigt, och deflationspressen ökar ju mer nätverket används. Detta kommer att ha en betydande effekt på kursen på lång sikt.

Med avslutningen av gruvdrift, föll även energiförbrukningen i Ethereum-nätverket med 99,99 procent. Ethereum är nu en ESG-kompatibel investering, vilket öppnar nya dörrar i den institutionella investeringsvärlden.

Sammantaget ser Ethereums grundläggande aspekter utmärkta ut från en investerares perspektiv. Om du vill lära dig mer om Ethereums historia och teknologi, kolla in vår Ethereum-guide. Det är den mest omfattande informationspaketet om Ethereum i Norge!

Ethereum på Nordnet – ett alternativ för investerare

Det är också möjligt att köpa Ethereum via ETF- och tracker-produkter på Nordnet. Detta har sina fördelar och nackdelar jämfört med att köpa på NBX. Låt oss titta på vad köp av Ethereum på Nordnet innebär i praktiken.

På Nordnet kan du inte köpa ETH-tokens direkt, men de erbjuder tracker- och ETF-produkter som följer kursen på Ethereum. Använd Nordnets sökfunktion för att hitta Ethereum-produkterna de erbjuder (se bild).

ethereum nordnet.se

Vad är fördelarna och nackdelarna med Ethereum-produkterna på Nordnet jämfört med att köpa Ethereum-kryptovaluta? Här är några punkter listade.

Fördelar:

 • Du kan investera i Ethereum via en känd plattform
 • Skatteverket får automatisk information om dina investeringar
 • Inga bekymmer om hacking eller användning av kryptoplånbok

Nackdelar:

 • Du kan bara handla under börsens öppettider
 • Du förlorar en av de viktigaste egenskaperna hos kryptovalutor, nämligen friheten att kontrollera dina egna medel
 • Kostnader och potentiell motpartsrisk

Nordnets Ethereum-produkter är ofta valet för den traditionella aktieinvesteraren som vill ha lite kryptovaluta i sin portfölj på ett enkelt sätt. De flesta kryptoinvesterare vill dock köpa äkta kryptovalutor, som de kan kontrollera i sin egen kryptoplånbok.

Säker förvaring av Ethereum

En cold wallet är det säkraste sättet att förvara Ethereum. En cold wallet, eller hårdvaruplånbok, är en enhet som liknar en USB-sticka. Den kopplas till en dator (eller en smartphone via Bluetooth) endast för att bekräfta transaktioner.

Den mest populära cold walleten på marknaden är Ledger Nano X. Den kostar runt 1500 kronor. Klicka här för att köpa Ledger Nano X säkert från tillverkarens webbplats.

Det finns också gratis lagringslösningar för Ethereum. Deras säkerhet är dock inte på samma nivå som en Ledger Nano X. En nybörjare kan också förvara Ethereum på svenska kryptobörser.

Populära gratis plånböcker för Ethereum inkluderar Trust Wallet, Exodus, och Coinomi. MetaMask, som ofta används som ett tillägg för Chrome-webbläsare, är också en mycket populär plånbok för Ethereum.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!