Analyser
10
sep
hur köper man kryptovaluta

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man kryptovaluta?

Att köpa kryptovaluta är enkelt och säkert när man använder pålitliga kryptobörser. När man köper kryptovaluta krävs det noggrannhet från användaren, men processen är inte komplicerad.

Köpprocessen börjar med att du väljer en kryptovalutabörs. Att registrera ett nytt konto på en kryptobörs är normalt snabbt och okomplicerat. Efter registreringen måste du verifiera din identitet. Innan du köper kryptovalutor måste du sätta in fiat (SEK, EUR, USD, etc.) på ditt konto. Efter insättningen kan du köpa den kryptovaluta du vill ha.

Slutligen är det viktigt att se till att kryptovalutorna förvaras på rätt sätt. Vi rekommenderar också att du håller dig uppdaterad om kryptonyheter och regler. Att investera i kryptovalutor kan vara utmanande och kräver noggrant övervägande.

Hur köper man kryptovaluta: En snabbguide

Att köpa kryptovaluta är enkelt och säkert när man använder pålitliga kryptobörser. Vi rekommenderar att använda Binance. Binance är en licensierad kryptobörs i Sverige som har funnits i över sex år. Binance har en enkel design som gör det lika enkelt att köpa kryptovaluta som att göra bankärenden på nätet.

Hur köper jag kryptovaluta i sju steg:

 1. Välj en kryptobörs: Vi rekommenderar Binance.
 2. Öppna ett användarkonto: Registrera ett nytt konto på Binance genom att klicka här.
 3. Ladda ner mobilappen: En mobilapp är det enklaste sättet att använda en kryptobörs, och i vissa fall måste din identitet också verifieras med hjälp av appen.
 4. Verifiera din identitet: Identiteten verifieras med en passbild (globala börser) eller bankuppgifter (lokala börser).
 5. Sätt in pengar: Du kan sätta in pengar via banköverföring eller kreditkort.
 6. Köp kryptovaluta: Köp den kryptovaluta du vill ha.
 7. Kom ihåg säker förvaring: Överväg att överföra kryptovalutor till din kryptoplånbok efter köpet.

Vi rekommenderar också att du följer nyheter om kryptobranschen. Teknologiska framsteg, krypto- och skatteregler och många fler saker är alla i förändring. Varje kryptoinvesterare måste hålla sig uppdaterad!

Nedan är en bild från Binances hemsida.

hur köper man kryptovaluta - binance

Det finns hundratals olika kryptobörser på marknaden. Inte konstigt att ”Hur köper jag kryptovaluta” är en vanlig fråga bland nybörjare. Inga bekymmer! Vi har sammanställt en lista över kryptovalutabörser som är säkra, pålitliga och bevisat bra.

Klicka på Börser i huvudmenyn för att hitta en lista över pålitliga och populära börser. Klicka på Recensioner i huvudmenyn för att även hitta nybörjarguider.

Vi rekommenderar att du undersöker olika alternativ och studerar kryptovalutor innan du köper. Du kan hitta massor av användbar information genom att bläddra bland länkarna i huvudmenyn. Om termen kryptovaluta är obekant rekommenderar vi att du börjar med den här artikeln: Vad är kryptovalutor?

Därefter får du detaljerade instruktioner om hur du köper kryptor.

Hur köper man kryptovaluta: En detaljerad guide

När man köper kryptovaluta krävs det noggrannhet från användaren, men processen är inte komplicerad. Köpet av kryptos börjar med att välja en börs och slutar med att välja en lagringsmetod. Därefter kommer vi att gå igenom de olika stegen i detalj.

Var köper man kryptovaluta?

Köpprocessen börjar med att du väljer en kryptovalutabörs. Det finns många populära kryptovalutabörser på marknaden, och vanligtvis har varje land flera alternativ! Hur vet du då vilken börs du ska välja? Det beror på faktorer som t.ex:

 • Vilka kryptovalutor köper du?
 • Är det engelska språket ett problem för dig?
 • Är du en trader?

Tusentals kryptovalutor finns på marknaden, och ingen börs har alla listade. Se till att börsen har ditt mynt listat innan du öppnar ett konto. Binance har ett brett urval av hundratals populära krypto.

Modersmålet är ofta det viktigaste urvalskriteriet för nybörjare. Om du är en av dem, välj en licensierad kryptobörs i Sverige. Kom ihåg att språkval kommer upp utöver användargränssnittet, till exempel när du har att göra med kundtjänst. Om du inte är bekant med kryptoterminologi på engelska kan du få det svårt med att förklara ditt problem för en engelsk kundtjänst.

Om du behöver professionella handelsverktyg, hävstång eller terminer är dina val globala börser som Binance, Coinbase, Kraken och Bitget. Du kan se en lista över marknadens mest populära börser på sidan bästa kryptovalutabörserna. Klicka på Recensioner i huvudmenyn för att hitta användarguider för dessa tjänster.

Öppna ett användarkonto och ladda ner mobilappen

Att registrera ett nytt konto på en kryptobörs är normalt snabbt och okomplicerat. Nedan följer ett exempel på registreringsformuläret för Binance.

binance registrering

Efter person- och adressuppgifter kommer du att få frågor om insättningar och uttag. Börser måste göra detta på grund av lagar mot penningtvätt.

När du har öppnat ett konto är det en bra idé att ladda ner börsens mobilapp. Alla populära kryptobörser har mobilappar för Android och iOS. Mobilappar är enkla att använda, och identitetsverifiering slutförs ofta i mobilappen.

Verifiera din identitet (KYC-process)

Efter registreringen måste du verifiera din identitet. Detta kallas ofta för KYC-processen. På lokala börser görs detta vanligtvis med online-bankuppgifter, vilket är en betydande fördel. Det gör processen enkel och snabb.

På globalt verksamma börser bekräftas identiteten med en bild av ett giltigt pass (eller annan ID-handling). Adressen bekräftas med en elräkning eller ett liknande dokument. Du kommer vanligtvis att slutföra KYC-processen i mobilappen.

KYC-processen är obligatorisk i alla kryptobörser där banköverföringar görs.

Gör en insättning

Innan du köper kryptovalutor måste du sätta in fiat (SEK, EUR, USD, etc.) på ditt konto. Denna process är snabb och enkel, eftersom alla välkända börser stöder banköverföringar. När du använder en SEPA-överföring visas insättningen ofta på ditt konto inom ett par timmar, och detsamma gäller för uttag.

Ett annat populärt alternativ är att sätta in med ett betalkort. Kontrollera dock kostnaderna för insättningsalternativ innan du överför pengar. En banköverföring är nästan alltid det billigaste alternativet.

Alternativet Insättning finns i huvudmenyn för varje kryptobörs.

Köp kryptovaluta

Efter insättningen kan du köpa den kryptovaluta du vill ha. Köpformulären är mycket enkla och nybörjarvänliga. Nedan följer ett exempel på ett köp av Litecoin för 100 EUR med hjälp av Binances mobilapp.

köp litecoin

Du kan köpa kryptovaluta efter önskat belopp i fiat (SEK, EUR, USD, etc.) eller i en viss mängd, till exempel en (1) LTC. Köpet görs till den aktuella växelkursen och mynten visas omedelbart på ditt konto.

Proffs kan köpa kryptovalutor genom att använda avancerade handelssidor om de är tillgängliga. Dessa tillåter användning av hävstång och placering av limit-ordrer. Vi täcker inte dessa alternativ i den här artikeln.

Se till att förvaring är säker

Slutligen är det viktigt att se till att kryptovalutorna förvaras på rätt sätt. Du har två alternativ:

 1. Du kan förvara kryptovalutorna på den börs där du köpte dem.
 2. Du kan överföra kryptovalutor till din plånbok.

Det första alternativet är lämpligt för nybörjare som gör sina första köp av kryptovalutor. Lokala börser är vanligtvis mycket säkra och kundernas medel skyddas även vid konkurs. Det är viktigt att notera att investeringsreglerna kan variera mellan olika länder.

De flesta kryptoinvesterare använder utländska börser där situationen kan vara annorlunda. Under 2022 bevittnades många konkurser av kryptotjänster, vilket kostade oturliga investerare miljarder dollar.

Vi rekommenderar att du använder en personlig kryptovalutaplånbok för långtidsförvaring. Det är bra att komma ihåg att möjligheten att hantera dina pengar är en av de viktigaste egenskaperna hos kryptovalutor.

Följ nyheterna

Vi rekommenderar också att du håller dig uppdaterad om kryptonyheter och regler. Många traditionella investerare kanske kontrollerar sina portföljer ett par gånger om året. Det är ingen bra idé i kryptovärlden, eftersom marknadscyklerna är mycket snabbare. Det kan hända mer på en månad än på aktiemarknaden på ett år.

Även om du inte är daytrader är det starkt rekommenderat att hålla sig informerad om marknadshändelser. Kryptovalutavärlden utvecklas snabbt, särskilt när det gäller lagstiftning. Det är också värt att notera att dina appar och plånböcker kan få kritiska programuppdateringar.

Att följa sociala medier för de kryptovalutor du har investerat i är en bra idé. Gå till exempel igenom den officiella Reddit-sidan en gång i veckan eller följ respektive kryptoprojekt på Twitter. Att följa våra nyhetsrapporter är ett bra första steg!

Kryptovalutor som investering

Att investera i kryptovalutor kan vara utmanande och kräver noggrant övervägande. Kryptovalutor kan erbjuda en enorm vinstpotential som motvikt till hög risk. Kryptovalutor är framför allt en helt ny investeringskategori. Det finns få historiska data, och investeringsinstrumenten och likviditeten är fortfarande mycket begränsade.

Vad krävs av en kryptoinvesterare? Här är några viktiga punkter:

 • Tolerans mot volatilitet: Volatiliteten hos kryptovalutor är helt i en klass för sig jämfört med andra investeringar.
 • Teknologisk kunskap: För att förstå grunderna och hantera plånböcker måste man lära sig en helt ny typ av teknik.
 • Försiktighet: Kryptobranschen är full av olika bedrägerier som orsakar tusentals amatörinvesterare årliga förluster.
 • Redovisning och beskattning: En kryptoinvesterare måste föra register över transaktioner och rapportera vinster och förluster till skattemyndigheten varje år.

Naturligtvis gäller många lagligheter som är bekanta från den traditionella investeringsvärlden också för kryptoinvesteringar. Sådana är t.ex. teknisk analys, att hantera vinster och förluster mentalt, att göra en investeringsplan, att få en informationsfördel osv.

Det är dock viktigt att förstå att kryptoinvesteringar innehåller unika egenskaper som inte har setts i investeringar tidigare. En framgångsrik kryptoinvesterare är redo att lära sig något nytt varje dag. En kryptoinvesterare behöver också en förståelse för teknik och en hel del vaksamhet för att undvika bedrägerier.

Läs mer i vår artikel om hur man investerar i krypto. Den behandlar ämnet på ett mycket bredare sätt.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!

Relaterade artiklar
16
jul
Dollar-Cost averaging (DCA) förklarat

Dollar-Cost averaging (DCA) förklarat

Dollar-Cost Averaging (DCA) är en systematisk investeringsstrategi. Dollar-Cost Averaging (DCA) erbjuder flera fördelar när det […]

Läs mer
10
maj
Vad är en blockkedja?

Vad är en blockkedja?

En blockkedja är en decentraliserad digital huvudbok som registrerar transaktioner i ett nätverk av datorer. […]

Läs mer
01
sep
Vad är Base?

Vad är Base?

Base är en plattform för smarta kontrakt som erbjuder en säker, prisvärd och utvecklarvänlig plattform […]

Läs mer