Analyser
12
nov
hur köper man solana

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Solana (SOL)?

Binance erbjuder en bekväm, pålitlig och säker plattform för att köpa Solana (SOL). Innan du köper Solana är det viktigt att du slutför verifieringsprocessen för ditt Binance-konto och gör en insättning.

Solana är en av de största plattformarna för smarta kontrakt på marknaden. Solana är en attraktiv investering som också innehåller många risker. Det säkraste valet för att förvara Solana är Ledger Nano X cold wallet.

Hur man köper Solana (SOL): en snabbguide

Binance erbjuder en bekväm, pålitlig och säker plattform för att köpa Solana (SOL). Att köpa Solana från Binance är en okomplicerad process och du har möjlighet att använda olika valutapar som USDT, BTC, EUR och BNB. Noterbart är att Binance erbjuder den bästa likviditeten för SOL, vilket gör det enkelt att utföra betydande transaktioner.

En snabbguide: Hur man köper Solana på Binance.

  1. Klicka här för att öppna ett Binance-konto
  2. Slutföra KYC-processen, dvs. verifiering av personlig information
  3. Sätt in euro på ditt Binance-konto genom banköverföring eller betalkort
  4. Köp Solana (SOL)
  5. Lagra SOL-tokens på Binance eller ta ut dem till din egen plånbok

Nedan visas en skärmdump från Binance.com.

binance sverige

Förutom att vara tillgänglig på Binance kan Solana också hittas på olika andra populära börser, såsom Coinbase och Kraken. För att få tillgång till omfattande användarhandböcker för alla börser som nämns i den här artikeln, klicka på länken Recensioner som finns i huvudmenyn. Dessa guider ger detaljerade förklaringar av de viktigaste funktionerna för varje börs.

Hur man köper Solana (SOL): En detaljerad guide

Innan du köper Solana är det viktigt att du slutför verifieringsprocessen för ditt Binance-konto och gör en insättning. Förfarandena för att verifiera ditt konto och göra en insättning beskrivs i vår Binance-recension. Om du är ny på Binance och aldrig har använt det tidigare rekommenderar vi att du läser den artikeln för vägledning.

Därefter kommer du att få stegvisa instruktioner för att köpa Solana med hjälp av Binance mobilapp. Du kan ladda ner appen från Apple Store för iOS-enheter eller Google Play Store för Android-enheter.

Den här guiden är skapad med hjälp av Binance-appens Lite-läge, som är aktiverat som standard.

Öppna Köp-sidan

Klicka på den gula handelsikonen i mobilappens huvudmeny (se bilden nedan).

binance trade mobil

Välj Köp på snabbmenyn som öppnas.

Välj Solana (SOL)

Därefter visas en lista över kryptovalutor på skärmen. Du har möjlighet att navigera genom listan och leta efter Solana eller skriva in SOL direkt i sökfältet, som visas i bilden nedan.

välj solana binance

Välj SOL i listan för att kunna lägga en köporder.

Köp Solana (SOL)

Du är nu på sidan Köp kryptovaluta. Ange det önskade beloppet i euro eller klicka på SOL-ikonen. Genom att klicka på SOL-ikonen ändras enheten från euro till SOL, vilket gör att du kan köpa till exempel exakt 10 SOL-tokens.

köp solana binance

Bekräfta köpet genom att klicka på den gula köpknappen. Denna åtgärd tar dig till bekräftelsesidan, där betalningsmetoden kommer att väljas.

Välj betalningsmetod

Slutligen visas en sida på skärmen där du kan välja betalningsmetod. Om du har gjort en insättning i euro på ditt konto kan du betala för köpet genom att välja alternativet Kontantsaldo.

solana köp betalning

Slutligen bekräftar du transaktionen genom att klicka på den gula knappen Bekräfta.

Vad är Solana?

Solana är en av de största plattformarna för smarta kontrakt på marknaden. Dess inhemska token kallas också Solana (SOL). Projektet grundades av Anatoli Yakovenko år 2017.

Solana kom till allmänhetens kännedom under kryptoboomen 2021. Dess inhemska token SOL var en av de bästa kryptovalutrna under tjurmarknaden. Solanas popularitet förde den till topp 10-listan över kryptovalutor.

Som värst rasade Solanas kurs med mer än 95 procent under 2022. Projektet fick också mycket negativ publicitet efter FTX:s kollaps, eftersom Sam Bankman-Fried, FTX och Alameda Research var bland Solanas stora finansiärer. Solanas DeFi-sektor drabbades också av stora förluster.

Solana är tekniskt sett en ganska exceptionell plattform. Den använder tekniken Proof of History som utvecklats av Anatoli Yakovenko, vilket möjliggör skalbarhet upp till 65 000 transaktioner per sekund med nästan inga avgifter. Läs mer om plattformens teknik och historia i vår Solana Nybörjarguide.

Nedan visas en skärmdump från solana.com, som är projektets officiella webbplats.

solana

Vissa analytiker kallar Solana för ”för inställd” på grund av de många avbrotten under de senaste åren. Trots allt har projektet behållit sin status på topp 15-listan över kryptovalutor. Solanas NFT-sektor är också mycket populär.

Solana som en investering

Solana är en attraktiv investering som också innehåller många risker. Låt oss nu gå igenom några punkter som en person som investerar i Solana bör tänka på.

  • Tekniken: hot och möjligheter
  • Popularitet hos NFT:er
  • Konsekvenserna av FTX
  • Börser och plånböcker

Solanas exceptionella teknik har från början varit både ett hot och en möjlighet. Solana har ansetts vara en av de snabbaste blockkedjorna på pappret, men tekniska problem har plågat den i åratal. Solanas blockkedja har legat nere fler gånger än någon annan större plattform för smarta kontrakt.

En faktor som ökar SOL-tokens popularitet är dess NFT-sektor. Förutom Ethereum är det bara två plattformar för smarta kontrakt som har en handelsvolym på över tre miljarder dollar. Dessa blockkedjor är Ronin och Solana.

Tyvärr har Solanas DeFi-sektor drabbats hårt sedan FTX kollapsade. Många projekt har förlorat finansiering eller flyttat till andra plattformar helt och hållet. Likviditeten i Solanas DeFi-sektor är liten med tanke på Solana-plattformens marknadsvärde.

Även om Solana har haft mer än genomsnittliga svårigheter under de senaste åren är stödet för SOL-token fortfarande starkt. Den kan handlas på alla världens mest populära kryptobörser. Det finns också ett bra plånboksstöd för SOL-token. Detta gör det betydligt enklare att investera i Solana.

Hur förvarar man Solana på ett säkert sätt?

Det säkraste valet för att förvara Solana är Ledger Nano X cold wallet. Den ger förstklassig säkerhet för både enskilda investerare och branschexperter. Den finns att köpa för cirka 1500 kronor.

Du kan köpa Ledger Nano X säkert från tillverkarens webbplats via den här länken.

Det finns också gratis plånboksalternativ för Solana. Phantom Wallet är en mycket populär mobilapp som inte bara fungerar som en plånbok utan även underlättar Solana-staking. Trust Wallet, Exodus och Coinomi är också solida plånboksalternativ som är värda att överväga.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!