Analyser
25
dec
ledger stax

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Ledger Stax nybörjarguide

LEDGER STAX är en helt ny cold wallet som tillkännagavs i december 2022.  Ledger Stax är den nya flaggskeppsmodellen från den franska tillverkaren Ledger. Det är också den första cold walleten med en stor pekskärm. Den här artikeln är en nybörjarguide om Ledger Stax. Du kommer att hitta allmän information om enheten och senare en detaljerad användarmanual när vi väl har fått den första Stax via post!

Allmän information om Ledger Stax

Ledger Stax är en plånbok för kryptovalutor från den franska tillverkaren Ledger. Det är den mest kända och populära tillverkaren av hårdvaruplånböcker. Ledger Stax tillkännagavs officiellt den 6 december 2022. Samtidigt öppnades också förbeställningar. Enligt nuvarande information kommer leveranserna av plånboken att börja i mars 2023.

Nedan finns en kort introduktionsvideo om Stax.

Ledger Stax är en cold wallet (hårdvaruplånbok). I en sådan plånbok lagras de privata nycklarna offline. Så kallade heta plånböcker erbjuder något lägre säkerhet eftersom de ständigt är anslutna till internet. Praktiskt taget alla andra typer av plånböcker, t.ex. mobila plånböcker och online-plånböcker, är hot wallets.

Om du vill veta mer om fördelarna och nackdelarna med olika plånböcker kan du läsa en omfattande plånboksguiden. I den här artikeln kommer vi bara att jämföra Ledger Stax med andra Ledger-modeller.

Vilken typ av investerare bör använda en cold wallet (hårdvaruplånbok)? De är lämpliga för vem som helst, egentligen. Så länge portföljstorleken är minst ett par tusen euro. Annars är det inte värt att investera 100-200 euro i bara en plånbok. Hårdvaruplånböcker kräver också lite tekniskt kunnande under installationsprocessen och programuppdateringar.

Ledger Stax vs. Nano X vs. Nano S Plus

Ledger Stax är Ledgers nya flaggskeppsprodukt. Den tidigare toppmodellen var Ledger Nano X, som släpptes 2019. Utöver dessa två ingår även Ledger Nano S Plus i kollektionen. Om du äger äldre modeller av Ledger – inga problem. De är fortfarande fullt funktionella och säkra att använda.

Låt oss sedan jämföra Ledger Stax med Nano X- och Nano S Plus-modellerna. Du kan se bilder av alla modeller nedan.

ledger stax vs. ledgers

Låt oss börja med att jämföra Nano X- och Nano S Plus-modellerna. Skillnaden mellan de två är praktiskt taget ingenting annat än pris och Bluetooth-anslutning. Nano S Plus måste anslutas till en mobil enhet eller dator med en kabel, medan Nano X möjliggör en Bluetooth-anslutning. Enheterna är nästan identiska utvändigt.

Priserna för modellerna är (12/22) följande: Stax 279 euro, Nano X 159 euro och Nano S Plus 89 euro. Alla Ledger-modeller stöder mer än 1000 kryptovalutor och NFT:er. De är också kompatibla med plånböcker från mer än 50 andra tillverkare och lika säkra ur teknisk synvinkel.

Köp Ledger Stax   Köp Nano X    Köp Nano S Plus

Det är mycket viktigt att alltid köpa Ledgers från tillverkarens officiella webbplats. På så sätt kan du försäkra dig om att produkten inte har manipulerats på något sätt.

Ledger Stax är den första modellen med en pekskärm av E Ink. Dess utseende skiljer sig därför tydligt från de tidigare modellerna. Ledger Staxs skärm är ungefär lika stor som ett kreditkort och erbjuder en upplösning på 400×672 pixlar. Det är möjligt att ladda enheten trådlöst, och du kan ställa in NFT art på låsskärmen.

Så vem är Ledger Stax för? Den riktar sig särskilt till aktiva användare som dagligen måste bekräfta transaktioner. Då kommer du verkligen att njuta av den stora pekskärmen. Om du bara tar upp din Ledger ur skokartongen en gång i månaden kommer du förmodligen att trivas med de äldre modellerna också.

Ledger Stax installation

Den här delen av artikeln kommer att uppdateras våren 2023, när vi får den nya Stax-plånboken! De första leveranserna bör ske i mars.