Recensioner
20
mar
phemex recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Phemex recension

Phemex är en ganska ny börs på kryptomarknaden. Det såg en massiv tillväxt i popularitet under 2020. För närvarande är Phemex en av de 10 bästa derivatbörserna. Detta är en Phemex recension och nybörjarguide. Du hittar också våra Phemex-upplevelser.

Phemex företagsöversikt

Phemex slog upp portarna den 25 november 2019. Lanseringen rapporterades av Reuters och många andra globala nyhetssajter. Grundaren av Phemex är singaporska Jack Tao. Han har 11 års erfarenhet från den globala investeringsbanken Morgan Stanley

Förutom Tao finns det sju andra före detta Morgan Stanley-chefer på Phemex. De har lång erfarenhet av företagsapplikationssektorn. Tao samlade ett team på över 30 personer när han grundade Phemex. Börsen testades kraftigt i månader innan dörrarna äntligen öppnades.

Namnet Phemex är en kombination av grekisk mytologi (’Pheme’) och ’mex’, som betyder merkantilt börsen.

Phemex började väcka stor uppmärksamhet 2020. Många sociala medier-influenser pratade om detta på börsen. Det är inte konstigt att det har blivit en av de bästa derivatbörserna på marknaden. Dess konkurrenter inkluderar Binance, ByBit och FTX.

Har du Phemex-erfarenheter? Hjälp till att förbättra den här artikeln genom att dela dina tankar i kommentarsfälten nedan.

Phemex registrering

Nu guidar vi dig genom registreringen och nyckelfunktionerna. Klicka på knappen nedan för att öppna ett nytt konto.

Phemex-registrering

Du bör landa på registreringsformuläret. Om detta inte händer, klicka på den vita knappen Register i det övre hörnet på Phemex framsida. Detta öppnar registreringsformuläret.

phemex registration

Du behöver bara ange en e-postadress och ett lösenord. Fyll i nödvändig information och klicka på Continue.

Därefter bör du få en bekräftelse via e-post i din inkorg. Detta bör ske inom några sekunder. Om du inte får bekräftelsen, kontrollera din skräppostmapp och/eller försök igen.

Det är allt! Nu är ditt Phemex-konto öppnat.

Phemex är en kryptovalutabörs som inte kräver en KYC-process. Detta är en bra funktion för dem som vill ha integritet. Det betyder också att det inte finns några banköverföringar och uttag tillgängliga.

Notera. Denna recension görs med hjälp av skrivbordsversionen av webbplatsen. Om du använder en mobilapp kan vissa funktioner och menyalternativ placeras annorlunda.

Phemex insättning

Efter att ha klickat på bekräftelsemailet och slutfört registreringen omdirigeras du till börsen. Följande popup visas.

phemex insättning

Om du vill gå direkt till insättning klickar du på Deposit Now. Alternativt kan du stänga denna popup och bläddra runt på webbplatsen. När du vill sätta in, klicka på Assets från huvudmenyn och välj Deposit.

Detta är insättningssidan för Bitcoin.

phemex insättning btc

Phemex erbjuder en insättningsbonus för nya kunder. Klicka på Läs mer för att se de aktuella villkoren. När du skriver den här artikeln finns det en $60 bonus tillgänglig från en insättning värd 0,2 BTC, 2000 USDT, 10 ETH, 10,000 XRP eller 500 LINK.

Phemex stöder dessa fem kryptovalutor för insättningar. Välj det coin du gillar, klicka på Continue och gör en insättning till den angivna adressen. Bekräftelsetiden beror på vilken kryptovaluta som används.

Hur man köper kryptovaluta med fiat

Phemex tvingar inte på sina kunder en KYC-process. Detta är trevligt, men nackdelen är att banköverföringar och uttag inte är tillgängliga. Det är fortfarande möjligt att köpa kryptovaluta med fiat (EUR, USD, etc.).

Välj Buy Crypto från huvudmenyn för att komma åt följande sida.

phemex köp krypto

Du kan inte göra en direkt fiat-insättning till ditt Phemex-konto. Du måste köpa en av de fem kryptovalutorna som stöds (BTC, USDT, ETH, XRP, LINK). Du kan till exempel köpa bitcoins för 100 USD direkt till ditt konto.

Banköverföringar är tillgängliga via tredjepartsoperatörer Moonpay & Coinify. Dessa köp bör komma till ditt konto inom 15 minuter. Det finns vissa begränsningar när det gäller lägsta och högsta köp. Avgifter och växelkurser är också ganska höga.

Vi rekommenderar inte att köpa krypto som detta. Använd en börsen där du redan har gjort KYC och gör en banköverföring där. Köp bitcoins med fiat och skicka dessa coin till Phemex.

Phemex-uttag och 2FA

Om du vill ta ut din krypto, klicka på Assets från huvudmenyn och välj Withdraw. När du drar dig för första gången ser du följande meddelande.

phemex uttak

Phemex tillåter inte uttag förrän 2FA har aktiverats. Detta är ett viktigt säkerhetselement, och det bör aktiveras i varje onlinetjänst du använder. Klicka på Bind Now och följ instruktionerna på skärmen.

För att aktivera 2FA behöver du Google Authenticator-appen på din mobil. Kom ihåg att skriva ner reservkoden från Phemex. Du kan använda det för att komma åt ditt konto om Authenticator-appen inte är tillgänglig (telefonen förloras eller inte fungerar).

Du kan nu ta ut dina pengar.

uttak link

Välj först den valuta du vill ta ut. Skriv in beloppet och din plånboksadress. Klicka på knappen Withdrawal för att slutföra processen.

Uttag behandlas tre gånger om dagen för standardanvändare: 08:00, 16:00 och 24:00 UTC. Användare på premiumnivå behandlas en gång i timmen.

Phemex spothandel

Phemex har två handelsplattformar: spothandel och kontraktshandel. Spothandel är en traditionell börs, där du kan köpa och sälja kryptor precis som någon annanstans. Kontraktshandel innebär derivat a.k.a marginalhandel. Du kan använda upp till 100x hävstång för långa och shorts.

Det finns också ett simulerat handelsalternativ. Det här är som en TestNet-version av börsen, där du kan simulera handelsstrategier utan risk.

Klicka på Products från huvudmenyn och välj Spot Trading. Bilden nedan är från Spot-sidan.

sopthandel

Detta är en ganska typisk spothandelsvy. Det finns också prisdiagram, de senaste affärerna och din handelshistorik. Standardanvändare kommer att använda alternativen Limit och Market. Det finns fler funktioner tillgängliga för Premium-användare.

Du kan säga att Phemex mestadels är en derivatbörs eftersom spothandel är ganska begränsad. Det finns endast USD- och USDT-handelspar tillgängliga. Detta betyder att du inte kan byta BTC till LINK eller LTC till ETH. Volymerna är också ganska små på spotsidan. Fokus ligger starkt på marginalhandel.

Phemex kontraktshandel

Låt oss titta på derivatbörsen. Klicka på Products från huvudmenyn och välj Contract trading. Det är en ganska typisk marginalhandelssida som du kan hitta på Binance, BitMEX eller andra populära börser.

phemex margin

Det finns massor av information beskuren ur bilden, såsom kontraktsdetaljer, prisdiagram, orderbokens djup, etc.ut

Det finns en hel del funktioner tillgängliga för standardanvändare också. Phemex möjliggör hävstång upp till 100x. Detta är som industristandarden (eller minimum) nuförtiden. Vissa börser har till och med 150x hävstång tillgänglig.

Läs mer från Phemex-marginalhandeln från följande video.

Phemex har en annan plånbok för båda handelsplattformarna: det finns en spotplånbok och ett kontraktskonto. Innan du kan börja handla med marginaler måste du flytta pengar till kontraktskontot. Klicka på Assets -> Contract Account för det.

Notera. Handel med derivat är mycket riskabelt och rekommenderas endast för proffs. AboutBitcoin.io rekommenderar inte hävstångs- och marginalhandel för oerfarna användare. Det finns en stor risk att förlora pengar. Du bör också vara medveten om att derivat beskattas annorlunda än spothandel i vissa länder.

Har du Phemex-erfarenheter från spothandel eller kontraktshandel? Skriv en kommentar nedan!

Phemex-avgifter och Premium-kontot

Phemex lockar nya kunder genom att erbjuda handel utan avgifter. Hur är detta möjligt? Detta görs med ett separat Premium-konto. Genom att bli Premium-användare kan du handla på Spotmarknaden utan avgifter.

Klicka på Products från huvudmenyn och välj Premium Membership.

Det finns tre användarnivåer på Phemex: Standard, Premium och Full Premium. I marginalhandel är avgifterna desamma för alla: 0,075 % tagare och -0,025 % producentavgift.

phemex premium

Standardanvändare betalar 0,1 % avgifter på spotmarknaden, men Premium-användare handlar utan avgifter. Detta gäller både mobila och stationära versioner. Handlar gjorda via API har en avgift på 0,1 %. Det finns även ytterligare funktioner tillgängliga för Premium-användare, såsom villkorade beställningar.

Du får en gratis 7-dagars Premium-provperiod efter att du har öppnat ett konto. Du kan förlänga denna provperiod till 30 dagar enligt följande.

Bli en Premium-användare genom att köpa en uppgradering. Priserna är 9,99 USD för 30 dagar, 19,99 USD för 90 dagar eller 69,99 USD för ett år. Premiumkontot köps med kryptovalutor (USDT, BTC, ETH, LINK, XRP). Medlemskapet förnyas automatiskt.

Tanken är att ersätta den traditionella avgiftsmodellen med en fast månadsavgift. Detta är ett attraktivt alternativ för aktiva handlare. Kom ihåg att nollavgifter endast gäller för spothandel. Marginalhandel är inte gratis ens på Premium-nivå.

Klicka på Company från huvudmenyn och välj Fees & Conditions för att hitta de aktuella villkoren och priserna.

Phemex-upplevelser och översikt

Phemex är en ny operatör på marknaden. Detta är när man jämför med jättar som Binance, Coinbase och Kraken. Phemex utmanar marknadsledarna med uttalandet ”Vi bygger världens mest pålitliga handelsplattform för kryptovalutaderivat”.

Som du har märkt är Phemex bäst lämpat för aktiva och professionella handlare som gillar derivatmarknader. Det är inte det optimala valet för en liten investerare, som bara gör spothandel. Bristen på banköverföringar och begränsade handelspar är ett handikapp.

Å andra sidan, om du mest handlar med Bitcoin och Ethereum, är det ett attraktivt alternativ att ha fasta månadsavgifter. Vi rekommenderar att du provar denna tjänst själv! Se hur det passar dina handelsbehov.

Volymen på Phemex kommer till största delen från derivatbörsen. Det finns bara ett tiotal börser i världen med högre volymer.

När man tittar på Phemex från en proffshandlares synvinkel, finns det inte riktigt negativa saker att nämna. Sociala medier är också fulla av människor med positiva Phemex-upplevelser. Många av dem gillar det faktum att det inte finns någon obligatorisk KYC.

Om du behöver en högkvalitativ derivatbyte, prova Phemex idag!

Öppna ett Phemex-konto

Följ Phemex på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om de senaste kampanjerna och nyheterna. Det officiella Twitter-handtaget är @Phemex_official. Det finns också en tjänsteman Telegram channel och en Youtube channel full av användbar information.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!