Recensioner
02
maj
revolut recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Revolut recension

Revolut är en mobilbank med huvudkontor i London. Det är en fantastisk app för att köpa kryptovalutor medan du arbetar som ditt bankkonto. Den här artikeln är en recension av Revolut. Vi kommer att utforska hur lämplig den här appen är för handel med kryptovalutor. Du hittar även våra upplevelser med Revolut.

En översikt av Revolut

Revolut är en kombination av en traditionell bank och en e-plånbok. Enligt sin slogan har Revolut startat en finansiell revolution. Det är sant att Revolut är svår att placera i en traditionell finansiell kategori.

Revolut är en slags bank. Alla användare av plattformen får ett eget IBAN-konto efter registrering. Revolut verkar under en licens som beviljats ​​av Litauens centralbank. Därför börjar alla IBAN-konton med bokstäverna LT.

Du kan överföra pengar till ett Revolut-bankkonto på samma sätt som du gör med alla andra bankkonton. Litauen är en del av SEPA-området, vilket innebär att överföringar från SEPA-banker till Revolut-kontot är nästan omedelbara.

I början var Revolut endast tillgänglig via mobilappen. Numera går det även att logga in på ditt konto via en vanlig webbläsare på din bärbara dator. De flesta funktioner är dock fortfarande endast tillgängliga via mobilappen.

revolut my hub
En översikt över Revoluts mobilapp.

Revoluts målidé är att minimera kundernas utgifter och göra pengaöverföringar oöverträffligt enkla. Till exempel är valutaväxling kostnadsfritt mellan fler än 25 valutor. Med ett Revolut-betalkort använder och tar du ut pengar från en bankomat billigt oavsett var du befinner dig.

Utöver bankverksamhet erbjuder Revolut en rad tjänster, inklusive försäkring och möjlighet att handla aktier och kryptovalutor. Om du vill kan du också spara pengar på Revoluts sparvalv eller göra donationer till välgörenhet.

Revolut registrering

Det är enkelt att öppna ett Revolut-konto. För att registrera dig måste du först ladda ner Revolut-appen, som du hittar från Google Play och Apple Store.

Grundpelaren i ditt användarkonto är ditt telefonnummer, som kommer att användas för att logga in i appen. Så, registrera ett telefonnummer som du vet att du kommer att använda i framtiden.

revolut google play

När du har angett landskoden och telefonnumret får du en sexsiffrig verifieringskod. Du måste då acceptera de allmänna villkoren för tjänsten, ange adressuppgifter, ditt namn och födelsedatum.

Eftersom Revolut är en officiell bank kommer du att bli ombedd att tillhandahålla ett foto av ditt pass, ett dokument för att bekräfta din adress (näträkning) och en selfie för att bekräfta din identitet. Denna information kommer att skickas till Revolut så snart du registrerar dig.

Alla funktioner i appen kommer inte att vara tillgängliga förrän alla dokument du har skickat in har verifierats. Detta inträffar vanligtvis inom mindre än 24 timmar.

Revolut bank, försäkring och investeringar

Revolut fungerar som vilken annan bank som helst. Efter att du har registrerat ett konto får du ett personligt IBAN-kontonummer för att skicka pengar.

Det som är exceptionellt med Revolut jämfört med andra banker är att du även kan sätta in pengar på ditt Revolut-konto med betalkort. Vid överföring av pengar till exempelvis ett Revolut-konto visar ett norskt kreditkort överföringen i kortuppgifterna som en vanlig kortbetalning.

Du har bara ett bankkonto, men du kan behålla flera valutor på samma konto. Om du reser till England kan du växla in euro på ditt konto mot pund och använda ditt betalkort direkt i lokal valuta. Att växla mellan olika valutor är gratis i Revolut, vilket gör tjänsten väldigt populär bland de som reser mycket.

Se videon nedan för en snabb översikt av Revolut.

Om du vill kan du få en rese- eller enhetsförsäkring från Revolut. Villkoren är i allmänhet rimliga och priserna är överkomliga. Precis som reseförsäkring är alternativet som erbjuds av Revolut utmärkt.

Du kan även investera i aktier och andra tillgångar via Revolut. De mest kända amerikanska börserna, NYSE och Nasdaq, ingår. Det är också möjligt att köpa bråkdelar av aktier. Denna funktion är populär nu för tiden. Det gör det möjligt för små investerare att köpa aktier som Tesla och Amazon.

Dessutom kan du handla med råvaror och kryptovalutor. Du hittar mer information om handel med kryptovaluta senare i den här artikeln.

Revolut betalkort och avgifter

Revolut erbjuder sina kunder möjligheten att köpa ett Visa eller Mastercard kopplat till ett bankkonto. Det är gratis för alla kunder att få ett kort, men det kostar några euro att skicka kortet.

Revolut-kortet fungerar som alla andra betalkort. Utöver fysiska betalkort finns det ett virtuellt kort som du kan använda för onlinebetalningar.

revolut payment card

Standardversionen av Revolut är gratis. Detta inkluderar ett IBAN-bankkonto, ett plastbankkort, 200 € i månatliga automatiska uttag och 1 000 € i valutaväxling varje månad.

Premium- och metallpaket finns också tillgängliga. Dessa paket kostar €7,99/månad. Paketet 13,99 €/månad inkluderar fler kostnadsfria månatliga uttag, obegränsad valutaväxling och reseförsäkring.

I Metallpaketet får du ett häftigt betalkort i aluminium istället för ett plastkort. Dessutom genererar Metal-paketet 0,1 % cashback inom EU och 1 % utanför EU av alla köp.

Olika paket har olika avgifter i aktie- och kryptovalutahandeln. Handelsavgifter för kryptovaluta är 2,5 % i gratisversionen. Avgifterna är 1 % lägre på Premium- och Metal-nivåer. Aktiehandel är också en procent billigare för Premium- och Metal-konton.

Revolut och kryptovalutor

Revolut är också idealiskt för investeringar i kryptovaluta. Valutautbudet har också vuxit snabbt.

I skrivande stund har Revolut mer än tjugo olika kryptovalutor. Förutom stora valutor som Bitcoin och Ethereum innehåller listan altcoins som Orchid, UMA, The Graph, Synthetix och OMG Network.

Att köpa kryptovaluta är enkelt. När du har hittat önskad kryptovaluta klickar du på knappen Buy, anger beloppet i fiat-valuta och bekräftar betalningen. Den köpta kryptovalutan kommer att dyka upp i din portfölj direkt.

revolut köp bitcoin

Försäljningsprocessen är lika enkel. Välj den kryptovaluta du vill sälja, klicka på knappen Sell och ställ in beloppet i antingen kryptovaluta eller fiat.

Kryptohandelsavgifter beror på din Revolut-kontonivå. Gratisversionen har en avgift på 2,5 % för köp och försäljning. För betalande medlemmar (Premium & Metal) är handelsavgifterna 1,5 %. En aktiv handlare bör definitivt överväga ett betalmedlemskap.

När du köper kryptovalutor via Revolut får du inga ”faktiska coins”. Du får en position på kryptovalutan. Värdet på din position går upp och ner när kryptopriserna rör sig. Det betyder att du inte kan ta ut dina coins från Revolut till en extern plånbok.

Revolut rapporterar inte transaktionerna till skattemyndigheten. På kryptovalutasidan kan du begära ett riktigt lättläst kontoutdrag över de transaktioner du har gjort inom en angiven tidsram. Du kan spara filen i PDF-format och leverera den till skattemyndigheten.

Revoluts plattform är extremt lätt att använda. Vem som helst kan göra kryptoköp med denna app. Revolut samlar även nyheter från kryptomarknaden, så att du enkelt kan hålla dig uppdaterad med de senaste händelserna.

Är Revolut säkert?

Revolut är en korrekt licensierad bank vars verksamhet övervakas av finansiella myndigheter. Revolut har verkat i flera år och har ett rent rykte. Användare har mestadels positiva erfarenheter av tjänsten. Finansmyndigheter har också funnit tjänsten säker för förvaring av pengar.

Revolut-appen kan endast nås med en fingeravtrycksläsare eller lösenord. Större överföringar, betalningar och valutatransaktioner måste också bekräftas separat. Ibland vid pengaöverföringar utför Revolut också ytterligare säkerhetsåtgärder genom att skicka en verifieringskod till din telefon.

Om du planerar att behålla stora summor pengar i Revolut är den så kallade SOF-processen (Source Of Funds) att vänta. Denna kontroll görs när trafiken på ditt Revolut-konto överstiger några tusen euro.

Följande bildtagning är från Revolut.

revolut sof

Under processen kan din kontofunktion vara begränsad, men Revolut kommer att behandla de dokument du tillhandahåller utan dröjsmål. SOF-processen är en engångsföreteelse och det finns ingen anledning att frukta den. Standardlönecheckar accepteras som dokument.

Det är enkelt att stänga ett Revolut-kort genom appen och du kan begränsa dess geografiska användning. Ett annat praktiskt alternativ är att ditt kort inte fungerar om inte din telefon finns i närheten.

Revolut-upplevelser

Författaren till den här artikeln har använt Revolut som sin huvudbanktjänst i flera år.

Jämfört med traditionella banker är Revolut flexibelt och bekvämt, speciellt för dem som spenderar mycket tid på att resa. Revolut har framgångsrikt blockerat kortbetalningar vid flera tillfällen då betalkortsinformationen har kopierats av tjuvar.

För investeringar i kryptovaluta är Revolut lämplig för en användare som vill köpa Bitcoin med en liten summa, till exempel månadsvis. Detta kan enkelt göras med automatiska köp.

Revolut är dock ganska dyr som handelsplattform. Dessutom kanske vissa användare inte gillar det faktum att det inte är möjligt att överföra kryptovalutor till en extern plånbok.

Sammanfattningsvis kan Revolut varmt rekommenderas – speciellt när grundversionen är helt kostnadsfri. Med många finansiella övervakningsverktyg och andra fantastiska funktioner kan du plötsligt finna att du använder Revolut mer och mer i ditt dagliga liv!

Gå med i Revolut idag!

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *