Analyser
16
okt

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Sälja Bitcoin – Hur säljer man Bitcoin?

Det är enkelt och säkert att sälja Bitcoin på Coinbase. Det är viktigt att närma sig försäljningsprocessen noggrant och ägna stor uppmärksamhet åt detaljer. När man ska sälja bitcoins är en komplex fråga utan något tydligt svar.

Hur säljer man Bitcoin: En snabbguide

Det är enkelt och säkert att sälja Bitcoin på Coinbase. Coinbase är en av världens största och mest välkända kryptobörser. Den är också reglerad i USA, och Coinbase är känt för sitt nybörjarvänliga gränssnitt. Du kan vara säker på att inte stöter på problem när du säljer bitcoins och tar ut euro till ditt bankkonto.

Denna artikel kommer att täcka hur man säljer bitcoins för fiatpengar. Vi använder euron som ett exempel på en fiatvaluta. Att sälja Bitcoin är inte svårare än att använda en onlinebank. Även en nybörjare kan göra det. Om du vet hur man köper bitcoins, vet du säkert hur man säljer dem också.

Följ dessa steg för att sälja bitcoin:

 1. Välj en kryptobörs: Vi rekommenderar Coinbase för nybörjare.
 2. Registrera ett nytt konto: Klicka här för att öppna ett Coinbase-konto.
 3. Ladda ner mobilappen: Det är enklast att sälja via mobilappen, men du kan också använda en webbläsare.
 4. Slutför kundkännedomsprocessen: Verifiera din identitet med ett pass.
 5. Överför bitcoins till Coinbase: Överför bitcoins från din plånbok till Coinbase.
 6. Sälj bitcoins: Sälj bitcoins, dvs. växla dem till euro.
 7. Ta ut euro till ditt bankkonto: Uttag görs inom ett par timmar eller senast nästa bankdag.
 8. Beräkna kapitalvinst: Beräkna kapitalvinsten från försäljningen och deklarera den för beskattning.

Nedan visas en bild på Coinbases hemsida.

coinbase

Om du redan har skapat ett konto för en annan börs när du köper bitcoins, kan du också använda den tjänsten för försäljning. Det är dock bra att notera att alla tjänster inte nödvändigtvis stöder banköverföringar. Du kan därför behöva leta efter en ny tjänst. Om så är fallet rekommenderar vi att du provar Coinbase!

Coinbase är en kryptobörs som riktar sig till globala användare. Om du är europé är det enkelt att ta ut pengar med SEPA-överföringar. Coinbase stöder också till exempel brittiska och amerikanska banköverföringar.

Denna artikel ger också detaljerade instruktioner om varje steg i försäljningsprocessen. Kolla vår Coinbase-recension om du behöver ytterligare instruktioner om hur du använder Coinbase.

Hur säljer man Bitcoin: En detaljerad guide

Det är viktigt att närma sig försäljningsprocessen noggrant och ägna stor uppmärksamhet åt detaljer. Att sälja bitcoins börjar med att välja en börs och slutar med att lämna in en skattedeklaration. Låt oss nu gå igenom alla steg ett i taget.

Hur säljer man bitcoin?

Att sälja bitcoins börjar med att välja en Bitcoin-börs.  De flesta investerare säljer sina bitcoins på samma ställe som de köpte dem från. Detta är inte alltid möjligt. Även om det är möjligt att konvertera bitcoins till fiat kanske börsen inte stöder uttag av euro till ett bankkonto.

Vi rekommenderar att du använder Coinbase för att sälja bitcoin. Den stöder banköverföringar till dussintals länder. Vi använder Coinbase som ett exempel i den här artikeln.

Öppna ett konto och ladda ner mobilappen

Att öppna ett konto med Coinbase är ett enkelt förfarande. Nedan visas en bild av registreringsformuläret för tjänsten på en mobiltelefon.

coinbase registrering

Ange ditt namn och din e-postadress, acceptera användarvillkoren och registrera ett nytt konto. Efter detta måste du också slutföra kundidentifieringsprocessen och identitetsverifieringen. Detta är ett standardförfarande för alla kryptobörser som möjliggör banköverföringar.

När du har öppnat ett konto laddar du ner Coinbases mobilapp. Sälj bitcoins enkelt och snabbt med den. Den kostnadsfria mobilappen finns tillgänglig i både Apples och Googles appbutiker.

Överför bitcoins till Coinbase

När du har skapat ett Coinmotion-konto kan du sätta in bitcoins där. Öppna mobilappen och klicka på knappen Ta emot från startsidan. Därefter öppnas ett formulär där du kan välja rätt kryptovaluta från en rullgardinslista. Listan kan också ha Bitcoin (BTC wallet) redan vald.

coinbase sätta in btc

Därefter överför du bitcoins från din plånbok till denna adress. Kom alltid ihåg att använda copy-paste med Bitcoin-adresser! Försök aldrig skriva in adressen för hand. Att skanna QR-koden är också ett mycket säkert sätt.

Bitcoin-överföringar tar vanligtvis 30-60 minuter.

Sälja Bitcoin

När dina bitcoins har anlänt till ditt Coinbase-konto kan du sälja dem. Öppna mobilappen och klicka på My Assets från huvudmenyn (längst ner på skärmen). Scrolla ner tills du har Bitcoin listat under My Crypto. Klicka på Bitcoin och sedan på Sell på nästa sida. Nu bör du se ett formulär på din skärm för att sälja Bitcoin.

sälja bitcoin coinbase

Skriv in det belopp i EUR som du vill ta emot. Alternativt kan du byta enheter till BTC och sälja en specifik mängd bitcoins istället. Euro visas på ditt konto omedelbart efter försäljningen.

Överför euro till ditt bankkonto

Slutligen kan du göra ett uttag till ditt bankkonto. Klicka på My Assets i huvudmenyn och bläddra nedåt tills du ser Euro under My Cash. Klicka på Euro och knappen Cash Out på nästa sida för att slutföra uttaget.

Coinbase stöder SEPA-överföringar som vanligtvis anländer inom några timmar men inte senare än nästa bankdag.

Beräkna kapitalvinster

Det sista steget i försäljningsprocessen är att göra en skatteberäkning. Detta behöver inte göras när man köper Bitcoin, eftersom skatt endast betalas vid försäljningstillfället. Varje Bitcoin-investerare måste föra register över alla transaktioner och beräkna kapitalvinster i enlighet därmed.

Du måste hålla reda på följande åtgärder:

 • Köp: Till vilket pris köpte du, när, var och hur mycket betalade du för avgifter?
 • Försäljning: Till vilket pris sålde du, när, var och hur mycket betalade du för avgifter?
 • Transaktioner: Alla överföringar mellan kryptoplånböcker och börser.
 • Fiat: Alla insättningar och uttag i fiat (EUR, USD, osv.) till kryptobörser.

Det enklaste sättet är att använda ett skatteprogram för kryptovalutor som stöder import av transaktioner från ditt Coinbase-konto. Ett sådant skatteprogram kommer att beräkna dina kapitalvinster automatiskt. Vi rekommenderar att du använder Divly, som är en mycket nybörjarvänlig app.

divly sv

Vi kommer inte att gå in på detaljer om kryptoskatter i den här artikeln. Kom bara ihåg att du alltid måste beräkna kapitalvinster när du säljer bitcoins. Du måste också ange kapitalvinsterna eller förlusterna i skattedeklarationen. Informationen överförs inte automatiskt från Coinbase till skattemyndigheterna!

När bör man sälja bitcoins?

När man ska sälja bitcoins är en komplex fråga utan något tydligt svar. En vanlig strategi är att titta på de glidande medelvärdena för Bitcoins växelkurs. Om priset på Bitcoin är betydligt högre än dess långsiktiga glidande medelvärde ser vissa investerare det som ett tecken på övervärdering och en möjlig framtida korrigering. I så fall kan det vara värt att överväga att sälja en del av ägandet.

Ibland är det värt att sälja bitcoins även med förlust ur skattesynpunkt! I många länder kan du dra av kapitalförluster från din skatt. Det innebär att du kan dra av den förlusten från dina andra kapitalvinster om du säljer bitcoins med förlust. Detta kan sänka din skattebörda.

I slutändan beror beslutet att sälja bitcoins på dina finansiella mål, risktolerans och strategi.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!