Analyser
18
okt
trust wallet guide

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Vad är Trust Wallet: Nybörjarguide!

Trust Wallet är en av de mest populära mobila kryptoplånböckerna. Den här artikeln är en Trust Wallet-recension och en nybörjarguide. Vi kommer att gå igenom installationen och huvudfunktionerna av Trust Wallet i ett nybörjarvänligt format. Vi kommer också att dela med oss av våra erfarenheter av att använda Trust Wallet.

Vad är Trust Wallet?

Trust Wallet är en plånbok för kryptovalutor som skapades 2017. Trust Wallet är en gratis mobilplånbok som kan laddas ner från App Store eller Google Store. Det är för närvarande en av de mest populära plånböckerna.

Ursprungligen var Trust Wallet en plånbok för att lagra Ether (ETH), den inhemska tokenen i Ethereum-blockkedjan. Numera är det möjligt att lagra alla populära kryptovalutor och NFT:er i appen. Att använda appen kostar heller ingenting, om du inte använder tjänsten för att köpa kryptovalutor.

Kryptovalutor kan lagras i olika typer av plånböcker. Trust Wallet är en mobilplånbok, dvs. en app som kan laddas ner till en mobilenhet. Det finns för närvarande ingen version av Trust Wallet som kan installeras på en dator. Om du vill veta mer om olika kryptoplånböcker kan du läsa den här artikeln: en nybörjarguide om kryptoplånböcker.

År 2018 köpte Binance Trust Wallet som en del av sin egen produktportfölj. Trots köpet har Trust Wallet-teamet utvecklat plånboken självständigt. Krypton som lagras i Trust Wallet kontrolleras eller förvaltas därför inte av Binance.

Trust Wallet Sverige

Det finns ingen version av Trust Wallet för Sverige. Det finns bara en global Trust Wallet-app, som du kan hitta på trustwallet.com.

Bitcoincenter har fått information från personer som har blivit offer för kryptobedrägerier. Bedragare har använt varumärket Trust Wallet för att utföra bedrägerier. Om du blir kontaktad av någon som säger sig vara från Trust Wallet Sverige support eller något liknande, var uppmärksam.

Installera Trust Wallet

Det är enkelt och snabbt att installera Trust Wallet. Först måste du ladda ner Trust Wallet-appen från Google Play eller Apple Store. Gå till trustwallet.com och klicka på nedladdningslänken. Du bör alltid ladda ner kryptoappar via tillverkarens officiella webbplats.

Trust Wallet kan också installeras i webbläsaren Chrome som ett tillägg, men förmodligen kommer de flesta läsare att använda den på en mobilenhet. Därför kommer vi bara att gå igenom användningen av mobilappen i den här artikeln.

När du har laddat ner applikationen kan du göra något av följande:

  1. Skapa en ny plånbok
  2. Återställa en gammal plånbok

Eftersom vi skapar en ny plånbok i det här fallet trycker vi på knappen Create New Wallet för att fortsätta.

Återställningsnycklar är den viktigaste delen av en kryptoplånbok

Därefter visas en uppmaning på skärmen att skapa en säkerhetskopia av dina nycklar till plånboken. Dessa återställningsnycklar består av 12 engelska ord som är unika för varje användare. Med återställningsnycklar (backupnycklar) är det möjligt att installera en befintlig plånbok på flera mobila enheter. Du kan också använda dessa nycklar för att klona din plånbok på ett Chrome-tillägg.

Detta innebär att nycklarna inte får överlämnas till någon under några omständigheter och att de måste tas väl om hand.

Om du förlorar återställningsnycklarna kan vem som helst återställa din plånbok på sin egen enhet och hantera dina pengar. Den person som innehar återställningsnycklarna har kontroll över kryptovalutorna i dessa plånböcker. Om någon stjäl dina nycklar och tömmer din plånbok finns det inget sätt att återställa dina medel.

Nedan finns en exempelbild på Trust Wallet återställningsnycklar under installationen.

recovery keys

Det rekommenderas att du skriver ner återställningsnycklarna på papper och förvarar pappret på en plats där ingen obehörig kan komma åt dem. Förvara nycklarna på ett ställe som du kommer ihåg så att du faktiskt kan använda listan om telefonen går sönder.

Det rekommenderas inte att lagra återställningsnycklar på en dator eller som anteckningar på telefonen. Ta inte heller någon bild av dina nycklar som skulle lagras på din mobiltelefon. Detta är en säkerhetsrisk.

Vikten av återställningsorden kan inte nog betonas. Det är oerhört viktigt att du skriver orden korrekt och i rätt ordning. För att återställningen ska lyckas måste orden skrivas in korrekt i den ordning som de ursprungligen presenterades när säkerhetskopian skapades.

Trust Wallet säkerställer att återställningsnycklarna är korrekta vid skrivfel. Du måste skriva in varje återställningsord i Trust Wallet för att säkerställa att du har sparat dem i rätt ordning. Detta görs innan plånböckerna skapas.

När du har angett återställningsnycklarna korrekt är Trust Wallet-appen redo att användas.

Ta emot kryptovalutor

Du kan övervaka priserna på dina kryptovalutor på förstasidan och skicka, ta emot, köpa och växla valutor. I följande avsnitt kommer vi att gå igenom i detalj hur var och en av dessa funktioner fungerar. Låt oss börja med att skicka coins till din nyskapade plånbok.

Om du vill ta emot kryptovalutor i din Trust Wallet klickar du på Receive på startsidan.

trust wallet receive cryptos

Därefter visas en lista över alla coins som du kan ha i din plånbok. Listan är riktigt lång, så vid det här laget är det värt att använda sökfunktionen och skriva namnet på den kryptovaluta du vill ta emot.

Klicka på önskad kryptovaluta och Trust Wallet genererar en ny plånboksadress åt dig. Detta är en adress dit du kan skicka coin från en extern tjänst. Trust Wallet genererar också en QR-kod för adressen, vilket gör att du kan ta emot kryptovalutor genom att dela QR-koden med den avsändande parten.

En QR-kod är ett bekvämt sätt att ta emot kryptovalutor, till exempel i en situation där både den avsändande och mottagande parten befinner sig fysiskt på samma plats. QR-koden kan läsas i praktiskt taget alla plånboksprogram när man skickar kryptovalutor.

Det är också bra att komma ihåg att adressen till din kryptoplånbok aldrig ska skrivas in tecken för tecken. Det ska alltid göras med copy-paste eller med hjälp av QR-koden för att undvika fel. Om du skriver fel ens en enda bokstav kommer kryptovalutorna antingen att gå till någon annans plånbok, eller så kommer överföringen att gå helt förlorad.

Om du gör stora transaktioner kan du alltid se till att överföringen lyckas med ett litet belopp först och se till att det hamnar i rätt plånbok. Det är en bra idé att göra sådana tester eftersom det är omöjligt att återställa kryptovalutor om de skickas till fel adress.

Skicka kryptovalutor

Det är lika enkelt att skicka kryptovalutor från Trust Wallet som att ta emot dem. Du skickar genom att klicka på knappen Send i huvudmenyn.

send cryptos

När du klickar på knappen Send visas en lista över kryptovalutor som du kan skicka från din plånbok. Om du har dussintals olika kryptovalutor i din ägo kan du använda sökfunktionen för att hitta den önskade valutan. När du har valt det coin som ska skickas ber appen dig att ange mottagarens adress.

Precis som vid mottagning bör du kopiera adressen i stället för att skriva den. Du kan också skanna QR-koden om den finns tillgänglig. Det är aldrig en dålig idé att skicka en liten testöverföring först om du har att göra med stora transaktioner. Det är inte bara adressen du måste ha 100 procent rätt, utan även nätverket.

När du har bekräftat mottagaradressen och valt önskat belopp klickar du på Continue för att slutföra överföringen. Överföringen tar allt från sekunder till ett par minuter beroende på blockkedjan. Om du skickar coins till en kryptobörs beror det på börsen hur snabbt de behandlar insättningen till ditt konto.

Köpa kryptovalutor på Trust Wallet

Förutom att skicka och ta emot kryptovalutor gör Trust Wallet det möjligt att köpa kryptovalutor direkt i din plånbok. Köp görs genom att klicka på Buy i huvudmenyn.

Därefter öppnas en lista på skärmen, från vilken du kan välja den kryptovaluta du vill köpa. Bilden nedan visar ett exempel på köp av Bitcoin.

köpa krypto trust wallet

När du köper kryptovalutor från Trust Wallet sker det med hjälp av tredjepartsleverantörer. Trust Wallet söker efter det bästa priset från tjänsteleverantörer och föreslår det för dig. I det här fallet hittades det bästa erbjudandet hos Mercuryo.

När du har valt tjänsteleverantör leds du till den tjänsten. Därefter måste du ange uppgifterna om den betalningsmetod du vill ha. De flesta använder betal- eller kreditkort, så var beredd på att ha ditt betalkort redo. Du måste också skapa ett konto hos dessa tjänsteleverantörer innan köp kan göras.

När köpet är klart överförs kryptona till din plånbok, varifrån du kan skicka, spåra och hantera dem.

Byta kryptovalutor

Förutom de tidigare nämnda funktionerna finns det en fjärde funktion i huvudmenyn, Swap. Med swap-knappen kan du byta ut kryptovalutor du har mot andra kryptovalutor. Du kan till exempel byta ut dina bitcoins mot stablecoins om du vill ta ut några vinster.

Byten sker på Trust Wallets egen decentraliserade börs (DEX). Observera att det inte är möjligt att växla kryptovalutor till fiatpengar (EUR, USD, GBP etc.). För att byta kryptovalutor till fiatpengar måste du skicka dina coins till en kryptobörs.

Appar som Trust Wallet är inte avsedda för aktiv handel. Vissa människor gillar att köpa krypto direkt i Trust Wallet, men de flesta föredrar att använda kryptobörser där köp och försäljning av fiat är tillgängliga. Trust Wallet är först och främst en plånbok för lagring av coins.

Säker användning av Trust Wallet

Som användare av Trust Wallet eller någon annan plånboksapp är du också ansvarig för plånbokens säkerhet. Du kan se Trust Wallets säkerhetsfunktioner genom att klicka på Settings på startskärmen. Klicka på Security på inställningsmenyn för att hitta alla funktioner som är möjliga att använda.

security

På säkerhetsmenyn kan du välja låsmetod. Trust Wallet erbjuder biometrisk identifiering och möjlighet att ställa in en lösenkod för appen. Vi rekommenderar starkt att du ställer in en lösenkod för att förhindra obehörig användning om din mobila enhet blir stulen.

Lösenkoden ska vara skild från andra tjänster och särskilt från telefonens lösenord. Om telefonen stjäls kan inkräktaren redan ha lösenordet till telefonen. Om lösenordet även används i Trust Wallet kan angriparen stjäla dina kryptovalutor.

I säkerhetsmenyn bör du också klicka på det alternativ som ställer in programmet så att det ber om ett lösenord varje gång pengar överförs från plånboken.

Ännu viktigare än lösenordet är återställningsnycklarna, dvs. de 12 ord som du nu bör ha skrivit ner på papper. Vikten av reservnycklarna kan inte nog betonas. Vi påminner dig än en gång om att om dessa nycklar (ord) förloras finns det inget sätt för dig eller någon annan att återfå dina pengar.

Var också mån om phishing-attacker på Internet. Trust Wallet, eller någon annan enhet, kommer aldrig att be dig om dina återställningsnycklar via e-post, meddelande, telefon eller på något annat sätt. Alla sådana förfrågningar görs av kriminella. Ange inte dina återställningsnycklar någonstans.

Det är enkelt och säkert att använda Trust Wallet om du följer dessa instruktioner noggrant.

Trust Wallet erfarenheter och översikt

Vårt team har samlat mycket erfarenhet av Trust Wallet under de senaste åren. Det är en mycket lättanvänd och högkvalitativ plånbok. Den bästa funktionen hos Trust Wallet är plånbokens omfattande stöd för kryptovalutor. Tusentals olika kryptovalutor kan lagras i Trust Wallet, så den är nästan garanterat lämplig för alla kryptoinvesterare.

Trust Wallet erbjuder också en mängd olika DeFi-tillämpningar, där du till exempel kan stakea dina kryptovalutor eller ta ett lån mot dina pengar. Du hittar de tjänster som Trust Wallet erbjuder på startskärmen under fliken Dapps. Där kan du bläddra bland ett stort urval av tjänster som Trust Wallet stöder.

Enligt vår åsikt är Trust Wallet lämplig för både nybörjare och proffs. Appen är så enkel att använda att Trust Wallet kan rekommenderas som en nybörjares första mobila plånbok. En professionell investerare kan också diversifiera en del av kryptoportföljen till Trust Wallet och/eller använda DeFi-apparna via den.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!