Recensioner
10
mar
bitget recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Bitget-recension

BITGET är en kryptovalutabörs som grundades 2018. Att öppna ett Bitget-konto är en okomplicerad och enkel process. Du kan sätta in kryptovalutor på Bitget utan kontokontroll (KYC).

Det finns 450 olika kryptovalutor i Bitgets utbud. Bitgets avgifter är 0,1 procent vid spothandel och endast 0,08 procent när man betalar avgifter med BGB-token. Du kan snabbt överföra kryptovalutor från börsen till din egen plånbok.

Förutom kryptohandel erbjuder Bitget funktioner som Earn, Copy Trading och Launchpad. Säkerheten på Bitget-kontot kan förbättras med ansiktsigenkänning och tvåstegsautentisering. Bitget skickar inte automatiskt information om handel till skattemyndigheterna. Vårt team har haft Bitget-erfarenheter sedan 2023.

Vi rekommenderar Bitget-börsen för aktiva och professionella handlare.

Allmän information om Bitget

Bitget är en kryptovalutabörs som grundades 2018.  Bitgets huvudkontor ligger i Singapore och företaget har 800 anställda globalt i 40 olika länder. Bitget har mer än åtta miljoner registrerade kunder.

Även om Bitget har funnits på marknaden i mer än fyra år är det en ganska okänd börs i Skandinavien. Bitgets globala popularitet började öka under 2022. Bitget är för närvarande en av de fem bästa derivatbörserna baserat på dess handelsvolym och allmänna status. Bitgets konkurrenter är bland annat Binance, ByBit, KuCoin och Deribit.

Bitgets popularitet har påverkats av dess goda rykte som en säker växling. Bitget var en av de första kryptovalutabörserna på marknaden som erbjöd Proof of Reserves för de kundtillgångar som den innehar. Dessutom har Bitget en separat skyddsfond på 300 miljoner dollar.

Bitget är också officiell partner till fotbollslegenden Lionel Messi och serie A-laget Juventus.

bitget messi

Börsen har också en egen token som kallas Bitget Token (BGB). Bitget Token har sett sitt marknadsvärde växa med flera hundra procent under 2023. Du får en rabatt på handelsavgifterna genom att inneha tokenen. Det betalas också avkastning för BGB-innehavare med andra fördelar och bonusar.

Bitget lämpar sig bäst för aktiva handlare som vill ha låga avgifter, kryptoterminer och ett brett urval av altcoins. Företagets slogan är ”Better Trading – Better Life”.

Bitget registrering

Att öppna ett Bitget-konto är en okomplicerad och enkel process. Starta registreringsprocessen genom att klicka på länken nedan.

Öppna ett Bitget-konto

Länken leder dig direkt till registreringsformuläret, som visas i bilden nedan.

bitget registrering

Du behöver bara ange din e-postadress och ditt lösenord. Därefter godkänner du tjänstens användarvillkor och klickar på knappen Create account.

Du kommer att få en e-postbekräftelse när du har registrerat dig. Bitget kräver inte att du går igenom KYC-processen vid registreringen. Därför kan du använda tjänsten anonymt upp till en viss gräns.

Bitget har en egen mobilapp i både Googles och Apples butiker. Om du använder börsen på en mobilenhet bör du definitivt installera den.

Hur man gör en insättning på Bitget

Du kan sätta in kryptovalutor på Bitget utan kontokontroll (KYC). Euro kan också sättas in som en SEPA-överföring, men du måste gå igenom KYC-processen innan detta är möjligt.  Du kan också köpa kryptovaluta direkt till ditt konto med ett betalkort.

Innan du gör en insättning ber Bitget dig att aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA). Detta görs på liknande sätt som i andra börser, vilket innebär att du behöver appen Google Authenticator. Vi rekommenderar att du aktiverar 2FA i alla onlinetjänster där det är möjligt.

Bitget är särskilt lämpligt för aktiva handlare som vill sätta in t.ex. bitcoins eller stablecoins på plattformen. Insättningen görs genom att klicka på Assets i mobilappens huvudmeny.

bitget insättning

Välj sedan den kryptovaluta du vill sätta in och gör överföringen från din egen plånbok till adressen som visas på skärmen.

Observera att allt fler kryptovalutor cirkulerar i olika nätverk. Detta gäller särskilt för stablecoins. Se till att du väljer rätt nätverk när du gör transaktioner. Annars kan din insättning gå förlorad.

När du har gjort en insättning ska du klicka på användarikonen (övre vänstra hörnet) på hemsidan i mobilappen. Bläddra nedåt på sidan med användarinställningar och välj Rewards Center. På den här sidan hittar du instruktioner om hur du kan tjäna upp till 5005 dollar i bonuspengar! Du får bonusar när du slutför uppgifter som första insättning, första handel osv.

Köp och sälj krypto på Bitget

Det finns 450 olika kryptovalutor i Bitgets utbud. Detta innebär att Bitget har ett större altcoin-utbud än marknadsledaren Binance. Förutom spothandel erbjuder Bitget mer än 100 kryptoterminmarknader.

Eftersom Bitget är en börs som riktar sig till aktiva handlare erbjuder den endast en handfull spotpar med fiatvalutor. Detta är inte förvånande eftersom handeln med kryptovalutor mestadels sker med USDT-par. Om du vill köpa de fem mest populära kryptovalutorna med euro är Bitget inte nödvändigtvis börsen för dig.

Klicka på Markets i mobilappens huvudmeny och hitta det valutapar du vill ha. Bilden nedan visar handelssidan för XRP/USDT.

bitget trade

På Bitget hittar du alla de typiska funktionerna hos en modern kryptobörs. Börssidan har TradingView-verktyg inkluderade för teknisk analys. Du kan ställa in prisvarningar, göra limitorderhandel och handla med hävstångseffekt.

Den bästa likviditeten på spotmarknaden finns med utbytesparen USDT, USDC och BTC. Alla de mest populära kryptovalutorna finns också på terminsmarknaden.

Bitget-avgifter

Bitgets avgifter är 0,1 procent vid spothandel och endast 0,08 procent när man betalar avgifter med BGB-token. En aktiv näringsidkare bör därför inneha börsens egen Bitget-token (BGB). En tjugoprocentig rabatt på utgifterna är en stor besparing i det långa loppet.

Avgifterna för spothandel är desamma för alla handelspar. Maker- och Taker-avgifterna är också desamma. Du kan se alla handelsavgifter i tabellen nedan.

Handel Typ av avgifter Avgifter
Spot-handel Standardavgift 0,1 %
Spot-handel Betala avgifter med BGB 0,08 %
Terminer Maker-avgift 0,02 %
Terminer Taker-avgift 0,06 %

Avgifterna är mycket lägre vid terminshandel än vid spothandel. Det finns dock ingen rabatt på avgifterna även om du betalar dem med BGB-token.

Bitget tar inte ut några avgifter för registrering eller insättningar. Om du tar ut kryptovalutor från börsen till din egen plånbok beror uttagsavgifterna på kryptovalutan och nätverksbelastning. Du kommer att se de aktuella uttagsavgifterna när du gör ett uttag.

Hur tar man ut kryptovalutor från Bitget

Du kan snabbt överföra kryptovalutor från börsen till din egen plånbok. Klicka på Assets på huvudmenyn i mobilappen och välj Withdraw. Välj sedan det coin som du vill överföra. Bilden nedan visar hur sidan för uttag av Bitcoin ser ut.

bitget uttak

Var försiktig när du väljer vilket nätverk du drar dig tillbaka till. Även bitcoins kan tas ut från Bitget som BEP20-token till Binance Smart Chain-nätverket. Det finns många mynt som kan tas ut till 5+ olika nätverk. Notera också det minsta uttagsbeloppet för varje kryptovaluta.

Hur lång tid uttaget tar beror på vilken kryptovaluta som används och hur överbelastat nätverket är. Bitget behandlar vanligtvis uttag mycket snabbt.

Om KYC-processen inte har slutförts är det möjligt att ta ut 50 000 dollar per dag och 100 000 dollar per månad från Bitget. Dessa gränser är tillräckliga för små investerare.

Bitget Earn, Copy Trading och Launchpad

Förutom kryptohandel erbjuder Bitget funktioner som Earn, Copy Trading och Launchpad.

Bitget Earn erbjuder räntebärande konton för välkända kryptovalutor. Räntorna ligger vanligtvis på ett par procent, men det är också möjligt att få en avkastning på 5-10 procent för små insättningar. Bitget betalar också en årlig ränta på sex procent på sin egen BGB-token.

Copy Trading är en funktion där du automatiskt kan följa andra Bitget-handlare.

bitget copytrader

Med Copy Trading kan du kopiera affärerna 1:1  från den användare du följer och få samma vinst. Copy Trading kan endast användas efter att kontoverifiering (KYC) har slutförts. Bitget hävdar att det är den största Copy Trading-tjänsten för kryptovalutor på marknaden!

Launchpad erbjuder möjligheten att investera i de senaste projekten innan de kommer ut på marknaden och blir kända av allmänheten. Du behöver Bitget-tokens för Launchpad-investeringar.

Bitget säkerhet

Säkerheten på Bitget-kontot kan förbättras med ansiktsigenkänning och tvåstegsautentisering. Ansiktsigenkänning är en utmärkt säkerhetshöjande faktor i en mobilapp. För att använda den krävs förstås en tillräckligt ny smartphone.

Du kan justera säkerhetsinställningarna för ditt Bitget-konto genom att klicka på användarikonen (övre vänstra hörnet) från hemvyn i mobilappen. Därefter väljer du Security.

bitget säkerhet

Det finns typiska alternativ för att förbättra säkerheten. Du kan ställa in en separat kod mot nätfiske och en fondkod för ditt konto, vilket ger ytterligare skydd för uttag. Det är en bra idé att aktivera tvåstegsautentisering redan innan du gör en insättning.

Du kan också lägga till ditt telefonnummer, vilket möjliggör olika varningar och bekräftelser, t.ex. vid inloggning.

Bitget och skatter

Bitget skickar inte automatiskt information om handel till skattemyndigheterna. Varje användare måste själv beräkna skatterna och rapportera eventuella kapitalvinster till den lokala skattemyndigheten.

Vi rekommenderar skatteprogrammet Divly för aktiva kryptoinvesterare. Det stöder också de handelsrapporter som genereras av Bitget. Använd koden BITCOINKESKUS23 när du beställer så får du 15 % rabatt!

divly sv

Du kan hitta Bitgets handelshistorik i den stationära webbläsarversionen. Klicka på Assets i huvudmenyn och välj Transaction History. Välj önskad tidsperiod och klicka på Export Data. Förutom affärer kan du också exportera data om insättningar och uttag.

Bitget erfarenheter

Vårt team har haft Bitget-erfarenheter sedan 2023. Bitget har naturligtvis funnits på marknaden i mer än fyra år, men det har varit ganska okänt före 2022. Vi upptäckte Bitget för första gången i slutet av 2022, och börsen har sett ut som en mycket intressant plattform från första början.

Bitget är en tydlig konkurrent till ByBit och KuCoin. Alla tre börserna tillåter kryptohandel utan att slutföra en KYC-process. De erbjuder ett brett urval av altcoins och terminer och lämpar sig bäst för aktiva handlare.

Bitgets användargränssnitt är trevligt både i mobilappen och i webbläsaren. Allt fungerar som det ska och det finns inget negativt att säga om användarupplevelsen. Nedan finns bilder av Bitgets mobilapp från Google Play-butiken.

bitget mobile app

Bitget är också huvudpartner till många viktiga Youtube-kanaler för krypto.

Har du erfarenhet av Bitget från en längre tidsperiod? Dela med dig av dina erfarenheter och bidra till att göra artikeln mer användbar för nya läsare!

En översikt av Bitget-recensionen

Vi rekommenderar Bitget-börsen för aktiva och professionella handlare. Dess popularitet har skjutit i höjden under 2022, och det är inte konstigt. Ett gott rykte och ett brett utbud av handelspar i kombination med Proof of Reserves har övertygat många handlare.

Bitget är inte en börs för nybörjare som vill ha en enkel fiat-ramp och köpa de fem mest populära kryptona. Inhemska alternativ och börser som Coinbase är mer lämpliga för detta ändamål. Bitget är populärt bland branschfolk och aktiva handlare.

Är Bitget ett bättre alternativ för handlare än t.ex. Binance eller ByBit? Det beror på individuella behov. Utseendet på webbplatsen och mobilappen är också funktioner som alla har sina personliga preferenser för.

Om du är en aktiv handlare och vill ha en förändring eller nya funktioner bör du kolla in Bitget! Att öppna ett konto tar ungefär en minut och kostar ingenting.

Kolla in Bitget nu!

Twitteranvändare bör använda kontot @bitgetglobal för att följa med. Bitget har också en egen YouTube-kanal, Telegram, Discord och många andra konton i sociala medier. Du hittar länkarna till dessa längst ner på Bitgets webbplats.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!