Recensioner
26
mar
etoro recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

eToro-recension

eToro är en av de mest kända handelsplattformarna online. Det är nuförtiden en mycket populär sida även bland kryptovalutahandlare! Den här artikeln är en eToro-recension. Vi kommer att gå igenom alla nyckelfunktionerna i den här plattformen och vi kommer också att dela våra eToro-upplevelser.

Allmän information om eToro

eToro har etablerat sig som en välkänd handelsplattform. Företaget har alltid haft ett starkt fokus på onlinehandel. De första stegen togs 2009 när WebTrader-plattformen lanserades.

2010 lanserade eToro OpenBook-mjukvaran på marknaden. Det var den första sociala handelsplattformen på planeten. Denna programvara inkluderade också den populära CopyTrader-funktionen, som vi kommer att titta närmare på i den här artikeln.

Här är en kort introduktionsvideo av eToros sociala investeringar.

Kryptovalutor introducerades 2017. Kryptohandel har blivit mer populärt för varje år. eToro har utökat kryptourvalet och lagt till nya funktioner som staking.

Varumärket eToro är välkänt över hela världen. Det finns över 20 miljoner kunder från 120 olika länder som handlar på eToro. Huvudkontoret ligger i Tel Aviv, Israel. Nuvarande VD är Yoni Assia. Han är också en av eToros grundare.

eToro-registrering

För att komma igång måste du registrera ett eToro-konto. Du kan göra detta genom att klicka på länken nedan.

Registrera ditt eToro-konto

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 68 procent av privatinvesterare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du är införstådd med hur CFD:er fungerar och om du kan ta den höga risk att förlora pengar som det innebär.

Länken leder dig till eToros webbplats. Beroende på målsidan kommer du att se en knapp med titeln ”Sign up”, ”Start Trading”, etc. Detta öppnar registreringsformuläret.

Notera. Denna granskning görs med hjälp av en vanlig stationär dator. Om du använder en mobil enhet kan sidorna och menyalternativen se något annorlunda ut. Du kan också ändra språket på webbplatsen från engelska till ett av flera andra språk.

Börja registreringsprocessen genom att ange ditt användarnamn, e-postadress och lösenord.

etoro signup

När du har accepterat villkoren och integritetspolicyn klickar du på knappen Create Account.

Du bör få ett bekräftelsemail omedelbart. Följ länken i detta e-postmeddelande för att verifiera din e-postadress. När detta är gjort kommer du att kunna logga in på ditt konto.

Efter att ha loggat in för första gången kommer du att bli ombedd att fylla i profiluppgifterna, såsom ditt namn, födelsedatum etc. Du kan komma åt användarprofilen från det övre vänstra hörnet och fylla i nödvändig information.

eToro KYC (att verifiera ditt konto)

För att få tillgång till alla funktioner måste du slutföra en KYC. Detta är ett standardförfarande på alla handelsplattformar nuförtiden. Det är möjligt att sätta in små belopp utan kontoverifiering, men vi råder dig att slutföra KYC-processen direkt.

Först ombeds du att verifiera ditt telefonnummer med en engångskod. Då måste du ladda upp en bild på ditt pass eller annan officiell legitimation på båda sidor.

etoro-kyc-en

Observera att ID:t måste vara giltigt, bilden måste vara färgad och all information måste vara väl synlig.

Efter att ha verifierat din identitet ber eToro dig att ladda upp en bild av ett officiellt brev för att verifiera din adress. Godtagbara dokument inkluderar ett kontoutdrag, en kreditkortsfaktura eller en elräkning. Dokumentet måste vara mindre än sex månader gammalt.

Du måste också bekräfta alla länder där du är en skattskyldig person och ange dina skatte-ID. I de flesta länder är en persons personnummer detsamma som personnummer.

När den nödvändiga informationen har tillhandahållits kommer ditt konto att verifieras inom tre arbetsdagar. Du kommer att kontaktas via e-post om ytterligare information behövs. Du kan också sätta in pengar på plattformen i enlighet med insättningsgränserna innan verifieringsprocessen har slutförts.

Hur man gör en insättning

Nästa steg är att göra en insättning. Observera att det också finns en virtuell portfölj på $100 000 tillgänglig. Du kan testa handelsstrategier på ett säkert sätt med dessa låtsaspengar först.

När du är redo att göra en insättning klickar du på knappen Deposit Funds från huvudmenyn. Följande lista öppnas.

etoro-deposit

Som bilden visar har eToro de mest populära insättningsmetoderna som finns tillgängliga. Välj bara den som du gillar mest!

Observera att eToro körs på amerikanska dollar, så vi rekommenderar att du sätter in dollar på ditt konto. Det kan finnas vissa valutaväxlingskostnader inblandade beroende på insättningsmetoden, men eToro tar inte ut några behandlingsavgifter från insättningar.

Hur man tar ut pengar från eToro

Att ta ut pengar från eToro är mycket enkelt. De medel som är tillgängliga för uttag visas längst ned i hemvyn på fliken Home.

Om du vill göra ett uttag väljer du Withdraw Funds i huvudmenyn. Ange det belopp du vill ta ut och klicka på Continue.

etoro-withdrawal

Pengarna måste tas ut med samma metod som du använde för att sätta in. Om du har satt in pengar med olika betalningsmetoder kan ditt uttag även distribueras till olika betalningsmetoder.

Plattformen visar dig en lista över tillgängliga uttagsalternativ. Uttagsbegäranden kommer att behandlas inom två dagar. Pengarna kommer in på ditt bankkonto inom ett par dagar.

En behandlingsavgift på 5 euro kommer att debiteras för uttag. När du går vidare till platinanivån i eToro Club-belöningsprogrammet är alla uttag gratis. Du hittar mer information om eToro-klubben längre fram i den här artikeln.

Hur man köper och säljer Bitcoin på eToro

Nu kan vi köpa bitcoins! Du kan hitta investeringsrelaterade nyheter på hemsidan och upptäcka olika tillgångar genom att klicka på fliken Discover. I den här artikeln kommer vi att fokusera på kryptovalutor.

När du öppnar fliken Discover hittar du alternativet Crypto. Klicka på det för att se tillgängliga kryptovalutor. Du kommer också att se Daily Movers, Trending Crypto och kryptorelaterade CopyPortfolios.

Du kan hitta dussintals olika kryptovalutor på eToro. Förutom Bitcoin finns det ett antal altcoins, inklusive Ethereum, Dash, Litecoin, Cardano, MIOTA, Uniswap och Dogecoin.

För att köpa Bitcoin, klicka på Bitcoin-ikonen. Klicka på Trade för att öppna handelspopupen. Välj BUY högst upp i fönstret och ange dollarbeloppet (eller antalet bitcoins) du vill köpa.

etoro-buy-bitcoin
Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

När allt är säkert i sin ordning, klicka på knappen Open Trade. Nu har du Bitcoin! Du kan spåra resultatet för din handel från portföljsidan.

Notera. Om du klickar på SELL från handelsmenyn kommer du inte att sälja din Bitcoin-position. Om du vill sälja dina tidigare köpta coins, gå till portföljsidan och stäng positionen istället.

Säljalternativet i denna handelspopup innebär blankning. Gör det om du vill satsa mot Bitcoin, vilket betyder att du tror att priset går ner. Dina blankade positioner kan också stängas från portföljsidan.

Hur man överför krypto från eToro

Det är möjligt att överföra köpta kryptovalutor från eToro handelsplattform. Du kanske vill lagra dina coin i en personlig plånbok (som Ledger Nano) eller helt enkelt göra en betalning till din vän.

Först måste du ladda ner eToro Money-appen (tidigare eToro Wallet) på din mobila enhet. Den är tillgänglig för iOS och Android.

etoro-money
Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

Du kan logga in med dina eToro-uppgifter, så att din plånbok automatiskt kopplas till ditt handelskonto.

När eToro Money-appen är klar, gå tillbaka till eToro-handelsplattformen och välj den kryptovalutaposition du vill överföra. Klicka på den öppna positionen och tryck på knappen Transfer to Wallet.

Din begäran om överföring accepteras inom cirka tre arbetsdagar. Efter det kommer positionen inte längre att visas på din eToro-portfölj. Istället kan du hitta den från din eToro Money-app.

Du kan överföra dina coins från eToro Money-appen till vilken annan kryptoplånbok som helst.

Observera att det inte är möjligt att överföra kryptovalutor tillbaka till eToro-handelsplattformen när du väl har överfört dem.

eToro Social Trading, Copy Trader och eToro Club

eToro erbjuder många roliga funktioner förutom vanlig handel. En av dessa är Social Trading. Varje investeringsklass har sin egen ”wall” på eToro med kommentarsfunktioner. Det är ganska likt Facebook.

Användare av plattformen kan diskutera investeringar, presentera sina egna åsikter och länka nyheter relaterade till ämnet för andras glädje. Det är lätt att samla information innan du fattar dina investeringsbeslut.

Du kan också spåra andra användare och till och med kopiera deras investeringsportföljer. Copy Trader-funktionen är gratis att använda. Det låter dig spåra professionella investerare och göra exakt samma köp som de gör.

etoro-social

Förutom att kopiera enskilda personer har eToros team gjort många olika allokerade portföljer som du kan kopiera. Du hittar dessa på fliken Upptäck.

Till exempel innehåller BitcoinWorldWide-portföljen cirka 25% Bitcoin medan resten av portföljen består av företag relaterade till branschen, såsom miningbolag och betaltjänster. I det här fallet investerar du i hela branschen istället för att köpa ett enda coin.

Den sista specialfunktionen är eToro Club.

Du kommer att flytta till högre nivåer baserat på dina allokerade totala investeringar. På de lägsta nivåerna finns det inte så många fördelar. När du väl blir högre blir uttagen kostnadsfria, du får presenter, en personlig kundrådgivare, biljetter till event och mycket mer.

eToro-avgifter

Låt oss ta en titt på eToro-plattformsavgifter.

Att sätta in på ett eToro-konto är kostnadsfritt oavsett metod. När du tar ut pengar från plattformen kommer en behandlingsavgift på $5 att debiteras för alla uttag. Om du har nått platinanivån (eller högre) på eToro Club är alla uttag gratis.

Att investera i aktier är alltid kostnadsfritt. Att investera i ETF:er, råvaror och fiat-valutor är föremål för kostnader per produkt. I allmänhet är avgifterna mindre än 0,09 %.

Att investera i kryptovalutor är avgiftsbelagt. Avgiften beror på den valda kryptovalutan. Bitcoin är den billigaste av valutorna med en avgift på 0,75 %, medan kostnaden för att investera i MIOTA-valuta är så hög som 4,5 %. I genomsnitt är avgifterna för investeringar i kryptovaluta under 2 %.

eToro säkerhet

eToro är allmänt känd som en pålitlig operatör med nästan femton års historia. Plattformen används av miljontals investerare över hela världen. eToro Europe övervakas och regleras av Cyprus Securities and Exchange Commission.

Dina tillgångar är säkra på eToros investeringsplattform, men om du investerar stora belopp i kryptovalutor bör du också överväga en separat plånbok. För en liten investerare är lagring av kryptovalutor i eToro en mycket effektiv och säker lösning.

Inloggningen sker med e-post och lösenord. I en mobilapp är det inte nödvändigt att fylla i användaruppgifterna varje gång. Det rekommenderas att lägga till tvåfaktorsautentisering (2FA). Du hittar den här funktionen från kontosäkerhetsinställningarna.

eToro-upplevelser och sammanfattning

eToro har funnits i nästan femton år. Det finns miljontals människor runt om i världen med positiva eToro-upplevelser.

Användargränssnittet för eToro är mycket enkelt. Trots den stora mängden tillgångar och funktioner som finns tillgängliga kan allt hittas snabbt. Det är också ett utmärkt alternativ för investerare i nordiska länder eftersom insättningar kan göras med Trustly.

För en vanlig investerare i kryptovaluta är eToro ett bra alternativ. Det växande utbudet av tillgångar inkluderar de viktigaste kryptovalutorna. Avgifterna är rimliga men klart högre än i Binance. För en aktiv handlare kanske eToro inte är det bästa alternativet, men det är idealiskt för långsiktiga investeringar.

För att få ut det mesta av eToro rekommenderas det att ladda ner den lättanvändliga mobilapplikationen. På så sätt kan du enkelt kontrollera din portfölj med ett ögonkast!

Prova eToro nu!

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 68 procent av privatinvesterare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du är införstådd med hur CFD:er fungerar och om du kan ta den höga risk att förlora pengar som det innebär.


eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 75% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results.

Cryptoassets are volatile instruments which can fluctuate widely in a very short timeframe and therefore are not appropriate for all investors. Other than via CFDs, trading cryptoassets is unregulated and therefore is not supervised by any EU regulatory framework.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.