Recensioner
09
apr
kraken recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Kraken recension

Kraken är en av de största kryptovalutabörserna på marknaden. Den här artikeln är en Kraken-recension och nybörjarguiden. Vi kommer att gå igenom alla nyckelfunktioner i Kraken från och med registreringen. Du hittar också våra Kraken-upplevelser och användbara tips.

En översikt över börsen

Det råder ingen tvekan om att Kraken är en av de mest kända kryptobörserna. Det är baserat i USA och grundades redan 2011. Grundaren av Kraken är en välkänd Bitcoin-entusiast, Jesse Powell. Han har varit involverad i Bitcoin i över tio år. Krakenbörsen slog upp sina dörrar 2013.

Krakens huvudkontor ligger i San Francisco. Denna stad är också hem för en annan välkänd amerikansk börs, Coinbase. Både Kraken och Coinbase har varit populära val för amerikanska handlare i flera år. Kraken är den mindre av de två, men de har också över 7 miljoner kunder över hela världen.

Kraken är registrerat som en Money Services Business (MSB) hos FinCEN i USA och FINTRAC i Kanada. De regleras också av FCA i Storbritannien. Kraken har till och med en licens att verka i Australien och Japan.

Börsen har förbättrat sin infrastruktur mycket de senaste åren. Man kan med tillförsikt säga att Kraken är en exceptionellt pålitlig operatör på marknaden. Den är betrodd av både individer och institutioner.

Kraken registrering

Låt oss börja denna Kraken-recension och nybörjarguide genom att slutföra registreringsprocessen. Detta är en enkel procedur som kan startas genom att klicka på länken nedan.

Kraken-registrering

När du landar på förstasidan klickar du på knappen Create account i det övre hörnet. Därefter ser du ett registreringsformulär.

kraken registrering

Ange en e-postadress, användarnamn och lösenord. Välj bosättningsland och acceptera Krakens användarvillkor. När du har gjort allt detta klickar du på knappen Create account.

Därefter ombeds du att ange en aktiveringskod. Detta skickas till din inkorg. Om du inte ser en inom en minut, kolla skräppostmappen. Mata in aktiveringskoden och du är klar!

KYC-processen i Kraken

När ditt Kraken-konto har öppnats är det dags att gå igenom KYC-processen. Detta är ett standardförfarande i varje börs om du vill sätta in och ta ut från ditt bankkonto.

Klicka på ditt eget namn i det övre högra hörnet (se bilden nedan). En rullgardinslista öppnas. Välj alternativet Get Verified.

kyc-processen

Det finns tre olika verifieringsnivåer på Kraken: Starter, Intermediate och Pro.

Du kan sätta in och ta ut kryptovalutor på startnivån. Om du vill göra banköverföringar måste du ladda upp ditt ID och slutföra KYC på mellannivå.

kraken kyc

Klicka på knappen Verify på mellannivån och följ instruktionerna. KYC-processen bör inte ta längre tid än fem minuter.

Kraken insättning (banköverföring)

När du väl har ett konto på mellannivå är det möjligt att göra en fiat-insättning från ditt bankkonto. Nu blir denna Kraken-recension intressant!

Klicka på Funding från huvudmenyn för att se kontosaldot i fiat och kryptovalutor. Kontosaldolistan bör ha EUR, USD och få andra fiat-valutor synliga som standard. Om inte, använd sökfunktionen.

Kraken insättning

Du kan också klicka på stjärnikonen och göra några valutor som favoriter. På så sätt kan du filtrera endast de valutor du behöver.

Klicka sedan på länken Deposit för att fortsätta. Efter det får du val av olika insättningsmetoder.

insättning

Du kan använda Clear Junction som ett exempel. Om din bank stöder omedelbara överföringar får du insättningen utan dröjsmål. I värsta fall är det en vanlig SEPA-överföring. Dessa görs vanligtvis inom ett par timmar eller senast nästa arbetsdag.

När du har valt en insättningsmetod får du ett IBAN-kontonummer och referenskod. Ange din unika referenskod i meddelandefältet för din banköverföring.

Har du använt några av dessa insättningsmetoder? Skriv en kommentar nedan så att vi kan förbättra denna Kraken-recension ytterligare!

Kraken Nybörjarguide – Hur köper jag Bitcoin?

Kraken erbjuder ett par olika sätt att köpa Bitcoin (och andra kryptovalutor). Om du är nybörjare klickar du bara på länken Buy crypto från huvudmenyn. Du kommer att se detta enkla formulär för att köpa kryptovaluta.

kraken instant buy

Välj bara den kryptovaluta du vill köpa, skriv in beloppet och betala med ditt fiat-saldo. Observera att detta alternativ är dyrare än de mer avancerade. Om du inte har något emot att betala extra avgifter och bara vill ha en enkel lösning, då är den här sidan för dig.

För mer erfarna användare, klicka på kikaren du ser till vänster på den svarta bannern.

kraken buy market

Detta bör öppna ett popup-fönster, som listar alla fiat- och kryptopar Kraken har att erbjuda. Välj önskad fiat-valuta och sök sedan efter den kryptovaluta du vill köpa.

kraken-buy-list

I det här exemplet vill vi köpa bitcoins med euro. Observera att Kraken använder den gamla XBT-tickern för Bitcoin. Detta kan vara förvirrande för nybörjare. När du har hittat rätt coins klickar du på Trade-knappen.

Nu kommer du att se ett mer avancerat formulär för att köpa krypto. Detta öppnas också när du klickar på Trade från huvudmenyn.

kraken-buy-xbt

Vi köper nu bitcoins med en limit-order. Det betyder att ett fast pris sätts. Om marknaden rör sig och utropspriset inte uppfylls kommer ordern att förbli öppen. För att undvika detta kan du välja alternativet Market. På så sätt går din beställning igenom med det aktuella marknadspriset.

Se länkarna med titeln Simple – Intermediate – Advanced (Enkel – Medel – Avancerat). Dessa ger dig ytterligare alternativ för köpet.

Du hittar också order, positioner och trades från denna sida om du vill se öppna och stängda positioner.

Kraken Nybörjarguide – Hur säljer man Bitcoin?

Att sälja kryptovaluta är lika enkelt som att köpa. Först har du ”nybörjaralternativet”. Klicka på Buy Crypto från huvudmenyn. Följande formulär öppnas med alternativen Buy, Sell och Convert. Välj Sell.

kraken-sell

Välj önskad kryptovaluta och skriv in summan du vill sälja. Välj sedan den fiat-valuta du vill konvertera till (USD, EUR, GBP, etc.).

Det är skillnad på att sälja och konvertera. När du använder alternativet Sell kan du bara sälja dina coins till en fiat-valuta. Konverteringsalternativet låter dig sälja till exempel Litecoins för Bitcoins eller Bitcoins till USDT-stablecoins. Du har alla valutapar tillgängliga, inte bara fiat och krypto.

Mer avancerade användare kan söka efter önskat valutapar och klicka på Trade, precis som du gjorde när du köpte.

kraken sell form

Den här gången klickar du på Sell och knapparna blir röda. Du kan sälja med alternativet Limit (fast pris) eller bara dumpa dina coins till marknaden med det aktuella marknadspriset.

Kraken recension – alternativet Pro Trader

Det finns också ett tredje sätt att köpa och sälja kryptovalutor. Många handlare vill ha en klassisk tradingvy med prisflöden och orderboksdjup osv. Kraken har även denna möjlighet. Den heter Kraken Pro.

Du hittar länken i det övre högra hörnet av den svarta bannern (se bilden nedan).

pro trade

Klicka på den här ikonen och ett nytt fönster öppnas med Kraken Pro-terminalen i den. Detta har i stort sett samma alternativ som du också har i Trade-formuläret, som vi gick igenom tidigare.

kraken pro

Kraken Pro är vyn de flesta aktiva handlare vill använda. Den har allt du vill ha för att köpa och sälja, inklusive hävstångseffekt och olika alternativ för limithandel. Det skulle vara mer än tillräckligt för de mest avancerade användarna.

Kraken-insättningar och -uttag (kryptovaluta)

Kraken stöder naturligtvis även insättningar och uttag av kryptovalutor. Det finns över 50 olika kryptovalutor du kan köpa, sätta in och ta ut på Kraken.

Om du vill göra en insättning, klicka på Funding från huvudmenyn. Sök efter ösnkad coin och klicka på Deposit. Följande vy öppnas.

innsättning kava

Insättningssidan visar villkoren och eventuella avgifter för insättningen. De mest populära coinsen är gratis att sätta in, men Kraken tar en liten avgift vid insättning av fler okända coins. Du kommer också att se det lägsta insättningsbeloppet och nödvändiga blockkedje-bekräftningar.

Klicka på knappen GENERATE NEWE ADDRESS för att generera en insättningsadress. När du har gjort detta, gå till din externa plånbok och gör en transaktion till den angivna adressen. Använd alltid copy-paste med kryptoadresser – försök aldrig skriva in dem bokstav för bokstav.

Uttag är också lätta att utföra på Kraken. Gå till Funding-sidan igen, sök efter coinen du vill ta ut och välj Withdraw. Så här ser uttagssidan ut.

uttak

När du tar ut en coin för första gången kräver Kraken att du skapar och sparar en adress. Klicka på knappen +Add address. Skriv in rubriken och adressen och spara den. Därefter får du ett e-postmeddelande med en bekräftelselänk i den.

När din nya adress har bekräftats går du tillbaka till sidan Funding och fortsätter med uttaget. Kraken hanterar uttag snabbt.

Kraken avgifter

Kraken är en börs av professionell kvalitet. Detta innebär också att avgifterna är tillräckligt låga för proffshandlare. Startavgifterna på Kraken Pro är 0,16 % (Maker) och 0,26 % (Taker). På höga volymer kommer dessa avgifter att sjunka hela vägen till 0,00 % (Maker) och 0,10 % (Taker).

När man pratar om proffsbörser som denna ligger avgifterna vanligtvis på 0,1 % till 0,2 %. Vi kan med säkerhet säga i denna Kraken-recension att denna börs har konkurrenskraftiga avgifter.

Prova Kraken idag!

Som nämnts tidigare tillkommer det inga avgifter vid insättning av de flesta populära kryptovalutorna. Det kan tillkomma en liten avgift om du sätter in ett av de mindre coinsen. Eventuella avgifter anges på insättningssidan för varje coin.

Uttag inkluderar alltid en avgift. Detta är fallet med varje enskild plånbok och börs. Avgifter betalas till blockkedje-miners/validerare för att bearbeta din transaktion. Avgifterna varierar beroende på kryptovalutan.

Insättningar gjorda på fiat-valutor är gratis i de flesta fall. Uttag kostar ungefär en dollar.

Kraken säkerhet

Kraken är mest känt för sin säkerhet. Den är betrodd av högvolymhandlare över hela världen. Det finns en bra anledning till Krakens rykte – börsen erbjuder dig flera säkerhetsnivåer. Klicka på ditt namn på huvudmenyn och välj Security.

säkerhet

Security Overview ger dig möjlighet att se aktiva sessioner och tidigare inloggningar. Kontrollera listan så att den inte har några misstänkta försök. Du kan också ändra lösenordet från denna sida.

2FA-inställningarna är särskilt viktig sida. Kraken kräver också att du använder 2FA när du loggar in.

2fa

Du kan använda den populära Google Authenticator-appen eller en Yubikey-app. Om du vill ha mer säkerhet, använd 2FA för att också bekräfta transaktioner och trades!

Det finns också ett säkerhetsalternativ som heter Global Security Lock. Det betyder att du kan frysa alla dina kontoalternativ under en period. Skulle någon få tillgång till ditt konto kunde de inte lägga till en ny uttagsadress och tömma den.

Kraken staking

Staking har blivit oerhört populärt under 2020 och 2021. Det är ett sätt att tjäna passiv inkomst för din kryptovaluta. Priserna börjar från ett par procent och går hela vägen till 20 % eller till och med högre (APY). Att stakea är som de där högräntebankkontona vi brukade ha för ett par decennier sedan.

Om du är en tekniknörd och vill installera dina privata plånböcker, finns det ingen anledning att stakea via Kraken. Börsstaking passar personer som vill lagra sin krypto i en börs. Om du gör det, varför inte sätta dina coins i arbete?

Klicka på Staking från huvudmenyn.

staking

Det är möjligt att stakea åtta olika kryptovalutor och två fiat-valutor (USD & EUR). Den ränta som betalas beror på coinen och den kan förändras över tiden. Vanligtvis talar vi om 5 till 15 % APY.

Bekanta dig med villkoren innan du stakear. Tanken är att låsa dina coins under en viss period. Det kan finnas vissa begränsningar för hur snabbt du kan få tillbaka dina coins om du behöver dem igen för handel.

Kraken-recension – slutgiltiga tankar

Kraken är en av de största och mest kända kryptovalutabörserna. Det är inte en jättebörs som Binance och Coinbase, men vi pratar om en topp 5-börs på många sätt.

Vi har inget annat än positiva Kraken-upplevelser. Det är en säker och pålitlig börs som erbjuder hög likviditet till låga kostnader. Säkerhetsalternativen är fantastiska, samtidigt som insättningar och uttag alltid hanteras snabbt.

Om du vill hitta något negativt att säga, skulle det vara gränssnittet. Kraken ser lite föråldrad ut på skrivbordsversionen och det är inte den mest lättanvända börsen. Men allt detta är subjektivt! Du skulle definitivt kolla mobilversionen också, som är tillgänglig på iOS och Android.

Öppna ett Kraken-konto

Följ Kraken på sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Twitter-kontot är @krakenfx, och den officiella Reddit-sidan finns på Reddit.com/r/kraken.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!