Recensioner
04
jun
northcrypto recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Northcrypto-recension

Northcrypto är en finsk onlinetjänst för köp, försäljning och lagring av kryptovalutor. Northcrypto har hyllats för sitt enkla gränssnitt, vilket gör det till en perfekt plats för nykomlingar att köpa sina första kryptovalutor. Denna artikel är en Northcrypto-recension. Vi går igenom alla nyckelfunktioner och berättar om våra Northcrypto-upplevelser.

Northcryptos företagspresentation

Northcrypto är ett finskt blockkedje-företag som grundades 2018. Kryptovalutatjänsten öppnade sina dörrar för kunder våren 2019.

Grundarna av Northcrypto har en bakgrund inom informationsteknik, onlinemarknadsföring och ekonomi. Medlemmarna i styrelsen är alla finländare: Ville Runola, Miikka Laukkanen, och Tyko Karjalainen. Ville Runola är den nuvarande VD:n.

Northcrypto har alltid velat effektivisera processen med att köpa kryptovalutor utan att behöva göra genvägar i säkerheten. Denna webbplats är utformad för nykomlingar, och det är nästan omöjligt att hitta ett enklare gränssnitt någonstans.

Northcrypto är också registrerat hos Finlands finansinspektion vilket gör det till ett av få företag i Finland med operatörslicensen för kryptovalutor.

Webbplatsen översätts till fem olika språk: finska, tyska, svenska, engelska och spanska. Numera accepterar Northcrypto kunder från alla EU-länder.

Har du några Northcrypto-upplevelser? Hjälp till att göra denna artikel mer användbar för nya läsare genom att dela dina kommentarer nedan!

Northcrypto-registrering

Att öppna ett nytt konto är en snabb och enkel process. Du vidarebefordras till Northcryptos registreringsformulär när du klickar på länken nedan.

Öppna ett Northcrypto-konto

Ditt namn, adressinformation och e-post behövs för att öppna ett nytt konto. Det tar en minut att fylla i den informationen.

I det andra steget kommer du att utföra en snabb KYC-process, vilket innebär kontoverifiering. Detta är ett hjälpmedel vid alla tjänster där banköverföringar är tillgängliga.

Northcrypto använder Onfido för icke-finska kunder. Det är ett snabbt och smärtfritt hjälpmedel där du laddar upp en bild av ditt pass eller ID. Finska kunder verifieras genom sitt bank-ID.

northcrypto kyc

Hela registreringsprocessen är snabb och enkel. Om det landet som står i ditt ID-dokument inte stämmer med det landet du bor i kan du kontakta Northcryptos kundsupport för att få ditt konto verifierat manuellt.

Northcrypto-insättning

Nu kan vi gå vidare i vår Northcrypto-granskning och göra en banköverföring till ditt nyregistrerade Northcrypto-konto. Denna åtgärd utförs från sidan Mitt konto. Om du inte redan är där klickar du på användarikonen i huvudmenyn och väljer Mitt konto (se bilden nedan).

Här kan du se saldot för alla dina valutor. De gröna och röda knapparna tar dig till insättnings- och uttagssidorna.

northcrypto konto

Klicka på den gröna inställningsknappen på euro-raden. När du gör en insättning för första gången måste du ange dina bankkontouppgifter. Insättningar och uttag är endast tillåtna med detta bankkonto.

Därefter ser du följande ruta.

northcrypto instant

Northcrypto har möjliggjort omedelbara insättningar sedan februari 2021. När vi skriver denna artikel är omedelbara insättningar endast tillgängliga i Finland. Detta kan komma att förändras inom en snar framtid.

Klicka på alternativet Banköverföring för att göra en vanlig SEPA-överföring.

Hur man köper kryptovalutor på Northcrypto

När du har gjort en lyckad euroinsättning är det dags att köpa några kryptovalutor. Northcrypto har följande urval: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Aave och Chainlink. De kommer att räcka för de flesta nykomlingar.

Klicka på länken Köp och sälj i toppmenyn för att komma till följande sida.

köp och salg

Ange önskat eurobelopp i rutan ”I sell” (jag säljer) så uppdateras numret i rutan ”I buy” (jag köper) automatiskt. När du klickar på den gröna Execute trade knappen, behandlas din order direkt.

Om du vill sälja dina Bitcoins till Euro, använder du bara samma formulär. Du kan byta alla tillgängliga valutor till varandra från denna sida: BTC till ETH, EUR till AAVE, LINK till LTC, och så vidare.

Vi har bara positiva Northcrypto-upplevelser av handelsfunktionen. Utförandet är snabbt och gränssnittet kan inte vara enklare.

Hur man skickar och tar emot kryptovalutor

När din kryptoportfölj blir större kanske du vill förvara dina mynt i en hårdvaru-plånbok eller kanske i en desktopplånbok. I ett sådant fall måste du göra en utgående transaktion. Det är väldigt enkelt.

Klicka på användarikonen i huvudmenyn och välj Mitt konto. Du hamnar på samma sida som du använde för insättningar också. Den här gången klickar du på den röda uttag-knappen.

Så här ser sidan ut för Bitcoin-uttag.

uttag

Ange bara mottagarens adress i adressrutan. Kom ihåg att alltid kopiera-klistra in kryptovaluta-adresser, försök aldrig mata in dem bokstav för bokstav. För då lär göra ett misstag och det finns inget ”gå tillbaka”-alternativ när det gäller kryptovalutor.

Se också till att du skickar bitcoins till en Bitcoinaddress, Litecoins till en Litecoin -adress och Ether till en Ethereum-adress och så vidare. Avgiften dras automatiskt från transaktionen.

Efter att du har skickat ut ditt uttag får du också en bekräftelselänk via e-post. Klicka på den länken för att slutföra transaktionen.

När du har bekräftat uttaget visas det på dina väntande uttag. Klicka på användarmenyn i huvudmenyn och välj uttag.

uttager

När Northcrypto har behandlat ditt uttag flyttas det till slutförda uttag. Vanligtvis händer detta på ett par minuter.

Om du vill göra en kryptovaluta-insättning på ditt konto är det också enkelt.

Klicka på användarikonen i huvudmenyn och gå till sidan Mitt konto igen. Klicka på den gröna insättningsknappen så ser du en enkel inättningssida med din kryptovaluta dress och QR-kod.

Skanna koden med din mobil eller kopiera och klistra in adressen i din plånbok-programvara. Bekräftelsetider för varje kryptovaluta beskrivs i nästa kapitel.

Northcrypto serviceavgifter

Northcryptos avgiftsstruktur kan inte vara enklare. Alla affärer har en fast 1,0% avgift. Detta är mycket lägre än vad populära nybörjarvänliga börser har, till exempel Bitpanda eller Coinbase.

Både kryptovaluta- och fiat-insättningar är gratis. Northcrypto visar också antalet bekräftelser som krävs vid insättning av kryptovaluta. Bekräftelserna är 2 för Bitcoin, 6 för Litecoin och 20 för Ethereum-tokens.

Dessa kommer att översättas till en genomsnittlig transaktionstid på 20 minuter (BTC), 15 minuter (LTC) och 5 minuter (Ethereum).

Uttags-avgifterna är följande: 1 EUR (euro), 0,005 BTC (Bitcoin), 0,001 LTC (Litecoin) och 0,005 ETH (Ethereum), 0,5 LINK (Chainlink) och 0,1 AAVE (Aave).

Priser som nämns i detta kapitel är giltiga när denna artikel skrevs (6/2021). Klicka på länken Avgifter i sidfoten för att kontrollera de aktuella priserna.

Northcrypto vs konkurrenter

En viktig del av denna Northcrypto-recension är att titta på konkurrenterna.

Northcrypto är en ny operatör inom kryptoscenen jämfört med dess välkända konkurrenter. Det är inte vettigt att jämföra en sådan webbplats med Binance eller andra ”altcoin-kasinon” som dem.

Man bör jämföra Northcrypto med liknande nybörjarvänliga fiat-”on-ramp”. I Finland tävlar Northcrypto mot Coinmotion, som traditionellt har varit den ledande skandinaviska kryptovalutatjänsten. Det tävlar också mot Coinbase, som är en extremt populär fiat-”on-ramp” globalt.

Alla dessa tjänster har en tydlig design och de kan användas av människor som inte är så insatta i kryptovalutor. Även om så är fallet är Northcrypto förmodligen den enda onlinetjänsten som inte ens behöver en nybörjarguide. Den är så lätt att använda. Alla som kan använda en webbläsare och internetbank kan använda Northcrypto utan problem.

kvinna-laptop

Northcrypto är också billigare än sina främsta konkurrenter. Både Coinmotion och Coinbase är 50%-100% dyrare beroende på dina volymer. Den fasta 1,0% avgiften för Northcrypto är säkerligen attraktiv.

Medan Coinmotion och Coinbase är dyrare och kanske inte så enkla att använda, har de fler funktioner. Coinmotion har också Ripple XRP och Stellar Lumens – särskilt XRP är en mycket populär kryptovaluta. Coinbase har cirka två dussin fler kryptovalutor än Coinmotion.

Coinbase har också staking och andra små funktioner, som är tillgängliga beroende på ditt land. Du kan också ansöka om ett Coinbase-betalkort. Coinmotion har en valvtjänst för extra skydd och krypto-lån, som låter dig få en årlig ränta på dina insättningar.

Alla dessa tjänster är tillförlitliga och regleras av lokala myndigheter. De stöder också månads-insättningar.

Northcrypto är ett bra alternativ för dem som vill ha ett superenkelt gränssnitt och bara vill investera i de mest populära kryptovalutorna. Du kan också använda Northcrypto som din fiat-”on-ramp” för fler altcoins: köp bitcoins härifrån billigt och flytta dem sedan till Binance och köp altcoins med dessa bitcoins.

Northcrypto-recension och -erfarenheter

Northcrypto är en ny operatör på marknaden med dörrarna som öppnade i mars 2019. Hittills har det visat sig vara en pålitlig tjänst utan några större problem rapporterade. Det verkar också som att Northcrypto-teamet lyssnar på sina kunder när de vidareutvecklar sin plattform.

Inte konstigt att sociala medier är fulla av positiva Northcrypto-upplevelser. Det används mest av finska kunder.

Det finns också en mobilapp tillgänglig för Android- och iOS-användare.

northcrypto mobile

Northcryptos mobilappar följer samma tillvägagångssätt som deras stationära version. Apparna har en enkel design och är lätta att använda. Om du gillar att använda mobilen ska du definitivt ladda ner appen!

Vi har bara positiva Northcrypto-upplevelser. Det har aldrig varit några tekniska problem, och kundtjänsten svarar extremt snabbt. Gränssnittet är rent och enkelt att använda. Detta är en bra tjänst för nykomlingar.

Testa Northcrypto idag!

Följ också Northcrypto på Twitter @northcrypto för att hålla dig uppdaterad om de senaste händelserna.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!