Recensioner
16
apr
bitpanda recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Bitpanda recension

Bitpanda är en av Europas mest kända kryptovalutabörser. Denna österrikiska operatör betjänar nuförtiden över en miljon kunder. Den här artikeln är en recension av Bitpanda. Vi kommer att gå igenom alla nyckelfunktioner på denna webbplats och ge dig också våra Bitpanda-upplevelser.

Bitpanda är Europas största börs

Många skulle hävda att Bitpanda är den marknadsledande börsen i Europa. Det har ofta titulerats ”Europeiska myntbasen”. Detta är ingen överraskning eftersom både Coinbase och Bitpanda har en liknande målgrupp. De lockar användare, som gillar ett rent gränssnitt och vill ha en enkel fiat-på-ramp till kryptovalutor.

Bitpanda grundas av Eric Demuth, Paul Klanschek och Christian Trummer. Det är tre kryptovalutaentusiaster, som startade företaget 2014. Då hette börsen Coinimal. Den ommärktes till Bitpanda 2016.

Schweiz har ofta utsetts till Europas ledande kryptostat på grund av dess gynnsamma rättsliga miljö. Bitpanda kommer dock inte från Schweiz. Det ligger i Österrike med huvudkontor i Wien.

Bitpanda har funnits på marknaden i många år och etablerat ett gott rykte. Det har 1,2 miljoner kunder och fler som ansluter sig varje dag. Bitpanda tog emot EU:s officiella betaltjänstdirektiv 2 (PSD2) 2019.

Bitpanda har förbättrats mycket under de senaste åren. Nu finns det också den officiella Bitpanda-token (BÄST), Bitpanda Plus för VIP-kunder, VISA-betalkort, Bitpanda Pro för proffs och alla de hetaste altcoins. Du kan också investera i aktier, index och råvaror!

Har du erfarenheter av Bitpanda? Hjälp till att göra denna Bitpanda-recension mer användbar genom att dela dina kommentarer under artikeln!

Bitpanda registrering

Att öppna ett konto är en snabb och smärtfri process. Klicka på följande knapp för att påbörja registreringsprocessen. Det tar dig till Bitpandas hemsida.

Öppna ett Bitpanda-konto

Observera att denna Bitpanda-recension är skriven från skrivbordsanvändarens synvinkel. Om du följer den här processen med en mobilenhet kan vissa operationer fungera annorlunda.

När du landar på förstasidan klickar du på den lila Get started-knappen. Bitpanda-registreringsformuläret öppnas.

bitpanda registreringsformuläret

Fyll i ditt förnamn, efternamn, e-postadress och lösenord. Välj bosättningsland och acceptera Bitpanda T & C. Klicka slutligen på knappen Create account.

Du bör få ett e-postmeddelande direkt med en bekräftelselänk. Bekräfta din e-post och fortsätt till Bitpanda-webbplatsen.

Bitpanda granskning – kontoverifiering (KYC)

När du loggar in för första gången bör du landa på Dashboard-sidan och se en varning eller notifiering som ber dig att verifiera din identitet.

kyc verify

Klicka på knappen Verify för att starta kontoverifieringsprocessen (KYC). Detta är en standardprocedur i varje kryptovalutabörs, där banköverföringar är aktiverade.

Därefter ser du ett formulär där detaljerad personlig information matas in. Fyll i ditt namn, adress och födelsedatum. Ange eventuell annan nödvändig information och klicka på Continue.

I den andra fasen ombeds du att välja verifieringsmetod: ett pass eller körkort. Välj det alternativ du gillar mest och bekräfta det utfärdande landet.

Den sista fasen görs med hjälp av IdentityTM- eller IDnow-tredjepartstjänster. Videon nedan visar hur IDnow-processen går till genom att använda en mobilapp. Detta är metoden vi använde för verifieringen.

Den här fasen är den funktion som vi inte gillade på Bitpanda. Nästan varje börs har en enklare KYC-process än så här. Det kändes lite konstigt att ladda ner en extra app bara för detta ändamål. Trots detta bör verifieringen vara klar på cirka 10 minuter.

Vi rekommenderar att du aktiverar säkerhetsalternativet 2FA direkt. Klicka på pandaikonen i det övre högra hörnet på skärmen. Välj Security och följ instruktionerna på skärmen.

Hur man sätter in euro på Bitpanda

När ditt konto har verifierats är det möjligt att sätta in euro på flera olika sätt.

Klicka på den gröna Deposit-knappen i huvudmenyn. Därefter kommer du att se en popup med alla tillgängliga valutor i den. Välj Euro eller använd sökfunktionen om den inte syns direkt.

Nu kan du välja insättningsmetod.

insättningsmetod

Bitpanda har mångsidiga alternativ för fiat-insättningar. Sidan visar även eventuella relaterade avgifter. De mest populära alternativen är Visa, Mastercard och SEPA-banköverföring.

En av Bitpandas fördelar är möjligheten att sätta in med hjälp av Skrill och Neteller. Dessa e-plånböcker är extremt populära bland online-gamblers. Bitpanda är den enda välkända börsen med stöd för Skrill och Neteller. Dock, avgifterna är ganska höga.

Välj den insättningsmetod du gillar mest och följ instruktionerna på skärmen. När du väl har gjort en fiat-insättning kan vi gå vidare i denna Bitpanda-recension och köpa lite bitcoin!

Hur man köper Bitcoin på Bitpanda

Bitpandas gränssnitt är rent och lätt att använda. Den är designad för nybörjare, vilket innebär att alla operationer är snabba och smärtfria att utföra. När du har euro på ditt konto, klicka på den gröna Trade-knappen i huvudmenyn.

Följande popup öppnas.

bitpanda recension trade

Du har fem alternativ här:

  • Buy – För att köpa kryptovaluta
  • Sell – För att sälja kryptovaluta
  • Swap – För att byta kryptovaluta A till kryptovaluta B
  • Savings plan – Skapa ett vecko-/månadsköp
  • Redeem voucer

Välj Buy-alternativet.

Därefter ser du alla tillgängliga digitala tillgångar inklusive index, aktier, ETF:er och metaller. Använd filtren och välj Cryptocurrencies.

bitpanda buy digital

Scrolla ner och hitta kryptovalutan du gillar eller använd sök. Kryptoindex görs av Bitpanda. De är som ETF:er, där du kan investera i flera kryptovalutor genom ett index. Metaller inkluderar guld, silver, platina och palladium.

Klicka på valutan du vill köpa. Följande formulär öppnas.

bitpanda buy assets

Välj det förvalda beloppet från de gröna rutorna eller skriv in numret själv. Du kan köpa med fiat eller kryptovaluta, till exempel, antingen 0,01 BTC eller 100 EUR värda bitcoins.

Bitpanda har också sin egen token, Bitpanda Ecosystem Token, BEST. Om du har en liten mängd BEST på ditt konto kan du använda den för att betala avgifter och spara 20 %.

Klicka slutligen på knappen Go to summary och slutför köpet. Valutorna du köpt bör synas på ditt konto inom ett par sekunder.

Hur man säljer kryptovaluta på Bitpanda

Att sälja kryptovalutor är enkelt som att köpa dem.

Klicka på Trade från huvudmenyn, precis som du gjorde tidigare. Du kommer att se de välbekanta rutorna igen: Buy, Sell, Swap, Savings plan och Redeem voucher. Välj alternativet Sell.

Nu ser du alla digitala tillgångar du för närvarande har.

bitpanda sell

I det här exemplet har vi små mängder BEST, MIOTA, guld och silver. Klicka på den kryptovaluta du vill sälja för fiat. Efter det ombeds du välja den fiat-plånbok du vill sälja dina coins till. Välj euro, om det är den valuta du använder.

Sälj-formuäret har också en ren design.

bitpanda sell iota

Välj det förutbestämda beloppet från de gröna rutorna eller skriv in siffrorna själv. Precis som i köpdelen kan du sälja ett X antal mynt eller sälja mynt värda ett visst eurobelopp. Betala handelsavgifter med BEST-token för att spara 20 %.

Klicka slutligen på knappen Go to summary för att slutföra processen. Euro bör finnas på ditt konto inom några sekunder.

Kom ihåg: om du vill byta två valutor till varandra behöver du inte sälja en till euro först. Använd alternativet Swap istället. Detta kommer att spara en trade och avgifter.

Hur man skickar och tar emot kryptovaluta på Bitpanda

De flesta nybörjare vill inte flytta ut sina mynt från börsen. Detta är bra om du är oerfaren och håller små mängder.

När det är dags och du vill skicka dina mynt av en anledning till en annan, klicka på den vita knappen Send från huvudmenyn. Följande sida öppnas.

bitpanda skicka

Välj den kryptovaluta du vill skicka. Därefter anger du bara mottagarens adress och bekräftar transaktionen. Det är allt! Vi har massor av Bitpanda-erfarenheter från att skicka och ta emot mynt. Alla transaktioner hanteras snabbt i denna tjänst.

Du kan också sätta in mynt på ditt Bitpanda-konto. Klicka i så fall på Deposit från huvudmenyn. Du kommer att se samma lista över tillgångar som när du köper kryptovalutor.

bitpanda deposit crypto

Filtrera listan genom att klicka på Kryptovalutor. Välj det mynt du vill sätta in. När du gör en insättning för första gången öppnas följande sida.

bitpanda deposit doge

Bitpanda ber dig att generera en mottagningsadress. Klicka på knappen Create new address och vänta i några sekunder. Insättningssidan bör öppnas.

Så här ser insättningsformuläret ut för Bitcoin.

bitpanda depo btc

Denna bekräftelsesida visar din Bitpanda-adress. Använd QR-koden om du skickar mynt från en mobil plånbok. Annars kopiera insättningsadressen och klistra in den i din sändande plånbok. Den här sidan visar även eventuella avgifter som debiteras från insättningen.

Bitpanda-recension – erfarenheter och andra funktioner

Vi har hittills bara positiva Bitpanda-upplevelser. Det enda större minus vi kan komma på var KYC-processen, där det behövdes en extern app. Det borde definitivt effektiviseras. Hela processen tog mindre än 10 minuter och behöver bara göras en gång, så det är ingen stor sak.

Bitpanda har också andra användbara funktioner. Vi har redan nämnt BEST, som är Bitpandas officiella token. Det har förresten gått upp mycket i pris, så det skadar inte att hålla i några BEST. Det kommer att spara 20 % i avgifterna och Bitpanda betalar till och med månadsränta!

Om du är en erfaren handlare och vill ha lägre avgifter och avancerade handelsfunktioner, har Bitpanda dig också täckt. Precis som det finns Coinbase & Coinbase Pro, så finns det Bitpanda & Bitpanda Pro. Du kan komma åt denna Pro-handelsplattform från hemsidan.

bitpanda pro

Vi gillar verkligen det faktum att Bitpanda erbjuder ädla metaller. Många kryptoinvesterare vill säkra till guld och silver också. Dessa är lätta att köpa via Bitpanda och de månatliga lagringsavgifterna är extremt låga. Nu är det också möjligt att köpa de mest populära aktierna, som Apple eller Amazon!

Bitpanda-avgifterna är för närvarande 1,49% från varje handel. När du använder BEST-token sjunker avgifterna till nästan 1%. Liknande börser har avgifter i intervallet 1–2 %.

Översikt över Bitpanda-recensionen

Bitpanda är ett utmärkt alternativ för nykomlingar och ännu mer erfarna investerare. Gränssnittet kanske bara är det bästa i branschen. Det är väldigt rent, informativt och lätt att använda. Vi älskar det verkligen!

Vi gillar också att Bitpanda har varit i drift sedan 2014. Det har aldrig varit några större incidenter eller hacks. Det är en pålitlig europeisk operatör med över en miljon kunder. Urvalet bör vara tillräckligt stort för de flesta kryptoinvesterare.

Vi har Bitpanda-erfarenheter från över tre år. Vi har aldrig haft några problem med tjänsten. Om du gillar ett rent gränssnitt, bra kryptoval, möjligheten att sätta in med Skrill, kan Bitpanda vara din nya favoritbörs. Glöm inte guld och silver!

Öppna ett Bitpanda-konto nu!

Vi hoppas att du gillade denna Bitpanda-recension! Följ Bitpanda även på sociala medier. Twitter-handtaget är @bitpanda, och den officiella Reddit-sidan är /r/bitpanda/.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!