Recensioner
06
apr
coinmotion recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Coinmotion-recension

Coinmotion är en finsk kryptovalutabörs. Att öppna ett användarkonto för Coinmotion är en enkel och snabb process. Du kan sätta in euro på Coinmotion-kontot med banköverföring eller kort.

Du kan köpa tio populära kryptovalutor från Coinmotion. Coinmotion tar ut en avgift på 0,8 till 2,0 procent för kryptoköp. Coinmotion rapporterar inte automatiskt dina transaktioner till skattemyndigheterna. Kryptoköp kan lagras säkert i Coinmotions Vault-tjänst. Det är möjligt att överföra kryptovalutor från Coinmotion till din plånbok.

Vårt team har haft positiva erfarenheter av Coinmotion sedan 2017. Coinmotion är en lättanvänd och säker kryptobörs som är särskilt lämplig för nybörjare.

Allmän information om Coinmotion

Coinmotion är en finsk kryptovalutabörs. Coinmotion är en onlinetjänst som kan användas med en webbläsare eller mobilapp. Det finska företaget Coinmotion Oy ansvarar för att driva verksamheten. Företaget var känt som Prasos Oy fram till 2020.

Coinmotion grundades av Henry Brade. Han är en av de mest kända Bitcoin-influencers i Finland och har också förekommit i media flera gånger. Henry Brade är för närvarande styrelseordförande. Coinmotions vd är Heidi Hurskainen (bilden).

heidi hurskainen VD

Coinmotion har mer än 100 000 europeiska kunder. Tjänsten kan användas på flera språk: Tjänsten kan användas på flera språk: finska, engelska, svenska, tyska, spanska och nederländska.

Den finska finansinspektionen beviljade Coinmotion en betalningsinstitutslicens 2019. Vid den tidpunkten var det bara det tredje kryptoföretaget i Europa som fick en sådan licens. Coinmotion är också en godkänd VASP (Virtual Asset Service Provider) i Finland av FIN-FSA.

Coinmotion är en säker och pålitlig tjänst med ett gott rykte och drivs av branschfolk. Vi har haft positiva erfarenheter av Coinmotion sedan 2017.

Coinmotion inbjudningskod och registrering

Att öppna ett användarkonto för Coinmotion är en enkel och snabb process. Använd vår inbjudningskod q52gw4s2dc4iewb6r8tw så får du 50 procent rabatt på den första månadens handelsavgifter.

Länken nedan leder dig till registreringsformuläret, där inbjudningskoden har fyllts i automatiskt.

Registrera dig på Coinmotion

Ett formulär öppnas på skärmen där du anger din e-postadress och ditt lösenord. Du väljer också kontotyp, accepterar villkoren för tjänsten och registreringen är klar!

När du loggar in på Coinmotion första gången måste du fylla i ett kundinformationsformul. Den är en del av personidentifieringen eller KYC-processen. Detta är något som du måste gå igenom med alla kryptobörser nuförtiden. Det är därför en helt vanlig procedur.

Det finns en Coinmotion-mobilapp i Googles och Apples appbutiker. Du bör ladda ner den efter registreringen om du vill använda tjänsten på en mobil enhet.

Hur man sätter in euro på Coinmotion

Du kan sätta in euro på Coinmotion-kontot med banköverföring eller kort. Förutom den vanliga banköverföringen kan du göra insättningar med Paytrail eller Klarna. Det finns skillnader mellan insättningsmetoderna när det gäller kostnader och maximal insättning. Du kan se de viktigaste egenskaperna för varje insättningsmetod i tabellen nedan.

Insättningsmetod Avgifter Maximal insättning
Internetbank (Paytrail) Inga avgifter € 1000
Internetbank (Klarna) Inga avgifter € 5000
Banköverföring (alla banker) Inga avgifter Ingen gräns
Debit- eller kreditkort 1,2 % € 5000

En standardbanköverföring (SEPA) är det bästa alternativet. Det är snabbt och kostnadsfritt, och det finns ingen maximal insättningsgräns. Kortinsättningar bör undvikas på grund av de höga kostnaderna.

En insättning görs i webbläsarversionen genom att klicka på länken Överföringar i huvudmenyn. I mobilappen finns det en Överför -knapp i huvudmenyn. Följ de givna instruktionerna noggrant och kom ihåg att använda rätt referenskod när du gör en bankinsättning.

Hur man köper krypto från Coinmotion

Du kan köpa tio populära kryptovalutor från Coinmotion. Följande coins erbjuds:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Litecoin (LTC)
  4. XRP (XRP)
  5. Stellar Lumens (XLM)
  6. Aave (AAVE)
  7. Chainlink (LINK)
  8. Uniswap (UNI)
  9. USD Coin (USDC)
  10. Tether (USDT)

Tether och USD Coin är stablecoins. Det innebär att deras värde är knutet till den amerikanska dollarn. En USDC och en USDT är alltid värda en dollar. Dessa stablecoins ger investerare möjlighet att behålla en del (eller allt) av fiatvalutorna i dollar i stället för euro. Detta kan vara en betydande fördel när det gäller köpkraft om dollarn stiger mot euron.

Dogecoin, som är många investerares favorit, kan inte hittas i Coinmotions urval för tillfället. Coinmotions urval uppdateras dock med jämna mellanrum, så Dogecoin kan komma att finnas tillgängligt för köp inom en snar framtid!

Ett kryptoköp görs genom att klicka på Handel-ikonen i huvudmenyn. Nedan finns en bild på köpformuläret i mobilappen.

coinmotion köp bitcoin

Som standard sker köpet omedelbart till det aktuella marknadspriset. Du kan också slutföra köpet som en limit-order eller som en stop-order. Dessa alternativ är för mer avancerade användare. De gör det möjligt att ställa in att köpet ska ske endast om priset rör sig till en viss nivå.

Att sälja krypto görs på liknande sätt. I webbläsarversionen är det också möjligt att utföra ett byte mellan krypton. Du kan till exempel byta dina bitcoins mot litecoins, Aave-tokens mot Ether osv. Den här funktionen är inte tillgänglig i mobilappen.

Coinmotion avgifter

Coinmotion tar ut en avgift på 0,8 till 2,0 procent för kryptoköp. Avgiftens storlek beror på kundens handelsvolym. Ju mer du handlar, desto lägre är avgifterna. Tabellen nedan visar hur mycket handelsvolym som behövs för att sänka avgifterna till en viss nivå:

Handelsvolym Avgifter
€500 eller mindre 2,0 %
Mer än €500 1,8 %
Mer än €2000 1,6 %
Mer än €10.000 1,4 %
Mer än €50.000 1,2 %
Mer än €250.000 1,0 %
Mer än €1.000.000 0.8%

Handelsvolymen beräknas som ett 90-dagars genomsnitt. Som du kan se sjunker avgifterna snabbt från startnivån på 2,0 % när du börjar handla.

Därefter går vi igenom avgifter även för andra funktioner. Coinmotion är generellt sett gratis att använda om du inte gör något med ditt konto. Det kostar ingenting att öppna ett konto och det finns inga månads- eller årsavgifter för tjänsten. Kostnader uppstår endast när du utför vissa aktiviteter.

Tabellen nedan visar Coinmotions prislista för icke-handelsrelaterade kostnader.

Funktion Avgift
Öppna ett konto Inga avgifter
Användning av kontot Inga avgifter
Insättning genom banköverföring Inga avgifter
Insättning med kort 1,2 %
Uttag till ett bankkonto €0,9
Vault-tjänst €3 per månad

Om du vill överföra kryptovalutor från ditt Coinmotion-konto till din plånbok måste du alltid betala en överföringsavgift. Dessa avgifter varierar beroende på kryptovalutan och nätverkets belastningsgrad. Ju mer belastning det finns i t.ex. Bitcoin-nätverket, desto högre är transaktionskostnaderna.

Coinmotion får inte denna överföringsavgift utan betalar den till nätverket för den kryptovaluta du använder för att bearbeta överföringen. Coinmotion kommer att meddela dig vilka avgifter som kommer att debiteras när transaktionen har slutförts. XRP och Stellar Lumens (XLM) är nästan gratis när det gäller överföringsavgifter. Om du vill skicka kryptovaluta billigt bör du föredra dessa coins.

Coinmotion och skatter

Coinmotion rapporterar inte automatiskt dina transaktioner till skattemyndigheterna. Du måste föra register över köp, försäljningar och valutaöverföringar och beräkna kapitalvinster och kapitalförluster.

Transaktionsregistrering fungerar i Excel eller till och med med penna och papper om det bara är ett dussin (eller färre) transaktioner per år. Så länge du inte säljer något eller använder kryptovalutor för att köpa produkter eller tjänster inträffar ingen skattepliktig händelse.

Om du handlar mer aktivt bör du använda ett separat skatteprogram som Divly. Divly stöder även Coinmotions rapporter. Du får 15 % rabatt på tjänsten med koden BITCOINKESKUS23  – värt att utnyttja!

divly sv

Divly sköter skatteberäkningen åt dig så länge du matar in alla transaktioner under skatteåret i programmet. Kom ihåg att ange inte bara köp och försäljning utan även överföringar mellan olika plånböcker.

Du kan hitta skatterelaterade händelser i Coinmotion genom att klicka på Rapportering i huvudmenyn i webbläsarversionen. Du kan ladda ner kontotransaktionerna från den här sidan som ett Excel-ark för önskat tidsintervall. Filen innehåller alla transaktioner som gjorts med kryptovalutor eller euro in och ut från ditt konto.

Coinmotion Vault

Kryptoköp kan lagras säkert i Coinmotions Vault-tjänst. Det var tidigare känt som Holvi. Detta är en tjänst för kunder som behöver ytterligare säkerhet. Vault har en månadsavgift på tre euro, som tas ut från saldot av de kryptovalutor som lagras i Vault.

Coinmotion Vault är som ett tidsinställt bankvalv. När du sätter in kryptovalutor är det omöjligt att ta ut dem från Vault innan tidslåset löper ut. Begäran om uttag måste bekräftas separat via e-post och/eller sms.

Vault skyddar dina coins även om en cyberkriminell skulle bryta sig in på ditt användarkonto. Med hjälp av tidslåset har du gott om tid att avbryta överföringen och ta tillbaka kontot i din ägo.

Denna extra säkerhet har också en nackdel. Du kommer inte förbi tidsspärren om du har ett plötsligt behov av att sälja dina kryptovalutor eller flytta dem någon annanstans. Lås inte in medel som du kan behöva inom en snar framtid i Vault under lång tid.

Hur man tar ut pengar från Coinmotion

Det är möjligt att överföra kryptovalutor från Coinmotion till din plånbok. Vi rekommenderar denna åtgärd oavsett kryptovalutabörs. En av de viktigaste egenskaperna hos kryptovalutor är möjligheten att lagra dem själv. Denna funktion bör inte ges upp lätt.

Vi har publicerat en omfattande artikel om kryptovalutaplånböcker. Den går igenom för- och nackdelar med olika alternativ. Vi rekommenderar att du läser den här artikeln om kryptovalutaplånböcker är ett främmande ämne för dig.

Coinmotion uttag sker från sidan Överföringar. Från denna sida görs överföringar med både euro och kryptovalutor. Nedan finns en bild av vyn överforingar i mobilappen.

coinmotion överföringar

När du överför kryptovalutor måste du vara mycket försiktig med adresserna. Försök aldrig skriva dem för hand, utan använd alltid funktionen kopiera-klistra in. Mobila enheter erbjuder också en QR-kod, vilket är värt att utnyttja. Om du av misstag skickar kryptovalutor till fel adress kan de aldrig returneras.

Varaktigheten för Coinmotion-överföringar varierar beroende på vilken kryptovaluta som används. Ur kundens synvinkel är det viktigt hur snabbt Coinmotion börjar behandla insättningar och uttag. Vi har endast positiva erfarenheter av Coinmotion när det gäller kryptotransaktioner. Behandlingstiderna är riktigt snabba, vilket innebär att överföringstiden är så kort som möjligt.

Coinmotion kan inte påverka hur snabbt t.ex. en Bitcoin-överföring visas i din plånbok efter att Coinmotion har behandlat den. Överföringstiden beror på överbelastning i nätverket och den plånboksprogramvara du använder.

Coinmotion erfarenheter

Vårt team har haft positiva erfarenheter av Coinmotion sedan 2017. Våra team-medlemmar har aktivt använt plattformen i flera år och har varit mycket nöjda med dess funktion.

Coinmotion är ett utmärkt alternativ, särskilt för nybörjare. Den finska kundtjänsten är viktig för lokalbefolkningen, men den är också mycket vänlig och snabb för icke-finska användare.

Tillförlitlighet och säkerhet är också mycket viktiga värden för kryptoinvesterare i dag. Dessa områden är också i ordning hos Coinmotion. Tjänsten är reglerad av Finska Finansinspektionen och uppfyller alla kriterier som ställs upp för VASP:er. Coinmotion har inte blivit hackad och kundernas medel är skyddade även i händelse av konkurs.

Coinmotion har samma svagheter som andra små skandinaviska operatörer har. Kryptoutbudet är tunt jämfört med globala jättar som Binance. Handelsavgifterna är också mycket högre jämfört med de stora aktörerna på marknaden.

Små kryptobörser är bättre lämpade för nykomlingar och för de investerare som värdesätter skandinaviska aktörers säkerhet och tillförlitlighet framför globala jättar. Du kanske betalar högre avgifter men sover förmodligen bättre på natten när dina pengar förvaras hos Coinmotion.

Sammanfattning av Coinmotion-recensionen

Coinmotion är en lättanvänd och säker kryptobörs som är särskilt lämplig för nybörjare. Det är en av de äldsta europeiska krypto-operatörerna och har befäst sin position som en av Skandinaviens ledande kryptobörser.

Betalningsinstitutslicensen som erhölls 2019 och VASP-statusen visar på goda relationer med myndigheterna. Coinmotion är definitivt en av de säkraste kryptoplattformarna på marknaden.

Kundtjänst är en av Coinmotions bästa egenskaper. Den fungerar mycket snabbt och hjälper användarna på ett vänligt sätt även på engelska.

Vår personal har hittills bara haft positiva Coinmotion-upplevelser. Tjänsten fungerar utan problem i alla avseenden och den utvecklas ständigt. Nya funktioner och kryptovalutor läggs ständigt till hos Coinmotion. Vi rekommenderar starkt Coinmotion till alla kryptovalutainvesterare!

Kolla in Coinmotion nu!

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!