Recensioner
10
apr
coinmotion recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Coinmotion-recension

Coinmotion är en onlinetjänst för köp, försäljning och lagring av kryptovalutor. Det här är en Coinmotion-recension. Du kommer hitta en steg-för-steg-guide för registrering, köp, försäljning och lagring av dina coins. Vi kommer också att dela med oss ​​av våra egna Coinmotion-upplevelser.

Företagsöversikt

Coinmotion drivs av ett finskt fintechföretag Coinmotion Oy. Fram till 2020 var företaget känt som Prasos Oy. Sedan ändrades namnet för att förtydliga deras varumärke Coinmotion.

Prasos (nuvarande Coinmotion) grundades av Henry Brade. Han är en av de mest kända Bitcoin-influncers i Finland. Brade har också dykt upp i dem finska medierna, och han är välkänd i det globala Bitcoin-communityt.

VDn är Heidi Hurskainen.

heidi hurskainen VD

Coinmotion har mer än 100 000 kunder i Europa. Det är en tjänst med ett bra rykte som drivs av Finlands välkända Bitcoin-experter. Vi har haft många positiva erfarenheter av Coinmotion sedan 2017.

År 2019 beviljade Finlands finansinspektion (FIN-FSA) Coinmotion en licens för betalningsinstitut. Coinmotion är det tredje kryptoföretaget i Europa som fått det tillståndet. Coinmotion är också en godkänd leverantör av virtuell valuta i Finland.

Coinmotions kryptovaluta har expanderats under de senaste åren. Från början var Bitcoin bara tillgängligt att köpa. Nu finns Litecoin, Ethereum, Ripple XRP och Stellar Lumens. I april 2021 utökades erbjudandet ytterligare med fyra nya coins: Chainlink, Uniswap, USDC och Aave.

Förutom att handla finns det andra funktioner tillgängliga som t.ex. sparkonto, månadsköp mm.

Coinmotion-registrering & KYC

Låt oss komma igång med vårat Coinmotion-konto. Första steget är att öppna ett konto, vilket du gör från länken nedan.

Coinmotion-registrering

Efter att ha klickat på länken ovan öppnas ett formulär på din skärm där du anger din e-postadress och ditt lösenord. Godkänn villkoren för tjänsten och klicka på knappen ”Next”.

coinmotion kyc

Tjänsten kommer sedan att be dig logga in med dina uppgifter du nyss fyllde i. Du får en separat verifieringskod på e-post, som du kommer behöva för inloggningen.

Första gången du loggar in öppnas sidan nedan på skärmen. Sedan måste du fylla i dina personuppgifter innan du kan handla och göra en insättning. Klicka på länken ”fill in our customer data” som visas på bilden.

En kunddatafråga är en obligatorisk autentiseringsprocess. Personuppgifter och adressinformation måste också fyllas i för varje tjänst där banköverföringarna görs. Det är därför en standardprocess.

Coinmotion kommer be dig ange ditt namn och ditt telefonnummer. Använd ett mobilnummer som fungerar, eftersom du kommer att få en kod via SMS för att bekräfta ditt nummer.

Svara på resten av personuppgifterna och sedan några frågor om användningen av ditt konto. Liknande blanketter fylls ofta i varje år med din bank, det är alltså en standardprocess.

När du har fyllt i informationen omdirigeras du till förstasidan. Klicka på länken ”Verify your identity ”, det sista steget för att slutföra ditt Coinmotion-konto.

Sedan visas ett formulär på skärmen med texten ”Verify your identity”. Välj Bank-ID som autentiseringsalternativ. Ett annat alternativ är MobileID.

Hur man gör en banköverföring

Nu när ditt konto är klart för användning, börja med att fylla på kontot med euro. Coinmotion stödjer bankkort och banköverföringar. I det här exemplet gör vi en banköverföring, det vanligaste sättet att göra en insättning.

Klicka på Transfers på huvudmenyn. Då bör du se följande formulär. Välj euro som överföringsvaluta.

coinmotion bank

Välj den operatör du vill använda. Om du inte är säker på vilken du ska använda, välj bara standardbanköverföringen. Tänk på att minsta insättning är 10 euro.

Sedan ser du kontoinformationen på skärmen där du gör insättningen. Gå till din internetbank och överför till det angivna kontot. Kom ihåg att använda rätt referenskod. Du kommer få ett meddelande om insättningen via e-post.

Hur man köper kryptovalutor på Coinmotion

Nu när du har euro på ditt Coinmotion-konto kan du köpa någon av de andra kryptovalutorna med endast ett par klick.

För att göra ett köp klickar du på Trading på huvudmenyn. Följande formulär öppnas.

köp kryptovaluta

Ange beloppet (euro) i den grå rutan. Eller klicka på EUR-dropdownmenyn och välj BTC. Sedan anger du önskad mängd i bitcoins. Klicka på Max-knappen för att använda alla pengar på ditt konto.

Testa Coinmotion idag!

Att köpa andra kryptovalutor fungerar på samma sätt. Välj ett av de andra alternativen att ersätta BTC med i dropdownmenyn. Coinmotion har Ethereum, Litecoin, Ripple XRP, Aave och många andra populära coins.

När du får mer erfarenhet med plattformen kan du göra köp med alternativet Limit order eller Stop order. Du kan lämna en köp-order i systemet för att den ska slutföras automatiskt om priset sjunker eller ökar till önskad nivå.

Hur man säljer kryptovalutor på Coinmotion

Att sälja och köpa Bitcoin lika enkelt. Klicka på Trading på huvudmenyn igen. Klicka sedan på fliken Sell (sälj).

sälja på coinmotion - menu

Ett liknande formulär öppnas på skärmen som när du köper coins. Skriv in beloppet i bitcoins eller i euro. Bläddra i dropdownmenyn för att sälja andra kryptovalutor.

Marknadsordern är också standardförsäljningsalternativet. Det är det bästa valet för en nybörjare som ännu inte klarar av andra alternativ. På så sätt sker försäljningen till det aktuella marknadspriset.

De professionella investerarna använder alternativen Limit Order och Stop Order. Du kan t.ex. lägga att 20% av dina Bitcoins ska gå till salu om priset råkar stiga över ditt mål en viss dag. Då behöver du inte övervaka priserna dygnet runt. Försäljningen sker alltså automatiskt även mitt i natten.

Den faktiska försäljningstransaktionen sker på några sekunder efter du har klickat på Sell-knappen. Pengarna kommer visas på ditt konto direkt.

Konverteringsfunktionen

I mars 2021 lade Coinmotion till den efterlängtade funktionen att konvertera kryptovalutor till varandra. Detta kallas Convert i plattformen.

Klicka på Trading på menyn och välj Convert-alternativet.

convert menu

Förr var du tvungen att sälja coin A till euro och sedan göra ett till köp för att få coin B. Nu kan du konvertera coin A till coin B direkt i en transaktion. Konverteringen av kryptovalutorna ser ut så här.

convert

From = välj kryptovalutan du vill sälja. To = välj den kryptovaluta du vill köpa. På bilden ovan byts Bitcoin-innehav till Litecoin.

Handelstypen som valts är ”Trade at market price”, vilket är okej för en nybörjare. Mer erfarna traders kan också göra konverteringar genom limits eller stop orders.

Ange det belopp som ska säljas i Bitcoin eller det belopp som ska köpas i Litecoin. Till exempel, för att köpa exakt 5 Litecoins, ändra från BTC -> LTC på Amount-raden och skriv 5 i den gråa rutan.

Med Max-knappen säljer du alla Bitcoins som du äger.

När du är nöjd med de val du har gjort klickar du på knappen Submit Trade.

Hur man skickar kryptovalutor

Även om Coinmotion är ett säkert ställe att förvara sina kryptovalutor på, så vill vissa investerare kunna överföra kryptovalutor till sina egna wallets. Vi kommer visa dig hur du överför coins från ditt Coinmotion-konto till en annan adress.

Det är enkelt att göra en transaktion från ett Coinmotion-konto. Klicka Transfers på huvudmenyn, klicka på Send-fliken, och välj Cryptocurrencies som överföringstyp.

Du kan skicka kryptovalutor till en annan Coinmotion-användare med bara en e-postadress. Det är därför formuläret har olika knappar för e-postadress och Coin Address.

coinmotion skicka

Först ska du välja den valuta du vill överföra. Tänk på att varje kryptovaluta har olika adresser. Var försiktig så att du bara skickar Bitcoins till en Bitcoin-adress, Ether till en Ethereum-adress, osv.

När du överför kryptovalutor borde du alltid kopiera adressen med copy-paste. Försök aldrig att ange en adress med ett tecken i taget!

Kryptovalutans wallet-adresser är långa strängar av bokstäver och siffror, det är alltså stor sannolikhet att du råkar göra fel då. Om du skickar dina coins till fel adress finns det inget sätt att få tillbaka dem.

Slutligen fyller du i beloppet du vill skicka. Vill du skicka stora mängder coins är det en bra idé att skicka en liten testöverföring innan du gör den stora överföringen.

När du klickar på ”Send Transfer” öppnas ett popup-fönster på skärmen. Ange verifieringskoden som skickats till din e-post. Om du har aktiverat 2FA (det bör du göra!) Behövs en kod från din Google Authenticator-app också.

Vi har många Coinmotion-upplevelser när det gäller överföringar. Enligt våran erfarenhet hanterar Coinmotion transaktioner snabbt.

Hur man tar emot kryptovalutor

Det är enkelt att ta emot kryptovalutor till ditt Coinmotion-konto.

Klicka på Transfers på huvudmenyn och välj fliken Receive. Välj Cryptocurrencies som överföringstyp.

tar emot kryptovaluta

Den här sidan visar alla kryptovaluta-adresser du har tillgång till. Det kan finnas en oändlig mängd adresser. Därför kan du skapa en ny adress för varje överföring om du vill.

Först väljer du den valuta du vill ta emot. Om du inte har några adresser skapade klickar du på knappen ”Generate a new adress”. Adressbeskrivningen är bara en identifierare för eget bruk. Du kan också lämna den tomt.

Varför skulle du vilja generera flera adresser? Det är bra att komma ihåg att Bitcoin-blockkedjan är offentlig. Vem som helst kan gå till t.ex. blockchain.com och ange en Bitcoin-adress i sökrutan. Sökresultatet visar alla transaktioner för just den adressen. Mer information om hur Bitcoin fungerar finns på denna nybörjarguide.

När du ger en Bitcoin-adress till en annan person för att ta emot coins kan de kontrollera din historik och se hur många coins du har. Och det här är inget du vill dela offentligt. Därför borde du alltid skapa en ny adress för varje användning.

Alla dina adresser visas på den här sidan.

bitcoin adresse

Klicka på ”Address” för att öppna ett popup-fönster där du kan kopiera adressen till Urklipp. Du får ett e-postmeddelande från Coinmotion när en inkommande överföring har bekräftats till ditt konto.

Coinmotion-avgifter

Coinmotions avgifter är 1-2 procent beroende på din månatliga volym. Det finns inga separata månads- eller årsavgifter. Om du inte handlar betalar du inte heller någonting.

Inga avgifter behöver betalas för dina insättningar. Tar du ut till ett bankkonto är det 0,90 euro per överföring.

För utgående överföringar beror avgifterna på vilken valuta som används och på nätverksaktiviteten. Du kommer alltid att se avgifterna innan du slutför en transaktion. Viktigt att komma ihåg är att du kan skicka kryptovalutor och euro gratis till en annan Coinmotion-användare.

Coinmotion säkerhet

Det är viktigt att ta hand om ditt kontos säkerhet. Du borde aktivera tvåfaktorsautentiseringen direkt efter din registrering.

Klicka på den grå knappen i huvudmenyn som innehåller din e-postadress.

coinmotion säkerhet menu

Välj ”Account Settings”. Där hittar du alla säkerhetsinställningar inklusive 2FA. För att kunna använda tvåfaktorsautentisering måste du ladda ner mobilappen Google Authenticator.

Om du vill kan du klicka på ”Help”-knappen på sidan för mer detaljerad info.

Coinmotion-valvet

Valvet är en separat säkerhetsfunktion som alla Coinmotion-användare kan använda. Det är som ett virtuellt kassaskåp. Du hittar detta genom att klicka på ”Savings” i huvudmenyn. Välj sedan fliken ”Vault”.

Som namnet antyder så är det ett tidslåst bankvalv. Sätter du in kryptovaluta i valvet är det omöjligt att ta ut det innan ditt tidslås upphör. Begäran om ett uttag måste bekräftas separat via e-post och/eller SMS.

coinmotion vault

Valvet skyddar dina coins även om en cyberkriminell skulle komma åt ditt konto. De kan starta ett uttag från valvet, men då har du tid att avbryta överföringen och få tillbaka kontrollen över kontot.

Den här extra säkerheten har dock en baksida. Du kommer inte att kunna undvika tidslåset även om du själv har ett akut behov. Tänk efter två gånger innan du gör en insättning och ställer in tidslåsperioden.

Valvet har en månadsavgift på en (1) euro.

Coinmotion-räntekonto, månadssparande och fakturatjänst

En av Coinmotions nya funktioner kallas månadsbesparingar. Det är även känt som Dollar Cost Averaging. DCA är ett bra sätt att diversifiera dina investeringar, och rekommenderas för nybörjare. Tanken är att automatisera köp av kryptovalutor under vissa tidsintervaller.

Klicka på ”Savings” i huvudmenyn och välj ”Monthly Saving”-fliken.

coinmotion-monthly-saving

Här kan du ange det datum då månadsköpet ska göras. Dessutom kan du bestämma de kryptovalutor som ska köpas.

Coinmotion har också ett separat räntekonto. Den fliken hittar du också under ”Savings”. Det är ett sparkonto där din insättning samlar avkastning. Coinmotion uppfyller tjänsten i samarbete med Tesseract Investment.

Om du har ett stort innehav på Coinmotion på lång sikt kan du använda det kontot för att tjäna lite extra avkastning. Eftersom det finns uttagsavgifter ingår räntekontot som är mest lämpligt för stora investerare.

Låt oss nämna ytterligare en funktion: möjligheten att betala fakturor. Eftersom Coinmotion har en betalningsinstitutslicens är det nästan som en vanlig bank. Du kan använda ditt euro-saldo för att göra SEPA-banköverföringar.

Klicka på ”Transfers” från huvudmenyn och välj ”Euros” som betalningsalternativ. Slutligen väljer du “Pay invoices”-fliken.

Coinmotion-recension och översikt

Coinmotion har etablerat sig som den marknadsledande kryptovalutatjänsten i Norden. Coinmotion har ett bra rykte och en säker pålitlig tjänst.

Betalningsinstitutets licens och statusen som valutaleverantör i Finland visar på ett bra förhållande till myndigheterna. Coinmotion är en av de säkraste handelsplattformarna på marknaden.

Kundtjänsten är en av Coinmotions bästa funktioner. Den fungerar mycket snabbt och hjälper användarna mycket bra. Du kan även kontakta supporten via telefon på vardagar.

Vi har inget annat än positiva Coinmotion-upplevelser. Plattformen är igång dygnet runt utan problem. Nya funktioner utvecklas varje dag. Räntekontot och månadssparandet är perfekta funktioner tillsammans med en lättanvänd mobilapp.

Öppna ett Coinmotion-konto idag!

Coinmotion är också aktiva på sociala medier. Du borde följa deras officiella Twitter-konto på @Coinmotion. Facebook sidan hittar du här facebook.com/coinmotion.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *