Nyheter
09
apr
ethena

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Ethenas popularitet ökar snabbt

ENA-token såg en betydande kursökning igår när Ethena tillkännagav en uppdatering av sitt belöningssystem. Efter nyheten steg Ethenas token med mer än 20 procent.

Efter uppdateringen kommer användare som stakear USDe stablecoin att få 50% fler poäng i Ethenas poängprogram. Ju fler poäng en användare samlar, desto bättre är sannolikheten att få ENA-tokens i framtida airdrops.

För att dra nytta av denna nya uppdatering måste användarna låsa upp minst 50% av sina USDe-innehav. Poängprogrammet tillåter en inlåsningsperiod på minst sju dagar.

Ethenas marknadsvärde har fördubblats på en vecka, vilket tyder på ett växande investerarintresse för Ethena och dess ENA-token. Ethena är i själva verket den snabbast växande stablecoinen i historien!

ENA är en governance-token som lanserades på marknaden för bara en vecka sedan. Tokenkursen har ökat med mer än 150 procent från botten av öppningsdagen.

Vad är Ethena?

Ethena är ett protokoll för syntetiska dollar som körs på Ethereum-plattformen. Ethena erbjuder en ny typ av stablecoin, USDe. Till skillnad från traditionella stablecoins backas USDe inte upp av fiatvalutor eller amerikanska statsobligationer.

Ethena är ett syntetiskt stablecoin som upprätthåller sin dollarpegg med en delta-neutral position byggd från sina reserver. Tack vare denna positionering genererar protokollet en hög avkastning för sina ägare (dvs. stakers).

Ethena fungerar på följande sätt:

  • Användare sätter in Ether eller stablecoins i systemet och skapar USDe
  • Användare kan stakea USDe för att få avkastning
  • Ethena bygger en lång och en kort position samtidigt med reserverna, vilket genererar en avkastning
  • Blankning är mycket lönsamt på en bullmarknad eftersom handlare med långa positioner betalar upp till 20-30% årlig ränta på sina positioner

Förra veckan lade Ethena också till Bitcoin som säkerhet. När artikeln skrevs var säkerhetspositionerna ETH 36%, BTC 27%, ETHlst 17% och USDT 19%.

Det finns ett behov på kryptomarknaden av en stablecoin som inte är beroende av det traditionella banksystemet. Även om stablecoins har utvecklats till viktiga verktyg i kryptoekosystemet är de fortfarande knutna till konventionella system på grund av säkerheter. Detta skapar risker som lagringsproblem och regulatoriska utmaningar.

Risken med Ethena-protokollet är densamma som för alla nya protokoll: Hur kan vi säkerställa att det fungerar korrekt och att det inte finns några buggar? Hur kan vi säkerställa att det inte kan missbrukas eller att pegnarna hackas?

Investerare minns fortfarande kollapsen av stablecoinen Terra USD, så alla är inte entusiastiska över Ethena-protokollet.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!