Recensioner
12
okt
kucoin recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

KuCoin-recension

KuCoin är en av de största kryptobörserna på marknaden. Plattformen är mest känd för sitt omfattande altcoin-urval. Den här artikeln är en KuCoin-recension och en nybörjarguide. Vi går igenom alla viktiga funktioner på webbplatsen och ger dig också våra egna KuCoin-upplevelser.

En översikt över KuCoin

KuCoin är den sjätte största kryptobörsen när man räknar handelsvolym och nummer elva på derivatmarknaden. Det betyder att det finns en lång lista med populära börser bakom KuCoin. Det är lätt att se att KuCoin har en stark position på marknaden.

Börsen grundades 2017 efter flera år av förberedelser. KuCoin lanserade också sin egen token, KuCoin Token, samtidigt. Den var ursprungligen känd som KuCoin Shares. KuCoin började bli populärt i början av 2018, vilket var toppen på altcoin-boomen.

KuCoin är mest känt för sitt altcoin-urval. De listar många små-coins som du inte ens kan hitta på Binance. Det finns över sex miljoner kunder (februari 2021), hundratals handelspar och åtta olika fiat-valutor. Webbplatsen kan översättas till 18 olika språk.

Se videon nedan för en snabb översikt.

KuCoin har också lanserat sin egen blockkedja under 2021. Den kallas KCC. Binance, Huobi och Crypto.com har också gjort detsamma nyligen. KCC ger ännu mer nytta med KuCoin Token, som är den inbyggda symbolen för denna blockkedja.

Har du några KuCoin-upplevelser? Hjälp till att göra denna artikel bättre genom att dela dina åsikter i kommentarsfältet nedanför artikeln.

Obs! Den här granskningen görs från datoranvändarens synvinkel. Om du använder en mobil enhet kommer vissa funktioner att vara något annorlunda.

KuCoin registrering

Att öppna ett KuCoin-konto är snabbt och smärtfritt. Klicka på knappen nedan så vidarebefordras du till KuCoin-webbplatsen.

KuCoin-registrering

När du kommit till KuCoins förstasida klickar du på knappen Register i det övre högra hörnet. Följande registreringsformulär öppnas.

KuCoin recesion - registrering

Registreringsprocessen är snabb och enkel. Du behöver bara ange en e-postadress och ett lösenord. Skriv in din e-post och klicka på knappen Send code. En bekräftelsekod bör komma på din mail. Ange koden i fältet Email verifiaction code.

Alternativt kan du registrera dig med ditt telefonnummer.

Ange ett lösenord för ditt konto och klicka på Sign Up . Det är allt! Nu vidarebefordras du till plattformen.

KuCoin Welcome

En välkomst-popup kommer visas härnäst. Du kan gå till insättning eller göra anspråk på din registreringsbonus. Det beror på storleken på din första insättning. Dessa erbjudanden kommer också att förändras med tiden.

Du kan även stänga ner välkomst-popupen och bläddra först.

Hur man sätter in kryptovalutor på KuCoin

KuCoin är en av de kryptobörser du kan använda utan att slutföra en KYC. PrimeXBT och Phemex finns också i denna kategori. Dem ger dig en snabb registreringsprocess och anonymitet, som är viktiga funktioner för många användare.

Det är också möjligt att utföra KYC frivilligt. Det ger dig högre uttagsgränser och upp till 100x hävstångseffekt på terminsmarknaden. Du kan fortfarande ta ut coins till ett värde av 5 BTC per dag utan KYC. De är mer än tillräckligt för de flesta användare.

Bristen på KYC innebär att det inte finns några direkta banköverföringar. Du kan inte göra en snabb SEPA-insättning till KuCoin eller ta ut fiat-valuta till ditt bankkonto.

De flesta aktiva användare kommer att sätta in bitcoin eller stablecoins, som sedan kan bytas ut mot sällsynta altcoins. Därefter visar vi dig hur du sätter in och tar ut med hjälp av USDT (Tether) stablecoin.

Klicka på Assets från huvudmenyn.

huvudmeny

Du hamnar på sidan Assets Overview. Detta ger dig en snabb överblick över dina medel. KuCoin har fyra olika typer av konton: Huvudkonto, handelskonto, terminkonto och Pool-X-konto. Huvudkontot har kryptoplånböcker som används för insättningar och uttag.

Klicka på knappen Deposits. Följande formulär öppnas. Den har en meny, där du kan välja önskad kryptovaluta.

kucoin deposit

Så här ser USDT-insättningsformuläret ut. Observera att KuCoin stöder USDT-insättningar från olika nätverk. Det finns Ethereum (ERC20), Tron (TRC20), KCC och Algorand. Andra kryptovalutor har liknande alternativ. Se till att du använder rätt nätverk.

Gå sedan till din kryptoplånbok och gör en insättning till KuCoins plånbokadress.

Vi har bara sett positiva KuCoin-upplevelser när det gäller insättningar och uttag. Överföringar hanteras snabbt och det finns aldrig några väsentliga förseningar.

Hur man köper krypto med fiat-valutor

Vi nämnde tidigare att direkta banköverföringar inte är möjliga för användare som inte genomfört KYC. Det är dock fortfarande möjligt att köpa kryptovaluta med fiatpengar. Den populäraste metoden är att använda ett kredit-/betalkort.

Kreditkort brukar vara populära bland små investerare, så de kan vara ett bättre sätt att sätta in pengar för vissa användare. Om du gillar att sätta in med ett kredit-/betalkort klickar du på Buy Crypto från huvudmenyn och väljer alternativet Credit-/Debit Card.

credit debit card

Som du ser är det inte möjligt att sätta in fiat-pengar på ditt konto. Du måste göra ett kryptovaluta-köp istället. Det är förmodligen smart att köpa Bitcoin eller USDT redan nu eftersom de är de mest populära handelsparen för altcoins.

SEPA- och Apple Pay-insättningar görs med hjälp av tjänster från tredje part. De kan dock kräva ytterligare registrering. De kan också ha minsta insättningsgräns och höga avgifter. Var försiktig när du använder sådana tjänster.

Vi rekommenderar att du gör en banköverföring till börserna som stöder dem. Då kan du köpa BTC eller USDT säkert och enkelt med fiat och sätta in kryptovaluta till KuCoin.

KuCoin-recension – Hur man tar ut från KuCoin

Uttag är lika enkla som insättningar. Du kan ta ut någon av de kryptovalutor som stöds. Klicka på Assets från huvudmenyn för att öppna kontoöversikten igen.

Sedan klickar du på den vita Withdraw-knappen.

uttak

Observera att uttag görs från ditt huvudkontosaldo. Om du har pengar på ditt tradingkonto måste de först överföras till ditt huvudkonto. Vi kommer att gå igenom det senare i den här artikeln.

Nästan varje börs kräver 2FA innan uttag kan göras. Det är bra för din kontosäkerhet. KuCoin visar följande varning innan det första uttaget.

withdraw alert

Klicka på Edit-knapparna och följ instruktionerna på skärmen. Processen för att möjliggöra 2FA är enkel och nästan samma på alla börser. Du behöver Google Authenticator-appen på din mobiltelefon. Kom ihåg att spara backupkoden också.

Handelslösenordet är en sexsiffrig kod som kommer frågas före köp och uttag. Se till att du väljer en kod som du inte glömmer lätt. När 2FA och handelslösenord har ställts in kan uttag göras.

ta ut usdt

Uttagsformuläret är enkelt och självförklarande. Välj önskad kryptovaluta och ange din plånbokadress. Återigen, se till att du använder rätt nätverk. Skriv in beloppet och lägg till en anmärkning om du vill göra det. Anmärkningsfältet kan också lämnas tomt.

När du klickar på knappen Confirm slutförs transaktionen. Du måste då ange handelslösenordet och 2FA-koden. KuCoin skickar dig också en bekräftelse via e-post. Uttagen behandlas vanligtvis snabbt.

Hur man flyttar pengar till handelskontot

Nu är det dags att handla lite. Hur byter du bitcoins eller stablecoins till de hetaste altcoinsen? Först måste du ha medel på ditt handelskonto.

Klicka på Assets från huvudmenyn och välj Main account. Det är det konto du har satt in på.

kucoin main account

Kontrollera kolumnen Operation. Det finns följande alternativ för varje kryptovaluta: deposit, withdraw och transfer. Vissa coins har också alternativet Lend. Klicka på transfer för att flytta pengar till handelskontot.

Ett enkelt dokument öppnas.

transfer

Klicka på Available Amount för att överföra alla medel. Alternativt kan du skriva in beloppet som du vill överföra. Klicka på confirm så flyttas dina medel direkt till handelskontot.

trading account

Det finns bara två åtgärder för varje valuta på handelskontot: trade och transfer. Klicka på trade för att se de mest populära handelsparen. Om du vill flytta tillbaka pengarna till huvudkontot klickar du på transfer och gör om den tidigare beskrivna processen.

Kryptovalutahandel på KuCoin

Efter att ha finansierat ditt tradingkonto är det möjligt att göra en del trading. Klicka på Trade från huvudmenyn för att se olika handelsalternativ.

kryptovalutahandel på kucoin

Spot Trading är den traditionella börsen. Välj det när du vill byta ut en kryptovaluta mot en annan. Marginalhandel ger dig tillgång till hävstångseffekten. Trading Bot är för proffs som vill skapa automatiska affärer.

Klicka på Spot Trading för att öppna KuCoin-börsen. Gränssnittet är ganska typiskt för en kryptovalutabörs (se bilden nedan).

kucoin exchange

Det finns en prisgraf med olika verktyg för dem som gillar att göra teknisk analys.

Din handelshistorik syns i nedre vänstra hörnet. Det visar också dina kontosaldon. Orderboken finns i det övre högra hörnet. Du kan se djupet av likviditeten och de senaste transaktionerna. Trades kan utföras med hjälp av formuläret i nedre högra hörnet.

För att hitta ett handelspar, klicka på knappen bredvid KuCoin-logotypen (övre vänstra hörnet). Det står STX/USDT-handelsparet i bilden ovan. Den knappen öppnar en lista över alla tillgängliga coins.

Skriv in tickern för att se alla handelspar. I det här exemplet söker vi efter en kryptovaluta som heter Stacks (ticker: STX).

trade search

Lås upp köp-och säljformuläret i det nedre högra hörnet genom att skriva ditt Trading Password. Det aktiverades tidigare tillsammans med 2FA.

Du kan handla Limit eller Market. Market är enklare för oerfarna användare. Du kommer då att handla med det aktuella marknadspriset istället för att själv definiera en prisgräns. Skriv in det belopp du vill köpa eller sälja och bekräfta affärer. Det är allt.

När du har gjort alla köp kan du överföra coins tillbaka till din Main Wallet om du vill.

KuCoin-avgifter

KuCoin är en populär börs bland aktiva handlare. Därför måste börsen ha konkurrenskraftiga avgifter. Kontrollera din aktuella avgiftsstatus genom att klicka på den runda symbolen i huvudmenyn med dina initialer i den. Välj Trading Fees från menyn.

kucoin avgifter

Du kommer till en sida som visar VIP-kontonivåerna (och deras fördelar) på KuCoin. Avgifter (Maker och Taker) är bara 0,1% även på VIP 0-nivån. Det finns förmodligen inga börser med lägre avgifter att börja med.

Om du innehar KuCoin Tokens på ditt konto och betalar avgifter med KCS finns en 20% rabatt tillgänglig. Det kommer sänka dina avgifter till bara 0,08%.

Det finns VIP-kontonivåer från noll till 12. När du väl är på högsta nivå går Makeravgifterna under noll. Du kan också ta ut tusentals bitcoins per dag. Du kan gå upp i VIP-nivåer genom höga handelsvolymer eller inneha ett stort antal KuCoin-tokens.

KuCoin Token

Låt oss få en snabb översikt över KuCoin Token, som vi innan nämnt kort. Denna token lanserades 2017 genom en ICO. Det kallades KuCoin Shares tills en ny branding till KuCoin Token ägde rum. Tickern har alltid varit KCS.

Tanken bakom KuCoin Token liknar Binance Coin (BNB) och FTX Token (FTT). Håller du KuCoin Tokens får du lägre handelsavgifter. Detta är huvudfördelen.

KuCoin ger också ytterligare bonusar till KCS-innehavare. Faktum är att de återfördelar 90% av handelsavgifterna tillbaka till användarna.

kucoin dividend

KuCoin betalar 40% av handelsavgifterna som remissbonusar och 50% som utdelning till innehavarna av KuCoin Tokens. Du måste ha minst sex KCS-tokens (7/2021) på ditt KuCoin-konto för att få utdelning. Ju mer KCS du har, desto fler belöningar får du.

Som nämnts i det första kapitlet är KuCoin Tokens också den inhemska tokenet för KCC-blockkedjan. KuCoin följer Binances fotspår här. Båda börstokensen används nu som ”digitalt bränsle” på en smart-kontraktsplattform.

KuCoin Token är inte listat av andra populära börser. Detta är ganska typiskt. Börser vill inte marknadsföra sina konkurrenter.

KuCoin-recension – upplevelser och översikt

Denna artikel har gett dig en översikt över KuCoin-börsen. Det borde vara en bra nybörjarguide för oerfarna användare. Det finns också andra användbara funktioner på KuCoin, som vi inte kommer att täcka här. Kolla in den officiella KuCoin Youtube-kanalen för mer info.

KuCoin har också en populär utlåningstjänst (Pool-X Earn) och tokens med hävstång. Det finns till och med tre olika marginalhandelsalternativ: Futures Lite, Futures Pro och Futures Brawl. Utöver detta har KuCoin många mindre altcoins som du inte kan hitta någon annanstans.

Naturligtvis finns det en utmärkt mobilapp för iOS och Android.

KuCoin mobile app

Det är svårt att komma på något negativt att säga. Vi har hittills bara positiva KuCoin-upplevelser som går tillbaka till 2018. Allt fungerar som det ska och valutaöverföringar hanteras snabbt.

Det är dock förmodligen inte börsen där amatörer köper sina första bitcoins med fiat-pengar. Bitpanda och Coinbase är mer nybörjarvänliga alternativ. De har också banköverföringar (SEPA) tillgängliga på grund av en obligatorisk KYC.

KuCoin är bäst lämpad för aktiva investerare som vill köpa altcoins. Urvalet är i stort sett det bästa i branschen. När du kombinerar detta med små avgifter gör det KuCoin till ett utmärkt val för alla altcoin-handlare.

Öppna ett KuCoin-konto nu!

Vi rekommenderar att du följer KuCoin på sociala medier. Det hålls nya tävlubgar varje vecka. Det officiella Twitter-konto är @kucoincom. Det finns även @KuCoinUpdates, som informerar dig om nya tokens och uppdateringar.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!