Kryptoguider
13
mar
monero (XMR)

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Vad är Monero (XMR)?

Monero är en privacy coin. Monero är dock inte en direkt konkurrent till Bitcoin, eftersom den tillhör underkategorin av privata kryptovalutor. Till denna kategori hör förutom Monero även exempelvis Zcash, PIVX och Verge. Dessa mynt erbjuder sina användare integritet genom att utnyttja något olika teknologier.

I tabellen nedan finns grundläggande information om Monero:

Egenskap Info
Grundaren thankful_for_today (nickname)
Kategori Privacy coin
Ticker på börserna XMR
Cirkulerande tillgång 18,3 miljoner XMR
Max. tillgång 18,4 miljoner XMR
Högsta någonsin (datum) $0,213 (15 januar 2015)
Lägsta någonsin (datum) $517,62 (7 maj 2021)

Du kan följa Moneros aktuella kurs på denna sida: Moneros kurs.

Som den ovanstående rubriken avslöjar är Monero den klara ledaren i denna kategori. Den har länge varit den enda verkligt betydande privata myntet när det gäller marknadsvärde. Zcash är vid tidpunkten för skrivandet av denna artikel den enda privata kryptovalutan som ryms inom topp 100-listan mätt i marknadsvärde. Moneros ticker, det vill säga dess trebokstavsförkortning i kryptovalutalistningar, är XMR.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!