Shiba Inu (SHIB) kurs – SEK & USD

Shiba Inu (SHIB) kurs under de senaste åren

Shiba Inu (SHIB) kursen har historiskt varierat mellan  $0.00000000008165 (10 september 2020) og $0.00008845 (28 oktober 2021). Shiba Inus kurs historia börjar i april 2020. Denna information är baserad på data från Coinmarketcap.

Shiba Inu kom till marknaden i slutet av 2020 helt från ingenstans. Ingen visste något om projektet. Vid den tidpunkten var Shiba Inu-kursen 0,0000000000001 dollar, det vill säga åtta nollor och ett efter kommatecken. Med andra ord kunde du få en miljard SHIB-tokens för en dollar.

Shiba Inu blev känd för första gången under våren 2021 års kryptorally. Dess pris hade redan då ökat 100 gånger till cirka 0,0000001 dollar. I april 2021 mer än 300-faldigades priset på SHIB till 0,00003 dollar.

Nedan visas Shiba Inus historiska kursdiagram.

shiba inu kurs

Kraschen sommaren 2021 påverkade alla kryptovalutor. Shiba Inus kurs sjönk till cirka 0,000007 dollar vid den tidpunkten. Under hösten 2021 skedde ett nytt rus, som var flera storleksordningar bättre än vårens rally.

Priset på Shiba Inu steg från cirka 0,000007 dollar hela vägen till 0,00008845 dollar, vilket innebar en mer än tiofaldig ökning på ett par veckor. Samtidigt steg Shiba Inus börsvärde till mer än 40 miljarder dollar. En helt obegriplig läsning. Uppgången påskyndades bland annat genom listning på Coinbase och andra stora börser.

Björnen 2022 kraschade också SHIB-token. Shiba Inu-kursen föll med mer än 90 procent av toppen. Shiba Inu-coinen har ändå behållit sin position i topp 15-rankningslistan, vilket kan betraktas som en bra prestation.

Shiba Inu är en meme-coin

Shiba Inu-coinen tillhör kategorin meme-coins. Det mest kända meme-coinen på marknaden är naturligtvis Dogecoin. Dess officiella logotyp är en hund av rasen Shiba Inu, så det är ingen slump att Shiba Inu har valt samma karaktär som namn. Bilden nedan är från shibatoken.com.

shiba inu värde

Under kryptoboomen 2021 kom ett stort antal olika hundcoins ut på marknaden. Du kunde se reklam för en token som hette Floki Inu överallt. Många märkte hur Shiba Inu-priset rusade uppåt och ville dra nytta av hypen.

Ingen annan meme-coin har dock fått samma popularitet som Shiba Inu. Shiba Inus värde har varit i en klass för sig jämfört med andra hundcoins. Med undantag för Dogecoin förstås. SHIB-token överträffade dock till och med DOGE momentant på toppen av hypen 2021.

Shiba Inu-coinen är en typ av meme-coin eftersom dess värde och prisökning till stor del drivs av kraften hos memes. Precis som Dogecoin. Ingen av valutorna har något särskilt syfte, även om Shiba Inu-communityt har arbetat för att ändra detta år 2022.

Faktum är i alla fall att Shiba Inu-kursen kommer att stiga eller sjunka i takt med den större meme-coinboomen. Det har varit fantastiskt hur väl både Shiba Inu-coinen och Dogecoin har behållit sina positioner på topp 15 under hela björnmarknaden 2022.

Den framtida potentialen hos Shiba Inu

Shiba Inu verkar ha befäst sin position på topp 15-listan över kryptovalutor, eller åtminstone på topp 20-listan. Knappast någon kunde ha gissat detta före starten av 2022 års björnmarknad. Enligt många borde ett sådant meme-coin ha kollapsat med mer än 99 procent och försvunnit från topp 100-listan.

Det motsatta har hänt. Samma sak kan sägas om det äkta och ursprungliga meme-coinen Dogecoin. Även den har legat runt de tio främsta positionerna under hela björnmarknaden. Det verkar som om det finns en stark grupp fans som envist håller fast vid SHIB-token och tror att det kommer att göra comeback.

Memes har makt – det har vi sett under de senaste åren. Investerare blir upphetsade av varje modefluga som kan göra dem rika. Hur kommer Shiba Inu-kursen att utvecklas i framtiden? Är hundcoins fortfarande populära i nästa rally? Svårt att säga.

Förmodligen rusar Shiba Inu-kursen inte längre som det gjorde under sin storhetstid. Shiba Inus börsvärde har vuxit sig så stort numera. Det var en helt annan sak att stiga 100 gånger från noll än från ett börsvärde på flera miljarder dollar.

Shiba Inu verkar inte försvinna någonstans. Communityt försöker också skapa ett nytt användningsområde för tokenet. Det är dock svårt att se att en sådan meme skulle ha samma prestanda som den gamla i den nya boomen.

Shiba Inu-kursen kommer förmodligen att stiga i linje med resten av marknaden, men de största vinsterna kommer att göras med nya memes. Kanske kommer investerare under nästa tjurmarknad att bli entusiastiska över coins med katt-tema. Eller DeFi-coins? Vem vet.