Nyheter
16
apr
hong kong

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Bitcoin och Ethereum spot ETF:er godkända i Hong Kong

Hongkongs Securities and Exchange Commission (SFC) har godkänt spot ETF:er för Bitcoin och Ethereum. Fonderna kommer att innehålla verklig kryptovaluta, inte terminskontrakt.

Tre sökande har godkänts för att erbjuda ETFer: Bosera Asset Management, China Asset Management och Hashkey. De två första är traditionella finansiella företag (TradFi) och Hashkey erbjuder digitala tillgångstjänster. Information om godkännandet kom från dessa bolag. SFC har ännu inte gjort något officiellt uttalande i frågan.

Bosera Asset Management uppger att godkännandet av ETF:er ger nya investeringsmöjligheter och stärker Hongkongs position som ett nav för digitala tillgångar.

Hongkongs spot-ETF:er kommer bara tre månader efter att de första spot Bitcoin ETF:erna godkändes i USA. Fonderna har varit en enorm framgång i USA. Hittills har de anskaffat mer än 843 000 bitcoins till ett värde av mer än 53 miljarder dollar.

Handel med kryptovalutor är fortfarande förbjudet på det kinesiska fastlandet. Förbudet trädde i kraft 2017.

Bloombergs ETF-guru tror inte på stora penningflöden

Bloombergs ETF-guru Eric Balchunas kommenterade nyheten på X i går kväll. Balchunas tror att Hong Kong ETF:erna inte kommer att lanseras officiellt förrän nästa vecka så att de inte kommer att konkurrera om publicitet med Dubais kryptokonferens.

Balchunas anser att Hongkong inte kommer att se kassaflöden av samma storlek som USA på grund av följande skäl:

  1. Hongkongs ETF-marknad är bara 50 miljarder dollar, och människor som bor på det kinesiska fastlandet kan inte köpa fonderna (åtminstone inte officiellt).
  2. Alla godkända emittenter är små aktörer och inte finansiella jättar som Blackrock.
  3. Det underliggande ekosystemet är mindre likvid/effektivt.
  4. Avgifterna för Hongkongs ETF:er ligger förmodligen mellan 1-2%, långt ifrån de nästan nollavgifter som gäller för amerikanska produkter.

Eric säger, “Other countries adding ETFs is no doubt additive, but it’s nickel-dime compared to the mighty US market.”

Hongkongs kassaflöden kommer utan tvekan att vara betydligt lägre än de i USA. Varje insättning i en spot-ETF är dock positiv för investerarna, eftersom den låser kryptovalutan ute från marknaden. På grund av detta har spot-ETF också en direkt effekt på kryptopriserna, till skillnad från terminsbaserade ETF:er.

Läs mer om ämnet från vår omfattande Bitcoin ETF-guide.

Det som är intressant i Hong Kong är godkännandet av Ethereum spot ETF. Detta är ett hett ämne i USA, eftersom SEC, som övervakar finansmarknaderna, kommer att besluta om flera spot ETF-ansökningar i maj. SEC-chefen, Gary Gensler, har inte offentligt klargjort om SEC anser att Ethereum är en säkerhet.

Ethereum-investerare hoppas att Hongkongs exempel kommer att sätta press på SEC. Det verkar dock som om SEC gör som de vill och avslår alla ansökningar om spot-ETF:er för Ethereum, även om resten av världen har accepterat dem.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!