Analyser
12
dec
crypto.com defi wallet

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Crypto.com DeFi Wallet nybörjarguide

Crypto.com DeFi Wallet är en helt separat app från Crypto.com-appen. Installationen av DeFi Wallet är enkel och kan göras på några minuter. När du har installerat plånboken kan du enkelt överföra kryptovalutor till den.

Crypto.com’s DeFi Wallet erbjuder också möjligheten att köpa krypto. Du kan också förvärva krypto genom att swappa dem på en DEX. Crypto.com’s DeFi-plånbok ger dig en enkel väg till tusentals DeFi-appar och staking. Kom ihåg att ta hand om säkerheten för din DeFi Wallet!

Crypto.com DeFi Wallet vs. Crypto.com-appen

Crypto.com DeFi Wallet är en helt separat app från Crypto.com-appen. Den största skillnaden mellan Crypto.com-appen och DeFi Wallet är att i DeFi Wallet har du fullständig kontroll över dina medel. Med andra ord är det en självförvaltande plånbok.

Du kan jämföra DeFi Wallet med välkända kryptoplånböcker som MetaMask, Exodus, eller Trust Wallet.

För nybörjare orsakas förvirringen av det faktum att tillverkaren av DeFi Wallet också är Crypto.com. Detta är dock inte ovanligt. Coinbase och Binance har också lanserat Web3-plånböcker som Crypto.coms DeFi-plånbok. Detta är en växande trend bland kryptobörser.

Det faktum att plånbokstillverkaren också är en kryptobörs påverkar inte plånbokens säkerhet. Det ger vissa användarfördelar. Till exempel kan DeFi Wallet länkas till Crypto.com-appen, vilket möjliggör kryptoköp.

Därefter kommer vi att ställa in Crypto.com DeFi Wallet och gå igenom dess huvudfunktioner. Om du letar efter Crypto.com-apprecensionen istället kan du hitta den i den här artikeln: Crypto.com recension.

Crypto.com DeFi Wallet installation

Installationen av DeFi Wallet är enkel och kan göras på några minuter. Appen kan användas på tre olika sätt:

  • Som mobilapp
  • Som tillägg till webbläsaren
  • Som program på en dator

Mobilappen är det överlägset mest populära alternativet, så vi kommer också att presentera plånboken via mobilappen.

Ladda ner Crypto.com DeFi Wallet från tillverkarens officiella webbplats på crypto.com/eea/defi-wallet. DeFi Wallet finns tillgänglig för både Android- och iOS-operativsystem. Du kan också ladda ner den direkt från appbutikerna. Nedan är en bild från Google Play-butiken.

play store defi walle

När du har laddat ner appen och påbörjat installationsprocessen ser du först alternativen:

  • Create a new Wallet
  • Import an existing Wallet

Välj alternativet Create a new wallet. Därefter får du återställningsnycklarna (backup) till plånboken. Detta är en lista med 12 ord som du kan använda för att importera din plånbok till en ny enhet. I så fall använder du funktionen Import under installationen.

Se till att du förvarar återställningsnycklarna säkert på papper och offline. Spara dem inte på molnlagring eller som en bild på din telefon. Om någon får tag på dessa ord kan de importera innehållet i din plånbok till sin telefon och stjäla dem. Återställningsnycklarna är det viktigaste när det gäller din plånbok.

Hur man skickar och tar emot krypto

När du har installerat plånboken kan du enkelt överföra kryptovalutor till den. Appens huvudsida, Wallet, har knapparna Send och Receive. Se bilden nedan för referens. När du vill ta emot kryptovalutor i din plånbok klickar du på Receive.

wallet

Använd sedan sökfunktionen för att hitta önskad kryptovaluta och klicka på dess namn. Var försiktig eftersom det finns Wrapped versioner av kryptovalutor, som också kan överföras på flera blockkedjor.

Till exempel ger sökningen Bitcoin dig sex alternativ. Om du väljer Bitcoin (BTC) bör du fortfarande se till att nätverket är Bitcoin och inte till exempel Fantom. Slutligen kopierar du plånbokens adress och skickar kryptovaluta från en extern källa till den.

Om du vill överföra kryptovalutor från din DeFi Wallet till någon annan klickar du på Send på Wallet-sidan. Kopiera sedan mottagaradressen, klistra in den i DeFi Wallet och utför överföringen.

Kom ihåg att behålla nätverkets inhemska token i din plånbok. Om du t.ex. skickar tokens på Ethereum-nätverket (t.ex. LINK, AAVE, UNI) måste du betala för transaktionen i Ether (ETH). Detta gäller även andra plattformar som har tokens.

Om du överför t.ex. LINK-tokens till din plånbok, överför en liten mängd Ether (ETH) för eventuella överföringar. I Bitcoin-nätverket betalas transaktionen med bitcoins. Hur transaktionsavgifter betalas beror på vilken kryptovaluta du använder. Om du inte är säker, ta reda på det innan du överför.

Hur man köper krypto

Crypto.com’s DeFi Wallet erbjuder också möjligheten att köpa krypto. Återigen kan detta förvirra nybörjare: hur skiljer sig DeFi Wallet från Crypto.coms app om du kan köpa krypto från båda?

Om du köper krypto i DeFi Wallet kontrollerar du i slutändan dina medel. Köpet är inte lika smidigt och billigt som direkt i Crypto.com-appen, men fördelen är högre säkerhet.

Eftersom Crypto.com utvecklade DeFi Wallet kan du också ansluta ditt Crypto.com-appkonto till det under inköpsfasen. Alternativt kan du använda tjänsten från en tredje part, dvs Crypto.com Pay.

köpa krypto defi wallet

Många använder det tredje alternativet, vilket innebär att de gör inköp i Crypto.com-appen och sedan överför dina coins till DeFi Wallet-sidan för långtidsförvaring. Du kan också göra köp på någon annan kryptobörs och överföra dina coins till din DeFi-plånbok.

I allmänhet är det dyrt att köpa kryptovalutor från plånböcker. Det är klokast att separera börser och plånböcker från varandra när det gäller användning. Du kan handla kryptovalutor på börser med låga avgifter och likviditeten är garanterad. Plånboken bör främst användas för att lagra kryptor (och eventuellt för staking).

Kryptoswappar med DEX

Du kan också förvärva krypto genom att swappa dem på en DEX. Detta alternativ finns i huvudmenyn under Trade. Det är viktigt att förstå att Trade-sidan fungerar i DeFi-världen, dvs. det är en decentraliserad börs. Läs mer om DeFi-marknaden i den här omfattande guiden: Vad är DeFi?

Crypto.com’s DeFi Wallet stöder för närvarande nio olika nätverk. De mest kända nätverken är Cronos (Crypto.com’s smarta kontraktsplattform), Ethereum, BNB Chain, Polygon och Arbitrum. På sidan är Cronos valt som standard.

defi wallet swap

Valet av protokoll visar vilken decentraliserad börs som används. I Cronos-nätverket är det VVS Finance, men i Ethereum-nätverket skulle handeln ske i Uniswap.

Teoretiskt sett skulle du också kunna gå direkt till VVS Finances webbplats och ansluta protokollet till din DeFi-plånbok. Det är dock bekvämt att DEX är integrerade direkt i Crypto.com DeFi Wallet-appen.

Du behöver alltid den inbyggda token för en plattform för transaktioner på DEX. Om du till exempel handlar på Cronos-plattformen måste du ha CRO-tokens i din plånbok. På Ethereum-plattformen måste du ha Ether (ETH), och så vidare.

Dapps och Earn

Crypto.com’s DeFi-plånbok ger dig en enkel väg till tusentals DeFi-appar och staking. Du kommer åt DeFi-världen genom att klicka på Browser i huvudmenyn.

earn

Den här sidan är praktiskt taget en webbläsare. Om du klickar på DeFi-appar som visas i listan Popular öppnas de i en ny flik i webbläsaren. Sökfunktionen, å andra sidan, utför sökningen via Google.

Var alltid mycket försiktig om du söker efter tjänster på Google. Det kan alltid dyka upp blufflänkar i sökresultaten, som en ovan användare lätt kan snubbla över. Om du ansluter din plånbok till en app som drivs av cyberbrottslingar kan de tömma alla dina pengar.

Earn-sidan är bekväm, eftersom Crypto.com har integrerat olika lånetjänster för att öka ränteintäkterna. I bilden nedan har en sökning gjorts med USDC stablecoin, och appen visar var du kan få den bästa räntan för den.

Om du till exempel väljer det första alternativet i sökresultaten kan du enkelt sätta in dina USDC-coins direkt i Aaves lånetjänst.

Crypto.com DeFi Wallet Säkerhet

Kom ihåg att ta hand om säkerheten för din DeFi Wallet! Du kan förbättra din säkerhet på flera olika sätt. Du hittar inställningarna i det övre vänstra hörnet på Wallet-sidan (View Settings).

instillinger

Här förklaras de olika inställningarna:

  • Recovery Phrase visar dina återställningsnycklar
  • Change Passcode ger dig möjlighet att ange ett numeriskt lösenord för appen
  • Enable Face ID aktiverar den biometriska autentiseringen
  • Enable 2-factor Authentication om du vill konfigurera 2FA
  • Auto App Lock låser appen automatiskt efter en minut och kräver sedan en lösenkod för att låsa upp den.

Aktivera alla möjliga säkerhetsinställningar om du aktivt använder plånboken och lagrar betydande mängder kryptotillgångar där.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!