Recensioner
22
nov
crypto.com recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Crypto.com-recension

Crypto.com är ett av de mest kända varumärkena inom kryptobranschen. Vårt team har Crypto.com erfarenhet sedan många år tillbaka. Registrering av Crypto.com sker genom att först ladda ner Crypto.coms mobilapp. För att kunna använda Crypto.com-appen måste du gå igenom KYC-processen, dvs. verifiering av personuppgifter.

Det är enkelt att sätta in euro på ett Crypto.com-konto med en SEPA-överföring. Det finns mer än 200 olika kryptovalutor som kan köpas på Crypto.com. Crypto.com tar inte ut några avgifter för köp som görs i fiat. Det är också möjligt att sätta in krypto på ditt Crypto.com-konto.

Crypto.com-appen används för att beställa och aktivera Visa-debitkortet. Den cashback som erhålls med Visa-kortet är skattepliktig inkomst. Crypto.com kan rekommenderas till alla investerare som vill ha ett betalkort och ett brett urval av kryptovalutor.

Allmän information om Crypto.com

Crypto.com är ett av de mest kända varumärkena inom kryptobranschen. Företaget lanserades redan 2016 under namnet Monaco Card. Kris Marszalek har varit VD och galjonsfigur för företaget sedan starten.

Crypto.com’s huvudprodukt har länge varit Visa-betalkortet och dess tillhörande token. Kortet på grundnivån har alltid varit gratis, men användare har kunnat få fler fördelar (som cashback) genom att stakea Crypto.com-token.

Både Visa-kortet och tokenen (MCO) kallades från början Monaco. Under 2018 ägde en stor omprofilering av Crypto.com rum. Företaget expanderade även till att bygga sin egen blockkedja. Den smarta kontraktsplattformen är nu känd som Cronos (ursprungligen Crypto.com Chain).

Om du vill veta mer om Cronos och dess inhemska token CRO kan du läsa vår djupgående guide för nybörjare om Cronos. Den här artikeln handlar om Crypto.com-appen och Visa-kortet.

Varumärket Crypto.com tog fart under 2021 års kryptoboom. Företaget lanserade en enorm reklamkampanj med Matt Damon i huvudrollen och betalade 700 miljoner dollar för namnrättigheterna till NBA-klubben La Lakers hemmaarena. Crypto.com var också huvudsponsor för fotbolls-VM 2022.

Crypto.com har blivit en populär app för att köpa, sälja och lagra kryptovalutor. Appen används också för att hantera det populära Visa-kortet. Crypto.com har mer än 10 miljoner användare globalt.

Är Crypto.com en bluff?

Crypto.com är inte en bluff. Det är ett företag grundat 2016 som betjänar över 80 miljoner kunder globalt.

Det är viktigt att förstå att cyberbrottslingar utnyttjar varumärken från välkända kryptovalutabörser. Du kan få ett e-postmeddelande eller WhatsApp-meddelande från en person som utger sig för att vara en representant för Crypto.com och erbjuder dig investeringstjänster. Crypto.com kontaktar inte människor på detta sätt. I så fall är det alltid en bluff, bakom vilken finns en global ring av cyberbrottslingar – inte Crypto.com.

Vad är Crypto.com DeFi Wallet?

Crypto.com DeFi Wallet är en helt separat plånboksapplikation. Den här artikeln handlar inte om DeFi Wallet utan är en guide till att använda Crypto.com.

Fördelen med DeFi Wallet för användaren är att de privata nycklarna alltid är i ditt ägo, och Crypto.com (eller någon annan part) kan inte komma åt dina medel. Många Crypto.com-användare väljer också att installera DeFi Wallet och överför sedan sina mynt dit efter inköp via Crypto.com-appen.

Om du är intresserad av DeFi Wallet kan du hitta en separat guide på denna länk: Crypto.com DeFi Wallet nybörjarguide.

Crypto.com erfarenheter

Vårt team har Crypto.com erfarenhet sedan många år tillbaka. I det här avsnittet beskriver vi våra erfarenheter av Crypto.com när vi använt kortet och mobilappen.

Mobilappen Crypto.com är mycket lätt att använda. Den har vunnit popularitet särskilt bland nybörjarinvesterare. Detta är av en god anledning. Huvudfunktionerna är logiskt placerade och det är enkelt att köpa krypto. Kryptovalutaöverföringar till och från appen behandlas också snabbt.

Avancerade handelsverktyg, t.ex. en kryptovalutabörs, saknas i mobilappen. För detta har Crypto.com skapat Crypto.com Exchange. Detta är en separat börs som är byggd för aktiva handlare. Crypto.com-appen lämpar sig bäst för den genomsnittliga investeraren som inte använder terminer, hävstång eller avancerade handelsverktyg.

Crypto.com-kortet fungerar som vilket annat betalkort som helst. Det billigaste alternativet är helt gratis, vilket innebär att det inte finns några månads- eller årsavgifter. Kom ihåg att aktivera kortet först efter att du fått det.

crypto.com visa

Crypto.coms Visa fungerar på alla restauranger, affärer, bensinstationer osv. som accepterar Visa- och Mastercard-kort. Det kan användas alldeles utmärkt för att göra dagliga inköp i stället för din egen banks betalkort.

Våra lagmedlemmar har erfarenhet av att använda Visa i många olika länder och även i små butiker. Crypto.com Visa verkar fungera även på platser där till exempel Revolut inte accepteras.

Observera att Crypto.coms app inte direkt omvandlar kryptovalutor till euro. Om du bara har kryptovalutor i din plånbok måste de först säljas i euro innan betalkortet kan användas. Naturligtvis kan du använda kortet utan kryptovalutor och göra insättningar i euro i appen från ditt bankkonto.

Crypto.coms Visa är ett funktionellt kort på alla sätt och vis. Enda negativa är att Crypto.com försvagat villkoren för kortet år 2022 och till exempel tagit bort cashback från gratiskortet.

Crypto.com registrering

Registrering av Crypto.com sker genom att först ladda ner Crypto.coms mobilapp. En webbläsarbaserad version finns inte tillgänglig. Starta registreringsprocessen genom att klicka på länken nedan.

Ladda ner Crypto.com-appen

Välj antingen App Store eller Google Play-ikonen, beroende på vilken mobila enhet du använder. Ladda ner appen endast via crypto.com för att säkerställa att du får den äkta och ursprungliga appen.

När du har laddat ner Crypto.com till din mobila enhet, öppna appen. Du kommer att ha följande alternativ på skärmen: Sign Up, Log In, och Invited?

crypto.com registrering

Vi rekommenderar att du anger följande inbjudningskod: dcii0ry91

Med inbjudningskoden, kommer både AboutBitcoin och du få CRO-tokens till ett värde av $25 om du ansöker om ett Ruby Steel-kort (eller högre). Du kan även aktivera inbjudningskoden efter registrering genom att klicka på App Settings -> Referral Code i appen. Detta måste göras inom fem dagar efter registrering.

Klicka sedan på knappen Sign Up. Du kommer att bli ombedd att bekräfta din e-postadress.

crypto.com email

Ange en giltig e-postadress, acceptera villkoren och klicka på Continue. Du kommer att få en bekräftelselänk till din e-post, som du måste klicka på. Om e-postmeddelandet inte visas omedelbart, kontrollera din skräppostmapp.

Obs: E-postmeddelandet måste öppnas på den mobila enhet som du använder för att registrera dig.

Du kommer sedan att vidarebefordras tillbaka till Crypto.com-appen för att slutföra registreringen. Detta görs genom att ange ditt telefonnummer och bekräfta det via SMS.

Verifiering av identitet

För att kunna använda Crypto.com-appen måste du gå igenom KYC-processen, dvs. verifiering av personuppgifter. Detta är en standardprocess i alla kryptobörser som möjliggör banköverföringar.

Efter att din e-postadress och ditt telefonnummer har bekräftats kommer appen att be dig ange din personliga information. Ange all information korrekt för att undvika problem under verifieringsfasen.

Identitetsverifiering (KYC) är en standardprocess i alla kryptovalutabörser. Du behöver vanligtvis antingen ett giltigt pass eller ett körkort för att verifiera dina uppgifter. Efter detta kommer Crypto.com-appen också att be dig ta en selfie. KYC-processen bör normalt ta cirka fem minuter.

Slutligen kommer appen att be dig skapa ett sexsiffrigt lösenord. Detta kommer att användas för att logga in och bekräfta transaktioner. Välj ett lösenord som du kan komma ihåg med 100 % säkerhet.

Om du ska ansöka om ett Crypto.com Visa-bankkort måste du också bekräfta din adress. Det kan göras till exempel med en elräkning eller liknande handling.

Crypto.com euro-insättning och -uttag

Det är enkelt att sätta in euro på ett Crypto.com-konto med en SEPA-överföring. Observera att du kan ta ut euro från ditt konto först efter att du har gjort en insättning. Processen är identisk oavsett vilken fiat-valuta (EUR, USD, GBP, etc.) du använder.

Klicka på knappen Buy på appens huvudsida.

crypto.com mobile menu

Du kommer att presenteras med alternativen Crypto eller Fiat. Välj Fiat.

Du kan nu skapa ett nytt eurokonto för dina överföringar. När kontot har skapats kopierar du kontonumret och gör en insättning från din internetbank. Eftersom kontot är personligt behöver du inget separat referensnummer vid insättning. Om din bank kräver en referens eller ett meddelande kan du skriva i meddelandefältet ”Crypto.com deposit”.

Insättningar kommer som SEPA-överföringar och dyker vanligtvis upp inom ett par timmar. Den första insättningen tar dock lite längre tid.

Om du vill ta ut euro från ditt konto, välj Transfer igen från appens huvudsida (Home). Klicka sedan på Withdraw, välj Fiat och följ instruktionerna på skärmen.

Hur man köper och säljer krypto

Det finns mer än 200 olika kryptovalutor som kan köpas på Crypto.com. Förutom de mest välkända kryptovalutorna erbjuder Crypto.com också ett stort urval av mer sällsynta coins.

Crypto.coms urval omfattar t.ex. följande populära kryptovalutor:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • BNB (BNB)
  • Tether (USDT)
  • USD Coin (USDC)
  • Cardano (ADA)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Polygon (MATIC)
  • Cronos (CRO)

Crypto.com är numera en mycket populär app för handel med kryptovalutor. När du har satt in euro på ditt konto klickar du på Buy-knappen på startsidan. En lista med kryptovalutor visas på din skärm.

crypto.com selection

Använd sökfunktionen för att hitta den kryptovaluta du vill ha. Klicka sedan på den relevanta raden.

Därefter kommer du att presenteras med tre alternativ för att slutföra ditt köp: Credit Card, Crypto Wallet eller Fiat Wallet.

Om du vill köpa krypto direkt med ett kreditkort, välj det första alternativet och lägg till dina nya kortuppgifter. Avgifterna är ganska höga för kreditkortsköp, så vi rekommenderar inte detta alternativ.

Alternativet Crypto Wallet är idealiskt om du vill köpa kryptovaluta med en annan kryptovaluta. Till exempel om du vill byta bitcoins på ditt konto mot Ethereum. Om det är en mindre vanlig valuta kanske du inte kan hitta ett växlingspar. Sälj i så fall dina coins för euro först.

Med alternativet Fiat Wallet kan du köpa kryptovalutor med euron på ditt konto.

Om du vill sälja krypto, klicka på Sell från startsidan. Välj den kryptovaluta du vill sälja från listan. På sidan Sell kan du välja destination, det vill säga om du vill sälja valutan för euro eller konvertera den till en annan kryptovaluta.

Crypto.com avgifter

Crypto.com tar inte ut några avgifter för köp som görs i fiat. Köp är ändå inte helt gratis, eftersom Crypto.com tar ut en spread från de aktuella växelkurserna. Kundens inköpspris kan vara något högre än marknadspriset.

I vilket fall som helst är Crypto.coms avgifter mycket konkurrenskraftiga jämfört med många populära marknadsplatser. Precis som vid köp i euro är köp med krypto gratis och inkluderar en spread.

Tabellen nedan visar de avgifter som Crypto.com tar ut för de vanligaste åtgärderna.

Åtgärd Åtgärd
Registrering av konto Inga avgifter
Användning av kontot Inga avgifter
Bankinsättning Inga avgifter
Bankuttag Inga avgifter
Krypto-insättning Inga avgifter
Kryptoköp med kort 2,99 %
Kryptoköp med fiat Inga avgifter (spread)
Kryptoköp med krypto Inga avgifter (spread)

Vi rekommenderar inte att du använder ett betal- eller kreditkort för inköp. Kortköp är väldigt dyra i alla utbyten. SEPA-överföringar är snabba nuförtiden, så du bör föredra en bankinsättning. Inga avgifter tas ut för banköverföringar.

Du hittar de aktuella avgifterna i ansökningsinställningarna. Du kommer till sidan Settings genom att klicka på kugghjulsikonen med en pil i det övre vänstra hörnet av startsidan.

Från sidan Settings är det möjligt att ändra olika kontodetaljer och aktivera säkerhetshöjande inställningar som tvåfaktorsautentisering. Scrolla ner på sidan för att hitta avsnittet Fees & Limits. På den här sidan hittar du alla avgifter samt de olika gränserna.

Hur man sätter in och tar ut krypto

Det är också möjligt att sätta in krypto på ditt Crypto.com-konto. Crypto.com-appen är också en kryptovaluta-plånbok. Appen stöder hundratals olika kryptovalutor. Du kan sätta in krypto i din plånbok och ta ut coins till en extern plånbok.

Kryptoinsättningar görs enligt följande. Klicka på Deposit i hemvyn i appen – precis som du gjorde för euroinsättningen. Välj sedan Crypto. Du kommer att se en lista över alla kryptovalutor som stöds av appen. Använd sökfunktionen för att hitta rätt kryptovaluta och klicka sedan på den relevanta raden.

Nästa skärm som visas är insättningssidan. Här är ett exempel på med Dogecoin.

dogecoin

Var mycket försiktig vid detta steg med att välja rätt nätverk! Detta görs på linjen som indikeras av pilen. Till exempel kan Dogecoin också sättas in via Cronos- och BSC-nätverken. Om du skickar coins till fel nätverksadress kan de gå förlorade för alltid.

Om du är osäker, fråga Crypto.com Support om hjälp eller gör en mycket liten testinsättning först.

För att ta ut kryptovalutor, välj Transfer och Withdraw, sedan External Wallet. Du kommer sedan att presenteras med en Withdrawal Whitelist-sida för uttag, som visar alla adresser som har skapats.

withdraw

I det övre högra hörnet klickar du på +-knappen som anges av pilen och väljer Wallet Address. Sök i listan efter den kryptovaluta du vill använda. Återigen, var mycket noga med att lägga till rätt plånboksadress till rätt nätverk!

Du kan också ta ut pengar till Crypto.com Exchange eller Crypto.com DeFi-plånboken.

Crypto.com Visa betalkort

Crypto.com-appen används för att beställa och aktivera Visa-debitkortet. För många användare är Visa-kortet den främsta anledningen till att öppna ett Crypto.com-konto. Det är ingen överraskning eftersom Crypto.com är mest känt för sina Visa-kort. Det är den mest populära leverantören av ”kryptokort” på marknaden, tillsammans med Binance.

Det finns fem olika kort att välja mellan. Grundkortet (Midnight Blue) är helt gratis och du kan enkelt beställa det via appen. Du kan se alla Crypto.com-kort och de viktigaste funktionerna i tabellen nedan.

Kort Krävd staking Cashback Maximal cashback Spotify Netflix
Midnight Blue 0 € Ingen cashback Ingen cashback Inte inkluderad Inte inkluderad
Ruby Steel 350 € i CRO 1 % $25 / månad 6 månader Inte inkluderad
Royal Indigo & Jade Green 3500 € i CRO 2 % $50 / månad 6 månader 6 månader
Frosted Rose Gold & Icy White 35000 $ i CRO 3 % Oändlig Inkluderas Inkluderas
Obsidian 350000 $ i CRO 4 % Oändlig Inkluderas Inkluderas

Korten har också andra förmåner som tillgång till flygplatslounger. Du hittar aktuella förmåner och villkor på Crypto.coms hemsida.

Den tidigare nämnda bonusen spelar också in här. När du använder inbjudningskoden dcii0ry91 under registreringen får du 25 dollar i CRO-tokens om du beställer minst ett kort på Ruby Steel-nivå. Det kräver att man stakear CRO-token för 350 euro.

I videon nedan visas hur du registrerar dig för ett Ruby Steel-kort.

Se till att du har minst €350 värda CRO-tokens i din plånbok innan du startar den här processen. Klicka sedan på Cards i hemvyn (nedre högra hörnet). Välj Ruby Steel-kortet och följ instruktionerna på skärmen. Du kommer slutligen att bli ombedd att stakea CRO-token. De kommer att vara låsta i 180 dagar.

Du kan avsätta din CRO efter 180 dagar om du vill, men du kommer också att förlora Ruby Steel-förmånerna.

Crypto.com och skatter

Den cashback som erhålls med Visa-kortet är skattepliktig inkomst. Du bör också komma ihåg att det är mycket dyrt att använda kryptovalutor som betalningsmedel i Sverige. Detta beror på att kryptovalutor inte har status som ett officiellt betalningsmedel. Samma sak gäller för nästan alla andra länder i världen.

Varje gång du säljer kryptovalutor från din Crypto.com-plånbok till euro och fyller på kortsaldot skapar du en skattepliktig transaktion. Alla dessa transaktioner måste registreras och du måste beräkna kapitalvinster från dem.

Vi rekommenderar att du använder ett kryptoskatteprogram för att hålla koll på transaktionerna. Divly är ett bra alternativ eftersom det också stöder transaktionsrapporter från Crypto.com.

divly sv

Du kan ladda ner en CSV-fil med transaktioner från Crypto.com-appen och importera den till Divly. Du hittar information om transaktioner och överföringar genom att klicka på Accounts i huvudmenyn och sedan på klockbilden i det övre högra hörnet. På den här sidan visas alla transaktioner. Slutligen klickar du på pilbilden i det övre högra hörnet för att skapa en exportfil.

Om du har minst ett kort på Ruby Steel-nivå måste du också komma ihåg cashback. Den betalas med CRO-token. Denna cashback är en skattepliktig inkomst.

Sammanfattning av Crypto.com-recensionen

Crypto.com kan rekommenderas till alla investerare som vill ha ett betalkort och ett brett urval av kryptovalutor.  Det är en mångsidig app som dessutom är lätt att använda.

Crypto.com sticker också ut när det gäller kundservice. Vi har många gånger fått hjälp på ett par minuter antingen via chatt eller ett privat meddelande på Twitter-kontot. Supporten är snabb när man betänker att Crypto.com betjänar mer än 10 miljoner kunder.

Många väljer Crypto.com-appen för sina Visa-kort. Visa-kort hanteras också enkelt via applikationen. Glöm inte att använda inbjudningskoden dcii0ry91 när du registrerar dig för att få CRO-tokens till ett värde av 25 dollar gratis om du beställer minst ett kort på Ruby Steel-nivå!

Mobilappen Crypto.com är helt gratis. Det finns inga månads- eller årsavgifter. Även det billigaste Visa-betalkortet är helt gratis. Du kan alltså bekanta dig med tjänsten utan någon ekonomisk risk. Klicka på länken nedan för att komma till applikationens nedladdningssida.

Gå till Crypto.com

Twitteranvändare bör följa det officiella kontot @cryptocom och kontot @cryptocomcs som ger användarstöd. Crypto.com är också aktiv på andra sociala plattformar och på Discord. Du hittar länkar till tjänstens sociala konton på crypto.com.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!