Recensioner
15
jun
crypto.com recension

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Crypto.com recension

Den här artikeln är en användarguide för mobilappen Crypto.com. Den omfattar att registrera ett nytt konto, sätta in, ta ut, köpa kryptovaluta och ansöka om ett betalkort. Vi kommer också att dela våra Crypto.com-upplevelser och ge dig vårt betyg av tjänsten.

Allmän information om Crypto.com

Crypto.com är ett av de mest kända varumärkena på kryptomarknaden. Företaget lanserades redan 2016 under namnet Monaco Card. Kris Marszalek har varit VD och galjonsfigur för företaget sedan starten.

Crypto.com’s huvudprodukt har länge varit Visa-betalkortet och dess tillhörande token. Kortet på grundnivån har alltid varit gratis, men användare har kunnat få fler fördelar (som cashback) genom att stakea Crypto.com-token.

Både Visa-kortet och tokenen (MCO) kallades från början Monaco. Under 2018 ägde en stor omprofilering av Crypto.com rum. Företaget expanderade även till att bygga sin egen blockkedja. Den smarta kontraktsplattformen är nu känd som Cronos (ursprungligen Crypto.com Chain).

Varumärket Crypto.com tog fart under kryptoboomen 2021. Företaget lanserade en enorm reklamkampanj med Matt Damon och betalade 700 miljoner dollar för namnrättigheterna till hemmaarenan för NBA-klubben La Lakers. Crypto.com är också huvudsponsor för 2022 FIFA World Cup.

Idag är Crypto.com inte bara en populär Visa-kortleverantör. Dess mobilapp används också för handel med kryptovalutor. Företaget betjänar mer än 50 miljoner användare globalt.

Crypto.com registrering

Nu kommer vi att ge dig steg-för-steg-instruktioner för hur du använder Crypto.com-mobilappen. En webbläsarbaserad version är inte tillgänglig när den här artikeln skrivs.

Börja använda Crypto.com genom att installera applikationen. Klicka på länken nedan för att gå till Crypto.coms nedladdningssida.

Ladda ner Crypto.com-appen

Välj antingen App Store eller Google Play-ikonen, beroende på vilken mobila enhet du använder. Ladda ner appen endast via crypto.com för att säkerställa att du får den äkta och ursprungliga appen.

När du har laddat ner Crypto.com till din mobila enhet, öppna appen. Du kommer att ha följande alternativ på skärmen: Sign Up, Log In, och Invited?

crypto.com registrering

Vi rekommenderar att du anger följande inbjudningskod: dcii0ry91

Med inbjudningskoden, kommer både AboutBitcoin och du få CRO-tokens till ett värde av $25 om du ansöker om ett Ruby Steel-kort (eller högre). Du kan även aktivera inbjudningskoden efter registrering genom att klicka på App Settings -> Referral Code i appen. Detta måste göras inom fem dagar efter registrering.

Klicka sedan på knappen Sign Up. Du kommer att bli ombedd att bekräfta din e-postadress.

crypto.com email

Ange en giltig e-postadress, acceptera villkoren och klicka på Continue. Du kommer att få en bekräftelselänk till din e-post, som du måste klicka på. Om e-postmeddelandet inte visas omedelbart, kontrollera din skräppostmapp.

Obs: E-postmeddelandet måste öppnas på den mobila enhet som du använder för att registrera dig.

Du kommer sedan att vidarebefordras tillbaka till Crypto.com-appen för att slutföra registreringen. Detta görs genom att ange ditt telefonnummer och bekräfta det via SMS.

Verifiering av identitet

Efter att din e-postadress och ditt telefonnummer har bekräftats kommer appen att be dig ange din personliga information. Ange all information korrekt för att undvika problem under verifieringsfasen.

Identitetsverifiering (KYC) är en standardprocess i alla kryptovalutabörser. Du behöver vanligtvis antingen ett giltigt pass eller ett körkort för att verifiera dina uppgifter. Efter detta kommer Crypto.com-appen också att be dig ta en selfie.

KYC-processen bör normalt ta cirka fem minuter.

Slutligen kommer appen att be dig skapa ett sexsiffrigt lösenord. Detta kommer att användas för att logga in och bekräfta transaktioner. Välj ett lösenord som du kan komma ihåg med 100 % säkerhet.

Om du ska ansöka om ett Crypto.com Visa-bankkort måste du också bekräfta din adress. Det kan göras till exempel med en elräkning eller liknande handling.

Crypto.com euro-insättning och -uttag

Låt oss nu göra en insättning på ditt Crypto.com-konto i euro. Observera att du kan ta ut euro från ditt konto först efter att du har gjort en insättning. Processen är identisk oavsett vilken fiat-valuta (EUR, USD, GBP, etc.) du använder.

Klicka på knappen Transfer på appens huvudsida.

deposit

Du kommer att presenteras med alternativen Deposit och Withdraw. Välj Deposit från de två. Därefter kommer appen att be dig välja antingen Crypto eller Fiat. Välj Fiat.

Du kan nu skapa ett nytt eurokonto för dina överföringar. När kontot har skapats kopierar du kontonumret och gör en insättning från din internetbank. Eftersom kontot är personligt behöver du inget separat referensnummer vid insättning. Om din bank kräver en referens eller ett meddelande kan du skriva i meddelandefältet ”Crypto.com deposit”.

Insättningar kommer som SEPA-överföringar och dyker vanligtvis upp inom ett par timmar. Den första insättningen tar dock lite längre tid.

Om du vill ta ut euro från ditt konto, välj Transfer igen från appens huvudsida (Home). Klicka sedan på Withdraw, välj Fiat och följ instruktionerna på skärmen.

Hur man sätter in och tar ut krypto

Crypto.com-appen är också en kryptovaluta-plånbok. Appen stöder hundratals olika kryptovalutor. Du kan sätta in krypto i din plånbok och ta ut coins till en extern plånbok.

Kryptoinsättningar görs enligt följande.

Klicka på Transfer i hemvyn i appen – precis som du gjorde för euroinsättningen. Välj sedan Crypto. Du kommer att se en lista över alla kryptovalutor som stöds av appen. Använd sökfunktionen för att hitta rätt kryptovaluta och klicka sedan på den relevanta raden.

Nästa skärm som visas är insättningssidan. Här är ett exempel på med Dogecoin.

dogecoin

Var mycket försiktig vid detta steg med att välja rätt nätverk! Detta görs på linjen som indikeras av pilen. Till exempel kan Dogecoin också sättas in via Cronos- och BSC-nätverken. Om du skickar coins till fel nätverksadress kan de gå förlorade för alltid.

Om du är osäker, fråga Crypto.com Support om hjälp eller gör en mycket liten testinsättning först.

För att ta ut kryptovalutor, välj Transfer och Withdraw, sedan External Wallet. Du kommer sedan att presenteras med en Withdrawal Whitelist-sida för uttag, som visar alla adresser som har skapats.

withdraw

I det övre högra hörnet klickar du på +-knappen som anges av pilen och väljer Wallet Address. Sök i listan efter den kryptovaluta du vill använda. Återigen, var mycket noga med att lägga till rätt plånboksadress till rätt nätverk!

Du kan också ta ut pengar till Crypto.com Exchange eller Crypto.com DeFi-plånboken.

Hur man köper och säljer krypto

Crypto.com är numera en mycket populär app för handel med kryptovalutor. När du har satt in euro på ditt konto klickar du på Trade-knappen på startsidan. Välj Buy från alternativen Buy och Sell.

En lista med kryptovalutor visas på din skärm.

buycrypto

Använd sökfunktionen för att hitta den kryptovaluta du vill ha. Klicka sedan på den relevanta raden.

Därefter kommer du att presenteras med tre alternativ för att slutföra ditt köp: Credit Card, Crypto Wallet eller Fiat Wallet.

Om du vill köpa krypto direkt med ett kreditkort, välj det första alternativet och lägg till dina nya kortuppgifter. Avgifterna är ganska höga för kreditkortsköp, så vi rekommenderar inte detta alternativ.

Alternativet Crypto Wallet är idealiskt om du vill köpa kryptovaluta med en annan kryptovaluta. Till exempel om du vill byta bitcoins på ditt konto mot Ethereum. Om det är en mindre vanlig valuta kanske du inte kan hitta ett växlingspar. Sälj i så fall dina coins för euro först.

Med alternativet Fiat Wallet kan du köpa kryptovalutor med euron på ditt konto.

Om du vill sälja krypto, klicka på Trade från startsidan och välj Sell. Välj den kryptovaluta du vill sälja från listan. På sidan Sell kan du välja destination, det vill säga om du vill sälja valutan för euro eller konvertera den till en annan kryptovaluta.

Crypto.com avgifter och gränser

Låt oss kolla på Crypto.com-avgifter, vilket innebär avgifter för transaktioner och köp. Du hittar de aktuella avgifterna i appinställningarna. Du kommer åt sidan Settings genom att klicka på pilikonen i det övre vänstra hörnet på hemskärmen.

settings

Från sidan Settings är det möjligt att ändra olika kontodetaljer och aktivera säkerhetshöjande inställningar som tvåfaktorsautentisering. Scrolla ner på sidan för att hitta avsnittet Fees & Limits. På den här sidan hittar du alla avgifter samt de olika gränserna.

Crypto.com tar inte ut några avgifter för bankinsättningar i euro eller insättningar i kryptovaluta. Avgifterna som tas ut för uttag beror på vilken kryptovaluta som används. Uttag i euro (SEPA-överföringar) är kostnadsfria.

Dessutom har varje kryptovaluta ett lägsta och högsta belopp för uttag och köp & sälj. Tjänsten har också olika gränser för banköverföringar, som hur många överföringar du kan göra per dag eller per månad.

Att byta kryptovalutor mot andra kryptovalutor är gratis. I praktiken tar dock Crypto.com en liten spridning på växelkurserna. Att köpa med kredit- eller betalkort inkluderar en avgift på 3 %.

Ovanstående information är giltig i skrivande stund (6/2022).

Crypto.com Visa-betalkort

Crypto.com är mest känt för sina Visa-betalkort. Det är den mest populära leverantören av ”kryptokort” på marknaden med Binance. Dessa betalkort hanteras också med Crypto.coms mobilapp.

Det finns fem olika nivåer av kort. Grundkortet (Midnight Blue) är helt gratis. Allt du behöver göra är att beställa kortet via appen.

De andra nivåerna kräver staking av CRO-token enligt följande (från och med 6/2022): €350, €3500, €35,000 eller €350,000. Korten kommer med betydande fördelar beroende på kortets nivå: cashback upp till 5 %, Netflix, Spotify, Amazon Prime och gratis uttag från uttagsautomater.

Du kan hitta aktuella förmåner och villkor på Crypto.com’s hemsida. Det är också här den tidigare nämnda bonusen kommer in. När du använder Inbjudningskoden dcii0ry91 under registreringen får du CRO-tokens till ett värde av 25 USD om du beställer ett kort av Ruby Steel eller högre.

Nedan finns en video som visar hur man registrerar sig för ett Ruby Steel-kort.

Se till att du har minst €350 värda CRO-tokens i din plånbok innan du startar den här processen. Klicka sedan på Cards i hemvyn (nedre högra hörnet). Välj Ruby Steel-kortet och följ instruktionerna på skärmen. Du kommer slutligen att bli ombedd att stakea CRO-token. De kommer att vara låsta i 180 dagar.

Du kan avsätta din CRO efter 180 dagar om du vill, men du kommer också att förlora Ruby Steel-förmånerna.

Crypto.com Visa-upplevelser

Crypto.com Visa fungerar som alla andra betalkort. Det mest prisvärda alternativet är helt gratis, vilket innebär att det inte finns några månads- eller årsavgifter. Kom bara ihåg att aktivera kortet när du får det. Detta kan göras i Crypto.com-appen, liksom all annan hantering av din konto- och kortinformation.

Vårt team har ett par års erfarenhet av Crypto.com. Här är några punkter för den som är intresserad av kortet.

crypto.com visa

Crypto.com Visa fungerar i alla restauranger, butiker, bensinstationer etc. som accepterar andra Visa- och Mastercard-kort. Det kan användas för vardagsköp istället för din egen banks betalkort. Vi har även erfarenhet av att använda Crypto.com-kort i mindre länder. Crypto.com Visa verkar också fungera på platser där Revolut inte accepteras.

Observera att Crypto.com-appen inte direkt omvandlar kryptovalutor till euro. Om du bara har kryptovalutor i plånboken måste de först säljas till euro innan ett köp kan göras. Naturligtvis kan du använda kortet utan några kryptovalutor och göra en euroinsättning i appen från ditt bankkonto.

Crypto.com-kortet har en cashback-bonus på 1 % jämfört med ett vanligt betalkort, även på Ruby Steel-nivå. Cashbacken betalas i CRO-tokens. Om du tror att dessa coins kommer att öka i pris, gör det shopping ännu mer lönsamt.

Crypto.com Visa debitering och beskattning

Låt oss titta på några av de skattefrågor du bör vara medveten om. Observera att vi täcker detta ämne på en hög nivå. Varje land har sina egna skatteregler som kan ha vissa undantag. Se till att kontrollera reglerna i din jurisdiktion innan du använder korten med krypto.

Användningen av kryptovalutor som betalningsmedel är dyr i nästan alla länder på planeten. Detta beror på att kryptovalutor inte har status som lagligt betalningsmedel. Det finns bara en handfull undantag från denna regel.

Om Bitcoin (och andra kryptor) inte är lagligt betalningsmedel betyder det att varje försäljning är en skattepliktig händelse. Till exempel, om du säljer bitcoins i din Crypto.com-plånbok för euro för att ha ett saldo på ditt betalkort, måste du föra register över transaktionerna och betala skatt på eventuella kapitalvinster.

Om det är få transaktioner kan detta göras manuellt. Annars behöver du en separat skattemjukvara som CoinTracking eller Koinly.

Du kan bli av med detta problem genom att använda ditt Crypto.com-kort endast i euro. Detta är också fullt möjligt, och många människor gör det.

Om du har minst ett Ruby Steel-kort bör du även ta hänsyn till cashback. De betalas med Crypto.coms egen CRO-token. Detta kan vara skattepliktig inkomst i ditt land.

Crypto.com-upplevelser och recension

Crypto.com har blivit en av de största kryptohandelsplattformarna. Företaget har redan mer än 50 miljoner kunder. Crypto.coms mobilapp är också mycket populär i de nordiska länderna.

Vi har haft positiva Crypto.com-upplevelser, både med appen och med betalkort, under flera år. Mobilappen är väldigt tydlig, snabb och enkel att använda. Vid problem har även kundtjänsten varit snabb med att hjälpa till.

cryptocom-play

Crypto.com-mobilappen är väl lämpad för nybörjare med hundratals olika kryptovalutor listade. Du kan också ladda ner en separat DeFi Wallet-app. Detta är en helt oberoende plånboksapp byggd av Crypto.com, som ger dig 100 % kontroll över dina pengar.

Många använder Crypto.com för Visa-kort. De är lätta att hantera med appen. Kom ihåg att använd inbjudningskoden dcii0ry91 när du registrerar dig för att hämta CRO-tokens till ett värde av $25 gratis!

Crypto.com-mobilappen är helt gratis. Det finns inga månads- eller årsavgifter. Det billigaste Visa-betalkortet är också helt gratis, så du kan utforska tjänsten helt riskfritt. Klicka på länken nedan för att gå till sidan för appnedladdning.

Ladda ner Crypto.com-appen

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *