Nyheter
13
apr
eigenlayer

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

DeFi-protokollet EigenLayer lanserat

DeFi-protokollet EigenLayer lanserades på Ethereums blockkedja tidigare i veckan. Många anser att det är det mest spännande kryptoprojektet 2024. EigenLayer har redan lockat 13 miljarder dollar i likviditet, vilket gör det till det näst största DeFi-protokollet på marknaden!

EigenLayer lanserades officiellt på tisdag. Nedan följer ett inlägg från EigenLayers X-konto.

Namnet EigenLayer kan vara lite förvirrande. Många kanske antar att det är en Ethereum Layer 2-lösning. Detta är dock inte sant. EigenLayer är ett DeFi-protokoll, precis som Lido, Aave eller Uniswap. Den här artikeln förklarar DeFi-protokoll mer detaljerat.

EigenLayer har varit ett hett samtalsämne sedan 2023. Anledningen till detta är en ny funktionalitet som kallas restaking.

Som namnet antyder gör restaking det möjligt för dig att stakea redan stakeade tokens. Eftersom EigenLayer är ett DeFi-protokoll på Ethereum handlar det om att återskapa ETH. EigenLayer gör det möjligt för Ethereum-validatorer att tjäna mer avkastning genom att återanvända sitt stakeade kapital. Avkastningen från Ethereum-staking är för närvarande cirka 3.5%.

EigenLayer är en marknadsplats (restaking-plattform) som kopplar samman applikationsutvecklare och ETH-stakers. Tjänster som skapas av applikationsutvecklare kallas AVS, Actively Validated Services. Nedan är en bild från EigenLayers AVS-sida som visar den första lanserade AVS, EigenDA.

avs

De 40 operatörer som visas på bilden avser Ethereum-validatorer. Operatörerna väljer vilken AVS de vill restakea sin ETH till. Små investerare kan också tilldela sina LST:er (Liquid Staking Tokens) för restaking. EigenDA har redan 9411 sådana stakers.

EigenLayer lanserades med begränsad funktionalitet, vilket innebär att stakingbelöningar inte distribueras. Slashing-straff är inte heller operativa.

Slashing innebär att en felaktigt fungerande validator kan förlora hela eller delar av dess stakeade kapital. Du kommer att bli föremål för en slashing-straff om du delegerar tokens till en sådan operatör. Restaking är därför inte helt riskfritt.

Med restaking kan små projekt få tillgång till Ethereums säkerhet, som är i en klass för sig bland Proof of Stake-blockkedjor. Ethereum-validatorer får ytterligare inkomster från sina bidrag med liten ansträngning.

EigenLayer har ännu ingen token, men EigenLayer belönar restakers med bonuspoäng. Många tror att dessa poäng snart kommer att ge dem rätt till en värdefull airdrop. På grund av detta har plattformen redan samlat in hela 13 miljarder dollar i likviditet.

Du kan bekanta dig med EigenLayer på eigenlayer.xyz.

Andra DeFi-appar relaterade till restaking håller redan på att skapas. En sådan app är Ether.fi. Du kan sätta in ETH i protokollet, och Ether.fi stakear och restakar din Ether. Du samlar också bonuspoäng från EigenLayer och Ether.fi-appen – allt på en gång.

Ether.fi har redan 3,8 miljarder dollar i likviditet, vilket gör det till det 10:e största DeFi-protokollet på marknaden. Ether.fi har också en governance-token med tickern ETHERFI.

Uppdatering 2024-04-30: EigenLayer tillkännagav EIGEN-token airdrop.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!