Analyser
11
jul
köpa bitcoin cash (BCH)

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Bitcoin Cash (BCH)?

Binance är en användarvänlig och säker plattform för att köpa Bitcoin Cash. Innan du köper Bitcoin Cash måste du genomgå en kontoverifieringsprocess och sätta in pengar på ditt Binance-konto.

Bitcoin Cash är en decentraliserad digital valuta som skapades i augusti 2017 som ett resultat av en hard fork från Bitcoin-blockkedjan. Att investera i Bitcoin Cash kan ge både möjligheter och risker för investerare. Det säkraste sättet att lagra Bitcoin Cash är att använda en hårdvaruplånbok (hardware wallet).

Hur man köper Bitcoin Cash (BCH): En snabbguide

Binance är en användarvänlig och säker plattform för att köpa Bitcoin Cash. Processen att köpa Bitcoin Cash på Binance är enkel, och du kan välja mellan olika valutapar som USDT, BTC, EUR och BNB. I vår guide använder vi euro som fiatvaluta. Processen är dock densamma för alla fiatvalutor (USD, GBP, EUR, etc.).

Här är en steg-för-steg-guide om hur man köper Bitcoin Cash på Binance:

  1. Klicka här för att registrera ett nytt Binance-konto
  2. Genomför en KYC-process (Know Your Customer), där dina personuppgifter verifieras
  3. Sätt in euro på ditt Binance-konto genom att antingen göra en banköverföring eller använda ett betalkort
  4. Använd de pengar du har på ditt Binance-konto för att köpa Bitcoin Cash (BCH)
  5. Förvara dina BCH coins på Binance eller överför dem till din personliga plånbok.

Här nedan visas en bild av Binances förstasida.

binance.com

Bitcoin Cash är en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden. Det finns omfattande stöd för den på olika kryptobörser och plånboksleverantörer. Du kan hitta BCH på de flesta välkända börser. Kraken och Coinbase, två amerikanska börser, är bra alternativ till Binance. Om du vill lära dig mer om dessa börser kan du klicka på ”Recensioner” i huvudmenyn. Där hittar du informativa guider för nybörjare och mer detaljerad information om funktionerna som erbjuds av dessa börser.

Hur man köper Bitcoin Cash (BCH): En detaljerad guide

Innan du köper Bitcoin Cash måste du genomgå en kontoverifieringsprocess och sätta in pengar på ditt Binance-konto. I vår Binance-recension finns detaljerade instruktioner om hur du verifierar ditt konto och gör en insättning. Om du är ny på Binance och inte är bekant med dess funktioner, rekommenderar vi att du läser vår vägledande artikel.

Därefter kommer vi att ge dig steg-för-steg-instruktioner om hur du köper Bitcoin Cash med Binance mobilapp. Du kan ladda ner appen från Apple Store om du har en iOS-enhet eller från Google Play Store för Android-enheter.

Den här guiden baseras på att använda Binance mobilappens Lite-läget, vilket är standardinställningen.

Navigera till handelssidan

För att öppna handelssidan, leta efter den gula handelsikonen i huvudmenyn i mobilappen (se bilden nedan). Tryck på ikonen för att komma till handelssidan för kryptovalutor.

binance menu mobile

Välj Köp i det menyalternativ som visas.

Välj Bitcoin Cash (BCH)

På skärmen kommer du att se en lista över olika kryptovalutor. Du kan antingen bläddra igenom listan för att hitta Bitcoin Cash eller använda sökfältet för att direkt skriva in BCH, vilket visas i bilden nedan.

välj bitcoin cash

Välj Bitcoin Cash från listan för att komma till formuläret Köp kryptovaluta

Köp Bitcoin Cash (BCH)

Nu bör du ha sidan Köp kryptovaluta öppen på din skärm. Ange det önskade beloppet i euro eller klicka på BCH-ikonen, som markeras med en röd pil i bilden nedan. Genom att klicka på ikonen byter du enhet från EUR till BCH. Detta är användbart om du vill köpa en specifik mängd Bitcoin Cash, som till exempel exakt 10 BCH.

köp bitcoin cash

För att slutföra ditt köp, klicka helt enkelt på den markerade gula knappen Köp. Du kommer då att tas till bekräftelsesidan där du kan välja önskad betalningsmetod.

Välj betalningsmetod

Att välja betalningsmetod är det sista steget i köpprocessen för Bitcoin Cash. Om du redan har gjort en insättning med fiatvaluta kan du använda pengarna på ditt kontosaldo för att betala för köpet. Alternativt har du också möjligheten att utforska olika betalningsmetoder.

bitcoin cash betalningsmetod

Slutför ditt köp genom att klicka på knappen Bekräfta. Tänk på att priset på Bitcoin Cash kommer att förbli giltigt i 45 sekunder. Om du behöver mer tid måste du återgå till formuläret Köp kryptovaluta för att få ett nytt pris.

Vad är Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash är en decentraliserad digital valuta som skapades i augusti 2017 som ett resultat av en hard fork från Bitcoin-blockkedjan. En hard fork inträffar när en blockkedja delas upp i två separata kedjor med sin egen transaktionshistorik och regler.

Bitcoin Cash skapades för att ta itu med vissa upplevda begränsningar med Bitcoin, särskilt när det gäller skalbarhet och transaktionshastighet. Den ökade blockstorleksgränsen till 8 megabyte, vilket möjliggör att en större mängd transaktioner kan behandlas i varje block. Detta ökade blockstorleken hade som mål att förbättra transaktionseffektiviteten och minska avgifterna.

På samma sätt som Bitcoin fungerar Bitcoin Cash på ett decentraliserat nätverk utan behov av mellanhänder som banker eller betalningsförmedlare. Den använder blockchain-teknologi, ett distribuerat huvudbokssystem, för att registrera transaktioner på ett transparent och säkert sätt.

Nedan finns en skärmdump av den officiella webbplatsen för Bitcoin Cash, bitcoincash.org.

bitcoincash.org

Bitcoin Cash-blockkedjan har sin egen inhemska kryptovaluta, även känd som Bitcoin Cash (BCH), som används för transaktioner och som ett värdebevarande inom nätverket. Den kan erhållas genom olika metoder som gruvdrift, köp på kryptobörser eller som betalning.

Generellt sett strävar Bitcoin Cash efter att erbjuda en digital valuta som möjliggör snabbare och mer kostnadseffektiva transaktioner jämfört med Bitcoin, samtidigt som den upprätthåller principerna om decentralisering och säkerhet. Det är dock viktigt att notera att Bitcoin Cash och Bitcoin är separata kryptovalutor, även om de har en gemensam ursprung.

Läs mer om Bitcoin Cash i vår omfattande nybörjarguide.

Investering i Bitcoin Cash

Att investera i Bitcoin Cash kan ge både möjligheter och risker för investerare. Det är viktigt att överväga olika faktorer och fatta informerade beslut innan du investerar i någon kryptovaluta.

Bitcoin Cash, som en digital tillgång, erbjuder potential för investeringsvinster på liknande sätt som Bitcoin (BTC). Det finns emellertid några viktiga skillnader att överväga när man jämför de två. Bitcoin Cash syftar till att lösa skalningsbegränsningarna för Bitcoin genom att öka blockstorleken, vilket möjliggör snabbare och mer kostnadseffektiva transaktioner. Detta kan locka användare och företagare och potentiellt öka efterfrågan och värdet på Bitcoin Cash.

När man bedömer risken med att investera i Bitcoin Cash jämfört med Bitcoin är det viktigt att notera att båda kryptovalutorna är utsatta för marknadsvolatilitet och regleringsosäkerhet. Bitcoin, som den första och mest kända kryptovalutan, har en mer etablerad position och en större användarbas. Bitcoin Cash möter dock sina egna risker och utmaningar, inklusive konkurrens från andra kryptovalutor och interna delningar inom gemenskapen.

När det gäller konkurrenter konkurrerar Bitcoin Cash med själva Bitcoin (BTC), eftersom båda syftar till att vara digitala valutor och har överlappande användningsområden. Bitcoins etablerade nätverkseffekt och större marknadsvärde ger den fördelar när det gäller antagande och erkännande. Dessutom kan andra kryptovalutor som prioriterar skalbarhet och transaktionshastighet, som Litecoin (LTC) och Ripple (XRP), betraktas som konkurrenter till Bitcoin Cash.

Det är avgörande att hålla sig uppdaterad med de senaste nyheterna, trenderna och utvecklingen inom kryptovärlden för att fatta informerade investeringsbeslut. Att söka råd från finansiella experter eller rådgöra med erfarna kryptoinvesterare kan också ge värdefulla insikter när man överväger att investera i Bitcoin Cash eller andra digitala tillgångar.

Följ priset på Bitcoin Cash från denna sida: Bitcoin Cash kurs.

Hur förvarar man Dogecoin på ett säkert sätt?

Det säkraste sättet att lagra Bitcoin Cash är att använda en hårdvaruplånbok (hardware wallet). En kall plånbok (cold wallet) är en enhet som liknar en USB-sticka och endast är ansluten till en dator eller smartphone när man bekräftar transaktioner. Detta säkerställer maximal säkerhet för dina Bitcoin Cash-mynt.

Den mest populära kalla plånboken på marknaden är Ledger Nano X, som har ett pris på cirka 1500 SEK. Du kan säkert köpa Ledger Nano X direkt från tillverkarens webbplats genom att klicka på denna länk.

Alternativt finns det gratis plånboksval som finns tillgängliga för att lagra BCH, även om deras säkerhetsnivå inte är lika robust som en kall plånbok. Nybörjare kan välja att lagra Bitcoin Cash i den kryptobörs där de köpte det, men vi rekommenderar inte detta för långsiktig lagring.

Några välkända gratis plånböcker för Bitcoin Cash inkluderar Trust Wallet, Exodus och Coinomi. Dessutom kan du hitta fler plånboksalternativ på den officiella webbplatsen bitcoincash.org.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!