Analyser
01
sep
köpa nft

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper en NFT?

Det är enkelt och säkert att köpa NFT:er från OpenSeas NFT-marknadsplats. OpenSea erbjuder marknadens bredaste urval av NFT-värdepapper.

En NFT kan vara vilken unik digital tillgång som helst som lagras i en blockkedja. Att investera i NFT skiljer sig avsevärt från att investera i kryptovalutor. Den säkraste lagringsmetoden för en NFT är en kall plånbok.

Hur man köper en NFT: En snabbguide

Det är enkelt och säkert att köpa NFT:er från OpenSeas NFT-marknadsplats. För att köpa en NFT måste du också ha en Web3-kompatibel plånbok. Den mest populära Web3-plånboken på marknaden är MetaMask. MetaMask är ett webbläsartillägg (eller en mobilapp) som gör det möjligt att hantera kryptovalutor och NFT:er på flera blockkedjor.

Du måste också överföra kryptovaluta till plånboken för att täcka ditt NFT-köp och tillhörande transaktionsavgifter. Om du köper en NFT på Ethereum-plattformen behöver du Ether (ETH) i din MetaMask-plånbok.

Hur man köper en NFT från OpenSea:

  1. Ladda ner MetaMask – en Web3-kompatibel plånbok.
  2. Överför ETH till din MetaMask-plånbok.
  3. Gå till marknadsplatsen OpenSea.
  4. Logga in på webbplatsen med MetaMask.
  5. Använd OpenSeas sökfunktion för att hitta den NFT du vill ha.
  6. Köp en NFT.

Efter köpet överförs din NFT automatiskt till din MetaMask-plånbok. Du kan behålla NFT i MetaMask eller överföra den till en kall plånbok (t.ex. Ledger Nano X). Detta säkerställer att din NFT förblir säker från potentiella bedrägeriförsök.

Nedan visas en bild av OpenSeas hemsida.

opensea

Förutom OpenSea finns det andra NFT-marknadsplatser. En annan populär NFT-handelsplattform kallas Blur. De största kryptovalutabörserna, som Binance, har också NFT-marknadsplatser. Nybörjare bör gynna stora och välkända marknadsplatser för att undvika bedrägerier.

De mest kända NFT-samlingarna skapas på Ethereum-plattformen. Det finns dock NFT-samlingar på andra smarta kontraktsplattformar också. De mest populära alternativa NFT-plattformarna är Solana och Polygon. Du kan se handelsdata för NFT-samlingar på cryptoslam.io.

Hur man köper en NFT: En detaljerad guide

OpenSea erbjuder marknadens bredaste urval av NFT-värdepapper. Ett brett utbud, tydligt användargränssnitt och säker handel är skälen till att NFT-investerare bör föredra OpenSea.

Att köpa en NFT från OpenSea marknadsplats är inte svårt. Vi kommer att gå igenom processen för att köpa en NFT steg för steg. Följ instruktionerna nedan för att se till att du gör NFT-köp på ett säkert sätt.

Obs: I den här guiden används OpenSea-tjänsten på en dator och med webbläsaren Chrome. Du kan också utföra operationerna på mobila enheter.

Installera MetaMask

Vi använder MetaMask som Web3-plånbok eftersom den är den mest populära och stöds av flera olika NFT-marknadsplatser. Gå till metamask.io och klicka på Download-knappen på hemsidan. Från den här sidan kan du installera MetaMask som ett tillägg för din Chrome-webbläsare.

installera metamask

Efter installationen visas en orange rävbild, MetaMask-ikonen, i webbläsarens tilläggsfält. Om tillägget inte visas kan du aktivera det via inställningarna i webbläsaren Chrome.

Överför Ether (ETH) till MetaMask

I det här exemplet köper vi en NFT på Ethereum-nätverket från marknadsplatsen OpenSea. Därför behöver du Ethereum i din MetaMask-plånbok. Din plånbok måste ha tillräckligt med Ether för både köpet av NFT och transaktionsavgifterna. Storleken på transaktionsavgifterna beror på överbelastningen i nätverket. De varierar vanligtvis från några euro till tiotals euro.

Du kan köpa Ethereum från alla populära kryptovalutabörser. Vi kommer inte att gå igenom processen att öppna ett konto på en börs eller köpa kryptovalutor i den här guiden. Om du vill ha mer detaljerade instruktioner om detta steg, klicka på ”Recensioner” från huvudmenyn och välj en av börserna.

Därefter överför du Ether (ETH) från ditt växlingskonto till din MetaMask-plånbok. Det erforderliga beloppet beror helt på priset på den NFT-konst du köper. NFT-priserna varierar från några euro till några miljoner euro. Du kan bläddra i samlingarna på OpenSea för att avgöra hur mycket Ether du behöver.

Anslut MetaMask till OpenSea

När du har överfört ETH till din MetaMask kan du gå till OpenSea marknadsplats för NFT-shopping. Öppna webbadressen opensea.io i din webbläsare. Därefter måste din MetaMask-plånbok anslutas till OpenSea marknadsplats. Detta görs genom att klicka på knappen ”Connect wallet” i webbplatsens övre högra hörn.

Följande vy öppnas på din skärm och visar de plånboksalternativ som stöds av OpenSea. Välj MetaMask bland de tillgängliga alternativen.

opensea connect

MetaMask kommer att be om en signatur innan du ansluter till OpenSea marknadsplats. Vid denna tidpunkt väljer du också vilken MetaMask-plånbok du vill ansluta till tjänsten. Observera att en MetaMask-app kan innehålla ett obegränsat antal kryptoplånböcker. Var extremt försiktig varje gång du godkänner någon åtgärd med din MetaMask-plånbok!

När du har anslutit din plånbok skapar OpenSea en användarprofil åt dig.

Köp en NFT

OpenSea erbjuder ett brett utbud av olika NFT:er. Du kan se populära samlingar från OpenSeas hemsida eller kategorierna i toppmenyn, där olika NFTs sorteras baserat på deras egenskaper.

När du har hittat en intressant NFT-samling och öppnat sidan för den NFT du är intresserad av hittar du information om dess utgivare, en beskrivning och dess köphistorik. Om du vill köpa just den NFT:n kan du göra det genom att klicka på den blå knappen ”Buy now”.

köp nft

Det är viktigt att notera att budgivning på en spännande NFT är ett genomförbart alternativ istället för att göra ett direkt köp. I båda fallen måste köparen godkänna transaktionen i sin MetaMask-plånbok.

Efter köpet ska NFT vara synligt på din OpenSea-profilsida. Klicka på knappen ”Profile” längst upp till höger på webbplatsen för att se din OpenSea-profil och de NFT-konstverk du äger. Om du vill sälja en NFT som du äger kan du göra det via din användarprofil.

Det var allt! Observera att NFT finns i din MetaMask-plånbok och inte innehas av OpenSea. Du kan överföra NFT till någon annan Web3-plånbok eller, till exempel, till en Ledger Nano X cold wallet.

Vad är en NFT?

En NFT kan vara vilken unik digital tillgång som helst som lagras i en blockkedja. NFT har blivit populärt bland investerare under de senaste åren. De dyraste NFT:erna har sålts för tiotals miljoner euro!

NFT fick ett betydande genombrott 2021 när de för första gången blev kända för den breda massan. NFT-marknaden har vuxit stadigt under de senaste åren och fler högkvalitativa NFT-projekt har dykt upp.

Det är viktigt att komma ihåg att inte alla NFT:er är likvärdiga. Termen NFT täcker olika kategorier, som vi kommer att gå igenom härnäst.

  • Konst har alltid varit den mest populära kategorin på NFT-marknaden. NFT-konst kan omfatta digitala bilder, ljudfiler och korta videor. NFT möjliggör en ny intjäningsmodell för konstnärer. NFT har också fångat konstsamlarnas uppmärksamhet, eftersom de flesta av de största NFT-affärerna under de senaste åren har varit försäljning av NFT-konst.
  • Samlarobjekt: Intresset för sällsynta samlarobjekt har alltid varit stort bland investerare. På grund av sin unika karaktär kan NFT betraktas som digitala samlarobjekt. NFT-marknaden har många digitala samlarobjekt som har vunnit enorm popularitet bland samlare. NFT skiljer sig från traditionella samlarobjekt eftersom deras äkthet verifieras med hjälp av blockkedjeteknik.
  • Spel: Många som har spelat spel förstår verkligen den potentiella potentialen för NFT. I kryptobranschen har olika blockkedjespel byggts under lång tid, där NFT har varit en central del av spelupplevelsen.
  • Utility NFT: Som namnet antyder är en Utility NFT en NFT byggd för ett specifikt användningsfall. Utility NFT kan skapa passiva inkomster för sina ägare eller ge dem tillgång till olika evenemang. NFT erbjuder sportklubbar och konsertarrangörer ett nytt sätt att sälja inträdesbiljetter till evenemang.

Läs mer om NFT-tekniken i den omfattande guiden på vår webbplats: Vad är en NFT?

Att investera i NFT

Att investera i NFT skiljer sig avsevärt från att investera i kryptovalutor. Den viktigaste skillnaden mellan NFT och kryptovalutor är deras utbytbarhet. Kryptovalutor är utbytbara, men NFT (icke-fungibla tokens), som deras namn antyder, är det inte. Varje NFT har ett serienummer (token-ID) genom vilket den kan identifieras.

Den gemensamma faktorn mellan kryptovalutor och NFT:er är blockkedjetekniken, som båda använder. Kryptovalutor använder vanligtvis blockkedjan för att lagra transaktioner och verifiera överföringar. NFT:er använder oftast Ethereums blockkedja, men andra blockkedjor (Solana, Polygon) har också blivit populära under de senaste åren.

Värdebildningen för en NFT skiljer sig avsevärt från den för kryptovalutor. När det gäller kryptovalutor härrör deras värde ofta från deras användbarhet som betalningsmedel eller som en investering. Å andra sidan är värdet på en NFT vanligtvis kopplat till dess konstnärliga värde, popularitet eller unikhet. Därför är värdet på en NFT mycket mer komplicerat att mäta än kryptovalutor.

Nedan visas en bild av den populära Bored Apes-kollektionen från OpenSea.

opensea bayc

En av de viktigaste egenskaperna hos NFT-marknaden är dess lägre likviditet än kryptovalutamarknaden. Det innebär att det är omöjligt att sälja en NFT på samma sätt som kryptovalutor. Eftersom NFT:er är unika måste dessutom säljarens och köparens behov alltid stämma överens för att en transaktion ska vara möjlig.

När du säljer en NFT behöver du en köpare som vill köpa just din NFT. Naturligtvis kan vissa köpare också lägga bud på NFT:er från särskilda samlingar, vilket gör att alla med en NFT kan acceptera erbjudandet. Detta tillvägagångssätt garanterar dock inte det bästa priset för din NFT.

Sammanfattningsvis bör det noteras att NFT:er har blivit populärare som en investering under de senaste åren. Investerare bör dock komma ihåg att NFT inte är enhetliga, utan omfattar flera mindre underkategorier.

Hur förvarar man NFT:er på ett säkert sätt?

Den säkraste lagringsmetoden för en NFT är en kall plånbok. Även om MetaMask-webbläsartillägget används för att köpa NFT:er, är det lämpligt att överföra de mest värdefulla NFT:erna till din kalla plånbok efter transaktionen. Vi rekommenderar en kall plånbok för långtidsförvaring av NFT.

Den mest populära kalla plånboken på marknaden heter Ledger Nano X. Ledger Nano X ser ut som ett USB-minne och kan anslutas till en dator via en USB-kabel. Vid behov kan du även hantera din Ledger via en Bluetooth-anslutning. Använd den här länken för att säkert köpa Ledger Nano X från tillverkarens webbplats.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!