Analyser
20
mar
hur man köper polkadot (dot)

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper Polkadot (DOT)?

Du kan köpa Polkadot (DOT) snabbt och enkelt på Binance-börsen. Innan du köper Polkadot, verifiera ditt Binance-konto och gör en fiat-insättning. Polkadot är en av de största Layer 0-plattformarna på marknaden. Ledger Nano X är Polkadots säkraste lagringsmetod.

Hur man köper Polkadot (DOT): En snabbguide

Du kan köpa Polkadot (DOT) snabbt och enkelt på Binance-börsen. Binance är den största kryptobörsen med över 175 miljoner användare globalt. Du kan enkelt sätta in fiat (EUR, USD, GBP, osv.) med olika metoder för att köpa Polkadot.

Köp Polkadot på Binance enligt följande:

  1. Klicka här för att registrera ett nytt konto på Binance
  2. Ladda ner Binance Mobile App (iOS eller Android)
  3. Slutför identitetskontrollprocessen (KYC)
  4. Sätt in fiat (EUR, USD, GBP, osv.) på ditt Binance-konto
  5. Köp Polkadot (DOT)
  6. Överför DOT-tokens till din plånbok eller lagra dem på Binance

Identitetsverifieringen sker med hjälp av mobilappens kamera. Det är därför det är bra att ladda ner det omedelbart efter registreringen. Efter det kan du också använda Binance i din dators webbläsare.

Nedan är en bild från Binance-hemsidan.

binance

Polkadot är en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden. Under de senaste åren har den fått brett stöd på kryptovalutabörser. Du kan också köpa Polkadot genom Kraken och ByBit, som ett exempel. Massor av gratis plånbok alternativ är också tillgängliga för att säkert lagra DOT tokens.

För att jämföra olika börser, klicka på Recensioner från huvudmenyn. Där kan du hitta användarhandböcker för alla de mest populära börserna.

Hur man köper Polkadot (DOT): En detaljerad guide

Innan du köper Polkadot, verifiera ditt Binance-konto och gör en fiat-insättning. Kontoverifiering måste utföras på alla kryptobörser. Att sätta in pengar på ditt Binance-konto är snabbt och enkelt.

Om du behöver hjälp med att använda Binance och vill lära dig mer om dess funktioner, kolla in den här artikeln: Binance-recension.

Därefter hittar du en detaljerad guide om hur du köper Polkadot med Binance mobilapp. Ladda ner Binance-appen från Google eller Apple app store. Därefter loggar du in på mobilappen och köpprocessen kan börja.

Öppna handelsmenyn

Börja med att klicka på handelsikonen i mobilappens huvudmeny. I bilden nedan är den markerad med en röd pil.

binance mobile menu

Därefter visas en meny på skärmen med alternativen Köp, Sälj, Konvertera och Insättning. Klicka på Köp, som är det första alternativet.

Välj Polkadot

Du kommer nu att se en lista över alla kryptor som erbjuds av Binance. Bläddra ner i listan och hitta Polkadot. Alternativt kan du skriva DOT i sökfältet.

välj polkadot

Klicka på raden Polkadot (DOT) för att gå vidare till köpformuläret.

Köp Polkadot (DOT)

Nästa steg är att köpa Polkadot. Du är nu på kryptoköpformuläret, som du kan se på bilden nedan. För att göra köpet anger du önskat belopp i fiat i den grå rutan.

Alternativt kan du klicka på länken Enligt kvantitet, så ändras enheterna till EUR -> DOT. Efter detta kan du köpa det exakta antalet DOT-tokens, till exempel 5.

köp polkadot

Slutligen klickar du på knappen Köp längst ned på skärmen för att bekräfta köpet.

Välj betalningsmetod

Allt som återstår är att välja betalningsmetod. Om du redan har gjort en fiat-insättning till ditt konto enligt våra instruktioner väljer du Plånbok (EUR) som betalningsmetod.

Du kan också använda andra betalningsmetoder, t.ex. kreditkort. Att använda fiatbalansen är dock det enklaste och billigaste, så vi rekommenderar det.

betala polkadot

Slutligen klickar du på knappen Bekräfta och ditt Polkadot-köp kommer att slutföras. DOT-tokens kommer att visas i ditt kontosaldo omedelbart.

Mer erfarna användare kan också köpa Polkadot från börsen. I börsvyn kan du använda limit-ordrar och hävstång. Eftersom detta är en nybörjarguide kommer vi inte att täcka detta alternativ i den här artikeln.

Vad är Polkadot?

Polkadot är en av de största Layer 0-plattformarna på marknaden. Layer 0 avser ett system som tillhandahåller ett ekosystem för sammankopplade Layer 1-blockkedjor. På engelska används ofta termen interoperability, som syftar på kompatibilitet mellan blockkedjor.

Polkadot är därför inte en direkt konkurrent till Ethereum eller Solana. Istället erbjuder den en miljö där blockkedjor som liknar Ethereum eller Solana kan byggas. Polkadots främsta konkurrent är Cosmos, som bygger ett något liknande ekosystem av blockkedjor.

Denna distinktion är viktig eftersom Polkadot-kursen har något annorlunda drivkrafter. Medan traditionella plattformar för smarta kontrakt växer genom att använda plattformen och enskilda appar, stärks Polkadot genom sitt expanderande ekosystem genom parachains.

Nedan visas en bild från Polkadots officiella webbplats.

polkadot

Polkadots ursprungliga token är DOT. Om du köper Polkadot köper du DOT-tokens. Den används främst för staking och governance. Polkadots systems hjärta är den så kallade Relay Chain med validatorer. Dessa validatorer stakear ut DOT-tokens och säkerställer säkerheten för hela Polkadots ekosystem.

Polkadot har blivit mycket känt genom sin grundare, Gavin Wood. Gavin Wood var en av grundarna till Ethereum och utvecklade programmeringsspråket Solidity som används av Ethereums smarta kontrakt.

Läs mer om projektet i Nybörjarguiden till Polkadot.

Hur man förvarar Polkadot på ett säkert sätt

Ledger Nano X är Polkadots säkraste lagringsmetod. Det är en cold wallet (hårdvaruplånbok) som har sålts i miljontals exemplar globalt. Den erbjuder den bästa säkerheten för kryptoinvesterare och kostar endast 150 euro.

Små investerare bör inte betala för en kryptovalutaplånbok, så en gratis mobilplånbok är en bra lösning. De populära kryptoplånböckerna Exodus och Trust Wallet stöder Polkadots DOT-token.

Du kan hitta plånböcker gjorda för Polkadot-ekosystemet på polkadot.network/ecosystem/wallets/. Du behöver en sådan plånbok för att delta i omröstningar, stakea DOT-tokens eller finansiera parachains.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!