Analyser
30
jun

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Polygon (MATIC)?

Binance är en användarvänlig och säker plattform för att köpa Polygon (MATIC). Innan du köper Polygon måste du verifiera din identitet och sätta in euro på ditt Binance-konto. Det säkraste sättet att lagra MATIC-tokens är att använda en hårdvaruplånbok.

MATIC är en kryptovaluta som driver Polygon-nätverket, en innovativ skalningslösning som byggts ovanpå Ethereum. Polygon presenterar sig som en intressant investeringsmöjlighet med flera fördelar och nackdelar att överväga.

Hur man köper Polygon (MATIC): En snabbguide

Binance är en användarvänlig och säker plattform för att köpa Polygon (MATIC). Processen för att köpa Polygon på Binance är enkel, och du har möjlighet att välja mellan olika valutapar som USDT, BTC, EUR och BNB. I vår guide använder vi euron som fiatvaluta, men processen är densamma för alla fiatvalutor som USD, GBP, EUR med mera.

Här är en steg-för-steg-guide om hur du köper Polygon på Binance:

 1. Klicka här för att registrera ett nytt konto på Binance.
 2. Genomför KYC-processen (Know Your Customer), vilket innebär att dina personuppgifter verifieras.
 3. Sätt in euro på ditt Binance-konto genom att antingen göra en banköverföring eller använda ett betalkort.
 4. Använd de pengar som finns på ditt Binance-konto för att köpa Dogecoin (DOGE).
 5. Förvara dina Dogecoin-tokens antingen på Binance eller överför dem till din personliga plånbok.

Nedan ser du en bild av Binances startsida.

binance sverige

Polygon är också noterat på andra populära börser, såsom Coinbase och Kraken. Du hittar detaljerade användarhandböcker till alla börser som nämns i den här artikeln genom att klicka på länken Recensioner i huvudmenyn. Dessa guider går igenom alla de viktigaste funktionerna hos varje börs.

Hur man köper Polygon (MATIC): En detaljerad guide

Innan du köper Polygon måste du verifiera din identitet och sätta in euro på ditt Binance-konto. Om du behöver mer information om Binance och dess olika funktioner rekommenderar vi att du läser vår omfattande Binance-guide. Den är särskilt användbar för nybörjare inom köp av kryptovalutor.

Därefter kommer vi att guida dig genom processen att köpa Polygon steg för steg med hjälp av Binance mobilapp. Du kan ladda ner den kostnadsfritt från antingen Google Play Store eller App Store. Logga in på appen med samma autentiseringsuppgifter som du använder på webbplatsen Binance.com.

Som standard är Binance mobilapp inställd på Lite Mode, vilket erbjuder en användarvänlig gränssnitt som passar nybörjare. Denna guide är också utformad för Lite Mode -användare.

Öppna handelsmenyn

I huvudmenyn i mobilappen hittar du en gul knapp som visas i bilden nedan. Starta köpprocessen genom att klicka på den knappen.

binance trade mobil

Välj sedan alternativet ”Köp” i den visas menyn.

Välj Polygon (MATIC)

Nu visas en lista över kryptovalutor som Binance erbjuder på skärmen. Sök efter MATIC i listan eller skriv det i sökfältet, som visas i bilden nedan.

välj polygon

I listan väljer du MATIC för att placera en köporder.

Köp Polygon (MATIC)

Nu har du ”Köp kryptovaluta”-formuläret på skärmen, där köpet av Polygon kommer att äga rum. Ange önskat belopp i euro för köpet. Alternativt kan du klicka på MATIC-ikonen, som också visas i bilden nedan. Då ändras valutan från EUR till MATIC. Detta är användbart om du till exempel vill köpa 10 MATIC -tokens.

köp polygon

Slutligen bekräftar du din beställning genom att klicka på den gula knappen ”Köp”.

Välj betalningsmetod

Välj nu vilken betalningsmetod du vill använda. Om du har gjort en insättning i euro på ditt konto kan du betala för MATIC-tokens med ditt kassasaldo. Annars väljer du ett av de alternativa betalningsalternativen.

polygon betalningsmetod

Klicka på knappen ”Bekräfta” för att slutföra transaktionen. Du kommer att få MATIC-tokens omedelbart på ditt konto!

Erfarna användare kan också engagera sig i handel på börsen. Genom att växla till Pro-versionen i appinställningarna får du tillgång till avancerade handelsverktyg. På börsen kan du utföra olika åtgärder, som att lägga begränsade ordrar och använda hävstång. Vi rekommenderar dock inte dessa funktioner för nybörjare.

Vad är Polygon (MATIC)?

MATIC är en kryptovaluta som driver Polygon-nätverket, en innovativ skalningslösning som byggts ovanpå Ethereum. Medan Ethereum har stött på utmaningar med skalbarhet och höga transaktionsavgifter, syftar Polygon till att ta itu med dessa problem genom att använda Layer 2 sidokedjor.

Polygon möjliggör snabba och kostnadseffektiva transaktioner samtidigt som man utnyttjar säkerheten hos Ethereum-huvudnätet. MATIC-token spelar en avgörande roll i denna process, genom att fungera som betalningsmedel för transaktionsavgifter och delta i nätverkets proof-of-stake konsensusmekanism.

Nedan är en bild från den officiella webbplatsen för Polygon.

polygon

Polygon är emellertid inte bara en skalningslösning. Det är också en mångsidig ram som stöder utveckling och anslutning av Ethereum-kompatibla blockkedjenätverk. Polygon erbjuder olika skalningsmetoder, inklusive Plasma, zkRollups, Optimistic Rollups och Validium. Denna flexibilitet gör att utvecklare kan starta anpassade blockkedjenätverk med specifika egenskaper som är anpassade efter deras behov. Dessa nätverk kan kommunicera med varandra och Ethereum-huvudkedjan genom Polygon’s förmåga till godtycklig meddelandepassage.

Med över 500 applikationer i sitt ekosystem har Polygon etablerat sig som en ledande lösning för skalning av Ethereum. Dess mångsidiga ekosystem sträcker sig över olika sektorer, inklusive decentraliserad finans (DeFi), icke-fungerande tokens (NFTs), spel och sociala plattformar. Polygon har ingått partnerskap med framstående projekt och plattformar, inklusive Binance, Coinbase, Chainlink, Aave, SushiSwap och Decentraland, vilket stärker sin position som en nyckelspelare inom blockkedjebranschen.

Lär dig mer om detta spännande projekt i vår nybörjarguide för Polygon.

Polygon som en investering

Polygon presenterar sig som en intressant investeringsmöjlighet med flera fördelar och nackdelar att överväga. Låt oss titta närmare på dem:

Fördelar:

 • Skalbarhetslösning: Som en Layer 2 skalningslösning för Ethereum syftar Polygon till att ta itu med Ethereum’s skalbarhetsproblem. Genom att utnyttja sidokedjor och olika skalningsmetoder erbjuder det snabbare och mer kostnadseffektiva transaktioner, vilket potentiellt förbättrar användarupplevelsen.
 • Växande ekosystem: Polygon har främjat ett blomstrande ekosystem med över 500 applikationer inom olika sektorer som DeFi, NFTs, spel och sociala plattformar. Denna växande adoption och ekosystem ger potentiella investeringsmöjligheter när Polygon får fler användare och utvecklare.
 • Strategiska partnerskap: Polygon har etablerat partnerskap med betydande projekt och plattformar, inklusive Binance, Coinbase, Chainlink, Aave, SushiSwap och Decentraland. Dessa samarbeten kan bidra till Polygon’s långsiktiga framgång och eventuellt förbättra värdet på MATIC-token.
 • Unika teknologiska framsteg: Polygons flexibla ramverk och stöd för olika skalningsmetoder som Plasma, zkRollups och Optimistic Rollups positionerar det som en mångsidig och anpassningsbar lösning. Dess möjlighet till godtycklig meddelandepassage möjliggör interoperabilitet och kommunikation mellan olika blockkedjenätverk.

Nackdelar:

 • Marknadsvolatilitet: Precis som med alla kryptoinvesteringar kan priset på MATIC och den övergripande kryptomarknaden vara mycket volatila. Denna volatilitet kan utgöra risker och utmaningar för investerare som söker stabilitet.
 • Konkurrens: Polygon står inför konkurrens från andra Layer 2 skalningslösningar för Ethereum, som till exempel Optimism och Arbitrum, samt från andra smarta kontraktsplattformar som Binance Smart Chain, Solana och Cardano. Investorer bör noggrant bedöma den konkurrenspräglade marknaden och överväga dess potentiella inverkan på Polygons marknadsposition.

När det gäller prisutvecklingen för MATIC-token har det upplevt betydande prisökning över tiden. Det är dock viktigt att notera att kryptopriser är föremål för marknadsfluktuationer och individuella marknadsförhållanden. Historisk prisutveckling bör inte ses som en garanti för framtida prisrörelser.

Kolla in den här artikeln för MATIC:s realtidspris och historisk prisinformation: Polygon (MATIC) kurs.

Sammanfattningsvis erbjuder investeringar i Polygon (MATIC) potentiella fördelar vad gäller skalbarhet, ekosystemtillväxt, strategiska partnerskap och unika teknologiska framsteg. Investorer bör dock vara medvetna om marknadsvolatilitet, konkurrens och noga överväga sina investeringsbeslut.

Hur kan jag säkert förvara Polygon?

Det säkraste sättet att lagra MATIC-tokens är att använda en hårdvaruplånbok. Ledger Nano X är den mest populära hårdvaruplånboken på marknaden. Den är en enhet som liknar en USB-enhet och kan anslutas till en dator via en USB-kabel. Den kan också användas med en mobiltelefon och Bluetooth-anslutning.

Ledger Nano X kostar cirka 150 euro. Klicka här för att säkert beställa enheten från tillverkarens webbplats.

Nybörjare behöver inte köpa en hårdvaruplånbok. Du kan också lagra dina MATIC-tokens på Binance. Men vi rekommenderar att alla kryptovalutainvesterare överväger att använda egna plånböcker för långsiktig förvaring.

Den bästa gratis plånboken för MATIC är Trust Wallet, en mobil plånbok. Du kan hitta en mer detaljerad introduktion till denna plånbok i vår Trust Wallet-guide. Det är en av de mest populära gratis plånböckerna på marknaden som stöder inte bara Polygon utan också tusentals andra kryptovalutor.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!