Analyser
23
aug
hur man köper usd coin usdc

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper USD Coin (USDC)?

Binance är den bästa börsen för att köpa USD Coin (USDC). Innan du köper USD Coin måste du slutföra identitetsverifieringsproceduren och överföra pengar till ditt Binance-konto.

USD Coin är en kryptovaluta känd som en stablecoin. USD Coin har fått betydande draghjälp som en reglerad och transparent fiat-stödd kryptovaluta. Det säkraste sättet att förvara dina USD Coin-innehav är med en cold wallet, en hårdvaruenhet som liknar ett USB-minne.

Hur köper man USD Coin (USDC): En snabbguide

Binance är den bästa börsen för att köpa USD Coin (USDC). Du kan köpa USD Coin från Binance med valutapar som USDT, BTC, och BNB som exempel. Binance har också den bästa likviditeten på marknaden, vilket innebär att stora order inte är ett problem.

Hur man köper USD Coin (USDC), en steg-för-steg-guide.

  1. Registrera ett Binance-konto
  2. Gå igenom KYC-processen och verifiera din identitet
  3. Finansiera ditt konto via banköverföring eller kreditkort
  4. Köp USD Coin (USDC)
  5. Behåll USDC på Binance eller överför mynten till din egen plånbok

Denna guide beskriver köpprocessen med euro som fiatvaluta, men processen förblir densamma för andra fiatvalutor som USD, GBP och andra.

Nedan finns en bild av startsidan för Binance.com-börsen.

binance.com

USD Coin är en populär kryptovaluta (stablecoin) som stöds brett av olika kryptobörser. Om du är intresserad av att köpa USDC har du flera ansedda alternativ att överväga. Två pålitliga börser baserade i USA är Kraken och Coinbase. För att lära dig mer om dem och Binance, gå till ”Recensioner”-sektionen i huvudmenyn, där du hittar detaljerad information och användbara guider om dessa börser.

Hur man köper USD Coin (USDC): En detaljerad guide

Innan du köper USD Coin måste du slutföra identitetsverifieringsproceduren och överföra pengar till ditt Binance-konto. Detaljerade anvisningar för kontoverifiering och insättning av pengar finns i vår recension av Binance. För de som är nya på Binance och inte har använt plattformen tidigare rekommenderar vi starkt att läsa artikeln.

Därefter kommer vi att ge steg-för-steg-anvisningar för att köpa USD Coin genom Binance mobilapp. Appen kan laddas ner från Apple Store (iOS-enheter) och från Google Play Store (Android-enheter).

Denna handledning är strukturerad kring Binance-appens Lättläst läge, som är standardvyn vid installationen.

Öppna handelsmenyn

Klicka på Handel-symbolen i huvudmenyn i mobilappen (se bilden nedan för visuell hjälp). Genom att trycka på denna ikon öppnar du kryptovalutahandelsmenyn.

binance trade mobil

Välj alternativet ”Köp” från den popupmeny som visas.

Sök efter USD Coin (USDC)

Därefter visas en lista över kryptovalutor på din skärm. För att hitta USD Coin har du möjlighet att antingen manuellt bläddra i listan eller helt enkelt skriva in USDC i den angivna sökrutan, som visas i den bifogade bilden.

välj usd coin

Välj USD Coin bland de presenterade alternativen, vilket kommer att leda dig till formuläret ”Köp krypto”.

Köp USD Coin (USDC)

Nu har du sidan ”Köp USDC” öppen på din skärm. Ange det önskade beloppet i euro eller klicka på ”Enligt kvantitet” -ikonen, som markeras på bilden nedan. Om du klickar på den kommer enheten att ändras från EUR till USDC. Detta är användbart om du vill köpa en exakt mängd USD Coin, till exempel 10 USDC.

köp usd coin

Slutför köpet genom att klicka på knappen ”Köp”.

Välj betalningsmetod

Det sista steget för att köpa USD Coin (USDC) är att välja din föredragna betalningsmetod. Om du tidigare har gjort en fiat-insättning kan du använda ditt kontosaldo för detta köp. Du kan också utforska alternativa betalningsalternativ.

betala usd coin

Tänk på att priset för USDC-offerten är giltigt i mindre än en minut. Om du behöver mer tid för att välja dina betalningsalternativ måste du gå tillbaka till formuläret ”Köp USDC” och få en ny offert. Slutför köpet av USD Coin genom att klicka på knappen ”Bekräfta”.

Du kan följa den aktuella växelkursen för USD Coin från denna sida: USD Coin kurs.

Vad är USD Coin?

USD Coin är en kryptovaluta känd som en stablecoin. Den lanserades 2018 som ett gemensamt initiativ mellan Circle och Coinbase, två välkända företag inom kryptovärldsutrymmet. USDC:s huvudsyfte är att tillhandahålla en digital tillgång som stöds av en stabil reserv av traditionell fiat-valuta, specifikt den amerikanska dollarn (USD).

USDC är den näst största stablecoinen på marknaden efter Tether (USDT). Du kan läsa mer om stablecoins och deras egenskaper i vår guide: Vad är stablecoins?

De huvudsakliga egenskaperna hos USD Coin inkluderar:

  • Stabilitet: Varje USDC-token är avsedd att vara knuten till värdet av en amerikansk dollar. Detta uppnås genom att upprätthålla en 1:1-kvot av USDC-tokens i omlopp till motsvarande mängd amerikanska dollar som hålls i reserv av reglerade finansinstitut.
  • Transparens: Utgivaren av USDC måste regelbundet genomföra revisioner och rapporter för att verifiera att en motsvarande mängd USD-reserver fullt ut stöder antalet USDC-tokens i omlopp.
  • Snabba och kostnadseffektiva transaktioner: Som en digital tillgång byggd på blockkedjeteknik möjliggör USDC snabba och kostnadseffektiva gränsöverskridande transaktioner, särskilt jämfört med traditionella banksystem.
  • Användbarhet: USDC används främst i kryptoekosystemet för handel och finansiella applikationer. Den kan enkelt överföras, handlas på olika kryptobörser och användas som betalningsmedel för varor och tjänster där den accepteras.

Stabiliteten som USD Coin erbjuder gör den attraktiv för handlare och investerare som vill mildra den volatilitet som ofta förknippas med andra kryptovalutor. Den möjliggör också olika decentraliserade finansapplikationer (DeFi), remitteringar och andra finanstjänster som kräver ett stabilt utbytesmedium.

Är USD Coin den bästa stablecoinen?

USD Coin har fått betydande draghjälp som en reglerad och transparent fiat-stödd kryptovaluta. Dess samarbete med framstående aktörer inom branschen, Circle och Coinbase, har främjat en bred acceptans på olika kryptovalutabörser, plånböcker och decentraliserade finansplattformar (DeFi), vilket förbättrar dess likviditet och användbarhet.

Nedan är förstasidan på Circle (circle.com), som är utfärdaren av USDC.

circle

En av de primära fördelarna med USD Coin är dess transparens. Regelbundna revisioner bekräftar att antalet USDC-tokens i omlopp motsvarar de USD-reserver som innehas av reglerade finansinstitut. Denna transparenta metod ger användarna större förtroende för stablecoinens säkerhet och stöd.

Dock kan ett av de potentiella nackdelarna med att använda USD Coin vara den regulatoriska osäkerheten i USA, där stablecoinen verkar. Eftersom regleringar kring kryptovalutor fortsätter att utvecklas kan förändringar i regler eller ökad granskning från regelverk påverka USDC:s verksamhet, vilket leder till osäkerhet för användare och marknadsaktörer.

Det finns också risker i den amerikanska banksektorn som kan skada USDC. Detta sågs i mars 2023 när miljarder dollar av USDC:s säkerhet fastnade i en kollapsad amerikansk bank.

Jämfört med USD Coin är Tether (USDT) en av de tidigaste och mest allmänt antagna stablecoins. Liksom USDC strävar Tether efter att upprätthålla en 1:1-koppling med den amerikanska dollarn och verkar på flera blockkedjenätverk. Dock har Tether fått kritik angående dess transparens och påståenden om att vara fullt stödd av amerikanska dollar, vilket har väckt tvivel hos vissa användare.

Å andra sidan fungerar DAI, en algoritmisk stablecoin, inom det decentraliserade finansekosystemet på Ethereum-blockkedjan. Till skillnad från USD Coin och Tether stöds inte DAI av fiat-valutareserver utan förlitar sig på ett decentraliserat system av smarta kontrakt och säkerställning genom MakerDAO-protokollet.

DAI-användare låser upp olika kryptovalutor som säkerhet för att skapa DAI, vilket ger ett unikt perspektiv på stabilitet. Dock kan detta krav på övercollateralisering begränsa dess adoption i vissa scenarion.

Till syvende och sist beror bestämningen av den ”bästa” stablecoinen på individuella behov, preferenser och den nivå av förtroende man har i varje mynts stabilitetsmekanismer. Eftersom kryptovalutalandskapet fortsätter att utvecklas är det viktigt för användare att noggrant utvärdera fördelarna och potentiella nackdelarna med varje stablecoin för att fatta välgrundade beslut i sina digitala finansärenden.

Hur lagrar man USD Coin på ett säkert sätt?

Det säkraste sättet att förvara dina USD Coin-innehav är med en cold wallet, en hårdvaruenhet som liknar ett USB-minne. Denna kall plånbok förblir frånkopplad från din dator eller smartphone och ansluts endast kort för transaktionsverifiering. Detta arrangemang säkerställer det högsta skyddet för dina värdefulla USD Coins.

En av de mest ansedda kalla plånböckerna på marknaden är Ledger Nano X, tillgänglig för ungefär 150 euro. Med hjälp av denna länk kan du köpa Ledger Nano X direkt från tillverkarens webbplats.

Även om det finns gratis plånboksalternativ för att förvara USDC, är det viktigt att notera att de kanske inte erbjuder samma säkerhetsnivå som en dedikerad kall plånbok. Många nybörjare väljer att förvara sina USD Coins på kryptovalutabörsen där de genomförde köpet, vilket är en vanlig praxis. Denna metod är dock inte idealisk för långvarig förvaring, eftersom börser kan vara sårbara för hackning och andra säkerhetsbrott.

Flera välkända gratis plånböcker, såsom MetaMask, Trust Wallet, Exodus och Coinomi, lämpar sig för att hålla USD Coins. Dessa plånböcker erbjuder bekvämlighet och tillgänglighet för regelbundna transaktioner. Dock är det avgörande att beakta de säkerhetsfunktioner de erbjuder jämfört med det förbättrade skyddet som en dedikerad kall plånbok som Ledger Nano X tillhandahåller.

Sammanfattningsvis, medan gratis plånböcker kan vara användbara för frekventa transaktioner och långvarig förvaring av dina USDC-tillgångar, rekommenderas det starkt att investera i en ansedd kall plånbok som Ledger Nano X för att säkerställa den högsta säkerhetsnivån för dina värdefulla tokens.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!