Analyser
19
dec
hur man köper bnb

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man BNB?

Att köpa BNB är säkert och enkelt på Binance-börsen. Innan du köper BNB måste du verifiera din identitet och sätta in euro på ditt Binance-konto.

BNB är den inbyggda tokenen för BNB-kedjan och den har även en funktion inom Binance.com-ekosystemet. BNB erbjuder en deflationistisk penningpolitik, flera användningsområden och en populär plattform för smarta kontrakt, vilket gör den till en av de mest populära investeringarna på kryptomarknaden. Det säkraste sättet att lagra BNB-tokens är genom att använda en hårdvaruplånbok.

Hur man köper BNB: En snabbguide

Att köpa BNB är säkert och enkelt på Binance-börsen. BNB är en token som skapats av Binance, och börsen tillhandahåller den bästa likviditeten och de flesta handelsparen för BNB. Du kan köpa BNB på Binance med olika fiatvalutor, populära stablecoins eller Bitcoin.

I den här guiden använder vi euro som fiatvaluta, men köpprocessen genomförs på samma sätt med andra fiatvalutor också.

Processen för att köpa BNB på Binance är som följer:

 1. Öppna ett konto på Binance
 2. Slutför KYC-processen, som innebär att dina personuppgifter verifieras.
 3. Sätt in euro via betalkort eller SEPA-banköverföring.
 4. Köp BNB.
 5. Ta ut BNB-tokens till din plånbok eller behåll dem lagrade på Binance.

Nedan visas en skärmdump av Binance-börsens hemsida.

binance

Handeln med BNB är starkt koncentrerad till Binance. Även om den populära KuCoin-börsen också erbjuder handelspar för BNB, rekommenderar vi starkt att du köper BNB från Binance.

För aktiva handlare är det fördelaktigt att hålla en liten mängd BNB på Binance-kontot för att betala handelsavgifter. Genom att använda BNB för att betala handelsavgifter får du 25 % rabatt. Avgifterna sjunker från basräntan på 0,1 % till bara 0,075 %.

Hur man köper BNB: En detaljerad guide

Innan du köper BNB måste du verifiera din identitet och sätta in euro på ditt Binance-konto. Om du behöver mer information om de olika funktionerna i Binance rekommenderar vi att du läserl den omfattande Binance-guiden som vi har skrivit. Den här artikeln är särskilt användbar för personer som är nya på att köpa kryptovalutor.

Därefter kommer vi att guida dig genom processen att köpa BNB steg för steg med hjälp av Binance mobilapp. Du kan ladda ner den gratis från Google Play Store eller App Store. Logga in på appen med samma autentiseringsuppgifter som på webbplatsen Binance.com.

Som standard är Binance mobilapp inställd på Lite Mode, som erbjuder ett användarvänligt gränssnitt som är lämpligt för nybörjare. Denna guide är också utformad för Lite Mode-användare.

Öppna handelsmenyn

I huvudmenyn i mobilappen hittar du en gul knapp som är markerad i bilden nedan. Starta köpprocessen genom att klicka på den ikonen.

binance trade mobil

Välj sedan alternativet Köp i menyn som visas.

Välj BNB

Nu kommer du att se en lista över kryptovalutor som erbjuds av Binance på din skärm. Leta efter BNB i listan eller skriv det i sökfältet, som visas i bilden nedan.

välj bnb

Välj BNB i listan för att kunna lägga en köporder.

Köp BNB

Nu har du Köp kryptovaluta formuläret på din skärm, där köpet av BNB kommer att äga rum. Ange önskat belopp i euro för köpet. Alternativt kan du klicka på BNB-ikonen, som också anges i bilden nedan. Då ändras valutan från EUR till BNB. Denna funktion är användbar om du t.ex. vill köpa 2,5 BNB-tokens.

köp bnb

Slutligen bekräftar du din beställning genom att klicka på den gula knappen Köp.

Välj betalningsmetod

Välj slutligen vilken betalningsmetod du vill använda. Om du har gjort en insättning i euro på ditt konto kan du betala för BNB-tokens med ditt kassasaldo. I annat fall väljer du ett av de alternativa betalningsalternativen.

välj betalningsmetod bnb

Klicka på knappen Bekräfta för att slutföra transaktionen. Du kommer att få BNB-tokens omedelbart på ditt konto!

Erfarna användare kan också ägna sig åt handel på börssidan. Genom att byta till Pro-versionen i appinställningarna får du tillgång till avancerade handelsverktyg. På börsen kan du utföra olika åtgärder, till exempel placera limiterade order och använda hävstång. Vi rekommenderar dock inte dessa funktioner för nybörjare.

Vad är BNB?

BNB är den inbyggda tokenen för BNB-kedjan och den har även en funktion inom Binance.com-ekosystemet. BNB introducerades på marknaden 2017 under namnet Binance Coin. Den skapades ursprungligen som en kryptovaluta av Binance-börsen. Det primära användningsområdet för BNB var ursprungligen att betala handelsavgifter på Binance-börsen.

Idag har BNB utvecklats till att vara mer än bara en utility token för börsen. År 2020 gav sig Binance in i tävlingen om smarta kontraktsplattformar genom att lansera Binance Smart Chain. Den blev mycket populär under våren 2021, vilket också ökade populariteten för BNB.

BNB har två huvudsakliga användningsområden:

 1. BNB-kedjan, där alla transaktioner betalas med BNB.
 2. Binance-börsen, där BNB kan användas för att betala handelsavgifter och delta i aktiviteter som LaunchPad.

BNB är en hybrid-token som fungerar som både en exchange token och en native token för smarta kontrakt-plattformen. Den har ett användningsområde inom Binance-börsen samtidigt som den konkurrerar med andra inbyggda tokens på plattformar som ETH, SOL och ADA.

År 2022 skedde en omprofilering där Binance Coin döptes om till BNB och Binance Smart Chain till BNB Chain. Vissa börser och nyhetsbyråer hänvisar fortfarande till den som Binance Coin, men officiellt är namnet på denna valuta BNB.

BNB har varit en av de största kryptovalutorna på marknaden i flera år. Exklusive stablecoins är BNB den tredje största kryptovalutan sett till marknadsvärde, efter Bitcoin och Ethereum. För att lära dig mer om projektet, dess historia och tekniken bakom BNB Chain kan du läsa vår nybörjargiode för BNB Chain.

BNB som investering

BNB erbjuder en deflationistisk penningpolitik, flera användningsområden och en populär plattform för smarta kontrakt, vilket gör den till en av de mest populära investeringarna på kryptomarknaden. Låt oss gå igenom några viktiga faktorer som BNB-investerare bör ta hänsyn till.

 • Binance-börsens framgångar
 • BNB Chains framgång
 • BNB:s börsvärde
 • Stöd från institutionella investerare
 • BNB:s token burn

Binances framgång har en betydande inverkan på BNB:s framtida framgång. Historiskt sett har det visat sig att BNB:s användning på Binance-börsen inte är den primära drivkraften för dess pris. Förutom att generera efterfrågan påverkar Binance också profilen för BNB som en investering.

Även om namnet har ändrats från Binance Coin till BNB uppfattar många kryptovalutainvesterare den fortfarande som ”Binances kryptovaluta”. Potentiella regulatoriska utmaningar kan också förändra statusen för BNB, till skillnad från dess konkurrerande kryptovalutor.

BNB-kedjans framgång är sannolikt den största enskilda drivkraften bakom BNB:s kurs. Den hade en enorm inverkan på priset på BNB under 2021 års boom. Investerare bör noga övervaka utvecklingen av smarta kontraktsplattformar, DeFi-sektorn och NFT-sektorn.

Tabellen nedan listar de största smarta kontraktsplattformarna efter Total Value Locked (TVL), vilket återspeglar likviditeten i DeFi-protokoll. Det visar BNB-kedjans styrka på marknaden.

Plattform Token TVL Marknadsandel
Ethereum ETH $50,3 miljarder 57,0 %
Tron TRX $9,5 miljarder 10,7 %
BNB Chain BNB $5,7 miljarder 6,3 %
Solana SOL $4,6 miljarder 5,2 %
Arbitrum ARB $3,2 miljarder 3,6 %
Blast BLAST $1,3 miljarder 1,5 %
Avalanche AVAX $1,2 miljarder 1,4 %
Base - $1,2 miljarder 1,3 %

Vid bedömningen av investeringspotentialen för BNB bör dess höga börsvärde beaktas. Endast Ethereum och Bitcoin ligger före BNB på denna lista. Ett högt marknadsvärde innebär att potentialen för BNB:s kurs att stiga betydligt är begränsad jämfört med kryptovalutor med ett marknadsvärde under en miljard, till exempel.

Investerare bör överväga om BNB:s pris kommer att stiga mer än det totala marknadsvärdet för kryptovalutor. Är BNB en bättre investering än Ethereum eller Bitcoin? Även om BNB kanske inte är den största vinnaren på nästa tjurmarknad, kan det fortfarande vara ett bättre alternativ än många andra.

BNB behöver också mer stöd från institutionella investerare. Detta påverkas delvis av Binances framgång och de kontroverser som är förknippade med den. För närvarande lockar BNB inte många institutioner, eftersom betydande investeringsflöden främst går till Bitcoin och Ethereum.

Sammanfattningsvis erbjuder BNB god potential på grund av sina olika värdedrivare. Låt oss inte glömma BNB-tokenbränningen, som bidrar till deflation! Binance använder en del av sin vinst varje kvartal för att bränna BNB-tokens, vilket minskar det cirkulerande utbudet. Detta gör BNB till en deflationistisk kryptovaluta, en egenskap som är sällsynt på marknaden.

Hur förvarar jag BNB på ett säkert sätt?

Det säkraste sättet att lagra BNB-tokens är genom att använda en hårdvaruplånbok. Ledger Nano X är den mest populära hårdvaruplånboken på marknaden. Det är en enhet som liknar ett USB-minne och som kan anslutas till en dator via en USB-kabel. Den kan också hanteras med hjälp av en mobiltelefon och Bluetooth-anslutning.

Ledger Nano X kostar cirka 150 euro. Klicka här för att beställa enheten på ett säkert sätt från tillverkarens webbplats.

Nybörjare behöver inte köpa en hårdvaruplånbok. Du kan också lagra dina BNB-tokens på Binance. Vi rekommenderar dock att alla kryptovalutainvesterare överväger att använda sina plånböcker för långtidsförvaring.

Den bästa gratis plånboken för BNB är Trust Wallet, en mobil plånbok. Du kan hitta en mer detaljerad introduktion till denna plånbok i vår Trust Wallet-guide. Det är en av de mest populära gratis plånböckerna på marknaden, som inte bara stöder BNB utan även tusentals andra kryptovalutor.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!