Analyser
13
jul

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Litecoin (LTC)?

Binance är den bästa börsen för att köpa Litecoin (LTC). Innan du köper Litecoin måste du slutföra identitetsverifieringsproceduren och överföra pengar till ditt Binance-konto.

Litecoin är en kryptovaluta som skapades som ett snabbt och billigt alternativ till Bitcoin. Litecoin har varit en av de mest populära kryptovalutorna att investera i under de senaste tio åren. Ledger Nano X är det säkraste alternativet för att lagra Litecoin.

Hur köper man Litecoin (LTC): En snabbguide

Binance är den bästa börsen för att köpa Litecoin (LTC). Du kan köpa Litecoin från Binance med valutapar som USDT, BUSD, BTC, EUR och BNB som exempel. Binance har också den bästa likviditeten på marknaden, vilket innebär att stora order inte är ett problem.

Hur man köper Litecoin (LTC), en steg-för-steg-guide.

  1. Registrera ett Binance-konto
  2. Gå igenom KYC-processen och verifiera din identitet
  3. Finansiera ditt konto via banköverföring eller kreditkort
  4. Köp Litecoin (LTC)
  5. Behåll LTC på Binance eller överför mynten till din egen plånbok

Denna guide beskriver köpprocessen med euro som fiatvaluta, men processen förblir densamma för andra fiatvalutor som USD, GBP och andra.

Nedan finns en bild av startsidan för Binance.com-börsen.

binance.com

Litecoin är listat på i stort sett varje populär kryptobörs. Vi kan även rekommendera de amerikanska börsarna Coinbase och Kraken. De är mycket populära, säkra och användarvänliga alternativ.

Du hittar användarguider för populära kryptobörser på vår webbplats. Dessa guider inkluderar mer detaljerade instruktioner om hur du gör en insättning och hur du köper kryptovaluta. Klicka bara på länken ”recensioner” i huvudmenyn.

Hur man köper Litecoin (LTC): En detaljerad guide

Innan du köper Litecoin måste du slutföra identitetsverifieringsproceduren och överföra pengar till ditt Binance-konto. Detaljerade anvisningar för kontoverifiering och insättning av pengar finns i vår recension av Binance. För de som är nya på Binance och inte har använt plattformen tidigare rekommenderar vi starkt att läsa artikeln.

Därefter kommer vi att ge steg-för-steg-anvisningar för att köpa Litecoin genom Binance mobilapp. Appen kan laddas ner från Apple Store (iOS-enheter) och från Google Play Store (Android-enheter).

Denna handledning är strukturerad kring Binance-appens Lättläst läge, som är standardvyn vid installationen.

Öppna handelsmenyn

Klicka på Handel-symbolen i huvudmenyn i mobilappen (se bilden nedan för visuell hjälp). Genom att trycka på denna ikon öppnar du kryptovalutahandelsmenyn.

binance mobile menu handel

Välj alternativet ”Köp” från den popupmeny som visas.

Sök efter Litecoin (LTC)

Därefter visas en lista över kryptovalutor på din skärm. För att hitta Litecoin har du möjlighet att antingen manuellt bläddra i listan eller helt enkelt skriva in LTC i den angivna sökrutan, som visas i den bifogade bilden.

välj litecoin

Välj Litecoin bland de presenterade alternativen, vilket kommer att leda dig till formuläret ”Köp krypto”.

Köp Litecoin (LTC)

Nu har du sidan ”Köp krypto” öppen på din skärm. Ange det önskade beloppet i euro eller klicka på LTC-ikonen som pekas ut på bilden nedan. Om du klickar på LTC-ikonen kommer enheten att ändras från EUR till LTC. Detta är användbart om du vill köpa en exakt mängd Litecoin, till exempel 5 LTC.

köp litecoin

Slutför köpet genom att klicka på knappen ”Köp”.

Välj betalningsmetod

Det sista steget för att köpa Litecoin (LTC) är att välja din föredragna betalningsmetod. Om du tidigare har gjort en fiat-insättning kan du använda ditt kontosaldo för detta köp. Du kan också utforska alternativa betalningsalternativ.

betala litecoin

Tänk på att priset för LTC-offerten är giltigt i mindre än en minut. Om du behöver mer tid för att välja dina betalningsalternativ måste du gå tillbaka till formuläret ”Köp krypto” och få en ny offert. Slutför köpet av Litecoin genom att klicka på knappen ”Bekräfta”.

Vad är Litecoin?

Litecoin är en kryptovaluta som skapades som ett snabbt och billigt alternativ till Bitcoin. Litecoin lanserades i oktober 2011 av Charlie Lee, en tidigare ingenjör på Google. Det är en av de äldsta kryptovalutorna på marknaden.

Litecoin är en öppen blockkedjeprotokoll och mycket lik Bitcoin. Båda är kryptovalutor som bygger på Proof of Work, vilket innebär att blockkedjan upprätthålls av fysiska gruvarbetare. Det finns dock några tekniska skillnader som skiljer dem åt.

Ett av Litecoins främsta mål är att erbjuda snabbare transaktionstider jämfört med Bitcoin. Medan Bitcoin har en blocktid på cirka 10 minuter kan Litecoin stoltsera med en blocktid på 2,5 minuter. Denna snabbare blockgenereringstid möjliggör snabbare transaktionsbekräftelser, vilket gör Litecoin mer lämpligt för vardagstransaktioner.

En annan skillnad är den maximala tillgången på mynt. Bitcoin har en begränsad tillgång på 21 miljoner mynt, medan Litecoin har en maximal tillgång på 84 miljoner mynt. Detta innebär att Litecoin är exakt fyra gånger snabbare än Bitcoin och har en fyra gånger större tillgång också.

Här nedanför finns en skärmbild från litecoin.org, som är den officiella webbplatsen för Litecoin.

litecoin

Innan 2017 åtnjöt Litecoin betydande popularitet och erkännande inom kryptovalutagemenskapen. Den betraktades ofta som ett framstående alternativ till Bitcoin. Medan Bitcoin kallades digitalt guld kallades Litecoin ofta digitalt silver.

Dock, med den efterföljande explosionen av kryptomarknaden och framväxten av många nya kryptovalutor, har Litecoin stött på ökad konkurrens.

De flesta nya kryptovalutor erbjuder snabbare och billigare transaktionshastigheter än Litecoin. Som ett resultat har Litecoin stött på utmaningar för att behålla sin position som en av de populäraste kryptovalutorna. Läs mer om projektet i vår nybörjarguide för Litecoin.

Litecoin som en investering

Litecoin har varit en av de mest populära kryptovalutorna att investera i under de senaste tio åren. Men konkurrensen har blivit mycket tuffare sedan kryptoboomen 2017. Litecoin har tappat mark i kryptorankningen och nämns inte längre lika mycket på sociala medier som tidigare.

Om du är intresserad av Litecoin som en investering finns det flera faktorer du bör överväga. Här är de tre viktigaste.

  1. Adoption och acceptans
  2. Teknologiska framsteg
  3. Ökad konkurrens

En av de viktigaste drivkrafterna för Litecoins pris är dess adoption och acceptans av handlare, företag och allmänheten. När Litecoin får bredare acceptans som betalningsmedel ökar dess användbarhet och efterfrågan. Detta kan leda till prisuppgång. Ökad adoption kan påverkas av partnerskap, integration i betalningsplattformar och utveckling av användarvänliga applikationer.

Teknologiska framsteg kan spela en avgörande roll för att driva värdet på Litecoin. Förbättringar inom skalbarhet, säkerhet och transaktionshastighet kan påverka investerares sentiment och locka fler användare. Uppgraderingar av Litecoin-nätverket, som implementeringen av Lightning Network eller integritetsfunktioner, kan ytterligare stärka dess investeringspotential.

Litecoin står nu inför betydligt tuffare konkurrens än under sina tidiga år. Kryptovalutamarknaden har sett framväxten av många alternativa kryptovalutor som ofta erbjuder unika funktioner och fördelar. Denna ökade konkurrens har lett till en mer diversifierad investeringslandskap, där investerare har ett bredare utbud av alternativ att välja mellan. Som ett resultat måste Litecoin differentiera sig och visa sin värdeproposition för att behålla och attrahera investerare.

Du kan följa priset på Litecoin från vår dedikerade sida: Litecoins pris.

Hur du lagrar Litecoin säkert?

Ledger Nano X är det säkraste alternativet för att lagra Litecoin. Ledger Nano X är den mest populära kalla plånboken. Den är betrodd av små investerare och miljardärer. Du kan också lagra Bitcoin, Ethereum och tusentals andra kryptovalutor på Nano X.

Klicka här för att köpa Ledger Nano X från tillverkarens webbplats.

Ledger Nano X kostar cirka 150 euro. Om du letar efter ett gratis alternativ finns det också flera sådana. Dock erbjuder de inte riktigt samma säkerhetsnivå som en hårdvaruplånbok som Ledger.

Trust Wallet är en populär mobilplånbok. Exodus och Coinomi är populära skrivbordsplånböcker som också har en mobilversion. Alla dessa plånböcker är gratis att använda.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!