Analyser
13
mar
hur köper man monero (xmr)

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper Monero (XMR)?

Köp Monero (XMR) snabbt och säkert på Kraken-börsen. Innan du köper Monero måste du verifiera ditt Kraken-konto och sätta in pengar.

Monero är det mest kända privacy-coinen på marknaden. Monero har inte varit en bra investering under de senaste åren. Det säkraste sättet att lagra Monero är Ledger Nano X cold wallet.

Hur man köper Monero (XMR): En snabbguide

Köp Monero (XMR) snabbt och säkert på Kraken-börsen. Kraken är en av de mest pålitliga börserna på marknaden och har funnits i över tio år. Du kan sätta in pengar på Kraken via banköverföring eller kreditkort.

Hur man köper Monero:

  1. Öppna ett konto på Kraken från denna länk
  2. Bekräfta din identitet genom att slutföra KYC-processen
  3. Sätt in medel på kontot
  4. Köp Monero (XMR)
  5. Överför dina nyinköpta XMR till en extern plånbok eller håll dem i Kraken

Du kan ladda ner Krakens mobilapp från Google eller Apple App Store om du föredrar mobila enheter. Nedan visas en bild av Krakens förstasida.

kraken

Fram till 2024 kunde du också köpa Monero från Binance, den största kryptobörsen på marknaden. Binance tog dock bort Monero från sitt urval. Många andra välkända kryptobörser har gjort detsamma.

Anledningen till Moneros exit är påtryckningar från tillsynsmyndigheter. Eftersom Monero är ett dyrt coin och dess transaktioner är anonyma, har det fått oönskad uppmärksamhet från tillsynsmyndigheter.

Förutom Kraken är Monero också listat på KuCoin och Bitfinex. Du kan hitta nybörjarguider för alla kryptobörser genom att klicka på Recensioner i huvudmenyn.

Hur man köper Monero (XMR): En steg-för-steg-guide

Innan du köper Monero måste du verifiera ditt Kraken-konto och sätta in pengar. Du kan kolla in vår Kraken-recension om du behöver hjälp med dessa steg. Artikeln går igenom de viktigaste funktionerna i Kraken.

Därefter får du steg-för-steg-instruktioner om hur du köper Monero på Kraken. Eftersom de flesta använder kryptobörser på en mobil enhet beskriver vi köpprocessen via Krakens mobilapp. Den kan laddas ner gratis på Android och iOS.

För att komma igång, logga in på Krakens mobilapp.

Öppna handelsmenyn

Klicka på handelsikonen i huvudmenyn. Den är markerad med en röd pil i bilden nedan.

kraken mobile menu

Därefter öppnas en ny meny på din skärm som ger dig olika handelsalternativ. Klicka på Buy, som är det första alternativet.

Välj Monero (XMR)

Appen kommer nu att visa en lista över alla kryptovalutor som erbjuds av Kraken. Ange Monero i sökfältet.

välj monero

Klicka på Monero för att gå vidare till nästa steg.

Välj typ av köp

Därefter måste du välja typ av köp. Du kommer att se en meny på skärmen med följande alternativ:

  • Buy now
  • Recurring
  • Custom

Välj Buy now, så genomförs köpet omedelbart till aktuellt marknadspris. Recurring betyder ett upprepat köp (DCA-strategi), till exempel en gång i veckan. Du kan skapa en limitprisorder från alternativet Custom.

Köp Monero (XMR)

Du kommer nu att se köpformuläret på din skärm. Välj först betalningsmetod genom att klicka på raden där det står Pay with. Du kan välja ditt fiatsaldo för att finansiera köpet om du redan har satt in fiat (EUR, USD, GBP, etc.).

Ange sedan önskat belopp i fiat om du vill köpa med ett fast fiatbelopp, t.ex. 100 USD eller 100 EUR. Alternativt kan du klicka på XMR-ikonen som är markerad på bilden. På så sätt kan du ändra valutan till XMR. Använd detta alternativ för att köpa ett visst antal XMR-coins (t.ex. exakt 10).

köp monero

Klicka på knappen Next för att komma till sidan för bekräftelse av köpet. Där kommer du att bekräfta köpet. XMR-coins kommer att visas i ditt kontosaldo omedelbart efter bekräftelsen.

Du kan överföra de coins du köpt till en extern Monero-plånbok eller lagra dem på Kraken-börsen.

Vad är Monero?

Monero är det mest kända privacy-coinen på marknaden. En privacy coin är en kryptovaluta som kan hantera anonyma transaktioner.

Många tror att Bitcoin är anonymt, men det stämmer inte. Bitcoins blockkedja är offentlig och alla transaktioner är synliga där. Även om avsändaren och mottagaren inte är skrivna i klartext finns det avancerade metoder för artificiell intelligens som gör det möjligt att spåra Bitcoin-användares identitet.

Detta är inte möjligt med Monero. Monero använder teknik som skyddar avsändaren, mottagaren och det belopp som ska skickas.

Nedan är en bild av Moneros hemsida.

monero

Observera att den officiella Monero-sidan är getmonero.org, inte monero.com.

Monero är också en av de äldsta kryptovalutorna på marknaden. Projektet startade redan 2014. Liksom Bitcoin är dess grundare en okänd person.

Monero har också konkurrenter. I många andra privacy coins är privata överföringar en extra funktion. I Monero är dock alla överföringar alltid anonyma.

Anonymitet är anledningen till att Monero också är i tillsynsmyndigheternas sikte. Många brottslingar har dragit nytta av denna funktion. Det är den främsta anledningen till att tillsynsmyndigheterna försöker pressa ut Monero från de populära kryptovalutabörserna.

Läs mer om Monero i vår Monero-guide.

Monero som en investering

Monero har inte varit en bra investering under de senaste åren. Detta beror på trycket från tillsynsmyndigheter och bristen på större krav. Till och med världens största kryptobörs Binance var tvungen att ta bort Monero från sitt urval 2024.

Varför är detta regleringstryck en så dålig sak? Förutom det dåliga ryktet är det problematiskt för investerare om Monero inte kan köpas på populära börser. Om en investerare måste öppna ett konto på en okänd börs ökar tröskeln för att köpa betydligt.

De flesta investerare använder välkända börser på marknaden och gör sina inköp på ett ställe. Ju svårare det är att köpa, desto sämre är det för Monero-kursen.

Moneros nyckelfunktion, anonymitet, är inte heller av tillräckligt intresse. Investerare är mer intresserade av meme-coin, NFT, DeFi och annan ny teknik.

Säker lagring av Monero

Det säkraste sättet att lagra Monero är Ledger Nano X cold wallet. Det är en enhet som liknar ett USB-minne. En cold wallet ansluts till en dator med en USB-kabel eller till en smartphone med Bluetooth. Du kan köpa Ledger Nano X från den officiella Ledger-butiken.

Det finns också gratisalternativ om du inte vill betala för en hårdvaruplånbok. Exodus är en populär gratis plånbok för dator och smartphone. Du kan också ladda ner Moneros officiella skrivbordsplånbok till din dator från getmonero.org.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!