Analyser
13
sep

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper Stellar Lumens (XLM)?

Att köpa Stellar (XLM) är både säkert och enkelt via Binance. Innan du kan köpa Stellar måste du verifiera ditt konto och lägga till pengar på ditt Binance-konto.

Stellar är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk där Lumens (XLM) är den inhemska kryptovalutaenheten. Stellars Lumens (XLM) har dragit till sig mycket uppmärksamhet från investerare och finansentusiaster. En cold wallet är det bästa sättet att förvara dina XLM-tokens säkert.

Hur man köper Stellar Lumens (XLM): En snabbguide

Att köpa Stellar (XLM) är både säkert och enkelt via Binance. Erkänd som den främsta kryptovalutaväxlingen globalt, betjänar Binance en kundkrets på över 100 miljoner användare. Köpprocessen är intuitiv, och du kan använda olika valutor för att köpa XLM, såsom USDT, BTC, EUR och BNB. Metoden som förklaras i denna guide gäller för alla valutor, även om den specifikt hänvisar till euro.

Hur man köper Stellar Lumens från Binance:

 1. Registrera ett Binance-användarkonto med hjälp av denna länk.
 2. Uppfyll KYC (Känn Din Kund) kraven.
 3. Överför euro till ditt Binance-konto.
 4. Använd dina insatta euro för att köpa Stellar (XLM).
 5. Behåll antingen ditt XLM på Binance eller överför dem till din plånbok.

Bilden nedan visar Binance huvudsida på en mobil enhet.

binance sverige

 

Stellar är en välkänd kryptovaluta som många kryptovalutaväxlingar stöder. Om du överväger var man kan köpa Stellar Lumens, finns det flera bra ställen att titta på. Kraken och Coinbase är två pålitliga amerikanska växlingar. För att lära dig mer om dem och Binance, kolla in avsnittet  Recensioner i huvudmenyn. Där hittar du detaljerad information och användbara guider om dessa plattformar.

Hur man köper Stellar (XLM): En detaljerad guide

Innan du kan köpa Stellar måste du verifiera ditt konto och lägga till pengar på ditt Binance-konto. Vi har gjort en enkel nybörjarguide med titeln Binance Recension för att hjälpa dig med detta. Den ger dig klara, steg-för-steg-anvisningar om hur du förbereder ditt konto. Om Binance är nytt för dig eller om du är osäker på hur det fungerar kommer denna guide att vara till hjälp.

Efter att ditt Binance-konto är klart kommer vi att visa dig hur du köper Stellar med Binance mobilapp. Du kan hämta appen från Apple Store om du har en iPhone. Om du har en Android-telefon kan du ladda ner den från Google Play Store.

Vi kommer att använda Lite-läget i Binance-appen för vår guide, vilket du kommer att se när du öppnar den.

Öppna handelsmenyn

Först, öppna Binance-appen på din telefon. På huvudskärmen kommer du att se en symbol för handel (se bilden nedan). Det är dit du vill gå. Tryck på den, och du kommer att se handelsmenyn.

binance trade sverige

Klicka på ”Köp”-knappen som visas på din skärm.

Välj Stellar (XLM)

Nu kommer en lista över olika kryptovalutor att dyka upp. Du kan bläddra igenom för att hitta Stellar eller skriva XLM i sökfältet, som på den tillhandahållna bilden.

välj xlm

Välj Stellar från listan för att gå vidare till  Köp XLM-sektionen.

Köp Stellar (XLM)

Du kommer nu att vara på  Köp XLM -sidan. Du kan skriva in hur mycket du vill spendera i euro eller klicka på Enligt kvantitet -knappen. Om du väljer Enligt kvantitet kan du ange det exakta antalet Stellar-tokens du vill ha, som 100 XLM.

köper stellar

Efter att du har valt antalet XLM-tokens, klicka på ”Köp”-knappen för att gå vidare. Detta tar dig till en sida där du bekräftar ditt köp och väljer hur du vill betala.

Välj betalningmetod

Det sista steget i att köpa Stellar är att välja hur du ska betala. Om du har lagt till pengar på ditt konto kan du använda den balansen. Eller så kan du titta på andra betalningmetod.

välj betalningsmetod xlm

Klicka på ”Bekräfta” för att slutföra köpet. Stellar-priset låses i 45 sekunder. Om du behöver mer tid eller ett nytt pris, gå tillbaka till ”Köp XLM”-sidan.

Om du vill följa priset på Stellar efter ditt köp, kolla in denna länk: Stellar Lumens kurs.

Vad är Stellar?

Stellar är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk där Lumens (XLM) är den infödda kryptovalutaenheten. Stellars huvudsyfte är att underlätta överföringen av olika tillgångar, från traditionella valutor till tokens som representerar tillgångar som dollar, euro, bitcoin, aktier, guld och andra värdefulla saker. Dessa tillgångar kan handlas mellan användare med minskad friktion, drivet av Lumens.

Stellar-nätverket fungerar som en decentraliserad samling av servrar på blockchain. Varje server fungerar oberoende, vilket säkerställer att varje nod är sammankopplad utan central övervakning. Transaktioner behandlas när nätverket synkroniseras och når konsensus, vilket gör att huvudboken kan distribueras enhetligt. Vem som helst kan bli en verifieringsnod på Stellar-nätverket genom att använda Stellar Consensus Protocol (SCP).

SCP, eller Stellar Consensus Protocol, är algoritmen som verifierar transaktioner inom Stellar-nätverket. Till skillnad från många proof-of-work blockchains, som Bitcoin, möjliggör SCP att nätverket skalar mer effektivt och snabbt. Nätverket har också en högre grad av decentralisering genom en unik funktion som kallas ”ankare”. Dessa ankare är betrodda enheter som hanterar människors insättningar och utfärdar krediter i blockchain, och fungerar som broar mellan olika digitala tillgångar och Stellar blockchain.

Jed McCaleb, skaparen av Lumens och medgrundare av Stellar, är också grundare av Stellar Development Foundation, teamet som driver projektet. McCalebs bidrag till kryptovärlden är betydande, han skapade den första stora Bitcoin-börsen, Mt Gox, och tjänstgjorde som Ripples Chief Technology Officer.

Läs mer om Stellar från vår djupgående nybörjarguide: Vad är Stellar (XLM)?

Å investera i Stellar

Stellars Lumens (XLM) har dragit till sig mycket uppmärksamhet från investerare och finansentusiaster. Som alla investeringar kommer det med sina fördelar och nackdelar. Härnäst kommer vi att granska styrkor och svagheter i Stellar-ekosystemet som varje investerare bör överväga.

Styrkor:

 • Nytta och adoption: Stellars huvudfunktion är att underlätta gränsöverskridande transaktioner och remitteringar. Dess partnerskap med stora finansinstitut och betalningsportaler, som IBMs World Wire, indikerar en växande adoptionsgrad.
 • Hastighet och kostnad: Stellar skryter med transaktionstider på 2-5 sekunder och minimala avgifter, vilket gör det attraktivt för verklig användning, särskilt jämfört med traditionella banksystem eller till och med andra kryptovalutor.
 • Stellar Consensus Protocol (SCP): Till skillnad från energiintensiva proof-of-work-system erbjuder SCP en snabbare, mer miljövänlig konsensusmekanism.

Svagheter:

 • Marknadsvolatilitet: Som de flesta kryptovalutor är XLM föremål för hög volatilitet. Dess pris kan svänga dramatiskt snabbt, vilket kanske inte passar alla investerare.
 • Konkurrens: Stellar står inför hård konkurrens från andra kryptovalutor som syftar till att lösa liknande problem, som Ripples XRP.
 • Beroende av partnerskap: Även om partnerskap kan vara en styrka, kan negativa nyheter eller uppsägning av stora partnerskap negativt påverka priset och uppfattningen av XLM.

Slutsats: Medan Stellar presenterar en lovande investeringsmöjlighet, med tanke på dess unika funktioner och växande adoption, bör potentiella investerare vara medvetna om de inneboende riskerna med kryptovalutainvesteringar. Det är viktigt att genomföra noggrann forskning och rådfråga finansiella rådgivare innan man fattar investeringsbeslut.

Hur förvarar man Lumens säkert?

En cold wallet är det bästa sättet att förvara dina XLM-tokens säkert. Detta är som ett speciellt USB-minne som du bara ansluter till din dator eller telefon när du vill godkänna en transaktion. Denna metod ger dina Lumens toppsäkerhet.

Ledger Nano X är en mycket pålitlig cold wallet, som du kan få för cirka 150 euro. Du kan köpa Ledger Nano X från den officiella sidan genom denna länk.

Det finns också kostnadsfria plånböcker för att förvara XLM, men de kanske inte är lika skyddande som en cold wallet. Om du är ny kan du behålla dina Lumens där du köpte dem. Men om du tänker behålla dem ett tag är det bättre att flytta dem.

Vissa populära gratis plånböcker stöder också XLM, som Trust Wallet, Exodus och Coinomi. De är lätta att använda och praktiska, men att jämföra deras säkerhet med den extra säkerheten som en cold wallet som Ledger Nano X erbjuder är bra. Du kan också ladda ner en gratis plånbok från Stellars webbplats.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!