Analyser
20
mar
hur man köper Tron (TRX)

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur man köper Tron (TRX)?

Det bästa sättet att köpa Tron är via Binance-börsen. När du har bekräftat din identitet på Binance kan du börja köpprocessen.

Tron är en populär kryptovaluta och plattform för Dapps och smarta kontrakt. Tron har varit en ganska medioker investering. Ledger Nano X är det säkraste lagringsalternativet för Trons TRX-tokens.

Hur man köper Tron (TRX): En snabbguide

Det bästa sättet att köpa Tron är via Binance-börsen. TRX-token lanserades på Binance 2017 och har alltid haft omfattande stöd (likviditet + utbytespar) på denna börs. Du kan snabbt överföra euro till Binance med en SEPA-banköverföring eller andra insättningsmetoder.

Notera. I den här guiden använder vi euro som fiatvaluta. Köpprocessen är identisk när du använder andra fiatvalutor (USD, GBP, osv.). Beroende på ditt land kan ytterligare insättningsmetoder vara tillgängliga.

Så här köper du Tron på Binance:

  • Öppna ett konto på Binance genom att klicka här
  • Ladda ner Binances mobilapp (iOS eller Android)
  • Bekräfta din identitet genom att slutföra KYC-processen
  • Gör en insättning i euro till ditt Binance-konto
  • Köp Tron (TRX)
  • Överför TRX-tokens till din plånbok eller lagra dem på Binance

Binance-mobilappen krävs för att slutföra KYC-processen. Därför är det bra att ladda ner det direkt efter registrering.

Nedan visas en bild från Binance-hemsidan.

binance

Tron är en kryptovaluta som etablerades 2017, så den har funnits på marknaden under en lång tid. På grund av detta, Tron är allmänt stöds av populära kryptovaluta börser. Förutom Binance, Tron kan hittas i KuCoin och Kraken.

Klicka på länken Recensioner i huvudmenyn för att hitta nybörjarguider till de mest populära kryptobörserna.

Hur man köper Tron (TRX): En detaljerad guide

När du har bekräftat din identitet på Binance kan du börja köpprocessen. Du bör också ha euro på ditt konto. Vi rekommenderar insättning via SEPA-banköverföring, eftersom det är mycket billigt när det gäller kostnader och ofta visas på ditt konto inom ett par timmar. Om du behöver hjälp med att använda Binance-börsen kan du kolla in vår omfattande nybörjarguide om Binance.

Därefter får du steg-för-steg-instruktioner om hur du köper Tron (TRX) på Binance. Eftersom de flesta av våra läsare använder smartphones, använder guiden Binances mobilapp. Du kan ladda ner den gratis på iOS eller Android.

Öppna handelsmenyn

Klicka på handelsikonen i Binance-mobilappens undermeny för att komma igång. I bilden nedan är den markerad med en röd pil.

binance mobile menu

När du klickar på handelsikonen visas en meny på skärmen med alternativen Köp, Sälj, Konvertera och Insättnin. Välj Köp bland dessa alternativ.

Välj Tron (TRX)

Därefter kommer du att se en lista över alla kryptovalutor som stöds av Binance. Bläddra ner i listan tills du ser Tron (TRX). Alternativt kan du ange TRX i sökfältet.

välj tron

Slutligen klickar du på Tron (TRX)-raden för att gå vidare till köpformuläret.

Köp Tron (TRX)

Därefter kan du köpa Tron (TRX-tokens). Binances formulär för kryptoköp kommer nu att visas på din skärm. Du kan köpa Tron för det antal euro du vill. Ange antalet euro i den grå EUR-rutan.

Alternativt kan du klicka på länken Englit kvantitet, som ändrar enheterna från EUR till TRX. Du behöver denna funktion för att köpa en viss mängd Tron, till exempel 100 TRX-tokens.

köp trx

Klicka slutligen på den gula knappen Köp för att bekräfta köpet.

Välj betalningsmetod

Det sista steget är att välja betalningsmetod. Om du redan har gjort en insättning i euro till ditt konto väljer du Plånbok (EUR) som betalningsmetod. Binance erbjuder också alternativa betalningsmetoder på denna sida.

Vi rekommenderar att du använder euro-plånboken eftersom det är det mest kostnadseffektiva sättet att köpa krypto på Binance.

betala tron

Slutligen klickar du på Bekräfta, så kommer ditt köp att slutföras. Efter bekräftelsen bör du omedelbart se TRX-tokens på ditt Binance-konto.

Mer erfarna användare kan också handla på Binance-börsen. Där kan du göra limit-order och använda hävstång. Vi rekommenderar inte detta alternativ för nybörjare.

Överför dina nyligen köpta TRX-tokens till din plånbok eller förvara dem i Binance.

Vad är Tron?

Tron är en populär kryptovaluta och plattform för Dapps och smarta kontrakt. En plattform för smarta kontrakt innebär att Tron är ett operativsystem för smarta kontrakt och decentraliserade applikationer. Tron konkurrerar i samma kategori som Ethereum, Solana och Cardano.

Tron grundades redan 2017 och dess MainNet lanserades 2018. Detta gör den till en av de mest välkända plattformarna för smarta kontrakt på marknaden. Nedan är en bild från Trons webbplats.

tron network

Dess grundare, Justin Sun, är en mycket stark personifiering av Tron. Sun är en kinesiskfödd investerare och ung entreprenör som två gånger har hamnat på Forbes berömda lista ”30 under 30” över influencers.

Det här projektet kommer att stå och falla med grundarens ledarskap, eftersom Justin Sun har ett finger med i spelet när det gäller Trons kritiska infrastruktur. Hittills har denna strategi fungerat, även om Sun också har fått mycket negativ publicitet genom åren.

Under de senaste åren har Tron befäst sin position som en av de mest använda blockkedjorna på marknaden. Mer än 50 procent av stablecoinen Tethers reserv finns på Tron-plattformen. Tron är mycket populärt, särskilt i Asien, där mycket USDT-betalningstrafik sker.

Inom DeFi-sektorn har Tron varit den mest betydande plattformen (TVL) efter Ethereum i flera år. Nästan all Trons DeFi-likviditet finns i två applikationer som backas upp av Justin Sun, JustLend och JustStables.

Läs mer: Tron Nybörjarguide.

Tron som en investering

Tron har varit en ganska medioker investering. Till mångas förvåning behöll den sitt värde väl under björnmarknaden 2022 och föll ”bara” 75 procent från toppnoteringarna 2021. Samtidigt föll många konkurrerande kryptovalutor med 90-99 procent.

Den andra sidan av myntet är Trons blygsamma uppåtgående potential. Tron (TRX)-kursen är fortfarande långt ifrån toppnoteringarna i januari 2018 för över sex år sedan. År 2023 var ökningen hälften så stor som för Bitcoin.

Ur en investerares synvinkel är Tron som ett projekt för mycket av ett asiatiskt projekt. Europeiska och amerikanska influencers på sociala medier shillar inte TRX utan andra projekt. Dessutom är Trons imitation av Justin Sun en negativ faktor för många investerare.

För- och nackdelar med Tron ur en investerares synvinkel:

  • Fördelar: Lång livslängd för projektet, användning som betalningsmedel, tekniskt funktionell lösning
  • Nackdelar: För mycket personifiering av Justin Sun, popularitet utanför Asien, DeFi-sektorn för koncentrerad

Trots allt har Tron befäst sin position som en av de 20 bästa kryptovalutorna under de senaste åren.

Hur man förvarar TRX på ett säkert sätt

Ledger Nano X är det säkraste lagringsalternativet för Trons TRX-tokens. Ledger har stöttat Tron i flera år. Du kan säkert köpa en Nano X-plånbok från Ledgers officiella hemsida för 150 euro.

Gratis plånböcker finns också tillgängliga för att lagra Tron. Den populära mobilappen Trust Wallet stöder TRX-token. Exodus är en gratis plånbok som du kan installera på en stationär dator eller mobil enhet.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!