Analyser
22
maj
hur man köper uniswap

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Hur köper man Uniswap (UNI)?

Du kan köpa Uniswap (UNI) enkelt, säkert och tryggt från Binance. Innan du köper Uniswap måste du verifiera ditt Binance-konto och göra en insättning.

Uniswap är den mest populära DEX, dvs. decentraliserad valutaväxling. Uniswap är en utmanande kryptovaluta att investera i. Det säkraste alternativet för att förvara Uniswap är Ledger Nano X cold wallet.

Hur man köper Uniswap (UNI): En snabbguide

Du kan köpa Uniswap (UNI) enkelt, säkert och tryggt från Binance. Du kan köpa Uniswap från Binance med USDT, BTC, EUR och BNB valutapar, som exempel. Binance har också den bästa likviditeten på marknaden, vilket gör det enkelt att lämna in stora order.

Hur man köper Uniswap från Binance:

  1. Klicka här för att öppna ett Binance-konto
  2. Slutför KYC-processen, dvs. verifiering av personlig information
  3. Sätt in euro på ditt Binance-konto genom banköverföring eller betalkort
  4. Köp Uniswap (UNI)
  5. Förvara UNI-tokens på Binance eller ta ut dem till din egen plånbok

Nedan visas en skärmdump från Binance.com.

binance sverige

Uniswap är också noterat på andra populära börser, såsom Coinbase och Kraken. Du hittar detaljerade användarhandböcker till alla börser som nämns i den här artikeln genom att klicka på länken Recensioner i huvudmenyn. Dessa guider går igenom alla de viktigaste funktionerna hos varje börs.

Hur man köper Uniswap (UNI): En detaljerad guide

Innan du köper Uniswap måste du verifiera ditt Binance-konto och göra en insättning. Processerna för kontoverifiering och insättning förklaras i detalj i vår Binance-recension. Vi rekommenderar att du läser den artikeln om du aldrig har använt Binance tidigare.

Därefter får du instruktioner om hur du köper Uniswap med hjälp av Binance mobilapp. Du kan ladda ner appen från Apple Store (iOS) och Google Play Store (Android).

Den här guiden är gjord med hjälp av appens Lite-läge, som är aktiverat som standard.

Öppna Trading-sidan

Klicka på den gula handelsikonen i mobilappens huvudmeny (se bilden nedan).

binance trade mobil

Välj Köp på snabbmenyn som öppnas.

Sök efter Uniswap (UNI)

Därefter öppnas en lista över kryptovalutor på skärmen. Du kan bläddra genom listan och söka efter Uniswap eller skriva UNI direkt i sökfältet, vilket syns i bilden nedan.

välj uniswap binance

Välj Uniswap i listan för att kunna lägga en köporder.

Köp Uniswap (UNI)

Du är nu på sidan Köp kryptovaluta. Ange önskat belopp i euro eller klicka på UNI-ikonen. Genom att klicka på UNI-ikonen ändras enheten från euro till UNI, vilket gör att du till exempel kan köpa exakt 10 UNI-tokens.

köpa uniswap binance

Klicka på den gula knappen Buy för att bekräfta köpet.

Välj betalningsmetod

Slutligen visas en sida på skärmen där du kan välja betalningsmetod. Om du har gjort en insättning i euro på ditt konto kan du betala för köpet genom att välja alternativet Kontantsaldo.

uniswap köp betalning

Slutligen bekräftar du transaktionen genom att klicka på den gula knappen Bekräfta.

Så enkelt är det att köpa Uniswap från Binance! UNI-tokens kommer att visas på ditt kontosaldo omedelbart.

Vad är Uniswap?

Uniswap är den mest populära DEX, dvs. decentraliserad valutaväxling. Uniswap har också sin governance token som heter Uniswap. Dess ticker på kryptobörserna är UNI.

Uniswap-börsen är en del av den sektor som kallas decentraliserad finans (DeFi). Termen DeFi är ett paraply som inte bara omfattar decentraliserade börser utan även likviditetsprotokoll, stablecoins, liquid staking och mycket mer.

Nedan finns en bild på Uniswap DEX. Det möjliggör peer-to-peer token-swappar utan mellanhänder genom att utnyttja så kallade likviditetspooler.

unistap dex

Uniswap grundades 2017 av Hayden Adams. Uniswap fick ett betydande erkännande och popularitet under DeFi-böljan 2020. Vid den tidpunkten lanserade Uniswap också sin egen UNI-token, som lades ned till användarna av applikationen.

Uniswap lanserades ursprungligen på Ethereum, men har expanderat till andra plattformar för smarta kontrakt också. Uniswap kan också användas på Polygon- och BSC-plattformarna samt på Ethereums Layer 2-lösningar Optimism och Arbitrum.

Uniswap är den överlägset mest populära DEX:en. Uniswaps handelsvolym är ungefär lika stor som för andra decentraliserade börser tillsammans.

Läs mer om Uniswap i vår nybörjarguide.

Uniswap som en investering

Uniswap är en utmanande kryptovaluta att investera i. Detta beror på att DeFi-tokens (inklusive UNI-token) huvudsakligen är styrningstokens. Det innebär att de inte behövs för att använda applikationen i fråga.

Om du använder Uniswap-börsen på Ethereum behöver du Ether (ETH) i din plånbok för att betala transaktionsavgifter. En transaktion kostar vanligtvis från ett par dollar till tio eller tjugo dollar, beroende på trafiken.

Ägare av UNI-token har beslutanderätt i utvecklingen av applikationen. Ägarna av governance token deltar i omröstningar, där nya funktioner och annat beslutas. Detta är en viktig funktion i sig, men det gör det utmanande att investera i UNI-token.

Eftersom efterfrågan på UNI-token inte ökar i takt med användningen av börsen rör sig priset inte nödvändigtvis i samma riktning som handelsvolymen. Utnyttjandegraden av börsen kan öka betydligt, men priset på UNI-token kan samtidigt sjunka.

Du kan övervaka handelsvolymerna för decentraliserade börser via Defillama. Figuren nedan visar den historiska utvecklingen av DEX-handelsvolymerna.

dex volumes

DeFi-sektorn har varit populär bland investerare sedan sommaren 2020. Hittills verkar det som om hela DeFi-sektorn har stigit och fallit samtidigt. Nästan alla DeFi-tokens nådde sin pristopp under våren 2021.

Vi kommer förmodligen att se en liknande utveckling även i framtiden. Det är osannolikt att Uniswaps UNI-token skulle röra sig avsevärt mot den allmänna utvecklingen för DeFi-token. Priset på UNI behöver därför draghjälp från andra större DeFi-tokens.

Du kan följa priset på Uniswap från vår dedikerade sida: Uniswap kurs.

Hur förvarar man UNI på ett säkert sätt?

Det säkraste alternativet för att förvara Uniswap är Ledger Nano X cold wallet. Den erbjuder ultimat säkerhet för både små investerare och branschfolk för ett pris på cirka 1500 kronor.

Klicka här för att köpa Ledger Nano X säkert från Ledger.com. Skaffa alltid din kalla plånbok från tillverkarens officiella webbplats för att undvika bedrägerier.

Eftersom Uniswap är en ERC20-token som lanserats på Ethereum-plattformen stöds den av de mest populära kryptovalutorna. Om du inte vill betala för en kall plånbok finns det också gratis plånböcker tillgängliga.

Trust Wallet, Exodus och Coinomi är populära gratis plånböcker som stöder UNI-token. De flesta använder den decentraliserade börsen Uniswap med MetaMask Web3 wallet, som också fungerar som en plånbok för UNI-tokens.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!