Kryptoguider
18
maj
uniswap

Den här webbplatsen innehåller affiliatelänkar. Bitcoincenter kan få ersättning om du besöker tjänster som vi rekommenderar via våra länkar. Läs mer om annonsering på informationssidan.

Vad är Uniswap (UNI)?

Den här artikeln utforskar världen av Uniswap, den ledande decentraliserade börsen (DEX). Uniswap har blivit en betydande aktör inom den decentraliserade finanssektorn (DeFi) och revolutionerar sättet användare handlar med kryptovalutor på. Dessutom framhäver artikeln rollen av UNI-tokenet som en governance- och nyttotoken inom Uniswap-ekosystemet och ger läsarna värdefull inblick i dess syfte och potentiella värde.

Vad är Uniswap (UNI)?

Uniswap (UNI) är den ledande decentraliserade börsen. Uniswap låter användare handla kryptovalutor direkt från sin plånbok utan behov av mellanhänder som centraliserade börsar. Uniswap följer en modell med automatisk marknadsskapare (AMM), vilket innebär att likviditet tillhandahålls av användare som lägger sina kryptovalutor i likviditetspooler. Dessa likviditetspooler används sedan för att underlätta handel med kryptovalutor, där priserna bestäms av en matematisk formel istället för orderböcker.

Uniswap lanserades ursprungligen på Ethereum, men har under de senaste åren utvidgat sig till andra smartkontraktsplattformar också. Uniswap körs även på exempelvis Arbitrum, Optimism, Polygon och BNB Chain.

UNI-tokenet är den inbyggda kryptovalutan för Uniswap-protokollen.

Grundläggande information om Uniswap:

Egenskap Info
Kategori DeFi
Ticker på börserna UNI
Cirkulerande tillgång 0,6 miljarder UNI
Max. tillgång 1 miljard UNI
Högsta någonsin (datum) $52,88 (10. mai 2021)
Lägsta någonsin (datum) $0,1263(23. september 2017)

Se realtidskursen för Uniswap här: Uniswap kurs.

UNI-token är en governance-token liknande de flesta andra DeFi-token. Du behöver inte UNI-tokenet för att använda Uniswap-börsen. Syftet med UNI är enbart att styra protokollet. UNI-token ger ägare rösträtt så att de kan delta i beslutsprocessen för protokollet. UNI-ägare kan rösta om förslag, uppgraderingar och avgiftsstrukturer.

Dessutom kan UNI-token användas för att tjäna belöningar och incitament, såsom likviditetsutvinning (liquidity mining) program. De möjliggör även deltagande i Uniswap Grants-programmet, som stödjer utvecklingen av projekt och initiativ inom Uniswap-communityn.

Bitcoincenter team

Vi är Bitcoincenter-teamet, en grupp erfarna kryptospecialister med fokus på kryptomarknaden sedan 2017. Vårt team levererar färska insikter från den dynamiska världen av krypto varje vecka. Följ med oss på en spännande resa av utforskning när vi navigerar den snabbt föränderliga kryptovalutamarknaden!